Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Album Review: Deadly Carnage - Through The Void, Above The Suns


Απόψε, θα σας παρουσιάσουμε ακόμη μια μπάντα της underground metal σκηνής, η οποία είναι άξια προσοχής, κατάγεται από την Ιταλία και ονομάζεται Deadly Carnage. Η όλη ιδέα ξεκίνησε πίσω στο 2005, όταν ο μπασίστας, Adres, και ο drummer, Marco, ξεκίνησαν το συγκρότημα, παίζοντας thrash/ black metal. Ωστόσο, ο ήχος τους άλλαξε και άρχισαν να μπαίνουν σε πιο σκοτεινά μονοπάτια, όταν η μαγεία της doom / post metal και της post rock μουσικής τους κέρδισε ολοκληρωτικά. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να αναπτύξουν το πως ακούγονται και να ξεπεράσουν τα όρια τους. Κυκλοφορούν την πρώτη τους δισκογραφική δουλειά, "Manthe", με την εταιρεία ATFM το 2014. Τέσσερα χρόνια μετά και ακολουθώντας το ίδιο μοτίβο, φέρνουν εις πέρας ένα επικό διαμάντι 45 λεπτών σκοτεινού doom και post metal με τον τίτλο "Through The Void, Above The Suns". Ακόμα, οφείλω ν' αναφέρω τον τραγουδιστή, Alexios, και τον κιθαρίστα, Dave, οι οποίοι προσδίδουν με το ταλέντο τους γλυκόπικρες πινελιές στη μουσική των Deadly Carnage. Τι εννοώ; Θα σας εξηγήσω τι ακριβώς παρακάτω.

Το συγκρότημα επιστρέφει με εννιά ποικιλόμορφα τραγούδια, το ένα καλύτερο, πιο όμορφο, πιο δυναμικό και πιο μελωδικό από το άλλο. Τα ambient στοιχεία και οι τρομακτικές κραυγές στο ιντερλούδιο "Quantumδημιουργούν την κατάλληλη ατμόσφαιρα και προετοιμάζουν το έδαφος για το τι έπεται στη συνέχεια με το "Matter". Το κομμάτι είναι όσο πιο σκοτεινό γίνεται! Το παίξιμο του Marco στα drums παρατηρείται αμέσως από την αρχή, μιας και δίνει το σύνθημα για έναν αργό, βασανιστικό και όσο πιο doomy ρυθμό είναι δυνατόν. Αν και δεν έχω ξανακούσει στο παρελθόν καμία από τις προηγούμενες δουλειές τους, δηλώνω ενθουσιασμένη και ικανοποιημένη από τον ήχο των Ιταλών. Οι Deadly Carnage είναι σαν να έχουν πάρει μαζί τους όλα τα είδη και τις ιδέες, που έχουμε ακούσει από γνωστούς αντιπροσώπους αυτών των ειδών, και με την περίπτυξη των δικών τους στοιχείων να έχουν αναπτύξει κάτι το καινοτόμο. Ακούγοντας τα "Kyle", "Cosmiκαι "Lumis", θα παρατηρήσετε τις ανατολίτικες μουσικές επιρροές ενσωματωμένες στις προαναφερόμενες. Επίσης, το απίστευτο 'δέσιμο των doom στοιχείων με εκείνα της post metal θεμελιώνουν τις βάσεις για ένα ηχητικό τοπίο από κάποια άλλη διάσταση. Εξίσου, ιδιαίτερη και αρκετά ενδιαφέρουσα είναι η θεματολογία των στίχων τους. Πραγματεύονται την έννοια της δημιουργίας και της 'γέννησης' και πόσο σημαντική είναι η αρχή των πάντων. Αυτό σε συνδυασμό με τις εκρηκτικές δονήσεις και την χαώδη ενέργειά, που υπάρχουν στις συνθέσεις τους, δεν καλύπτουν απλώς το κενό, αλλά το γεμίζουν και με το παραπάνω. Θα παρατηρήσετε πως οι εναλλαγές των μελωδικών με εκείνες των δυναμικών φωνητικών του Alexios δένουν καταπληκτικά μεταξύ τους και δεν προκαλούν μονοτονία κατά την ακρόαση. Το πιο αγαπημένο και αξιομνημόνευτο - για μένα - τραγούδι είναι το "Ifene". 'Ενα προοδευτικό κομμάτι, που διαρκεί επτάμισι λεπτά και αποτελεί σίγουρα τον ορισμό της ηχητικής ταυτότητας του συγκροτήματος. Εδώ θα βρείτε στοιχεία της prog, της black και της post metal, συνδυαζόμενα με πλήκτρα. Από το τέταρτο λεπτό, όμως, που η μπάντα έχει ήδη αρχίσει να χώνει και σ'έχει φτιάξει για τα καλά με τις τεχνικές της, σου πετάει ΤΗΝ απόλυτη post rock μελωδία. Και δεν την περίμενες τέτοια αλλαγή. Σε κοκαλώνει, σε παγώνει, σε ταξιδεύει και σου κάνει αναφορά στο πιο ατμοσφαιρικό είδος αυτής της μουσικής - την shoegaze. Από εκείνες τις εμπνευσμένες συνθέσεις, που δεν φεύγουν από το μυαλό σου ούτε εύκολα, ούτε γρήγορα! Τελευταία τραγούδια βρίσκουμε τα "Divide" και "Entropia", εκ των οποίων το πρώτο είναι και single. Το βασικό black metal riff του έρχεται σε αντίθεση με τα καθαρά φωνητικά και άθελά του δημιουργεί μια spacey ατμόσφαιρα και μια αίσθηση ότι αιωρείσαι στα αστέρια. Καθόλου περίεργο, αν καλοσκεφτείτε ότι το συγκρότημα έχει ως θεματολογία του και στα δυο κομμάτια του την θεωρία του πολυσύμπαντος και την επανάληψη της δημιουργίας μέσω των νεφελωμάτων. Τσεκάρετε το εξώφυλλο και θα καταλάβετε! Μια αξιέπαινη και ενδιαφέρουσα δουλειά, ειλικρινά!

Αν και το "Through The Void, Above The Suns" αποτελεί όλα τα παραπάνω, είναι επίσης και μια δύσκολη δισκογραφική δουλειά. 'Ενα album, ποικιλόμορφο με αρκετή διάρκεια, που απαιτεί αρκετές ακροάσεις για ν' ακούσετε όλα τα στοιχεία και τα όμορφα πράγματα τα οποία δημιούργησε το συγκρότημα. Ωστόσο, ο χρόνος, που θα ξοδέψετε, αξίζει και με το παραπάνω. Ελπίζω να έχετε πολύ καλά ακουστικά ή ηχεία και να ταξιδέψετε και εσείς μαζί του! Καλές ακροάσεις!

Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 30/03/18
Label: ATMF Records
Βαθμολογία: 8/10


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Βιντεοσκοπημένο υλικό από τη συναυλία των Helloween στην Στουτγάρδη

  Το θρυλικό συγκρότημα "Helloween" έπαιξε ζωντανά στις 11 Νοεμβρίου στη Στουτγάρδη της Γερμανίας. Οι Helloween απαρτίζονται από τους τραγουδιστές, Michael Kiske και Andi Deris, τους κιθαρίστες, Kai Hansen, Sascha Gerstner και Michael Weikath, τον μπασίστα Markus Grosskopf και τον drummer,  Dani Löble . Τα μέλη επανενώθηκαν για την παγκόσμια περιοδεία τους με το όνομα "Pumpkins United".  Είναι η πρώτη φορά, που ο Michael Kiske κάνει συναυλία μαζί με τους Helloween μετά από τόσα χρόνια μιας και αποχώρησε το 1993. 'Ιδια περίπου περίπτωση είναι και εκείνη του Hansen, αφού και αυτός έφυγε από τη μπάντα το 1986. Σε μερικές συναυλίες τους, βέβαια,  έπαιζε ζωντανά μαζί τους  όλα αυτά τα χρόνια.  Μπορείτε να παρακολουθήσετε παρακάτω την ερμηνεία των Helloween στη Γερμανία:

Οι Horrendous, Αποκαλύπτουν Λεπτομέρειες Και Πρώτο Single Του Νέου Τους Δίσκου.

Οι Αμερικάνοι Horrendous , έσκασαν με πακετάκι στο οποίο όχι μόνο αποκαλύπτουν όλες τις πληροφορίες για την επερχόμενη δισκογραφική τους δουλειά, όχι μόνο μοιράζονται εξώφυλλο και tracklist αυτής αλλά δίνουν και το πρώτο single για μια ολοκληρωμένη εικόνα. Το death metal συγκρότημα, σκοπεύει να κυκλοφορήσει το νέο του άλμπουμ Idol , στις 28 Σεπτεμβρίου παγκοσμίως παρέα με την εταιρία  Season Of Mist .  H διαδικασία σύνθεσης του Idol, διήρκησε 2 χρόνια και πιο συγκεκριμένα από το Φθινόπωρο του 2015 μέχρι και την Άνοιξη του 2017.  Η ηχογράφηση, μίξη και mastering πραγματοποιήθηκαν στο  Subterranean Watchtower Studios από τον  Damian Herring την περίοδο μεταξύ 2017 και 2018.  Δείτε παρακάτω εξώφυλλο και tracklist και ακούστε το "Soothsayer" . Tracklist 01. Prescience 02. Soothsayer 03. The Idolater 04. Golgothan Tongues 05. Divine Anhedonia 06. Devotion (Blood For Ink) 07. Threnody 08. Obolus

Μαύρη Μαγιονέζα: Επιστρέφουν Με Το Δεύτερο Φοβερό Single Τους 'Επίπεδη Γη' !

Επίπεδη Γη, τιτλοφορείται το ολοκαίνουριο τραγούδι του ελληνόφωνου και αγαπημένου underground συγκροτήματος Μαύρη Μαγιονέζα , το οποίο βρίσκεται διαθέσιμο από εχθές σε μουσικές πλατφόρμες καθώς επίσης και στο επίσημο site της μπάντας: www.mavrimagioneza.com Το κομμάτι, το οποίο είναι και το δεύτερο της επερχόμενης κυκλοφορίας των Μαύρη Μαγιονέζα, μπαίνει δυνατά και τα σπάει σε δροσερούς ροκ ρυθμούς, πικάντικους ήχους ενώ οι έξυπνες στροφές, τα φοβερά solos και οι καυστικοί στίχοι απογειώνουν το κομμάτι το οποίο έρχεται με την αυθεντική υπογραφή του συγκροτήματος!  Ρίξτε μια ματιά στο trailer του επερχόμενου βίντεο κλιπ και απολαύστε το κομμάτι παρακάτω! Από Το Δελτίο Τύπου Το καινούργιο τραγούδι της Μαύρης Μαγιονέζας με τίτλο «Επίπεδη Γη», είναι ένας ηχητικός δυναμίτης. Πριν καλά-καλά καταλάβεις τι είναι αυτά που λέει η δημοσιογράφος από το sample τηλεοπτικής εκπομπής, έρχονται τα τύμπανα, οι κιθάρες και το μπάσο με απίστευτη ροκ ενέργεια να πλαισιώσουν την «κολλητική» μελω