Κυριακή, 14 Απριλίου 2013

Deftones Bassist Chi Cheng Dies at 42

Προκαλεί πραγματική θλίψη το γεγονός ότι ο  Chi Cheng των Deftones πέθανε χθες στις 13 Απριλίου μετά από μια 4χρονη μάχη επιβίωσης από ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα που είχε το 2008.
Ο 42χρονος μουσικός είχε περάσει το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου μετά από το ατύχημα σε κώμα
δείχνοντας ελάχιστα σημάδια βελτίωσης.
Κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών οι Deftones συνέχισαν να γράφουν τραγούδια χωρίς την εμφάνιση του Cheng,αλλά πάντα κρατούσαν το μπασίστα στις καρδιές τους.
Ο Cheng τραυματίστηκε σοβαρά στις 4 Νοεμβρίου του 2008 όταν στο αυτοκίνητο στο οποίο επέβαίνε και η αδερφή του γύρισε αρκετές φορές και συγκρούστηκε με ένα άλλο όχημα.
Ο αγώνας του κατά τη διάρκεια των τελευταίων τεσσάρων ετών, τεκμηριώνεται από την οικογένειά του στην ιστοσελίδα του  OneLoveForChi.com, όπου η είδηση ​​του θανάτου του δημοσιεύτηκε από τη μητέρα του το Σάββατο:


Αγαπημένη μας οικογένεια:
Αυτό είναι το πιο δύσκολο πράγμα που γράφω.Η αγάπη σας,η καρδιά σας και η αφοσίωση σας στον 
 Chi ήταν άνευ όρων εκπληκτική.Ξέρω πως πάντα θα τον θυμάστε ως έναν "γιγάντιο" άνθρωπο πάνω στη σκηνή με καρδιά γεμάτη από εσάς.
Οδηγήθηκε στο emegency [sic] δωμάτιο και στις 3 τα ξημερώματα σήμερα και η καρδιά του έπαψε να χτυπάει.
Έφυγε από αυτόν το κόσμο σήμερα τραγουδώντας τραγούδια που του άρεσαν στο αυτί μου.
Έδωσε ένα καλό αγώνα.Σταθήκατε δίπλα του στέλνοντας την αγάπη σας καθημερινά.Ήξερε πόσο πολύ τον αγαπάτε και δεν ένιωθε μόνος.
Θα σας γράψω περισσότερα αργότερα.Αν έχετε οποιαδήποτε μηνύματα να μοιραστήτε μαζί μας παρακαλούμε να τα στείλετε στο onelove site.
Παρακαλούμε να τον έχετε στις προσευχές σας.Είναι τόσο δύσκολο να τον αφήσω να φύγει.
με μεγάλη αγάπη και σεβασμό η μαμά J και ο(Chi).


Ο  frontman των Deftones Chino Moreno,πρόσφατα συζήτησε τη σχέση της μπάντας με τον Chi, στο  Noisecreep.Δήλωσε:"Όταν ήμουν 17 χρόνων,έφυγα από το σπίτι των γονιών μου και μετακόμισα μαζί του.Από τότε είμαστε καλύτεροι φίλοι για το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μου.Κάνοντας ακόμα και τα πιο τυχαία πράγματα ο Chi είναι πάντα στις σκέψεις μου.
Το όλο συγκρότημα κρατά γερές αναμνήσεις γ αυτόν και είναι κατά κάποιο τρόπο πάντα μέσα σε ο,τι  γίνεται".