Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Συνέντευξη με τους POEM: "Δεν γίνεται να ξεχωρίσει κανείς εάν περιμένει απλά να τον μάθουν με μαγικό τρόπο. Αν δεν κάνουμε κάτι για να μας μάθουν, θα χαθούμε μέσα στην πληθώρα των πληροφοριών".


"Γίνεται το τρίτο album της καριέρας των POEM να τους εκτοξεύσει επαγγελματικά και μουσικά και να θεωρηθεί 'μοναδικό'; Και όμως γίνεται!" Ξεκίνησα αυτή τη συνέντευξη με μια πρόταση της κριτικής που είχα γράψει πέρυσι για τον τρίτο δίσκο των POEM, "Unique", για να τονίσω ότι η συγκεκριμένη επαληθεύτηκε. Ο εν λόγω δίσκος τους χάρισε την πρώτη τους headlining Ευρωπαϊκή περιοδεία μέσα στο 2018 καθώς και περισσότερη αναγνώριση τόσο στο ελληνικό όσο και στο ευρύ κοινό. Το συγκρότημα μας μετέφερε με λίγα λόγια τις σκέψεις του και τα σχέδια του λίγο πριν επιστρέφει στη βάση του, την Αθήνα, για μια μοναδική συναυλία στο Κύτταρο στις 15 Φλεβάρη, μαζί με τους Nochnoy Dozor και τους Groove Therapist, για να 'ταρακουνήσουν' την πρωτεύουσα για τα καλά! Μάθετε περισσότερα για το event εδώ.




- Καλησπέρα, παιδιά! Πέρασε ένας χρόνος σχεδόν από τη κυκλοφορία του τρίτου σας full length. Πόσα πράγματα έχουν αλλάξει από τότε έως σήμερα για τους POEM;


Γ - Καλησπέρα Δικαία! Πράγματι στα τέλη του Φεβρουαρίου του 2018 είχε κυκλοφορήσει το “Unique”, συνεπώς είναι ένας χρόνος από τότε! Μεσολάβησε ένα Ευρωπαϊκό tour στο οποίο ήμασταν  headliners  μαζί με τους Αυστραλούς Damnation Days και support τους Ρουμάνους White Walls, κάμποσα live εντός και εκτός Ελλάδας, όπως και μία αλλαγή στο management μας. Σταματήσαμε τη συνεργασία μας με την Intromental και ξεκινήσαμε με την JBM Events.

- Η καλλιτεχνική επιτυχία του “Unique”, όπως και του “Skein Syndrome”, είναι δεδομένη. Πείτε μου ποια ήταν η αντιμετώπιση του κοινού σας για το τελευταίο σας άλμπουμ;

Στ - Μας άφησε αρκετά ικανοποιημένους – όπου ακούστηκε πήγε πολύ καλά και οι κριτικές του ήταν εξαιρετικές. Θεωρούμε όμως ότι αδικήθηκε σε σχέση με το "Skein Syndrome" καθώς το  "Unique" δεν έφτασε στα αφτιά όσων έφτασε το πρώτο. Αυτό καταλήξαμε ότι οφείλεται στο management μας, γι ‘αυτό και διακόψαμε τη συνεργασία στα μέσα του Ιουλίου. Παρόλα αυτά όμως, ακόμα και μέσα από αυτές τις δυσκολίες δεν γίνεται να αγνοήσουμε όλα τα μηνύματα που έχουμε λάβει από όλον τον κόσμο τα οποία είναι πολύ πολύ θετικά.




- Το “Unique” ήταν ένα διαφορετικό άλμπουμ συνθετικά από το δεύτερο σας “Skein Syndrome”. Είσαστε ικανοποιημένοι με την εξέλιξη του ήχου σας και με τα σχόλια του κόσμου;

Λ - Ναι απόλυτα ικανοποιημένοι, βέβαια εννοείται ότι δεν υπάρχει ταβάνι. Εφόσον προοδεύουμε, πάντα θα απαιτούμε παραπάνω από τους εαυτούς μας προκειμένου να κερδίζουμε όλο και πιο θετικά σχόλια από τον κόσμο.

- Ζούμε στην εποχή της πληθώρας πληροφόρησης. Θεωρείτε ότι είναι δύσκολο για ένα συγκρότημα να ξεχωρίσει και να προωθήσει τη μουσική του; Πόσο μπορούν να συμβάλουν σε αυτά τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή οι νέες πλατφόρμες (Spotify κλπ.) κατά τη γνώμη σας;

Τ - Δεν γίνεται να ξεχωρίσει κανείς εάν περιμένει απλά να τον μάθουν με μαγικό τρόπο. Αν δεν κάνουμε κάτι για να μας μάθουν, θα χαθούμε μέσα στην πληθώρα των πληροφοριών, συνεπώς ακολουθούμε και εμείς αυτό που η εποχή και η μουσική βιομηχανία επιτάσσει. Οι πλατφόρμες και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι μέσα της βιομηχανίας και όταν μία μπάντα ή ένας καλλιτέχνης είναι μέσα σε αυτήν, προφανώς και πρέπει να τα ακολουθεί.

- Τι μουσική ακούτε στον ελεύθερό σας χρόνο και ποιους καλλιτέχνες ή ποια γκρουπ έχετε ως πρότυπα;

Λ - Γενικώς ακούμε διαφορετικές μουσικές (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν έχουμε και κοινές προτιμήσεις). Ο Γιώργος, είναι πιο alternative – grunge, ο Τάκης πιο nu metal, ο Σταύρος πιο '70s progressive μουσική εγώ λίγο από όλα τα παραπάνω. Μπάντες όπως Tool, Opeth, Pink Floyd, Metallica, Pantera, Messuggah και πάρα πάρα πολλές άλλες, αρέσουν σε όλους μας. 

- Έχετε σκεφτεί το ενδεχόμενο συνεργασίας με κάποιο καλλιτέχνη της τοπικής rock/ metal σκηνής;

Στ - Κατά διαστήματα έχουν γίνει συνεργασίες με καλλιτέχνες/συγκροτήματα και εννοείται ότι ποτέ δεν θα λέγαμε όχι σε μία καλή συνεργασία!

- Στα μέσα του 2018 πραγματοποιήσατε τη πρώτη σας headlining περιοδεία. Πόσο χρόνος χρειάστηκε και πόσες δυσκολίες μεσολάβησαν μέχρι την πραγμάτωση αυτού του στόχου;

Γ - Το συγκεκριμένο tour μας ανακοινώθηκε σχεδόν 6 μήνες πριν και ήδη στα μέσα Νοεμβρίου του 2017 είχε αρχίσει να παίρνει την τελική του μορφή. Οπότε, για να απαντήσω στο πόσο χρειάστηκε για να οργανωθεί, περίπου 6 μήνες. Ήταν ένα πάρα πολύ δύσκολο tour, από τεχνικής πλευράς, το οποίο όπως πάντα μας δίδαξε πάρα πολλά (νομίζω ότι η tour manager μας η Ελευθερία θα απαντούσε πολύ καλύτερα σε αυτήν την ερώτηση). Το καλό είναι ότι μετρηθήκαμε στην Ευρώπη και καταλάβαμε σε ποια θέση βρισκόμαστε χωρίς ο manager μας o Λαρς να έχει κάνει (κατ’ εμάς) το promotion όπως μία τέτοια περίσταση απαιτεί. Οπότε ήμασταν εμείς και ο κόσμος, που είναι fan μας αποκλειστικά, πράγμα που μας έστειλε αισιόδοξα μηνύματα σχετικά με το potential της μπάντας.

- Τι σημαίνει πετυχημένη και αποτυχημένη συναυλία για εσάς; Δώστε μου κάποια παραδείγματα.

Τ - Πετυχημένο είναι ένα live που ιδανικά θα μας προσθέσει fans, χρήματα στο ταμείο μας και θα κάνει τον κόσμο και εμάς να περάσουμε όμορφα on stage. Αποτυχημένο είναι ακριβώς το αντίθετο. Δηλαδή να ξοδέψουμε ένα σωρό λεφτά για να το πραγματοποιήσουμε χωρίς να πάρουμε τίποτα πίσω και να μην έχει και καθόλου κόσμο.


- Στις 15 Φλεβάρη θα δώσετε μια συναυλία στο Κύτταρο παρέα με τους Nochnoy Dozor και τους Groove Therapist. Τι να περιμένουμε από αυτή την οπτικοακουστική εμπειρία;


Γ - Στόχος μας είναι μόνο η εξέλιξη, συνεπώς το show έχει στηθεί λίγο διαφορετικά σε σχέση με τα προηγούμενα. Όπως πάντα θα έχουμε ηχάρα και φυσικά πάντα τις φωτάρες του φωτιστή μας Βλάση Κετσιλή.




- Μια ευχή από τον καθέναν σας για το μέλλον;

Γιώργος – Να είμαστε καλά, να παίζουμε μουσικές και να βγάζουμε κανένα ευρώ.
Λώρενς – Να παίζουμε μουσικές και να κάνουμε tour.
Σταυρός – Υγεία και να χαίρεται η καρδιά μας παίζοντας μουσική. 
Τάκης – Να γυρίζουμε τον κόσμο και να μας αγαπούν όλο και περισσότεροι για τις μουσικές μας.

- Σας ευχαριστώ πολύ!

- Εμείς ευχαριστούμε!


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Βιντεοσκοπημένο υλικό από τη συναυλία των Helloween στην Στουτγάρδη

  Το θρυλικό συγκρότημα "Helloween" έπαιξε ζωντανά στις 11 Νοεμβρίου στη Στουτγάρδη της Γερμανίας. Οι Helloween απαρτίζονται από τους τραγουδιστές, Michael Kiske και Andi Deris, τους κιθαρίστες, Kai Hansen, Sascha Gerstner και Michael Weikath, τον μπασίστα Markus Grosskopf και τον drummer,  Dani Löble . Τα μέλη επανενώθηκαν για την παγκόσμια περιοδεία τους με το όνομα "Pumpkins United".  Είναι η πρώτη φορά, που ο Michael Kiske κάνει συναυλία μαζί με τους Helloween μετά από τόσα χρόνια μιας και αποχώρησε το 1993. 'Ιδια περίπου περίπτωση είναι και εκείνη του Hansen, αφού και αυτός έφυγε από τη μπάντα το 1986. Σε μερικές συναυλίες τους, βέβαια,  έπαιζε ζωντανά μαζί τους  όλα αυτά τα χρόνια.  Μπορείτε να παρακολουθήσετε παρακάτω την ερμηνεία των Helloween στη Γερμανία:

Οι Horrendous, Αποκαλύπτουν Λεπτομέρειες Και Πρώτο Single Του Νέου Τους Δίσκου.

Οι Αμερικάνοι Horrendous , έσκασαν με πακετάκι στο οποίο όχι μόνο αποκαλύπτουν όλες τις πληροφορίες για την επερχόμενη δισκογραφική τους δουλειά, όχι μόνο μοιράζονται εξώφυλλο και tracklist αυτής αλλά δίνουν και το πρώτο single για μια ολοκληρωμένη εικόνα. Το death metal συγκρότημα, σκοπεύει να κυκλοφορήσει το νέο του άλμπουμ Idol , στις 28 Σεπτεμβρίου παγκοσμίως παρέα με την εταιρία  Season Of Mist .  H διαδικασία σύνθεσης του Idol, διήρκησε 2 χρόνια και πιο συγκεκριμένα από το Φθινόπωρο του 2015 μέχρι και την Άνοιξη του 2017.  Η ηχογράφηση, μίξη και mastering πραγματοποιήθηκαν στο  Subterranean Watchtower Studios από τον  Damian Herring την περίοδο μεταξύ 2017 και 2018.  Δείτε παρακάτω εξώφυλλο και tracklist και ακούστε το "Soothsayer" . Tracklist 01. Prescience 02. Soothsayer 03. The Idolater 04. Golgothan Tongues 05. Divine Anhedonia 06. Devotion (Blood For Ink) 07. Threnody 08. Obolus

Μαύρη Μαγιονέζα: Επιστρέφουν Με Το Δεύτερο Φοβερό Single Τους 'Επίπεδη Γη' !

Επίπεδη Γη, τιτλοφορείται το ολοκαίνουριο τραγούδι του ελληνόφωνου και αγαπημένου underground συγκροτήματος Μαύρη Μαγιονέζα , το οποίο βρίσκεται διαθέσιμο από εχθές σε μουσικές πλατφόρμες καθώς επίσης και στο επίσημο site της μπάντας: www.mavrimagioneza.com Το κομμάτι, το οποίο είναι και το δεύτερο της επερχόμενης κυκλοφορίας των Μαύρη Μαγιονέζα, μπαίνει δυνατά και τα σπάει σε δροσερούς ροκ ρυθμούς, πικάντικους ήχους ενώ οι έξυπνες στροφές, τα φοβερά solos και οι καυστικοί στίχοι απογειώνουν το κομμάτι το οποίο έρχεται με την αυθεντική υπογραφή του συγκροτήματος!  Ρίξτε μια ματιά στο trailer του επερχόμενου βίντεο κλιπ και απολαύστε το κομμάτι παρακάτω! Από Το Δελτίο Τύπου Το καινούργιο τραγούδι της Μαύρης Μαγιονέζας με τίτλο «Επίπεδη Γη», είναι ένας ηχητικός δυναμίτης. Πριν καλά-καλά καταλάβεις τι είναι αυτά που λέει η δημοσιογράφος από το sample τηλεοπτικής εκπομπής, έρχονται τα τύμπανα, οι κιθάρες και το μπάσο με απίστευτη ροκ ενέργεια να πλαισιώσουν την «κολλητική» μελω