Δευτέρα, 13 Μαΐου 2013

Αφιέρωμα στο ελληνικό συγκρότημα YIANNEIS


Αφήνοντας  λίγο την ξένη rock σκηνή σήμερα θα αρχίσουμε κάνοντας ένα ξεχωριστό αφιέρωμα στην ελληνικής καταγωγής μπάντα YIANNEIS,ένα συγκρότημα που ξεφεύγει από τα“στενά” όρια της μουσικής.

Οι  YIANNEIS ξεκίνησαν την καριέρα τους την άνοιξη του 2009 και από τότε έχουν εμφανιστεί ζωντανά σε διάφορους συναυλιακούς χώρους σε όλη τη Ελλάδα..Έκαναν αμέσως τη διάφορα από την πρώτη τους κιόλας εμφάνιση συνδυάζοντας στοιχεία performance και συναυλίας, σε ένα θέαμα που μπορεί να χαρακτηριστεί κυριολεκτικά ως ανεπανάληπτο.

Η μπάντα αποτελείται από επτά 
μουσικούς-καλλιτέχνες που κάθε φορά πηγαίνουν το κοινό τους σε ένα ταξίδι συναισθημάτων!
Η σκηνική τους παρουσία χαρακτηρίζεται από το αυθεντικό στυλ της μπάντας.Το concept έφερε στους YIANNEIS ο τραγουδιστής Λάμπρος Φιλίππου ο οποίος είναι επίσης ένας έμπειρος  
ηθοποιός-performer του οποίου ο βίος περιλαμβάνει εμφανίσεις σε πειραματικό θέατρο και κινηματογράφο.

Η μουσική των  YIANNEIS δεν μπορεί να κατηγοριοποιηθεί σε ένα συγκεκριμένο στυλ καθώς οι επιρροές τους είναι εκτεταμένες  και  κυμαίνονται σε μεγάλο βαθμό ακουσμάτων.
Έχοντας το χάρισμα να παντρεύουν rock, alternative, ethnic, ηλεκτρονικά και ελληνικά ακούσματα σε ένα show γεμάτο ενέργεια, χιούμορ αλλά και συγκίνηση, εκπλήξεις και ανατροπές, σε κάθε εμφάνιση τους δύσκολα μένει αμέτοχος ο θεατής.