Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Album Review Pillärs - 'Abandoned'


Ένα ανορθόδοξο ακουστικό πακέτο sludge, hardcore, dbeat, crust punk και post/doom γραμμών, ήρθε για να κοχλάσει στη κυριολεξία μέσα στο μυαλό σου και να σου θυμίσει τις πραγματικά απίστευτες δυνατότητες αυτής της μπάντας! Πολυπλοκότητα στο ρυθμό, πικρία και μισανθρωπία, ματωμένα hardcore φωνητικά αλλά και πιο σκοτεινά σημεία, σε 'παίρνει και σε σηκώνει' με κάθε δυνατό τρόπο!
Ο δίσκος αρχίζει με το Last Rites και παρουσιάζει ωμή και βίαιη τεχνική βαρβαρότητα που εξωτερικεύεται με τον πιο χαοτικό και λυσσασμένο τρόπο και περνάει στο Nothing Left, το δεύτερο αγαπημένο αυτό κομμάτι με το άριστο μπέρδεμα doom και hardcore μουσικών, τις φοβερές riffαρες και τα τρελά φωνητικά, τόσο τέλεια δεμένα που καταντάει αστείο. Stoner σημεία σε πολλές στιγμές του τραγουδιού αλλά who cares όταν το αποτέλεσμα δικαιώνει! Συνεχίζει με το 'μέσα στην αναρχία' hardcore punk  Through the Storm και ενώ στα πρώτα λεπτά δε προλαβαίνεις τις dbeat ταχύτητες, έρχεται κάπου στη μέση και στη σκάει με πιο doom/sludge ήχους που στη κυριολεξία σε στέλνουν!
Pale Horse για το παρακάτω και εδώ βρίσκουμε γεμάτο ήχο από πιο old school heavy και sludge metal καταστάσεις, με μπόλικο hardcore και έντονες κιθαριστικές στιγμές για τη γαρνιτούρα! Τρίτο αγαπημένο, το doom/ sludge Walking Ghost. Απολαυστικό πέρα ως πέρα, έντονο και ατμοσφαιρικό μηχανεύεται (ας πούμε) μια πιο μελωδική πλευρά του δίσκου που σιγοκαίει στα αυτιά και παράγει μια πιο σκοτεινή και βαριά αύρα. Black/ hardcore για τη συνέχεια με το Beneath the Ice, ένα κομμάτι 'θηρίο' βγαλμένο από τη λάσπη, γεμάτο από ηχητικά φάσματα που ο εγκέφαλος αδυνατεί να επεξεργαστεί με τη πρώτη. Έξυπνες αιχμηρές στροφές, βομβαρδισμός από αντισυμβατικά riffs και κτηνώδη βραχνά φωνητικά όλα μαζί βαλμένα μέσα σε ένα απολαυστικό πακετάκι! Στη προτελευταία γραμμή συναντάμε το When Towers Fall και ίσως την πιο ασφαλή πλευρά του δίσκου. Γενικά ήπιο, προσωπικά δε το λάτρεψα ίσως φταίνε τα γυναικεία φωνητικά που δεν ήταν απαραίτητα, δε σε απωθεί αλλά δε σε τρελαίνει κιόλας. Αλλά βέβαια πως θα εκτιμήσεις διαφορετικά το επόμενο και τελευταίο αριστούργημα Behind the Wall ( και προσωπικά τη πιο φοβερή στιγμή του δίσκου) αν πιο πριν δε κάνει και μια μικρή κοιλίτσα! Τα λόγια είναι περιττά εδώ. Έχει παίξει στο repeat όλο το απόγευμα και πραγματικά είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να κλείσει αυτό το μεγαλοπρεπή άλμπουμ. Δυστοπική ατμόσφαιρα που θυμίζει μουσικές AMENRA, βαρύ, σκοτεινό ηχητικό τοπίο, post metal αξιοσημείωτες στιγμές με σχεδόν μελωδικά φωνητικά στη κυριολεξία ο,τι καλύτερο!

Με λίγα λόγια. Αν ψάχνεις μελωδίες, στέρεο ήχο και παγκόσμια αγάπη και ειρήνη το μόνο σίγουρο είναι πως το 'Abandoned' δεν είναι για εσένα. Όλα αυτά τα όμορφα πραγματάκια που έχει στριμώξει το συγκρότημα σε 36 λεπτά ακρόασης είναι για γερά νεύρα. Αν πάλι τον ζητάς τον κάφρικο λασπωμένο ήχο σου, το θέλεις το ξεβόλεμα από τη safe zone σου ιδού! Αυτός ο δίσκος είναι ο,τι πρέπει και καλή σου ακρόαση!

Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 12 Ιανουαρίου 2018
Δισκογραφική Εταιρία: Self-released
Βαθμολογία: 9/10



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Βιντεοσκοπημένο υλικό από τη συναυλία των Helloween στην Στουτγάρδη

  Το θρυλικό συγκρότημα "Helloween" έπαιξε ζωντανά στις 11 Νοεμβρίου στη Στουτγάρδη της Γερμανίας. Οι Helloween απαρτίζονται από τους τραγουδιστές, Michael Kiske και Andi Deris, τους κιθαρίστες, Kai Hansen, Sascha Gerstner και Michael Weikath, τον μπασίστα Markus Grosskopf και τον drummer,  Dani Löble . Τα μέλη επανενώθηκαν για την παγκόσμια περιοδεία τους με το όνομα "Pumpkins United".  Είναι η πρώτη φορά, που ο Michael Kiske κάνει συναυλία μαζί με τους Helloween μετά από τόσα χρόνια μιας και αποχώρησε το 1993. 'Ιδια περίπου περίπτωση είναι και εκείνη του Hansen, αφού και αυτός έφυγε από τη μπάντα το 1986. Σε μερικές συναυλίες τους, βέβαια,  έπαιζε ζωντανά μαζί τους  όλα αυτά τα χρόνια.  Μπορείτε να παρακολουθήσετε παρακάτω την ερμηνεία των Helloween στη Γερμανία:

Οι Horrendous, Αποκαλύπτουν Λεπτομέρειες Και Πρώτο Single Του Νέου Τους Δίσκου.

Οι Αμερικάνοι Horrendous , έσκασαν με πακετάκι στο οποίο όχι μόνο αποκαλύπτουν όλες τις πληροφορίες για την επερχόμενη δισκογραφική τους δουλειά, όχι μόνο μοιράζονται εξώφυλλο και tracklist αυτής αλλά δίνουν και το πρώτο single για μια ολοκληρωμένη εικόνα. Το death metal συγκρότημα, σκοπεύει να κυκλοφορήσει το νέο του άλμπουμ Idol , στις 28 Σεπτεμβρίου παγκοσμίως παρέα με την εταιρία  Season Of Mist .  H διαδικασία σύνθεσης του Idol, διήρκησε 2 χρόνια και πιο συγκεκριμένα από το Φθινόπωρο του 2015 μέχρι και την Άνοιξη του 2017.  Η ηχογράφηση, μίξη και mastering πραγματοποιήθηκαν στο  Subterranean Watchtower Studios από τον  Damian Herring την περίοδο μεταξύ 2017 και 2018.  Δείτε παρακάτω εξώφυλλο και tracklist και ακούστε το "Soothsayer" . Tracklist 01. Prescience 02. Soothsayer 03. The Idolater 04. Golgothan Tongues 05. Divine Anhedonia 06. Devotion (Blood For Ink) 07. Threnody 08. Obolus

1349, ‘Slaves’ – Δείτε Το Lyric Video!

Φίλοι του black metal σήμερα είναι η μέρα σας!Σας πάμε κατευθείαν στο Νορβηγικό συγκρότημα  1349 και τη κυκλοφορία του νέου τους τραγουδιού ‘Slaves'! Το κομμάτι είναι το πρώτο μετά τη 2010 κυκλοφορία της μπάντας ‘Demonoir’. Το ‘Slaves' σας δίνει όλα όσα μπορεί να θελήσει κάποιος από τους 1349. Βρώμικους ήχους,ουρλιαχτά,κακοπροαίρετους στίχους,έξαλλες εκρήξεις και πολλά περισσότερα!Απολαύστε το κομμάτι στο έπακρο επειδή δεν υπάρχει σχεδόν καμία πληροφορία για το αν οι 1349 θα κυκλοφορήσουν νέο άλμπουμ.Μπορούμε ωστόσο να επιβεβαιώσουμε πως το νέο full-length της μπάντας θα κυκλοφορήσει κάπου μέσα στο 2014. 1349 'Slaves' Official Lyric Video)