Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Album Review: Bleed From Within - Era


Πέντε χρόνια μετά την τελευταία κυκλοφορία τους, οι Σκοτσέζοι Bleed From Within επιστρέφουν με τον τέταρτο δίσκο τους, Era, ο οποίος αποτελεί και την δεύτερη κυκλοφορία τους μέσω της Century Media.

Το Era αρχικά ακούγετε σαν ακόμα έναν metalcore δίσκο, ή τουλάχιστον αυτό καταλαβαίνει κανείς με το εναρκτήριο κομμάτι, Clarity. Κατά τη διάρκεια του δίσκου όμως οι Bleed From Within αποδεικνύουν ότι πρόκειται για κάτι περισσότερο από αυτό. Το Crown Of Misery, το οποίο αποτελεί και το τρίτο(!) video clip του δίσκου μπαίνει με το με γρήγορες ταχύτητες και το refrain του είναι 100% γνήσιο metalcore refrain! Το Cast Down με μία δόση μελωδικού death metal και έντονων breakdown σημείων δίνει τη σκυτάλη στο Afterlife. Το δεύτερο video του δίσκου αποτελείται από ένα εξαιρετικά ατμοσφαιρικό lead στις κιθάρες που πραγματικά κάνει όλη τη διαφορά! Ενώ και το refrain του είναι ένα από τα πιο catchy refrains του δίσκου! Και η συνταγή συνεχίζει να αποδίδει στο μέγιστο με το Shiver. Εξαιρετικά riffs, λίγα breakdowns και ένα εξίσου εξαιρετικό refrain. Βέβαια παίζει ρόλο και ο ήχος του δίσκου, αφού οι Σκοτσέζοι έχουν πετύχει την καλύτερη δυνατή παραγωγή που κάθε metalcore μπάντα θα ήθελε να έχει! Οι εντάσεις και οι ταχύτητες ανεβαίνουν ακόμα περισσότερο με το Bed Of Snakes αφού είναι ίσως το πιο γρήγορο κομμάτι του δίσκου και το μόνο που περιέχει blastbeats. Η δουλειά που έχει κάνει η μπάντα στα leads και στις μελωδίες είναι πραγματικά πολύ καλή αφού η μία είναι καλύτερη από την άλλη και όλες μένουν καρφωμένες στο μυαλό! Οι τόνοι πέφτουν λίγο με το I Am Oblivion, Pt. II, έτσι για να μας αφήσουν λίγο να χαλαρώσουμε πριν μπει το Alone In The Sun. Αν και αυτό, μαζί με το Gatekeeper, ίσως αποτελούν και τα πιο αδιάφορα κομμάτια του δίσκου. Δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο όμως και για τα Ruina και Alive τα οποία κατά τη γνώμη μου είναι τα πιο ενδιαφέρον κομμάτια του Era. Με το πρώτο να αποτελεί εξ ολοκλήρου σύνθεση του νέου κιθαρίστα της μπάντας, Steven Jones. Το κομμάτι το έγραψε όταν του ζητήθηκε από την μπάντα να γράψει ένα κομμάτι στο οποίο θα αντανακλάτε η ιδέα του για το πως πρέπει να ακούγονται οι Bleed From Within. Είναι το μόνο κομμάτι που διαφοροποιείτε αρκετά από την δομή του υπόλοιπου δίσκου. Τα υπόλοιπα μέλη κατενθουσιάστηκαν και φυσικά το κομμάτι μπήκε στο άλμπουμ. Το Alive από την άλλη είναι το πιο αντιπροσωπευτικό metalcore κομμάτι που έχω ακούσει τα τελευταία χρόνια. Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφερθεί πως το υπέροχο artwork στο εξώφυλλο έχει επιμεληθεί ο μπασίστας της μπάντας, Davie Provan.

Με το Era οι Bleed From Within καταφέρνουν ότι δεν κατάφεραν πολλές μπάντες από τότε που το metalcore άρχισε να βιώνει την παρακμή του ήχου του. Έβγαλαν ένα δίσκο που καταφέρνει να ενθουσιάσει τόσο όσο οι As I Lay Dying, Caliban, Heaven Shall Burn και πολλοί άλλοι πριν αρκετά χρόνια. Οι Bleed From Within, πιο ώριμοι από ποτέ, αποδεικνύουν πως μπορούν να πάρουν τα ηνία και να ξαναφέρουν στο προσκήνιο το ιδίωμα!

Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 6/4/18
Label: Century Media
Βαθμολογία: 8/10



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Βιντεοσκοπημένο υλικό από τη συναυλία των Helloween στην Στουτγάρδη

  Το θρυλικό συγκρότημα "Helloween" έπαιξε ζωντανά στις 11 Νοεμβρίου στη Στουτγάρδη της Γερμανίας. Οι Helloween απαρτίζονται από τους τραγουδιστές, Michael Kiske και Andi Deris, τους κιθαρίστες, Kai Hansen, Sascha Gerstner και Michael Weikath, τον μπασίστα Markus Grosskopf και τον drummer,  Dani Löble . Τα μέλη επανενώθηκαν για την παγκόσμια περιοδεία τους με το όνομα "Pumpkins United".  Είναι η πρώτη φορά, που ο Michael Kiske κάνει συναυλία μαζί με τους Helloween μετά από τόσα χρόνια μιας και αποχώρησε το 1993. 'Ιδια περίπου περίπτωση είναι και εκείνη του Hansen, αφού και αυτός έφυγε από τη μπάντα το 1986. Σε μερικές συναυλίες τους, βέβαια,  έπαιζε ζωντανά μαζί τους  όλα αυτά τα χρόνια.  Μπορείτε να παρακολουθήσετε παρακάτω την ερμηνεία των Helloween στη Γερμανία:

Οι Horrendous, Αποκαλύπτουν Λεπτομέρειες Και Πρώτο Single Του Νέου Τους Δίσκου.

Οι Αμερικάνοι Horrendous , έσκασαν με πακετάκι στο οποίο όχι μόνο αποκαλύπτουν όλες τις πληροφορίες για την επερχόμενη δισκογραφική τους δουλειά, όχι μόνο μοιράζονται εξώφυλλο και tracklist αυτής αλλά δίνουν και το πρώτο single για μια ολοκληρωμένη εικόνα. Το death metal συγκρότημα, σκοπεύει να κυκλοφορήσει το νέο του άλμπουμ Idol , στις 28 Σεπτεμβρίου παγκοσμίως παρέα με την εταιρία  Season Of Mist .  H διαδικασία σύνθεσης του Idol, διήρκησε 2 χρόνια και πιο συγκεκριμένα από το Φθινόπωρο του 2015 μέχρι και την Άνοιξη του 2017.  Η ηχογράφηση, μίξη και mastering πραγματοποιήθηκαν στο  Subterranean Watchtower Studios από τον  Damian Herring την περίοδο μεταξύ 2017 και 2018.  Δείτε παρακάτω εξώφυλλο και tracklist και ακούστε το "Soothsayer" . Tracklist 01. Prescience 02. Soothsayer 03. The Idolater 04. Golgothan Tongues 05. Divine Anhedonia 06. Devotion (Blood For Ink) 07. Threnody 08. Obolus

1349, ‘Slaves’ – Δείτε Το Lyric Video!

Φίλοι του black metal σήμερα είναι η μέρα σας!Σας πάμε κατευθείαν στο Νορβηγικό συγκρότημα  1349 και τη κυκλοφορία του νέου τους τραγουδιού ‘Slaves'! Το κομμάτι είναι το πρώτο μετά τη 2010 κυκλοφορία της μπάντας ‘Demonoir’. Το ‘Slaves' σας δίνει όλα όσα μπορεί να θελήσει κάποιος από τους 1349. Βρώμικους ήχους,ουρλιαχτά,κακοπροαίρετους στίχους,έξαλλες εκρήξεις και πολλά περισσότερα!Απολαύστε το κομμάτι στο έπακρο επειδή δεν υπάρχει σχεδόν καμία πληροφορία για το αν οι 1349 θα κυκλοφορήσουν νέο άλμπουμ.Μπορούμε ωστόσο να επιβεβαιώσουμε πως το νέο full-length της μπάντας θα κυκλοφορήσει κάπου μέσα στο 2014. 1349 'Slaves' Official Lyric Video)