Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ανταπόκριση: Kreator / Vader / Dagoba @Piraeus 117 Academy 21/01/18


Την ημέρα της Κυριακής της 21ης Ιανουαρίου με βρήκε στο Piraeus 177 Academy. Ο λόγος; Μα φυσικά, για να απολαύσω ζωντανά και από κοντά τους Dagoba και τους Vader, με τους τελευταίους να έχουν αφήσει μεγάλη ιστορία στο είδος του heavy metal της Ευρώπης. Στην παρέα τους και ως headliners σε αυτό το πολυσυζητημένο event της χώρας μας για τις αρχές του 2018 ήταν οι θεοί του thrash metal, Kreator!


Η ώρα είχε φτάσει κοντά στις 19:30 με την ανυπομονησία του κόσμου να είχε 'αγγίξει'  τον ουρανό! Η ουρά πάλι που περίμενε να μπει στο club, επίσης, σχεδόν το ίδιο! 
Οι Dagoba, αν και σχετικά ανερχόμενοι, φαίνεται ότι είχαν μεγάλη απήχηση στο ελληνικό κοινό, καθώς όταν βγήκαν, φάνηκε ότι τους γούσταρε πολύ! Για σύμμαχο τους είχαν, βέβαια, τον καλό ήχο, ο οποίος είχε πολύ όγκο, ειδικά στα κοφτά ρυθμικά σημεία, ενώ τα μπάσα έκαναν τρομερή δουλειά και ακουγόντουσαν τέλεια. Πρέπει να τονίσω ότι, αν και ήταν η πρώτη εμφάνιση των Γάλλων στην Ελλάδα, η ανταπόκριση του κόσμου ήταν αρκετά θερμή παρόλο που ακόμα φυσικά δεν είχε γεμίσει και πάρα πολύ το μαγαζί. Η σκηνική τους παρουσία ήταν άψογη, μες στην ενέργεια, μιας και τα τέσσερα μέλη της μπάντας κατόρθωσαν και γέμισαν όλη τη σκηνή. Η ερμηνεία και εκτέλεση των τραγουδιών ήταν φοβερή και επαγγελματική, μιας και δεν έχασαν ούτε νότα! Τα highlights για μένα, ως οπαδός τους, ήταν τα "I, Reptile", "When Winter..." και φυσικά το απίστευτο hit "Inner Sun" του τελευταίου τους δίσκου "Black Nova". Για το μόνο πράγμα που θα παραπονεθώ είναι το ότι θα ήθελα να τους απολαύσω για μισή ακόμη ώρα. Κατά τη γνώμη μου, θα έπρεπε να παίξουν περισσότερο, καθώς 7 κομμάτια μόνο επί σκηνής ήταν πολύ λίγα.


Setlist:
I, Reptile
The Man You're Not
Inner Sun
When Winter...
The Sunset Curse
The White Guy (and the Black Ceremony)




Μετά από μισή ώρα αργότερα, κατά τις 20:30, δηλαδή, βγήκαν οι Πολωνοί στη σκηνή και έσπειραν τον πανικό και το χάος με την πρώτη τους κιόλας νώτα! Οι Vader, επίσης, λόγω επετείου 25 χρόνων από τον πρώτο τους δίσκο έπαιξαν ολόκληρο το "The Ultimate Incantationστο Piraeus Academy. Για να είμαι ειλικρινής και λόγω προσωπικών γούστων, απόλαυσα τον δίσκο περισσότερο στο live παρά απ' ότι το CD! Καταπληκτικές ερμηνείες καθ'όλη τη διάρκεια του setlist, ενώ αυτός που μου προκάλεσε τον μεγαλύτερο ενθουσιασμό ήταν ο drummer τους συγκροτήματος, ο James Stewart. Μιλάμε ο τυπάς ήταν "μηχανάκι" πίσω από το drum kit. Ο ήχος ήταν πολύ καλός και στους Vader! Μετά την ολοκλήρωση του πρώτου σετ έπαιξαν άλλα 4 κομμάτια από 4 διαφορετικά albums της δισκογραφίας τους με τα "Send Me Back To Hell" και "Cold Demons" να ξεχωρίζουν! Και εννοείται πως φυσικά μας χαιρέτισαν με το "Imperial March" από το Star Wars να παίζει στα ηχεία! 

Setlist:
Dark Age
Vicious Circle
The Crucified Ones
The Final Massacre
Testimony
Chaos
One Step to Salvation
Demon's Wind
Decapitated Saints
Breath of Centuries

Encore:
Triumph of Death
Carnal
Send Me Back to Hell
Cold Demons


Και φτάνουμε στη στιγμή που περίμεναν όλοι, εκτός από εμένα!!! Την στιγμή των Kreator! Μιας και δεν τους ακούω ιδιαίτερα, δεν μπορώ να πω ότι ήμουν και πολύ ενθουσιώδης.
Οι Γερμανοί thrash metallers ανέβηκαν πάνω στη σκηνή λίγο μετά τις 22:00. Ο ήχος για άλλη μια φορά ήταν τέλειος, ενώ το setlist τους κάλυψε σχεδόν όλη τη δισκογραφία τους, με προφανώς άριστες εκτελέσεις. Το κυριότερο highlight της βραδιάς, το οποίο δεν γίνεται να μην το σχολιάσω, ήταν ο πανικός που επικρατούσε στην αρένα σχεδόν σε όλα τα κομμάτια. Άπειρα τα mosh pits και τα walls of death από το ελληνικό κοινό! Αναμφισβήτητα, οι 'Ελληνες οπαδοί περίμεναν πως και πως αυτά τα 6 χρόνια το συγκρότημα να επιστρέψει. Στην σκηνή, επίσης, υπήρχαν 6 οθόνες, όπου προβάλλονταν 
εικόνες και artwork από όλη τους τη δισκογραφία ανάλογα με το κομμάτι που έπαιζαν πάντα! Στο "Fallen Brother" έδειχναν τον Lemmy, τον Chris Cornell και άλλους σημαντικούς καλλιτέχνες. O Mille ανέφερε για ακόμα μία φορά πως η Ελλάδα ήταν και θα είναι το δεύτερο σπίτι των KreatorHightlights κομμάτια για μένα ήταν τα "Satan Is Real", "Flag Of Hate", "Phobia", "Violent Revolution" και "Betrayer". 'Ηταν μια βραδιά γεμάτη metal και πραγματικά δε θα μπορούσα να ζητήσω τίποτα άλλο! 

Setlist:
Phantom Antichrist
Hail to the Hordes
Enemy of God
Satan Is Real
Civilization Collapse
People of the Lie
Flag of Hate
Phobia
Gods of Violence
Total Death
From Flood into Fire
Hordes of Chaos (A Necrologue for the Elite)
Violent Revolution
Totalitarian Terror

Encore:
Fallen Brother
Betrayer
Pleasure to Kill

Ανταπόκριση και φωτογραφίες: Σωτήρης Θεοδωρίδης

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Βιντεοσκοπημένο υλικό από τη συναυλία των Helloween στην Στουτγάρδη

  Το θρυλικό συγκρότημα "Helloween" έπαιξε ζωντανά στις 11 Νοεμβρίου στη Στουτγάρδη της Γερμανίας. Οι Helloween απαρτίζονται από τους τραγουδιστές, Michael Kiske και Andi Deris, τους κιθαρίστες, Kai Hansen, Sascha Gerstner και Michael Weikath, τον μπασίστα Markus Grosskopf και τον drummer,  Dani Löble . Τα μέλη επανενώθηκαν για την παγκόσμια περιοδεία τους με το όνομα "Pumpkins United".  Είναι η πρώτη φορά, που ο Michael Kiske κάνει συναυλία μαζί με τους Helloween μετά από τόσα χρόνια μιας και αποχώρησε το 1993. 'Ιδια περίπου περίπτωση είναι και εκείνη του Hansen, αφού και αυτός έφυγε από τη μπάντα το 1986. Σε μερικές συναυλίες τους, βέβαια,  έπαιζε ζωντανά μαζί τους  όλα αυτά τα χρόνια.  Μπορείτε να παρακολουθήσετε παρακάτω την ερμηνεία των Helloween στη Γερμανία:

Οι Horrendous, Αποκαλύπτουν Λεπτομέρειες Και Πρώτο Single Του Νέου Τους Δίσκου.

Οι Αμερικάνοι Horrendous , έσκασαν με πακετάκι στο οποίο όχι μόνο αποκαλύπτουν όλες τις πληροφορίες για την επερχόμενη δισκογραφική τους δουλειά, όχι μόνο μοιράζονται εξώφυλλο και tracklist αυτής αλλά δίνουν και το πρώτο single για μια ολοκληρωμένη εικόνα. Το death metal συγκρότημα, σκοπεύει να κυκλοφορήσει το νέο του άλμπουμ Idol , στις 28 Σεπτεμβρίου παγκοσμίως παρέα με την εταιρία  Season Of Mist .  H διαδικασία σύνθεσης του Idol, διήρκησε 2 χρόνια και πιο συγκεκριμένα από το Φθινόπωρο του 2015 μέχρι και την Άνοιξη του 2017.  Η ηχογράφηση, μίξη και mastering πραγματοποιήθηκαν στο  Subterranean Watchtower Studios από τον  Damian Herring την περίοδο μεταξύ 2017 και 2018.  Δείτε παρακάτω εξώφυλλο και tracklist και ακούστε το "Soothsayer" . Tracklist 01. Prescience 02. Soothsayer 03. The Idolater 04. Golgothan Tongues 05. Divine Anhedonia 06. Devotion (Blood For Ink) 07. Threnody 08. Obolus

1349, ‘Slaves’ – Δείτε Το Lyric Video!

Φίλοι του black metal σήμερα είναι η μέρα σας!Σας πάμε κατευθείαν στο Νορβηγικό συγκρότημα  1349 και τη κυκλοφορία του νέου τους τραγουδιού ‘Slaves'! Το κομμάτι είναι το πρώτο μετά τη 2010 κυκλοφορία της μπάντας ‘Demonoir’. Το ‘Slaves' σας δίνει όλα όσα μπορεί να θελήσει κάποιος από τους 1349. Βρώμικους ήχους,ουρλιαχτά,κακοπροαίρετους στίχους,έξαλλες εκρήξεις και πολλά περισσότερα!Απολαύστε το κομμάτι στο έπακρο επειδή δεν υπάρχει σχεδόν καμία πληροφορία για το αν οι 1349 θα κυκλοφορήσουν νέο άλμπουμ.Μπορούμε ωστόσο να επιβεβαιώσουμε πως το νέο full-length της μπάντας θα κυκλοφορήσει κάπου μέσα στο 2014. 1349 'Slaves' Official Lyric Video)