Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Συνέντευξη Με Τους Almøst Human


Οι heavy metallers Almøst Human είναι ένα συγκρότημα από την Ελβετία με μεγάλη ιστορία στις πλάτες του. Αρχικά, δημιουργήθηκαν την δεκαετία του '90 από τον κιθαρίστα και βασικό συνθέτη, Olivier Perdrizat και από τον drummer Rosario Fullone. Μετά από λίγο καιρό διαλύθηκαν και το 2008 η μπάντα αποφάσισε να ανασυγκροτηθεί. 'Εγιναν κάποιες ριζικές αλλαγές στο line up, καθώς οι προσθήκες του Jan Peyer στο μπάσο, του Chris Matthey στη δεύτερη κιθάρα και του Ben Pluss στα φωνητικά λειτούργησαν προς όφελος του συγκροτήματος. Με αρκετή υπομονή και επιμονή οδηγήθηκαν στο studio και το 2012 κατάφεραν να φέρουν εις πέρας την πρώτη τους δυναμική και καταπληκτική EP κυκλοφορία  με τον τίτλο "Ø". 'Ενα γεγονός που τους οδήγησε σε αρκετές ζωντανές εμφανίσεις, εκ των οποίων σε μία από αυτές ήταν στο Paleo Festival το 2015, όπου έπαιξαν στο πλευρό των Black Lion Genocide μπροστά σε 40.000 θεατές. Εν έτει 2017 οι Almøst Human ξαναμπαίνουν στο studio - αυτή τη φορά ο Chris Matthey αναλαμβάνει πλήρως τα καθήκοντα της παραγωγής του full album τους και την θέση του την καταλαμβάνει το νέος μέλος, Gilles Bonson. Η καινούρια τους κυκλοφορία αναμένεται να βγει το 2018 και με αφορμή αυτό το γεγονός το περιοδικό ROCKABULARY κατάφερε να έρθει σε επαφή με τον βασικό δημιουργό και κιθαρίστα του group, Olivier Perdrizat, και να μάθει λεπτομέρειες για τον νέο δίσκο, την ιστορία του αλλά και για τα μακροπρόθεσμα σχέδιά του.


- Καλησπέρα, παιδιά! Καλώς ήρθατε στο Rockabulary!
Παρουσιάστε μου με λίγα λόγια το συγκρότημά σας.


- Καλησπέρα, Dikaia, ευχαριστούμε για αυτή τη συνέντευξη και ευτυχισμένο το νέο έτος σε όλους. Οι Almøst Human είναι μια μπάντα από τη γαλλόφωνη Ελβετία και περιγράφουμε τη μουσική μας ως "metal". Είναι πιο ενδιαφέρον, κατά τη γνώμη μου, να αφήσουμε τους ακροατές να επιλέξουν το είδος και να το ορίσουν σύμφωνα με τις δικές τους αναφορές και τις προτιμήσεις τους. Μερικοί συντάκτες μερικές φορές μας έχουν συγκρίνει με συγκροτήματα που δεν τα ακούμε καθόλου και αυτό πάντα μας ανταμοίβει στο να ανακαλύψουμε τις απόψεις των τρίτων. Αυτό μου επέτρεψε, προσωπικά, να βρω κάποια συγκροτήματα που δεν τα ήξερα. Το να παίζουμε μουσική είναι η προσπάθεια μας να προτείνουμε ένα συμπαντικό ήχο, και στην περίπτωσή μας, ένα συγκεκριμένο όραμα για τον κόσμο και την ανθρωπότητα. Υπάρχει μια στενή σχέση μεταξύ της μουσικής και των θεμάτων μας, ή όπως ο Ben τραγουδάει ή την στιγμή των φωνητικών παρεμβάσεών του.

- Πως γνωριστήκατε;


- Ο Rosario (τύμπανα) και εγώ (κιθάρα) παίζαμε σε μια μπάντα που ονομάζεται Clean Dirt, όπου επίσης τραγουδούσε ο Nick Maeder (τώρα βρίσκεται στους Gotthard). Στη συνέχεια ήρθε ο Jan (μπάσο) μαζί μας και μετά ο Chris (κιθάρα). Βρήκαμε τον Ben τελευταίο, καθώς ως γνωστόν οι τραγουδιστές είναι πολύ δύσκολο να βρεθούν (γέλια). Πρόσφατα, ο Chris, έχοντας επενδύσει περισσότερο στη μουσική παραγωγή στα Royal Studios, βρήκαμε τον Gilles ως υποκατάστατο επιλογής στην κιθάρα. Όμως, ο Chris είναι ακόμα παρών στην ομάδα ως παραγωγός. 


-Υπήρχε μια δύσκολη περίοδος για εσάς μετά το ’90 που οδήγησε στην παρά λίγο διάλυση σας. Τι ήταν αυτό που σας ώθησε το 2008 να συνεχίσετε με τους Almøst Human;


- Τα περισσότερα μέλη εκείνη την περίοδο έστρεψαν την προσοχή τους σε άλλες μουσικές δραστηριότητες, γιατί έπρεπε να πληρώσουμε τους λογαριασμούς μας και να γεμίσουμε τα ψυγεία μας. Ο δημιουργία οικογένειας για μερικούς από εμάς έφεραν άλλες προτεραιότητες στο προσκήνιο, αλλά ο πόθος και η ικανοποίηση του να κάνουμε μεγάλο θόρυβο μας κέρδισε στο τέλος!

-'Εχετε ήδη στο ενεργητικό σας ένα EP από το 2012 με το όνομα  “Ø”. Ποια ήταν η βασική ιδέα πίσω από αυτή την κυκλοφορία;


- Το Ø σηματοδοτεί τη μουσική γέννηση του συγκροτήματος, αν και το demo του EP δημιουργήθηκε στα '90s. Το Ø στα μαθηματικά σημαίνει κενός ή μηδέν και το θεωρούμε ως το σύμβολο της μήτρας όλων των δυνατοτήτων. Έχουμε περιποιηθεί την ποιότητα του περιεχομένου καταλλήλως και κάνουμε το ίδιο και με το LP μας. 


- Πρόσφατα ανακοινώσατε την πρώτη και καινούρια σας ολοκληρωμένη δουλειά με τον τίτλο "XS2XTC”. Μιλήστε μου λίγο για αυτό.


- Το album είναι αυτοπαράγωγο και παράγεται κυρίως στα Royal Studios στη Λωζάνη της Ελβετίας. Ονομάζεται "XS2XTC", δηλαδή η υπέρβαση σε έκσταση, καθώς έχουμε και το XS4XTC, η υπέρβαση για έκσταση, με τις έννοιες να είναι ισχυρές. Θα αποτελείται από 14 τραγούδια και βασίζεται σε μια γενική ιδέα, η οποία απευθύνεται στο σύστημα των πεποιθήσεων μας. Η επιδίωξη της ευτυχίας, η οποία θα θέλαμε να υπάρχει σε μόνιμη βάση, δεν μας οδηγεί ξεκάθαρα στο τέλος του γκρεμού; Και τι βλέπουμε; Την πραγματικότητα ή την ιδέα που έχουμε γι 'αυτήν στο μυαλό μας; Τόσοι πολλοί άνθρωποι, τόσες πολλές βλέψεις του κόσμου και των εαυτών μας, τόσες πολλές και διαφορετικές αντιλήψεις για την πραγματικότητα, που επηρεάζονται από τις πολιτιστικές, θρησκευτικές, ιστορικές, γεωγραφικές, κλιματολογικές και οικογενειακές μας συνθήκες. Και πότε ή ποιος πιστεύει σε όλα αυτά; Τι μας απομένει όταν αποσυνθέτουμε τα συστήματα των πεποιθήσεων μας; 


- Πότε θα το δούμε να συμβαίνει;


- Λογικά μέσα στον χρόνο, σε λίγους μήνες. Η παραγωγή ενός album στο σπίτι μοιάζει με την κύηση ενός καρχαρία (γελια)! 


- Ποιες είναι οι βασικές επιρροές πίσω από την μουσική σας;


- Κάθε μέλος ακούει διαφορετικό εύρος από συγκροτήματα ή καλλιτέχνες συμπεριλαμβανομένου της metal σκηνής ή άλλων μουσικών ειδών. Εκτιμούμε τους Meshuggah το ίδιο όσο και τους Korn, τον Devin Townsend, τους Tool, τους Alice In Chains και τους Septicflesh. Πάντοτε, υπάρχει κάτι ενδιαφέρον και καινούριο να μάθεις ακόμα και με συγκροτήματα ή μουσικές που δεν σου ταιριάζουν στην αρχή και για χίλιους λόγους -ένας από αυτούς είναι η συνήθεια - τα απορρίπτεις. Γι' αυτό προτείνω πάντα να είσαι ανοιχτόμυαλος, όσον αφορά τη μουσική. 


- Αν είχατε την ευκαιρία να συνεργαστείτε με κάποιον ειδήμονα του χώρου της metal, ποιος θα θέλατε να ήταν αυτός/-ή;


- Είναι τόσοι πολλοί (γέλια)! Μερικοί από αυτούς είναι: ο Devin Townsend, ο Jerry Cantrell (Alice In Chains), οι Jonas Renske και Anders Nystrom (Katatonia), ο Christos Antoniou (Septic Flesh), ο Thomas Betrisey (Sybreed, Samael), ο Hank Shermann (Mercyful Fate), οι Joe και Mario Duplantier (Gojira) και ο Tony Jelencovich (B-Thong, Transport League, MAN). 


- Υπάρχουν σχέδια για κάποια περιοδεία μέσα στο 2018;


- Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε συναυλίες στο μέγιστο που μπορούμε, πρώτα στην Ελβετία και μετά θα είμαστε ανοιχτοί σε οποιαδήποτε πρόταση μας παρουσιαστεί. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα κάνουμε αρκετό θόρυβο στη σκηνή και στα κοινωνικά δίκτυα. 


- Τί είναι αυτό που εύχεστε για την καινούρια χρονιά;


- Να απελευθερώσουμε τον δίσκο μας και να αποκτήσουμε συνεργασίες, που ενδιαφέρονται και παρακινούνται να αναπτύξουν την περιπέτεια που ακούει στο όνομα Almøst Human. Θέλουμε να δούμε επίσης πώς οι ακροατές και οι οπαδοί της μουσικής θα απολαύσουν τη μουσική μας.


- Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας!


- Εμείς ευχαριστούμε για αυτήν την υπέροχη ευκαιρία και θέλουμε να ευχηθούμε τα καλύτερα στους αναγνώστες, στους φίλους και στην οικογένειά σας. Ελπίζουμε το 2018 να βελτιώσει την καθημερινότητα και την οικονομική κατάσταση της χώρας σας. Μπορείτε να μας βρείτε στο facebook και να αφήσετε τα σχόλια σας για το συγκρότημα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Βιντεοσκοπημένο υλικό από τη συναυλία των Helloween στην Στουτγάρδη

  Το θρυλικό συγκρότημα "Helloween" έπαιξε ζωντανά στις 11 Νοεμβρίου στη Στουτγάρδη της Γερμανίας. Οι Helloween απαρτίζονται από τους τραγουδιστές, Michael Kiske και Andi Deris, τους κιθαρίστες, Kai Hansen, Sascha Gerstner και Michael Weikath, τον μπασίστα Markus Grosskopf και τον drummer,  Dani Löble . Τα μέλη επανενώθηκαν για την παγκόσμια περιοδεία τους με το όνομα "Pumpkins United".  Είναι η πρώτη φορά, που ο Michael Kiske κάνει συναυλία μαζί με τους Helloween μετά από τόσα χρόνια μιας και αποχώρησε το 1993. 'Ιδια περίπου περίπτωση είναι και εκείνη του Hansen, αφού και αυτός έφυγε από τη μπάντα το 1986. Σε μερικές συναυλίες τους, βέβαια,  έπαιζε ζωντανά μαζί τους  όλα αυτά τα χρόνια.  Μπορείτε να παρακολουθήσετε παρακάτω την ερμηνεία των Helloween στη Γερμανία:

Οι Horrendous, Αποκαλύπτουν Λεπτομέρειες Και Πρώτο Single Του Νέου Τους Δίσκου.

Οι Αμερικάνοι Horrendous , έσκασαν με πακετάκι στο οποίο όχι μόνο αποκαλύπτουν όλες τις πληροφορίες για την επερχόμενη δισκογραφική τους δουλειά, όχι μόνο μοιράζονται εξώφυλλο και tracklist αυτής αλλά δίνουν και το πρώτο single για μια ολοκληρωμένη εικόνα. Το death metal συγκρότημα, σκοπεύει να κυκλοφορήσει το νέο του άλμπουμ Idol , στις 28 Σεπτεμβρίου παγκοσμίως παρέα με την εταιρία  Season Of Mist .  H διαδικασία σύνθεσης του Idol, διήρκησε 2 χρόνια και πιο συγκεκριμένα από το Φθινόπωρο του 2015 μέχρι και την Άνοιξη του 2017.  Η ηχογράφηση, μίξη και mastering πραγματοποιήθηκαν στο  Subterranean Watchtower Studios από τον  Damian Herring την περίοδο μεταξύ 2017 και 2018.  Δείτε παρακάτω εξώφυλλο και tracklist και ακούστε το "Soothsayer" . Tracklist 01. Prescience 02. Soothsayer 03. The Idolater 04. Golgothan Tongues 05. Divine Anhedonia 06. Devotion (Blood For Ink) 07. Threnody 08. Obolus

1349, ‘Slaves’ – Δείτε Το Lyric Video!

Φίλοι του black metal σήμερα είναι η μέρα σας!Σας πάμε κατευθείαν στο Νορβηγικό συγκρότημα  1349 και τη κυκλοφορία του νέου τους τραγουδιού ‘Slaves'! Το κομμάτι είναι το πρώτο μετά τη 2010 κυκλοφορία της μπάντας ‘Demonoir’. Το ‘Slaves' σας δίνει όλα όσα μπορεί να θελήσει κάποιος από τους 1349. Βρώμικους ήχους,ουρλιαχτά,κακοπροαίρετους στίχους,έξαλλες εκρήξεις και πολλά περισσότερα!Απολαύστε το κομμάτι στο έπακρο επειδή δεν υπάρχει σχεδόν καμία πληροφορία για το αν οι 1349 θα κυκλοφορήσουν νέο άλμπουμ.Μπορούμε ωστόσο να επιβεβαιώσουμε πως το νέο full-length της μπάντας θα κυκλοφορήσει κάπου μέσα στο 2014. 1349 'Slaves' Official Lyric Video)