Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Album Review Tribulation - Down Below


Τέταρτος δίσκος, λοιπόν, για τους Σουηδούς Tribulation με τίτλο "Down Below". Η Σουηδική progressive death/ black metal μπάντα μετράει στο προσκήνιο 14 χρόνια καριέρας και καταφτάνει - πλέον - και με τα τέσσερα albums στις πλάτες της. Λίγες και καλές κυκλοφορίες θα μπορούσε να σχολιάσει κάποιος. Το εξώφυλλο του νέου δίσκου μου θυμίζει απίστευτα εικόνα από κλασικά παραμύθια - συγκεκριμένα νιώθω λες και βλέπω μπροστά μου την Μαγκούφισσα μεταμφιεσμένη σε δράκο, πανέτοιμη να κατασπαράξει την Ωραία Κοιμωμένη. Πολύ ρομαντική επιλογή θα έλεγα για εξώφυλλο metal συγκροτήματος, αλλά δε θα πω, όμως  ότι με χαλάει. Αντιθέτως, μου εξάπτει τη φαντασία για το τι θα ακούσω στη συνέχεια και με προϊδεάζει στο ότι δε θα το βρουν και τόσο απλό τα αυτιά μου

Πρώτο τραγούδι, πρώτο single και πρώτη γεύση από αυτή την δισκογραφική δουλειά έιναι το τραγούδι "The Lament" - το άτιμο σε όλα πρώτο έρχεται. 'Αργη και ατμοσφαιρική εισαγωγή για να συνεχίστει με μια από τις καλύτερες και ρυθμικές μελωδίες, που υπάρχουν στο "Down Below". Στοιχεία black metal περιπλέκονται με το hard rock των '70s και βγαίνει ένα ευχάριστο πράγμα. Αχ, Σκανδιναβία, μας έχεις πεθάνει με τα συγκροτήματά σου! Το άσμα αυτό είναι η ακουστική απόδειξη ότι πρέπει να βάλεις τους Tribulation στην λίστα εκείνων των ονομάτων που πρέπει οπωσδήποτε να παρακολουθήσεις. 'Η αν δεν σε ενδιαφέρει και τόσο, έστω να ακούσεις. Επόμενο και αυτό που μπήγει βαθύτερα το μαχαίρι στην καρδιά λόγω ευφυής μελωδίας είναι το "Nightbound". 'Εξυπνες και ευκολομνημόνευτες κιθάρες των Adam Zaars και Jonathan Hultén  συνδυάζονται με τα death φωνητικά του Johannes Andersson και σου αποτυπώνονται στο μυαλό. Στο ίδιο τρυπάκι σε βάζει και το "Lady Death" μιας και το θεωρώ ως ένα από τα πιο catchy κομμάτια του δίσκου. Το "Subterranea", αν και διαθέτει και αυτό με τη σειρά του όλα τα παραπάνω στοιχεία που προειπώθηκαν, έχει μία βασική διαφορά. Στο ότι έχει μερικά doom και αργά σημεία, ξεφεύγοντας για λίγο από το καθιερωμένα.  Ακούγοντας το ορχηστρικό "Purgatorio", ένας ρυθμός με κιθάρα, synths και sound effects με κάνει να πιστέψω ότι οι Tribulation παίζει να έγραψαν ένα από τα καλύτερα ιντερλούδια για το 2018. Μέχρι στιγμής υπάρχει άφθονη ηχητική ικανοποίηση και ενθουσιασμός από μεριάς μου θα πρέπει να ομολογήσω! 

Και συνεχίζουμε με το "Cries From The Underworld", το οποίο αρχίζει με ένα Katatoniac riffάκι - και μοιάζει, λες και είναι παρμένο από το τελευταίο album τους, "The Fall Of Hearts". Ετούτη η αφομοίωση εμένα προσωπικά δεν με ξενερώνει, τουναντίον με πωρώνει ακόμη περισσότερο. Τα drums, τα πλήκτρα και οι κιθάρες μαζί με τα φωνητικά του Andersson εδώ κάνουν έναν εκρηκτικό συνδυασμό. Το "Lacrimosa" είναι το πιο gothic κομμάτι του δίσκου και ίσως το πιο σκοτεινό και έρχεται σε απόλυτη αντίθεση με το "The World". 'Ενα anthem που είναι εύθυμο - όσο πατάει η γάτα δηλαδή - και θυμίζει λίγο εποχές '80s. Και κάπου στα 40 λεπτά μετά φτάνουμε στο τελευταίο και στο πιο μεγάλο τραγούδι του album με το όνομα, "Here Be Dragons". Με διάρκεια που φτάνει τα εφτάμιση σχεδόν λεπτά, το οποίο βράζει και βουίζει, κατορθώνει και φτάνει στην υπέρβαση και στην κορύφωση για τους Tribulation.

Στην ολότητα του το album "Down Below" περιέχει αρκετά στοιχεία από διαφορετικά είδη με τον πειραματισμό στη μουσική του και την καλή διάθεση του συγκροτήματος να βρίσκονται στα ύψη. Η διάρκειά του κυλάει ευχάριστα και σαν νερό. Εμφανέστατη είναι επίσης η εμπειρία και η ωρίμανση της μπάντας ηχητικά. Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι Tribulation βρίσκονται σε ένα πολύ καλό σημείο στην - μέχρι στιγμής - καριέρα τους και βάζω το χέρι μου και στη φωτιά ότι παίζει να απελευθέρωσαν ένα από τα καλύτερα, διασκεδαστικά και πρωτότυπα albums της χρονιάς.

Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 26/01/2018
Label: Century Media Records
Βαθμολογία: 9/10

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Βιντεοσκοπημένο υλικό από τη συναυλία των Helloween στην Στουτγάρδη

  Το θρυλικό συγκρότημα "Helloween" έπαιξε ζωντανά στις 11 Νοεμβρίου στη Στουτγάρδη της Γερμανίας. Οι Helloween απαρτίζονται από τους τραγουδιστές, Michael Kiske και Andi Deris, τους κιθαρίστες, Kai Hansen, Sascha Gerstner και Michael Weikath, τον μπασίστα Markus Grosskopf και τον drummer,  Dani Löble . Τα μέλη επανενώθηκαν για την παγκόσμια περιοδεία τους με το όνομα "Pumpkins United".  Είναι η πρώτη φορά, που ο Michael Kiske κάνει συναυλία μαζί με τους Helloween μετά από τόσα χρόνια μιας και αποχώρησε το 1993. 'Ιδια περίπου περίπτωση είναι και εκείνη του Hansen, αφού και αυτός έφυγε από τη μπάντα το 1986. Σε μερικές συναυλίες τους, βέβαια,  έπαιζε ζωντανά μαζί τους  όλα αυτά τα χρόνια.  Μπορείτε να παρακολουθήσετε παρακάτω την ερμηνεία των Helloween στη Γερμανία:

Οι Horrendous, Αποκαλύπτουν Λεπτομέρειες Και Πρώτο Single Του Νέου Τους Δίσκου.

Οι Αμερικάνοι Horrendous , έσκασαν με πακετάκι στο οποίο όχι μόνο αποκαλύπτουν όλες τις πληροφορίες για την επερχόμενη δισκογραφική τους δουλειά, όχι μόνο μοιράζονται εξώφυλλο και tracklist αυτής αλλά δίνουν και το πρώτο single για μια ολοκληρωμένη εικόνα. Το death metal συγκρότημα, σκοπεύει να κυκλοφορήσει το νέο του άλμπουμ Idol , στις 28 Σεπτεμβρίου παγκοσμίως παρέα με την εταιρία  Season Of Mist .  H διαδικασία σύνθεσης του Idol, διήρκησε 2 χρόνια και πιο συγκεκριμένα από το Φθινόπωρο του 2015 μέχρι και την Άνοιξη του 2017.  Η ηχογράφηση, μίξη και mastering πραγματοποιήθηκαν στο  Subterranean Watchtower Studios από τον  Damian Herring την περίοδο μεταξύ 2017 και 2018.  Δείτε παρακάτω εξώφυλλο και tracklist και ακούστε το "Soothsayer" . Tracklist 01. Prescience 02. Soothsayer 03. The Idolater 04. Golgothan Tongues 05. Divine Anhedonia 06. Devotion (Blood For Ink) 07. Threnody 08. Obolus

1349, ‘Slaves’ – Δείτε Το Lyric Video!

Φίλοι του black metal σήμερα είναι η μέρα σας!Σας πάμε κατευθείαν στο Νορβηγικό συγκρότημα  1349 και τη κυκλοφορία του νέου τους τραγουδιού ‘Slaves'! Το κομμάτι είναι το πρώτο μετά τη 2010 κυκλοφορία της μπάντας ‘Demonoir’. Το ‘Slaves' σας δίνει όλα όσα μπορεί να θελήσει κάποιος από τους 1349. Βρώμικους ήχους,ουρλιαχτά,κακοπροαίρετους στίχους,έξαλλες εκρήξεις και πολλά περισσότερα!Απολαύστε το κομμάτι στο έπακρο επειδή δεν υπάρχει σχεδόν καμία πληροφορία για το αν οι 1349 θα κυκλοφορήσουν νέο άλμπουμ.Μπορούμε ωστόσο να επιβεβαιώσουμε πως το νέο full-length της μπάντας θα κυκλοφορήσει κάπου μέσα στο 2014. 1349 'Slaves' Official Lyric Video)