Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Συνέντευξη με τους Desert Monks: "Θελήσαμε να χτίσουμε μία ταξιδιάρικη ατμόσφαιρα και να παραλληλίσουμε τη μουσική μας, με μια προσωπική διαδρομή, ένα road trip"


Οι δικοί μας Desert Monks, αν και μετράνε μόνο λίγα χρόνια στο κουρμπέτι, σήκωσαν σχετικά σύντομα το ανάστημα τους με τις groove rock διαθέσεις στη μουσική τους και την εκρηκτική ενέργειά στα shows τους. Μετά τη ντεμπούτο κυκλοφορία του γκρουπ "Dark Grooves", η οποία εκδηλώνει απευθείας την ανάγκη τους για εξωτερίκευση του σκοταδιού που μπορεί να περιβάλει τον καθένα, το συγκρότημα θα δώσει μια συναυλία στο 'Ιλιον Plus την Παρασκευή στις 8 Φεβρουαρίου για να το παρουσιάσει ζωντανά εξ' ολοκλήρου. Εν όψει αυτού του event, το Rockabulary βρέθηκε στην ευχάριστη θέση να συζητήσει μαζί τους και να μάθει λίγα πράγματα για τους ίδιους, το έργο τους και αυτό που πρόκειται να συμβεί την Παρασκευή στο 'Ιλιον. Enjoy! Μάθετε περισσότερα γι' αυτό εδώ.




Καλησπέρα παιδιά! Είστε μία πολύ νέα μπάντα και όπως όλα δείχνουν, με πολύ όρεξη για δουλειά! Μπορείτε να μας συστηθείτε;

Καλησπέρα! Είμαστε οι Desert Monks, παίζουμε alt rock (αν πρέπει να βάλουμε μία και μόνο ταμπέλα), παίζουμε μαζί 3 χρόνια, κάνουμε διάφορες εμφανίσεις σε φεστιβάλ και μαγαζιά της Αθήνας (και όχι μόνο).

Το ντεμπούτο σας κυκλοφόρησε πριν από ένα μήνα κ έχει τίτλο «Dark Grooves”. Ποιο είναι το concept του album, πως προέκυψε ο τίτλος και τι αφορά. Επίσης, πώς συνδέεται το artwork με το concept;

Θελήσαμε να χτίσουμε μία ταξιδιάρικη ατμόσφαιρα και να παραλληλίσουμε τη μουσική μας, με μια προσωπική διαδρομή, ένα road trip, μία ενδοσκόπηση που συμβαίνει όταν οδηγείς μόνος/η για παράδειγμα. Το tracklist οδηγεί προοδευτικά σε μια λύτρωση, όπως ακριβώς πράττει κ ο ήρωας πάνω στον οποίο στηρίχτηκε το όλο concept του artwork.
Με λίγα λόγια, αφορά σε μια ‘μάχη’ του ατόμου, με τον εαυτό του κυρίως, που ξεκινά από την παραδοχή, ακολούθως την πάλη και τις συνέπειές της, ώστε να φτάσει στη λύτρωση.

Θα μας περιγράψετε λίγο τη διαδικασία που ακολουθείτε για τη δημιουργία και τη σύνθεση των κομματιών;

Προσπαθούμε μέσα από απλές ιστορίες, που συνήθως έχουν προφανή αφετηρία, να εμβαθύνουμε ώστε να αναδείξουμε περισσότερο μειλίχια συναισθήματα, αφήνοντας χώρο στον ακροατή να ταυτιστεί. Αυτός είναι και ο λόγος που αποφεύγουμε την αφήγηση σε πρώτο πρόσωπο, και όταν αυτό γίνεται το χτίζουμε έτσι ώστε να δώσουμε την εικόνα του ανθρώπου-παρατηρητή και όχι να περιγράψουμε κάτι απαραίτητα προσωπικό.




Γιατί επιλέξατε το “The Devil” για official lyric video; Τι το ιδιαίτερο έχει αυτό το κομμάτι;

Επειδή σαν ακροτελεύτιο track, συνοψίζει και καταλήγει την όλη αφήγηση. 
« The beast stood up and winked its right eye.. Be a man he said or else sit and die. There is no land, where stone won’t turn to sand». Ο «ήρωας», με την first person οπτική, καταλήγει να γνωρίζει τον δικό του «δαίμονα», να δίνουν τα χέρια και εν τέλει να συμφιλιώνονται. Αντικατοπτρίζει στο 100% το ύφος μας, την εννοιολογική μας προσέγγιση, και όσα πραγματεύεται είναι πάντα επίκαιρα.

Ποιοι οι μελλοντικοί σας στόχοι? Πόσο μακρυά θέλετε να φτάσετε τη μπάντα σας και τι θυσίες διατίθεται να κάνετε προκειμένου να το επιτύχετε και να ξεχωρίσετε;

Στόχοι για το άμεσο μέλλον είναι τα φεστιβάλ του καλοκαιριού σε Αθήνα και Επαρχία, ώστε να προωθήσουμε το δίσκο και να κάνουμε «χιλιόμετρα». Μετά από αυτό, γιατί όχι και μια μικρή περιοδεία εκτός Ελλάδας. Οι θυσίες δεν σταματάνε ποτέ, μόνο έτσι γίνεται. Και αυτές αφορούν σε όλα τα επίπεδα (οικονομικά, προσωπικά, επαγγελματικά) ..

Σας ευχαριστώ πολύ!
Κι εμείς!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Βιντεοσκοπημένο υλικό από τη συναυλία των Helloween στην Στουτγάρδη

  Το θρυλικό συγκρότημα "Helloween" έπαιξε ζωντανά στις 11 Νοεμβρίου στη Στουτγάρδη της Γερμανίας. Οι Helloween απαρτίζονται από τους τραγουδιστές, Michael Kiske και Andi Deris, τους κιθαρίστες, Kai Hansen, Sascha Gerstner και Michael Weikath, τον μπασίστα Markus Grosskopf και τον drummer,  Dani Löble . Τα μέλη επανενώθηκαν για την παγκόσμια περιοδεία τους με το όνομα "Pumpkins United".  Είναι η πρώτη φορά, που ο Michael Kiske κάνει συναυλία μαζί με τους Helloween μετά από τόσα χρόνια μιας και αποχώρησε το 1993. 'Ιδια περίπου περίπτωση είναι και εκείνη του Hansen, αφού και αυτός έφυγε από τη μπάντα το 1986. Σε μερικές συναυλίες τους, βέβαια,  έπαιζε ζωντανά μαζί τους  όλα αυτά τα χρόνια.  Μπορείτε να παρακολουθήσετε παρακάτω την ερμηνεία των Helloween στη Γερμανία:

Οι Horrendous, Αποκαλύπτουν Λεπτομέρειες Και Πρώτο Single Του Νέου Τους Δίσκου.

Οι Αμερικάνοι Horrendous , έσκασαν με πακετάκι στο οποίο όχι μόνο αποκαλύπτουν όλες τις πληροφορίες για την επερχόμενη δισκογραφική τους δουλειά, όχι μόνο μοιράζονται εξώφυλλο και tracklist αυτής αλλά δίνουν και το πρώτο single για μια ολοκληρωμένη εικόνα. Το death metal συγκρότημα, σκοπεύει να κυκλοφορήσει το νέο του άλμπουμ Idol , στις 28 Σεπτεμβρίου παγκοσμίως παρέα με την εταιρία  Season Of Mist .  H διαδικασία σύνθεσης του Idol, διήρκησε 2 χρόνια και πιο συγκεκριμένα από το Φθινόπωρο του 2015 μέχρι και την Άνοιξη του 2017.  Η ηχογράφηση, μίξη και mastering πραγματοποιήθηκαν στο  Subterranean Watchtower Studios από τον  Damian Herring την περίοδο μεταξύ 2017 και 2018.  Δείτε παρακάτω εξώφυλλο και tracklist και ακούστε το "Soothsayer" . Tracklist 01. Prescience 02. Soothsayer 03. The Idolater 04. Golgothan Tongues 05. Divine Anhedonia 06. Devotion (Blood For Ink) 07. Threnody 08. Obolus

1349, ‘Slaves’ – Δείτε Το Lyric Video!

Φίλοι του black metal σήμερα είναι η μέρα σας!Σας πάμε κατευθείαν στο Νορβηγικό συγκρότημα  1349 και τη κυκλοφορία του νέου τους τραγουδιού ‘Slaves'! Το κομμάτι είναι το πρώτο μετά τη 2010 κυκλοφορία της μπάντας ‘Demonoir’. Το ‘Slaves' σας δίνει όλα όσα μπορεί να θελήσει κάποιος από τους 1349. Βρώμικους ήχους,ουρλιαχτά,κακοπροαίρετους στίχους,έξαλλες εκρήξεις και πολλά περισσότερα!Απολαύστε το κομμάτι στο έπακρο επειδή δεν υπάρχει σχεδόν καμία πληροφορία για το αν οι 1349 θα κυκλοφορήσουν νέο άλμπουμ.Μπορούμε ωστόσο να επιβεβαιώσουμε πως το νέο full-length της μπάντας θα κυκλοφορήσει κάπου μέσα στο 2014. 1349 'Slaves' Official Lyric Video)