Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Album Review : Royal Hunt - Cast In Stone


Απόψε, υπερήφανα σας παρουσιάζω τον καινούργιο δίσκο των Δανών progressive rockers, Royal Hunt. Με πάνω από 1 εκατομμύρια αντίτυπα πωλήσεων σε όλο τον κόσμο και ήδη με 15 δίσκους στο ενεργητικό τους, οι Royal Hunt επιστρέφουν με μία νέα δουλειά υπό το όνομα «Cast in Stone». Το album περιέχει εννιά πολύ δυνατά κομμάτια και έχει μια δική του μοναδική ατμόσφαιρα. Ο Andre Andersen και η παρέα του εκτός από την νέα τους κυκλοφορία επιστρέφουν και στην χώρα μας στις 20 Απριλίου για ένα αξέχαστο progressive metal live!
 Θέλοντας να δώσουμε έναν  ‘’πρόχειρο’’ χαρακτηρισμό στον δίσκο ,θα λέγαμε κάτι το μαγικό, κάτι που συναρπάζει, λίγο τα ‘’απόκοσμα πλήκτρα’, λίγο οι κιθάρες και το όλο vibe γενικά! Ας αρχίσουμε όμως να βλέπουμε μία μία τις συνθέσεις του «Cast In Stone».
Πρώτο κομμάτι στην λίστα είναι το  «Fistful of Misery», το οποίο ξεκινάει με το εντυπωσιακό intro του, τις δισολιές των κιθαρών και τα πολύ ταιριαστά φωνητικά γεμάτα πάθος. Στους πιο παλιούς ηλικιακά θα αρέσει πάρα πολύ το «The Last Soul Alive», του οποίου η εισαγωγή θυμίζει αρκετά τους Deep Purple στα 80s. Ιδίως, όταν μπαίνει το πληκτροφόρο Hammond! ‘Ενα πολύ όμορφο και ζεστό άσμα, με πολύ καλές δυναμικές, παρόλη την απλοικότητά του. Για την συνέχεια, το τραγούδι «Sacrifice» το 3o στην σειρά είναι το πιο γοητευτικό κατ’ εμέ. Ξεκινά απαλά και περιμένει κανείς ν’ ακούσει μια power μπαλάντα. ‘Όταν, όμως αρχίζει ξαφνικά τα riffs της κιθάρας και οι κραυγές να ξεσπάνε, επανέρχεσαι από τον ‘’λήθαργο’’ που σε είχε πάρει μαζί του. Τα σόλος της κιθάρας και των πληκτρών είναι τουλάχιστον εξαιρετικά, δίνοντας του την δυναμική που χρειαζόταν. Συνεχίζουμε με το 4ο κομμάτι του δίσκου , το The Wishing Well , με άπιαστο riff από κιθάρα και ύστερα από πλήκτρα ! Πιο χαλαρό κατά την διάρκεια της φωνής , όχι τόσο ‘’άγριο’’ αλλά αρκετά καλή ανάμειξη γρήγορου ρυθμού με πολλαπλά φωνητικά κατά το ρεφρέν !
Και εκεί που λες πως κάποια κομμάτια δεν χρειάζονται, το πάθος το δίνει αποκλειστικά και  μόνο η μουσική. Το ομώνυμο και 5ο κομμάτι του δίσκου «Cast In Stone» τα σκάει να είναι, μάλιστα, το μοναδικό instrumental, που θα βρείτε! Μια μελωδική εισαγωγή, η οποία παραπέμπει σε επιρροές από κλασσική μουσική, με τα πλήκτρα να δίνουν όμορφες ‘’ατάκες’’ και την κιθάρα να κάνει όλη την σκληρή δουλειά. Πολύ εντυπωσιακό κομμάτι και σύντομα κλασσικό!
Και έχοντας αφήσει πίσω την κλασσική μουσική, μεταμφιεσμένη σε κάτι το προοδευτικό, προχωράμε στο “A Million Ways To Die” με τα synthesizers να φτιάχνουν την πρώτη ατμόσφαιρα και την φωνή (και δεύτερα φωνητικά ) του D.C Cooper να βάζουν τις τελευταίες ατμοσφαιρικές πινελιές. Ταξιδιάρικα κουπλέ, όμορφο ρεφρέν, βαρύ και στακάτο παίξιμο, έξαλλο και πολύ δυνατό solo!
«R.I.P» ή πιο σωστά Rest In Peace επόμενο τραγούδι στην λίστα. Επική εισαγωγή , με τα πλήκτρα και τις κιθάρες να παίρνουν φωτιά. Το Viking στυλ και τα ωραία φωνητικά προσδίδουν μια ιδιαίτερη δυναμική. Πολυφωνικό ρεφρέν, με γρήγορο και σταθερό ρυθμό, όπου κάνουν την επιστροφή των Royal Hunt αξιέπαινη και αξιοπρόσεχτη.
Φτάνοντας προς το τέλος αυτού του δίσκου, το συγκρότημα μάλλον ήθελε να μας κάνει να ξαφνιαστούμε. Στο προτελευταίο κομμάτι του δίσκου κάνουν μια πολύ bluesy εισαγωγή με slides και riffs, έχοντας ακόμη τα progressive μουσικά σημεία μαζί τους, και τον κάνουν σαν σύνολο να πλησιάζει κοντά στο blues rock. “Save Me” το όνομα αυτής της έκπληξης και σίγουρα θα αγαπηθεί από τον κόσμο. Στο τέλος, λοιπόν του “Cast In Stone”, ακούμε μία live έκδοση του “Wasted Time”! Ένα επικό κομμάτι  με εισαγωγή πλήκτρων, που σου μένουν αυτόματα στο μυαλό, και σίγουρα θα σιγοψιθυρίσεις με τις όμορφες ψιλές του Cooper. Σίγουρα, θα παρατηρήσεις τον δυναμικό αέρα, που κουβαλάει μαζί του από το πρώτο δευτερόλεπτο.
Σε μέσες άκρες το «Cast In Stone” είναι μια πάρα πολύ καλή δίσκογραφική δουλειά, καθώς νιώθεις το progressive metal να κυλάει στις φλέβες σου. Το ανατρίχιασμα με το πάθος του τραγουδιστή είναι σίγουρο, ενώ το νόημα των στίχων που έχουν γραφτεί, και τα κατά τα’ άλλα απλά σόλος σου προκαλούν ρίγη με το πώς γίνεται, να σε αγγίξουν τόσο. Γενικά, περιέχει μεγάλα κομμάτια, ίσως αυτό θα έλεγα πως έιναι το μόνο ‘’μείον’’ του, γιατί κάποιες φορές ανυπομονούσα να τελειώσει το ένα και να προχωρήσω στο επόμενο! Η παραγωγή του ήταν πολύ ευχάριστη με αρκετά καλές εμπνεύσεις. Ελπίζω να παιχτούν αρκετές από τις νέες συνθέσεις της μπάντας στη συναυλία τους στην Ελλάδα στις 20 Απριλίου. Επιφυλάσσομαι παρόλα αυτά με εκπλήξεις, έως τότε λιώστε το «Cast In Stone»  και ραντεβού στο Κύτταρο για μία επική, progressive metal βραδιά.
Καλή σας ακρόαση..!

Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 21/02/18
Label: NorthPoint Productions
Βαθμολογία: 9/10




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Βιντεοσκοπημένο υλικό από τη συναυλία των Helloween στην Στουτγάρδη

  Το θρυλικό συγκρότημα "Helloween" έπαιξε ζωντανά στις 11 Νοεμβρίου στη Στουτγάρδη της Γερμανίας. Οι Helloween απαρτίζονται από τους τραγουδιστές, Michael Kiske και Andi Deris, τους κιθαρίστες, Kai Hansen, Sascha Gerstner και Michael Weikath, τον μπασίστα Markus Grosskopf και τον drummer,  Dani Löble . Τα μέλη επανενώθηκαν για την παγκόσμια περιοδεία τους με το όνομα "Pumpkins United".  Είναι η πρώτη φορά, που ο Michael Kiske κάνει συναυλία μαζί με τους Helloween μετά από τόσα χρόνια μιας και αποχώρησε το 1993. 'Ιδια περίπου περίπτωση είναι και εκείνη του Hansen, αφού και αυτός έφυγε από τη μπάντα το 1986. Σε μερικές συναυλίες τους, βέβαια,  έπαιζε ζωντανά μαζί τους  όλα αυτά τα χρόνια.  Μπορείτε να παρακολουθήσετε παρακάτω την ερμηνεία των Helloween στη Γερμανία:

Οι Horrendous, Αποκαλύπτουν Λεπτομέρειες Και Πρώτο Single Του Νέου Τους Δίσκου.

Οι Αμερικάνοι Horrendous , έσκασαν με πακετάκι στο οποίο όχι μόνο αποκαλύπτουν όλες τις πληροφορίες για την επερχόμενη δισκογραφική τους δουλειά, όχι μόνο μοιράζονται εξώφυλλο και tracklist αυτής αλλά δίνουν και το πρώτο single για μια ολοκληρωμένη εικόνα. Το death metal συγκρότημα, σκοπεύει να κυκλοφορήσει το νέο του άλμπουμ Idol , στις 28 Σεπτεμβρίου παγκοσμίως παρέα με την εταιρία  Season Of Mist .  H διαδικασία σύνθεσης του Idol, διήρκησε 2 χρόνια και πιο συγκεκριμένα από το Φθινόπωρο του 2015 μέχρι και την Άνοιξη του 2017.  Η ηχογράφηση, μίξη και mastering πραγματοποιήθηκαν στο  Subterranean Watchtower Studios από τον  Damian Herring την περίοδο μεταξύ 2017 και 2018.  Δείτε παρακάτω εξώφυλλο και tracklist και ακούστε το "Soothsayer" . Tracklist 01. Prescience 02. Soothsayer 03. The Idolater 04. Golgothan Tongues 05. Divine Anhedonia 06. Devotion (Blood For Ink) 07. Threnody 08. Obolus

1349, ‘Slaves’ – Δείτε Το Lyric Video!

Φίλοι του black metal σήμερα είναι η μέρα σας!Σας πάμε κατευθείαν στο Νορβηγικό συγκρότημα  1349 και τη κυκλοφορία του νέου τους τραγουδιού ‘Slaves'! Το κομμάτι είναι το πρώτο μετά τη 2010 κυκλοφορία της μπάντας ‘Demonoir’. Το ‘Slaves' σας δίνει όλα όσα μπορεί να θελήσει κάποιος από τους 1349. Βρώμικους ήχους,ουρλιαχτά,κακοπροαίρετους στίχους,έξαλλες εκρήξεις και πολλά περισσότερα!Απολαύστε το κομμάτι στο έπακρο επειδή δεν υπάρχει σχεδόν καμία πληροφορία για το αν οι 1349 θα κυκλοφορήσουν νέο άλμπουμ.Μπορούμε ωστόσο να επιβεβαιώσουμε πως το νέο full-length της μπάντας θα κυκλοφορήσει κάπου μέσα στο 2014. 1349 'Slaves' Official Lyric Video)