Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Album Review: Black Rainbows - Pandaemonium


Την δισκογραφική τους επιστροφή επιλέγουν να κάνουν φέτος οι hard/ stoner rockers, Black Rainbows. Καταγόμενοι από την Ρώμη μπορούμε να πούμε με μεγάλη ευκολία πως θεωρούνται από τα κορυφαία συγκροτήματα αυτού του είδους στην Ιταλία. Ο δίσκος, "Pandaemonium", πρόκειται για την έκτη δουλειά τους κατά σειρά, ο οποίος περιέχει εννιά 'δυνατές' συνθέσεις με τη διάρκεια του να είναι φυσιολογική. Μιλάμε, φυσικά, για 45 λεπτά ατόφιου ψυχεδελικού stoner rock, που μόνο απολαυστικές στιγμές μπορούν να χαρίσουν στους λάτρεις αυτών των ειδών. Ο Gabriele Fiori (φωνητικά, κιθάρα) και η παρέα του, δηλαδή ο Giuseppe Guglielmino (μπάσο) και ο Filippo Ragazzoni (ο νέος drummer της μπάντας), βρίσκονται στην πιο highlight περίοδο στην μέχρι στιγμής πορεία τους.

Ο δίσκος ξεκινάει φαζαριστά και διασκεδαστικά με το καλησπέρα σας. Το εισαγωγικό σόλο στην κιθάρα του πρώτου τραγουδιού θυμίζει όσο το δυνατόν και περισσότερο Black Sabbath γίνεται. Και γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε; Ο Fiori μας δείχνει εμφανέστατα τις επιρροές του και τις προτιμήσεις του. Και καλά κάνει, εφόσον το κάνει με τέτοιο αξιόλογο τρόπο. Δίχως να το καταλάβεις, έχουν περάσει τέσσερις κόμματοι μέσα σε 20 και κάτι λεπτά. Ο groovy ρυθμός δεν απουσιάζει στιγμή από το ψυχεδελικό stoner των Black Rainbows. Στο "Sunrise", στο "High To Hell", στο "The Sacrifice" και στο "Grindstone" σίγουρα θα πέσεις πάνω στην σκληρή ροκιά των '70s αναμειγμένη με blues στοιχεία, ενώ δεν μπορείς να μην ξεχωρίσεις λίγο παραπάνω το τελευταίο τραγούδι. Το "Grindstone" κατακλύζεται από υπέροχα και catchy riffs και την 'σκοτεινή' και επιβλητική ερμηνεία του Fiori. Η μουσική του συγκροτήματος περνάει γρήγορα και ευχάριστα μέχρι τώρα, ωστόσο δεν σε πειράζει καθόλου, που δεν θεωρείται πρωτοποριακή. Και κάπου εδώ η μπάντα το ρίχνει στην ψυχεδέλεια. Υπερκαινοφανείς αστέρες και αστεροειδή προσγειώνονται πάνω στο κεφάλι σου μέσα σε δύο λεπτά. Και όχι δε θα σε σκοτώσουν. Είναι από εκείνα τα ηχητικά αστέρια, που ανασταίνουν και νεκρούς. Ο λόγος για το "Supernova & Asteroids". Το "I Wanna See Fire" πάλι μοιάζει λες και έχει ξετρυπώσει από κάποιον δίσκο των Monster Magnet στα '90s και δεν μπορεί να σε χαλάσει. Σου ανεβάζει τη διάθεση και την όρεξη στα ύψη. Το κιθαριστικό σόλο στην εισαγωγή είναι ό,τι καλύτερο έχεις ακούσει πάνω σ' αυτό το είδος τον τελευταίο καιρό. Τα τραγούδια "Riding Fast 'Til The End Of Time" και "The Abyss" είναι ο ορισμός του τι είναι η stoner μουσική, καθώς θυμίζουν την χρυσή εποχή των Kyuss. Οι κιθάρες και τα drums βάζουν φωτιές στα ηχεία σου ή στα ακουστικά σου. Το "Pandaemonium" επιλέγει να κλείσει όσο πιο φαντασμαγορικά και ψυχεδελικά γίνεται με το επτάλεπτο κομμάτι "13th Step Of The Pyramid". Χτίζεται αργά και σταθερά με μια psych blues εισαγωγή και την φωνή του Fiori να κλέβει την παράσταση για μια τελευταία φορά. Θα ακούσετε τις εντάσεις να δυναμώνουν και θα νιώσετε το τζαμάρισμα των Black Rainbows να κορυφώνεται, καθώς η ακρόαση του album φτάνει προς το τέλος της.

Δεν έχω την παραμικρή ιδέα τι στο καλό έκαναν αυτοί οι τύποι, όταν βρισκόντουσαν μέσα στο studio. Εννοώντας, δηλαδή, πόσο πειραματίστηκαν ή πόσο τζάμαραν με τις κιθάρες, τις μπάσογραμμές και τα τύμπανα τους. Το μόνο σίγουρο είναι ότι βρισκόμαστε μπραστά σε μια επιτυχημένη rock φόρμουλα και αξίζει να ξοδέψει κανείς τον χρόνο του μαζί της. Η διαπίστωση αυτή είναι εγγυημένη μιας και ο καλοκαιρινός καιρός είναι απόλυτα ταιριαστός για stoner μουσική. Keep calm and rock on!

Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 06/04/18
Label: Heavy Psych Sounds
Βαθμολογία: 9/10


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Βιντεοσκοπημένο υλικό από τη συναυλία των Helloween στην Στουτγάρδη

  Το θρυλικό συγκρότημα "Helloween" έπαιξε ζωντανά στις 11 Νοεμβρίου στη Στουτγάρδη της Γερμανίας. Οι Helloween απαρτίζονται από τους τραγουδιστές, Michael Kiske και Andi Deris, τους κιθαρίστες, Kai Hansen, Sascha Gerstner και Michael Weikath, τον μπασίστα Markus Grosskopf και τον drummer,  Dani Löble . Τα μέλη επανενώθηκαν για την παγκόσμια περιοδεία τους με το όνομα "Pumpkins United".  Είναι η πρώτη φορά, που ο Michael Kiske κάνει συναυλία μαζί με τους Helloween μετά από τόσα χρόνια μιας και αποχώρησε το 1993. 'Ιδια περίπου περίπτωση είναι και εκείνη του Hansen, αφού και αυτός έφυγε από τη μπάντα το 1986. Σε μερικές συναυλίες τους, βέβαια,  έπαιζε ζωντανά μαζί τους  όλα αυτά τα χρόνια.  Μπορείτε να παρακολουθήσετε παρακάτω την ερμηνεία των Helloween στη Γερμανία:

Οι Horrendous, Αποκαλύπτουν Λεπτομέρειες Και Πρώτο Single Του Νέου Τους Δίσκου.

Οι Αμερικάνοι Horrendous , έσκασαν με πακετάκι στο οποίο όχι μόνο αποκαλύπτουν όλες τις πληροφορίες για την επερχόμενη δισκογραφική τους δουλειά, όχι μόνο μοιράζονται εξώφυλλο και tracklist αυτής αλλά δίνουν και το πρώτο single για μια ολοκληρωμένη εικόνα. Το death metal συγκρότημα, σκοπεύει να κυκλοφορήσει το νέο του άλμπουμ Idol , στις 28 Σεπτεμβρίου παγκοσμίως παρέα με την εταιρία  Season Of Mist .  H διαδικασία σύνθεσης του Idol, διήρκησε 2 χρόνια και πιο συγκεκριμένα από το Φθινόπωρο του 2015 μέχρι και την Άνοιξη του 2017.  Η ηχογράφηση, μίξη και mastering πραγματοποιήθηκαν στο  Subterranean Watchtower Studios από τον  Damian Herring την περίοδο μεταξύ 2017 και 2018.  Δείτε παρακάτω εξώφυλλο και tracklist και ακούστε το "Soothsayer" . Tracklist 01. Prescience 02. Soothsayer 03. The Idolater 04. Golgothan Tongues 05. Divine Anhedonia 06. Devotion (Blood For Ink) 07. Threnody 08. Obolus

1349, ‘Slaves’ – Δείτε Το Lyric Video!

Φίλοι του black metal σήμερα είναι η μέρα σας!Σας πάμε κατευθείαν στο Νορβηγικό συγκρότημα  1349 και τη κυκλοφορία του νέου τους τραγουδιού ‘Slaves'! Το κομμάτι είναι το πρώτο μετά τη 2010 κυκλοφορία της μπάντας ‘Demonoir’. Το ‘Slaves' σας δίνει όλα όσα μπορεί να θελήσει κάποιος από τους 1349. Βρώμικους ήχους,ουρλιαχτά,κακοπροαίρετους στίχους,έξαλλες εκρήξεις και πολλά περισσότερα!Απολαύστε το κομμάτι στο έπακρο επειδή δεν υπάρχει σχεδόν καμία πληροφορία για το αν οι 1349 θα κυκλοφορήσουν νέο άλμπουμ.Μπορούμε ωστόσο να επιβεβαιώσουμε πως το νέο full-length της μπάντας θα κυκλοφορήσει κάπου μέσα στο 2014. 1349 'Slaves' Official Lyric Video)