Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Album Review: SpellBlast 'Of Gold And Guns'


Οι Ιταλοί SpellBlast επέστρεψαν στις 29 Μαρτίου με την νέα τους concept δισκογραφική δουλειά 'Of Gold And Guns', έναν heavy metal δίσκο με εκλεπτυσμένα φωνητικά, υψηλή απόδοση οργάνων και old west power προσέγγιση. Το άλμπουμ περιέχει 10 κομμάτια που βασίζονται στους θρυλικούς χαρακτήρες που έζησαν στην Αμερική το δεύτερο μισό του δέκατου ένατου αιώνα ενώ θα βρείτε και αναφορά στην ατρόμητη εικόνα του Tex Willer. 
Μια ευέλικτη ηχητική φόρμουλα από καθαρά power φωνητικά, progressive και συμφωνικές μουσικές, με μια viking νότα και ανατολίτικο αέρα συντάσσουν ένα απολαυστικό αποτέλεσμα και ένα στέρεο μουσικό έδαφος! Οι ευχάριστες αυξομειώσεις, το καλοδουλεμένο πάντρεμα μελωδικών ήχων που εναλλάσσεται με πιο επιθετικούς γρήγορους ρυθμούς και τα επιβλητικά φωνητικά που 'δεν χάνουν έδαφος' καθ όλο το άκουσμα του δίσκου διαμορφώνουν ένα ποικιλόμορφο άλλα όχι πολύπλοκο και κουραστικό αποτέλεσμα που κεντρίζει το ενδιαφέρον του ακροατή από 'το πρώτο επεισόδιο' μέχρι το δέκατο και τελευταίο. Αυτοί οι τύποi πήραν την μουσική τους και τους εαυτούς τους και τους ανέβασαν σε ένα αρκετά υψηλό επίπεδο. Από το Tex Willer μέχρι το Jesse James βιώνεις το άκουσμα σαν την εξέλιξη μιας ιστορίας που σου κρατάει αναλλοίωτο το ενδιαφέρον με τα γεμάτα riffs και τις φοβερές κιθαριστικές στιγμές του και τα φωνητικά που φτάνουν 'στον Θεό'. Μια ευχάριστη αλλαγή στο πέμπτο του άλμπουμ Sitting Bull που παρουσιάζεται ως πιο μελωδικό και γλυκόπικρο και θα ήταν το ιδανικό εναρκτήριο soundtrack σε μια πολεμική viking ταινία. Η μελωδική και πιο αργή πλευρά του δίσκου συνεχίζει και με το William Lewis Manly το οποίο είναι μια ιδιαίτερη τροπή ενώ πρέπει να γίνει αναφορά στο Crazy Horse που είναι λες και ακούς ανατολίτικους Metallica! Στο Goblins in Deadwood συναντάμε έντονη τη παρουσία των πλήκτρων που δίνει μια εντελώς διαφορετική νότα από ο,τι ακούσαμε προηγουμένως το οποίο σου δημιουργεί μια ας πούμε όμορφα παράξενη αίσθηση ενώ τα κιθαριστικά solos παίρνουν φωτιά και μεταβάλλονται αρμονικά μεταξύ τους. Αριστούργημα! Οι παλμοί ξανά ανεβαίνουν με το William Barret Trevis που σε επιστρέφει πάλι στην heavy power πλευρά του δίσκου για να ρίξει την αυλαία με ένα πολύ όμορφο μελωδικό heavy cover για το τραγούδι Wanted Dead Or Alive του Bon Jovi.
To 'Of Gold And Guns' είναι ένας αρκετά έξυπνος δίσκος. Σωστά τοποθετημένος ηχητικά, με θεατρισμό που δεν υπερβάλει και δεν προκαλεί cheesy αντιδράσεις. Το τεχνικό κομμάτι άψογο και οι συνθέσεις στις μελωδίες προσεγμένες και μελετημένες καταφέρνουν να δημιουργήσουν ένα αξιόλογο αποτέλεσμα και να κερδίσουν εντυπώσεις!

Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 29 Μαρτίου 2018
Δισκογραφική Εταιρία: Self released
Βαθμολογία: 9/ 10

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Βιντεοσκοπημένο υλικό από τη συναυλία των Helloween στην Στουτγάρδη

  Το θρυλικό συγκρότημα "Helloween" έπαιξε ζωντανά στις 11 Νοεμβρίου στη Στουτγάρδη της Γερμανίας. Οι Helloween απαρτίζονται από τους τραγουδιστές, Michael Kiske και Andi Deris, τους κιθαρίστες, Kai Hansen, Sascha Gerstner και Michael Weikath, τον μπασίστα Markus Grosskopf και τον drummer,  Dani Löble . Τα μέλη επανενώθηκαν για την παγκόσμια περιοδεία τους με το όνομα "Pumpkins United".  Είναι η πρώτη φορά, που ο Michael Kiske κάνει συναυλία μαζί με τους Helloween μετά από τόσα χρόνια μιας και αποχώρησε το 1993. 'Ιδια περίπου περίπτωση είναι και εκείνη του Hansen, αφού και αυτός έφυγε από τη μπάντα το 1986. Σε μερικές συναυλίες τους, βέβαια,  έπαιζε ζωντανά μαζί τους  όλα αυτά τα χρόνια.  Μπορείτε να παρακολουθήσετε παρακάτω την ερμηνεία των Helloween στη Γερμανία:

Οι Horrendous, Αποκαλύπτουν Λεπτομέρειες Και Πρώτο Single Του Νέου Τους Δίσκου.

Οι Αμερικάνοι Horrendous , έσκασαν με πακετάκι στο οποίο όχι μόνο αποκαλύπτουν όλες τις πληροφορίες για την επερχόμενη δισκογραφική τους δουλειά, όχι μόνο μοιράζονται εξώφυλλο και tracklist αυτής αλλά δίνουν και το πρώτο single για μια ολοκληρωμένη εικόνα. Το death metal συγκρότημα, σκοπεύει να κυκλοφορήσει το νέο του άλμπουμ Idol , στις 28 Σεπτεμβρίου παγκοσμίως παρέα με την εταιρία  Season Of Mist .  H διαδικασία σύνθεσης του Idol, διήρκησε 2 χρόνια και πιο συγκεκριμένα από το Φθινόπωρο του 2015 μέχρι και την Άνοιξη του 2017.  Η ηχογράφηση, μίξη και mastering πραγματοποιήθηκαν στο  Subterranean Watchtower Studios από τον  Damian Herring την περίοδο μεταξύ 2017 και 2018.  Δείτε παρακάτω εξώφυλλο και tracklist και ακούστε το "Soothsayer" . Tracklist 01. Prescience 02. Soothsayer 03. The Idolater 04. Golgothan Tongues 05. Divine Anhedonia 06. Devotion (Blood For Ink) 07. Threnody 08. Obolus

1349, ‘Slaves’ – Δείτε Το Lyric Video!

Φίλοι του black metal σήμερα είναι η μέρα σας!Σας πάμε κατευθείαν στο Νορβηγικό συγκρότημα  1349 και τη κυκλοφορία του νέου τους τραγουδιού ‘Slaves'! Το κομμάτι είναι το πρώτο μετά τη 2010 κυκλοφορία της μπάντας ‘Demonoir’. Το ‘Slaves' σας δίνει όλα όσα μπορεί να θελήσει κάποιος από τους 1349. Βρώμικους ήχους,ουρλιαχτά,κακοπροαίρετους στίχους,έξαλλες εκρήξεις και πολλά περισσότερα!Απολαύστε το κομμάτι στο έπακρο επειδή δεν υπάρχει σχεδόν καμία πληροφορία για το αν οι 1349 θα κυκλοφορήσουν νέο άλμπουμ.Μπορούμε ωστόσο να επιβεβαιώσουμε πως το νέο full-length της μπάντας θα κυκλοφορήσει κάπου μέσα στο 2014. 1349 'Slaves' Official Lyric Video)