Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Album Review: War Of Thrones - Conflict In Creation


Οι heavy metallers War Of Thrones από την Φλόριντα, έκαναν την παρθενική τους εισαγωγή με το άλμπουμ Conflict In Creation το οποίο παρουσιάζει τους Wade Black στα φωνητικά, Rick Renstrom στην κιθάρα, Rich Marks στο μπάσο και Jason Marks στα ντραμς. Περιλαμβάνει 12 κομμάτια με καλοδουλεμένα ηχητικά στρώματα heavy και power συνθέσεων μαγειρεμένα με τα ιδανικά καθαρά φωνητικά του Wade και τις φοβερές αυξομειώσεις στα tempos. Ο δίσκος ξεκινάει με το Asceding και τραβάει την ανηφόρα. Πλούσιος και γεμάτος ήχος, έξυπνες ρυθμικές αλλαγές και μια σκιά από progressive και συμφωνικό metal και περνάει στο Creation με έντονη την παρουσία των πλήκτρων, και ίσως μια πιο heavy προσέγγιση. Εδώ φυσάει ένας ανατολίτικος αέρας ενώ η στροφή σε πιο dirty βραχνά φωνητικά είναι εξαιρετικά ευχάριστη και δροσερή. Το κατευχαριστήθηκα! Συνεχίζουμε με το Savior. Καθαρό και ξηγημένο heavy metal κομμάτι με μικρές επιρροές από thrash και κατασκευασμένο σε πιο old school κλίμα ενώ τον πρωταγωνιστικό ρόλο εδώ έχουν αναλάβει οι 'βαριές και ασήκωτες κιθάρες'. Περνάμε τώρα στο αγαπήμενο μου του άλμπουμ Entranced. Εδώ ο ρυθμός βαραίνει και σκληραίνει και οι riffares 'τσιμεντώνουν'! Το κιθαριστικό solo κάπου στη μέση δε χορταίνεις να το ακούς ενώ στο σύνολο του σπέρνει χαμό! Στη μέση του άλμπουμ βρίσκουμε το Damnation. Heavy progressive ήχοι και περισσότερη μελωδία στο refrain το οποίο είναι φοβερά πιασάρικο για να στη σκάσει στο δεύτερο κουπλεδάκι με heavy thrash μουσικάρες και να σε στείλει! Οι ταχύτητες και οι παλμοί τρέχουν στο έκτο του άλμπουμ Aftermath. Μια φοβερή προσπάθεια που δένει με φοβερό τρόπο power, heavy και thrash για να σε πετάξει στο Say what. Κάπου εδώ έχω να πω το εξής. Δε ξέρω ποιο είναι το μυστικό αυτής της απόδοσης. Είναι όλα σε τέτοια μεταξύ τους αρμονία που καταντάει αστείο! Τρανή απόδειξη είναι το Say what! Heavy και τέρμα ευχάριστο σαν ένα διπλό σφηνάκι τεκίλα τον μήνα Αύγουστο! Στην όγδοη γραμμή του δίσκου βρίσκουμε το Kingdom και το δεύτερο αγαπημένο μου του Conflict In Creation. Προσεγμένες ρυθμικές μεταβολές και αυξομειώσεις που πραγματικά απολαμβάνεις, έξυπνος δυναμισμός που σε συνεπαίρνει ενώ σου μεταδίδει το αίσθημα της απόλυτης διαφθοράς! Ο δίσκος προχωράει με το poweραδικο Rule The World. Eίναι τόσο ευρύχωρος ο ήχος σε όλη την ακρόαση του δίσκου που τα πάντα κυλάνε ευχάριστα και διαδέχονται μεταξύ τους με διαφορετική δυναμική κάθε φορά. Στο Rule The World διακρίνουμε και μια διακριτική Viking προσέγγιση, oriental στοιχεία και όλα αυτά κάτω από το heavy Power ύφος του κομματιού. Ο δίσκος πλησιάζει προς το τέλος με τα Reaction και Channeling demos 2 καθαρά power progressive κομμάτια με τέτοιο συνταίριασμα που στην ουσία είναι λες και ακούς ένα τραγούδι για να ρίξει την αυλαία με το Descending πιο μελωδικό και αργό από ο,τι ακούσαμε προηγουμένως, συνοδείας των φωνητικών που φτάνουν στο Θεό, με έντονες κιθάρες ο,τι πρέπει δηλαδή να πέσουν οι παλμοί και να ολοκληρωθεί ένα τόσο δυναμικό άλμπουμ!
Δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο. Το Conflict In Creation θεωρώ ότι μπορεί να ακουστεί από όλους. Είναι τόσο ευέλικτος και ευρύχωρος ο ήχος που νομίζω ότι θα το ευχαριστηθείτε αρκετά!

Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 9 Μαρτίου
Βαθμολογία: 8,5 / 10

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Βιντεοσκοπημένο υλικό από τη συναυλία των Helloween στην Στουτγάρδη

  Το θρυλικό συγκρότημα "Helloween" έπαιξε ζωντανά στις 11 Νοεμβρίου στη Στουτγάρδη της Γερμανίας. Οι Helloween απαρτίζονται από τους τραγουδιστές, Michael Kiske και Andi Deris, τους κιθαρίστες, Kai Hansen, Sascha Gerstner και Michael Weikath, τον μπασίστα Markus Grosskopf και τον drummer,  Dani Löble . Τα μέλη επανενώθηκαν για την παγκόσμια περιοδεία τους με το όνομα "Pumpkins United".  Είναι η πρώτη φορά, που ο Michael Kiske κάνει συναυλία μαζί με τους Helloween μετά από τόσα χρόνια μιας και αποχώρησε το 1993. 'Ιδια περίπου περίπτωση είναι και εκείνη του Hansen, αφού και αυτός έφυγε από τη μπάντα το 1986. Σε μερικές συναυλίες τους, βέβαια,  έπαιζε ζωντανά μαζί τους  όλα αυτά τα χρόνια.  Μπορείτε να παρακολουθήσετε παρακάτω την ερμηνεία των Helloween στη Γερμανία:

Οι Horrendous, Αποκαλύπτουν Λεπτομέρειες Και Πρώτο Single Του Νέου Τους Δίσκου.

Οι Αμερικάνοι Horrendous , έσκασαν με πακετάκι στο οποίο όχι μόνο αποκαλύπτουν όλες τις πληροφορίες για την επερχόμενη δισκογραφική τους δουλειά, όχι μόνο μοιράζονται εξώφυλλο και tracklist αυτής αλλά δίνουν και το πρώτο single για μια ολοκληρωμένη εικόνα. Το death metal συγκρότημα, σκοπεύει να κυκλοφορήσει το νέο του άλμπουμ Idol , στις 28 Σεπτεμβρίου παγκοσμίως παρέα με την εταιρία  Season Of Mist .  H διαδικασία σύνθεσης του Idol, διήρκησε 2 χρόνια και πιο συγκεκριμένα από το Φθινόπωρο του 2015 μέχρι και την Άνοιξη του 2017.  Η ηχογράφηση, μίξη και mastering πραγματοποιήθηκαν στο  Subterranean Watchtower Studios από τον  Damian Herring την περίοδο μεταξύ 2017 και 2018.  Δείτε παρακάτω εξώφυλλο και tracklist και ακούστε το "Soothsayer" . Tracklist 01. Prescience 02. Soothsayer 03. The Idolater 04. Golgothan Tongues 05. Divine Anhedonia 06. Devotion (Blood For Ink) 07. Threnody 08. Obolus

Μαύρη Μαγιονέζα: Επιστρέφουν Με Το Δεύτερο Φοβερό Single Τους 'Επίπεδη Γη' !

Επίπεδη Γη, τιτλοφορείται το ολοκαίνουριο τραγούδι του ελληνόφωνου και αγαπημένου underground συγκροτήματος Μαύρη Μαγιονέζα , το οποίο βρίσκεται διαθέσιμο από εχθές σε μουσικές πλατφόρμες καθώς επίσης και στο επίσημο site της μπάντας: www.mavrimagioneza.com Το κομμάτι, το οποίο είναι και το δεύτερο της επερχόμενης κυκλοφορίας των Μαύρη Μαγιονέζα, μπαίνει δυνατά και τα σπάει σε δροσερούς ροκ ρυθμούς, πικάντικους ήχους ενώ οι έξυπνες στροφές, τα φοβερά solos και οι καυστικοί στίχοι απογειώνουν το κομμάτι το οποίο έρχεται με την αυθεντική υπογραφή του συγκροτήματος!  Ρίξτε μια ματιά στο trailer του επερχόμενου βίντεο κλιπ και απολαύστε το κομμάτι παρακάτω! Από Το Δελτίο Τύπου Το καινούργιο τραγούδι της Μαύρης Μαγιονέζας με τίτλο «Επίπεδη Γη», είναι ένας ηχητικός δυναμίτης. Πριν καλά-καλά καταλάβεις τι είναι αυτά που λέει η δημοσιογράφος από το sample τηλεοπτικής εκπομπής, έρχονται τα τύμπανα, οι κιθάρες και το μπάσο με απίστευτη ροκ ενέργεια να πλαισιώσουν την «κολλητική» μελω