Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Album Review Audrey Horne - Blackout

Τα party animals του heavy/hard rock επέστρεψαν! Ο έκτος δίσκος των Νορβηγών Audrey Horne ονομάζεται "Blackout" και κυκλοφόρησε πριν λίγες μέρες, ενώ πέρασαν τέσσερα χρόνια από την τελευταία τους δουλειά "Pure Heavy". Το συγκρότημα έχει ξεχωρίσει για τον μοντέρνο ήχο του και παράλληλα για τις επιρροές του από την rock και τη metal μουσική των '70s και '80s. 'Αλλος ένας λόγος που ξεχώρισε είναι για το όνομα του, το οποίο είναι παρμένο από την μυστηριώδη ηρωίδα της cult σειράς, Twin Peaks. Ας δούμε όμως που βρίσκονται μουσικά το 2018 με το album "Blackout".

Το εναρκτήριο και άκρως maidenικό rock "This Is War" ήταν η καλύτερη και η δυναμικότερη επιλογή για το πρώτο single του δίσκου. Εύκολα κιθαριστικά μέρη και solos, που θα σας μείνουν στο μυαλό, και άνετα θα σας κάνουν να τραγουδήσετε το ρεφραίν ή έστω τη μελωδία. Αν και είναι το πιο μεγάλο τραγούδι από τα υπόλοιπα, στη περίπτωση που το λατρέψετε, δε θα καταλαβαίνετε για πότε ξεκίνησε και πότε τελείωσε. Comin' up next το catchy "Audrevolution", το οποίο δηλώνει ξεκάθαρα για το ποια είναι η εξέλιξη της μπάντας ηχητικά. Γρήγορο punk/rock με απλό και συνάμα έξυπνο ρυθμό. Επόμενο τραγούδι το ομώνυμο του δίσκου ή με άλλα λόγια η heavy rock version του κομματιού "Hit Me With Your Best Shot" της Pat Benatar. Τι σας λέγαμε πιο πάνω; Θα βρείτε '80s επιρροές αρκετά στην μουσική τους. Και το "Blackout" δεν αποτελεί ούτε εξαίρεση, ούτε όμως κακή σύνθεση. Αντιθέτως, είναι τόσο καλό που σίγουρα προβλέπουμε ότι θα γίνει και αυτό single. Το ήρεμο και βελούδινο "This One" κάνει μια μικρή παύση από την ταχύτητα, με σκοπό να χαλαρώσει τον ακροατή για λίγα λεπτά και να τον προετοιμάσει για την συνέχεια. Το "Midnight Man" και το "Light Your Way" δηλαδή. Το κλασσικό rock δεν εκλείπει, φυσικά, ενώ υπάρχουν στοιχεία synths και τα drums είναι πιο 'ζωηρά' απ'ότι πριν.


Το album συνεχίζει ακάθεκτο με το "California" και το "Satellite" με το τελευταίο να κλέβει την παράσταση. Είναι το τραγούδι που μάλλον θα ζήλευαν και θα ήθελαν να γράψουν οι Night Flight Orchestra για τον επόμενο δίσκο τους. Εδώ τα disco στοιχεία μπερδεύονται με το rock και την φωνή του Toschie, η οποία γίνεται πιο 'παιχνιδιάρικη' για τις ανάγκες του party, που έχει φτιάξει η μπάντα για τον ακροατή. Με mainenική και thinlizzική punk ατμόσφαιρα επιλέγουν να προχωρήσουν οι Audrey Horne και στα "Naysayer" και "Rose Alley". Απλοικό και μοντέρνο rock που εύκολα κολλάει στον καθένα. Και έχουμε τα τελευταία και bonus tracks του "Blackout". Το "Juggernaut" και το "The End". Η μπάντα χρησιμοποιεί την ίδια τεχνική και κατορθώνει και τα κάνει ευχάριστα και ενδιαφέροντα στα αυτιά σας. Αν και μιλάμε για bonus τραγούδια, δεν ακούγονται καθόλου βαρετά, ούτε μπορούν να χαρακτηριστούν ως fillers. Δώστε προσοχή στο τελευταίο, το "The End". Μια δυνατή, μελωδική, κολλητική και υπέροχη μπαλάντα. 'Ηταν ό,τι έπρεπε για να κλείσει ευχάριστα το album!


Σε γενικές γραμμές, λοιπόν, συζητάμε για έναν δίσκο που τα έχει και τα συνδυάζει όλα! Ευφυέστατες συνθέσεις, βαρύ rock και pop μαζί και τη διάθεση της μπάντας να είναι στα ύψη. Ευτυχώς, που βγήκε και αυτή η διασκεδαστική κυκλοφορία μέσα στη χρονιά, την οποία θα την ακούμε για να περνάμε καλά. Οι Audrey Horne  αποτελούν πλέον εγγύηση σε αυτό που κάνουν. Αν ψάχνατε για κάτι τέτοιο, τότε μην το σκέφτεστε καν! 'Εχετε ήδη βρει τι θα ακούσετε!


Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 12/01/2018

Label: Napalm Records
Βαθμολογία: 9/10


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Βιντεοσκοπημένο υλικό από τη συναυλία των Helloween στην Στουτγάρδη

  Το θρυλικό συγκρότημα "Helloween" έπαιξε ζωντανά στις 11 Νοεμβρίου στη Στουτγάρδη της Γερμανίας. Οι Helloween απαρτίζονται από τους τραγουδιστές, Michael Kiske και Andi Deris, τους κιθαρίστες, Kai Hansen, Sascha Gerstner και Michael Weikath, τον μπασίστα Markus Grosskopf και τον drummer,  Dani Löble . Τα μέλη επανενώθηκαν για την παγκόσμια περιοδεία τους με το όνομα "Pumpkins United".  Είναι η πρώτη φορά, που ο Michael Kiske κάνει συναυλία μαζί με τους Helloween μετά από τόσα χρόνια μιας και αποχώρησε το 1993. 'Ιδια περίπου περίπτωση είναι και εκείνη του Hansen, αφού και αυτός έφυγε από τη μπάντα το 1986. Σε μερικές συναυλίες τους, βέβαια,  έπαιζε ζωντανά μαζί τους  όλα αυτά τα χρόνια.  Μπορείτε να παρακολουθήσετε παρακάτω την ερμηνεία των Helloween στη Γερμανία:

Οι Horrendous, Αποκαλύπτουν Λεπτομέρειες Και Πρώτο Single Του Νέου Τους Δίσκου.

Οι Αμερικάνοι Horrendous , έσκασαν με πακετάκι στο οποίο όχι μόνο αποκαλύπτουν όλες τις πληροφορίες για την επερχόμενη δισκογραφική τους δουλειά, όχι μόνο μοιράζονται εξώφυλλο και tracklist αυτής αλλά δίνουν και το πρώτο single για μια ολοκληρωμένη εικόνα. Το death metal συγκρότημα, σκοπεύει να κυκλοφορήσει το νέο του άλμπουμ Idol , στις 28 Σεπτεμβρίου παγκοσμίως παρέα με την εταιρία  Season Of Mist .  H διαδικασία σύνθεσης του Idol, διήρκησε 2 χρόνια και πιο συγκεκριμένα από το Φθινόπωρο του 2015 μέχρι και την Άνοιξη του 2017.  Η ηχογράφηση, μίξη και mastering πραγματοποιήθηκαν στο  Subterranean Watchtower Studios από τον  Damian Herring την περίοδο μεταξύ 2017 και 2018.  Δείτε παρακάτω εξώφυλλο και tracklist και ακούστε το "Soothsayer" . Tracklist 01. Prescience 02. Soothsayer 03. The Idolater 04. Golgothan Tongues 05. Divine Anhedonia 06. Devotion (Blood For Ink) 07. Threnody 08. Obolus

1349, ‘Slaves’ – Δείτε Το Lyric Video!

Φίλοι του black metal σήμερα είναι η μέρα σας!Σας πάμε κατευθείαν στο Νορβηγικό συγκρότημα  1349 και τη κυκλοφορία του νέου τους τραγουδιού ‘Slaves'! Το κομμάτι είναι το πρώτο μετά τη 2010 κυκλοφορία της μπάντας ‘Demonoir’. Το ‘Slaves' σας δίνει όλα όσα μπορεί να θελήσει κάποιος από τους 1349. Βρώμικους ήχους,ουρλιαχτά,κακοπροαίρετους στίχους,έξαλλες εκρήξεις και πολλά περισσότερα!Απολαύστε το κομμάτι στο έπακρο επειδή δεν υπάρχει σχεδόν καμία πληροφορία για το αν οι 1349 θα κυκλοφορήσουν νέο άλμπουμ.Μπορούμε ωστόσο να επιβεβαιώσουμε πως το νέο full-length της μπάντας θα κυκλοφορήσει κάπου μέσα στο 2014. 1349 'Slaves' Official Lyric Video)