Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ανταπόκριση: Dark Tranquillity / Equilibrium / Miracle Flair / 5Rand @Piraeus 117 Academy 22/04/18


Ανταπόκριση / φωτογραφίες σε συνεργασία με την Δικαία Οικονομάκη

Το βράδυ της Κυριακής της 22ης Απριλίου ήταν άλλη μια νύχτα αφιερωμένη στο μελωδικό – Σουηδικό, συγκεκριμένα, death metal και ο προορισμός ήταν μονόδρομος προς το Piraeus Academy. Οι πρωτοπόροι του είδους, καταγόμενοι από το Γκέτεμποργκ, Dark Tranquillity, επέστρεφαν στη χώρα μας στα πλαίσια της Ευρωπαικής περιοδείας του τελευταίου δίσκου τους, “Atoma”. Μπαίνοντας στο μαγαζί κατά τις 19:30 μαζί τους ως support ήταν και οι Ιταλοί 5Rand, οι οποίοι εμφανίστηκαν στη χώρα μας για πρώτη φορά. Το συγκρότημα είναι σχετικά πρωτοεμφανιζόμενο στη μουσική σκηνή, μιας και δημιουργήθηκε το 2015 και πέρυσι κυκλοφόρησε τον ντεμπούτο του δίσκο, με τίτλο Sacred/Scared. Στα 30 λεπτά που έπαιξαν παρουσίασαν τον μελωδικό death / groove metal ήχο τους, με πολλές αναφορές στους Arch Enemy. Αυτή είναι η πρώτη διαπίστωση για κάποιον που ΔΕΝ τους έχει παρακολουθήσει ή ακούσει ποτέ και αυτό οφείλεται στα γυναικεία brutal φωνητικά, κυρίως. Έπαιξαν αρκετά καλά, με σχετικά καλό ήχο και σκηνική παρουσία, χωρίς όμως να έχουν κάτι το ξεχωριστό να προσφέρουν με τα τραγούδια τους. Η τραγουδίστρια τους δε με τον αυθορμητισμό της και τον απέραντο ενθουσιασμό της προσπάθησε να ξεσηκώσει τον λίγο κόσμο, που είχε παρευρεθεί εκείνη την ώρα χωρίς κάποια ιδιαίτερη επιτυχία.

Στις 20:00 και κάτι εμφανίστηκαν οι Miracle Flair, οι οποίοι μας ήρθαν από την Ελβετία. Και το δεύτερο support group ήταν female fronted και επισκέφτηκε για πρώτη φορά τη χώρα μας. Με δύο δίσκους στην 8ετή καριέρα τους και πολλές επιρροές από μπάντες όπως οι Within Temptation και Evanescence προσπάθησαν να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό. Σε αρκετά σημεία έπαιζαν καλά, αλλά, όπως και οι 5Rand, έτσι και αυτοί δεν κατάφεραν να μας εκστασιάσουν.  Επίσης, δεν είχαν σχεδόν καθόλου απήχηση στο κοινό, που παρευρέθηκε στο χώρο.

Η ώρα είχε πάει 21:00 και η προσέλευση και η ανυπομονησία του κόσμου είχε μεγαλώσει. Οι Γερμανοί folk metallers, Equilibrium, είναι γνωστοί στο ελληνικό κοινό και αυτό περίμενε πως και πως την εμφάνισή τους. Ναι, παρθενική εμφάνιση στη χώρα μας και γι’ αυτούς! Ανεβαίνοντας στη σκηνή, οι Γερμανοί θέλησαν να παρουσιάσουν μια γεύση από την τελευταία τους δουλειά, που ακούει στο όνομα “Armageddon”. Πρώτο τραγούδι, που ακούσαμε και το απολαύσαμε στο έπακρο, ήταν το δυναμικό “Prey”. Τα αίματα, στην κυριολεξία, άναψαν! Έδειξαν να το απολαμβάνουν όσο και το κοινό, αφού ήταν πολύ ενεργητικοί και είχαν πολύ καλή σκηνική παρουσία! Στη μία ώρα που βρέθηκαν πάνω στη σκηνή, έπαιξαν κομμάτια από όλη τους τη δισκογραφία σχεδόν – μέχρι και wall of death μας ζήτησαν ευγενικά. Από το setlist τους σίγουρα ξεχώρισαν το Blut Im Auge, με το οποίο έσπειραν πανικό, το Apokalypse και το Born To Be Epic. Το folk death metal τους μπορεί κάποιες φορές να θύμιζε λίγο Insomnium και Amon Amarth, αλλά, όπως και να έχει, οι Γερμανοί κατάφεραν να ξεσηκώσουν και να ζεστάνουν το κοινό για τους headliners, Dark Tranquillity.
Setlist
Prey
Heimat
Waldschrein
Verbannte Erde
Blut Im Auge
Dammerung
Unbesiegt
Apokalypse
Born To Be Epic

Πιστοί στο ραντεβού τους οι Σουηδοί, Dark Tranquillity, βγήκαν στη σκηνή του Academy στις 22:30 ακριβώς υπό τους ήχους του κομματιού “Encircled” (από το “Atoma”). Η 6μελής μπάντα επανενώθηκε με τους ‘Έλληνες οπαδούς της με αρκετές αλλαγές στο line up για τις ανάγκες της συναυλίας.  Παρέα τους ήταν ο Christopher Amott (ex- Arch Enemy) και ο Σουηδός, Johan Reinholdz, στις κιθάρες. Και ενώ ο ενθουσιασμός και ο πανικός του κοινού είχε ξεπεράσει και το ταβάνι του Academy, ο καθαρός ήχος στις κιθάρες και στα drums, όχι μόνο δεν πέρασε, αλλά ούτε το άγγιξε. Σε τραγούδια άσματα, όπως τα “Monochromatic Stains” και “The Treason Wall” από το αγαπημένο «Damage Done», τα “The Mundane And The Magic”, “Terminus (Where Death Is Most Alive)” και “Icipher” από το έπος album, «Fiction» δεν ακούσαμε τα riffs των κιθάρων, όπως άρμοζε! ‘Αλλοτε θα ακούγαμε τη μία ή την άλλη ή καμία. Ωστόσο, ο frontman και τραγουδιστής τους, Mikael Stanne, δεν φάνηκε να πτοήθηκε καθόλου και απέδειξε γι’ άλλη μια φορά τον ορισμό του καυλωτικού ερμηνευτή. Η ενέργεια και ο ενθουσιασμός του σίγουρα είχαν ξεπεράσει το ταβάνι του Academy και είχαν αγγίξει τον ουρανό! Ο Stanne είναι σίγουρα από εκείνους τους τραγουδιστές,  που δεν μπορείς να πάρεις λεπτό τα μάτια σου από πάνω του και ό,τι και αν συμβεί, εκείνος, απτόητος, θα προσπαθήσει να σε ανεβάσει μαζί του. 
Ευτυχώς, στα τραγούδια του «Atoma» τον πρωταγωνιστικό ρόλο τον είχαν τα πλήκτρα (τα οποία γι’αρκετή ώρα ακουγόντουσαν κρυστάλλινα) και ο Martin Brändström. Χαμός έγινε στο ομώνυμο κομμάτι με τον κόσμο να κουνιέται και να περνάει καλά. Το ίδιο και σε hits τους, που προαναφέραμε. Γιατί, όταν έχεις έναν τραγουδιστή μπροστά σου σαν τον Μιχαλάκη, δεν υφίσταται να μείνεις μαρμαρωμένος. Παρά τις δυσκολίες, στο κομμάτι “Therein” από το πανέμορφο «Projector» σείστηκε το πάτωμα και όλοι οι παλιοί και νέοι οπαδοί έγιναν μια γροθιά. Για το τέλος, όμως, κράτησαν το καλύτερο. Το“Miserys Crown”! Με αυτό το τραγούδι όλοι μας ξεχάσαμε τα προβλήματα των κιθαρών και τα ονόματά μας. Χωρίς αμφιβολία, η μπάντα έδωσε και το παραπάνω από το 100% του εαυτού της. Οι Dark Tranquillity μπορεί να μην μας χάρισαν μια τέλεια συναυλία, μας χάρισαν , όμως, μια  πολύ καλή ερμηνεία και έκλεισαν, ανανεώνοντας το ραντεβού τους στο μέλλον. Ας ελπίσουμε μετά από αυτή τη βραδιά να μην ξαναγίνει παρόμοιο λάθος και να μην ξαναεμπιστευτούν αυτόν τον ηχολήπτη – ο Θεός να τον κάνει!

Setlist
Encircled
Monochromatic Stains
Clearing Skies
The Treason Wall
The Science Of Noise
Forward Momentum
The Mundane And The Magic
Final Resistance
Atoma
Force Of Hand
Icipher
Terminus (Where Death Is Most Alive)
Inside The Particle Storm
The Wonders At Your Feet
When The World Screams
ThereIn
Encore
State Of Trust
Lost To Apathy
Misery’s Crown

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Βιντεοσκοπημένο υλικό από τη συναυλία των Helloween στην Στουτγάρδη

  Το θρυλικό συγκρότημα "Helloween" έπαιξε ζωντανά στις 11 Νοεμβρίου στη Στουτγάρδη της Γερμανίας. Οι Helloween απαρτίζονται από τους τραγουδιστές, Michael Kiske και Andi Deris, τους κιθαρίστες, Kai Hansen, Sascha Gerstner και Michael Weikath, τον μπασίστα Markus Grosskopf και τον drummer,  Dani Löble . Τα μέλη επανενώθηκαν για την παγκόσμια περιοδεία τους με το όνομα "Pumpkins United".  Είναι η πρώτη φορά, που ο Michael Kiske κάνει συναυλία μαζί με τους Helloween μετά από τόσα χρόνια μιας και αποχώρησε το 1993. 'Ιδια περίπου περίπτωση είναι και εκείνη του Hansen, αφού και αυτός έφυγε από τη μπάντα το 1986. Σε μερικές συναυλίες τους, βέβαια,  έπαιζε ζωντανά μαζί τους  όλα αυτά τα χρόνια.  Μπορείτε να παρακολουθήσετε παρακάτω την ερμηνεία των Helloween στη Γερμανία:

Οι Horrendous, Αποκαλύπτουν Λεπτομέρειες Και Πρώτο Single Του Νέου Τους Δίσκου.

Οι Αμερικάνοι Horrendous , έσκασαν με πακετάκι στο οποίο όχι μόνο αποκαλύπτουν όλες τις πληροφορίες για την επερχόμενη δισκογραφική τους δουλειά, όχι μόνο μοιράζονται εξώφυλλο και tracklist αυτής αλλά δίνουν και το πρώτο single για μια ολοκληρωμένη εικόνα. Το death metal συγκρότημα, σκοπεύει να κυκλοφορήσει το νέο του άλμπουμ Idol , στις 28 Σεπτεμβρίου παγκοσμίως παρέα με την εταιρία  Season Of Mist .  H διαδικασία σύνθεσης του Idol, διήρκησε 2 χρόνια και πιο συγκεκριμένα από το Φθινόπωρο του 2015 μέχρι και την Άνοιξη του 2017.  Η ηχογράφηση, μίξη και mastering πραγματοποιήθηκαν στο  Subterranean Watchtower Studios από τον  Damian Herring την περίοδο μεταξύ 2017 και 2018.  Δείτε παρακάτω εξώφυλλο και tracklist και ακούστε το "Soothsayer" . Tracklist 01. Prescience 02. Soothsayer 03. The Idolater 04. Golgothan Tongues 05. Divine Anhedonia 06. Devotion (Blood For Ink) 07. Threnody 08. Obolus

1349, ‘Slaves’ – Δείτε Το Lyric Video!

Φίλοι του black metal σήμερα είναι η μέρα σας!Σας πάμε κατευθείαν στο Νορβηγικό συγκρότημα  1349 και τη κυκλοφορία του νέου τους τραγουδιού ‘Slaves'! Το κομμάτι είναι το πρώτο μετά τη 2010 κυκλοφορία της μπάντας ‘Demonoir’. Το ‘Slaves' σας δίνει όλα όσα μπορεί να θελήσει κάποιος από τους 1349. Βρώμικους ήχους,ουρλιαχτά,κακοπροαίρετους στίχους,έξαλλες εκρήξεις και πολλά περισσότερα!Απολαύστε το κομμάτι στο έπακρο επειδή δεν υπάρχει σχεδόν καμία πληροφορία για το αν οι 1349 θα κυκλοφορήσουν νέο άλμπουμ.Μπορούμε ωστόσο να επιβεβαιώσουμε πως το νέο full-length της μπάντας θα κυκλοφορήσει κάπου μέσα στο 2014. 1349 'Slaves' Official Lyric Video)