Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Album Review: Toothgrinder - Phantom Amour


Μπορεί να έχουμε φτάσει στον μήνα Μάρτιο του 2018, αλλά αυτό ουδεμία σημασία έχει, μιας και ανακαλύψαμε ένα δίσκο διαμάντι του 2017. Ο λόγος για το album "Phantom Amour" των Αμερικανών alternative metallers Toothgrinder, που κυκλοφόρησε προς τα τέλη του 2017, και δυστυχώς ελάχιστοι το παρατήρησαν. Για όσους δεν γνωρίζουν η μπάντα δημιουργήθηκε αρχικά το 2010, όταν οι Wills Weller, Justin Matthews, Matt Arensdorf, Jason Goss, και Matt Mielke βρισκόντουσαν ακόμα στο λύκειο. Τα παιδιά αυτά συνέχισαν με το συγκρότημα, παρόλο που σπούδαζαν σε διαφορετικές σχολές και πόλεις. Το 2016 τους συνέβησαν όμορφα και άσχημα γεγονότα. Το θετικό ήταν ότι κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο τους, το "Nocturnal Masquerade" από την Spinefarm Records, αποσπώντας έτσι σχετικά καλές κριτικές για το στυλ τους. Το αρνητικό ήταν ότι ο κιθαρίστας Mielke αποφάσισε να αποχωρήσει από την ομάδα και τον αντικαταστάτη του τον βρήκαν στο πρόσωπο του Johnuel Hasney. Μπορεί το όνειρο τους να ξεκίνησε, όταν βρισκόντουσαν στην πιο 'τρυφερή' τους ηλικία, αλλά δεν ήταν πια παιδιά. Είναι πλέον άντρες. 'Ετσι, επιλέγουν να συνεχίσουν απτόητοι και δικαιώνονται 2 χρόνια σχεδόν μετά, καθώς απελευθερώνουν την δεύτερη, ολοκληρωμένη τους δισκογραφική δουλειά, κερδίζοντας περισσότερη φήμη για την μουσική τους. 

Θα σκεφτείτε τώρα ποιος θα δώσει πλέον σημασία σε μια ανερχόμενη και alternative metal μπάντα, όταν έχουν δώσει ότι έχουν και δεν έχουν στο είδος αυτό οι Deftones, οι Faith No More, οι Tool, οι Korn, οι Linkin Park, οι System Of A Down, οι Slipknot και άλλοι πολλοί; (Σταματάω εδώ, γιατί δεν θα τελειώσει το άρθρο ούτε αύριο!) Και όμως! Μέσα σε 10, 20, 30 χρόνια μπορεί να βρεθεί κάποιος που θα παίξει κάτι καινοτόμο, κάτι που θα κάνει τον κόσμο να περάσει καλά και να γουστάρει. Αυτό κατορθώνουν να κάνουν και οι Toothgrinder στο "Phantom Amour". Και το πετυχαίνουν με ένα ευκολοάκουστο tracklist, όπου τα 2/3 των συνθέσεών του έχει catchy μελωδίες και ρυθμούς. Με απλά λόγια, τα 48 λεπτά του album κυλάνε σαν νερό κι όσο πιο ευχάριστα γίνεται. Οι προσθήκες βαριών - ή και μη - riffs και οι συνδυασμοί με τα beats έχουν ως αποτέλεσμα να συναρπάσουν τον ακροατή και να τον διασκεδάσουν. Αρκετές φορές, μάλιστα κατά τη διάρκεια του album, θα πιάσετε τον εαυτό σας να σιγοτραγουδάει τους στίχους ή έστω τον ρυθμό των κομματιών. Το σίγουρο είναι ότι δεν θα μπορέσετε να του ξεφύγετε. Η πολύ καλή παραγωγή και ο σύγχρονος ήχος του "Amour" ανεβάζουν το επίπεδό του και βάζουν στο στόχαστρο το όνομα των "Toothgrinder", μιας και πολύ πιθανό είναι ότι θα μας απασχολήσουν σε λίγα χρόνια. Τραγούδια όπως τα: "HVY", "The Shadow", "Let It Ride", το ομώνυμο, "Red", "Futile" και "Pietà" είναι από τις πιο 'δυνατές' και απολαυστικές στιγμές του δίσκου, ενώ με μεγάλη ευκολία θα νιώσετε την ανάγκη να τα επισκεφτείτε στο μέλλον ξανά και ξανά. 

Το συγκρότημα κατάφερε, ακολουθώντας το ένστικτό του, να δημιουργήσει μια εκρηκτική και ενδιαφέρουσα ατμόσφαιρα στο album, δίχως να κουράσει ή να προσπαθήσει πολύ. Tο μόνο σίγουρο είναι ότι η μπάντα έδωσε μεγάλη έμφαση στην τέχνη της και δεν άφησε τίποτα στην τύχη. Επίσης, ανέβασε ένα σκαλί παραπάνω το είδος του alternative metal, χαρίζοντας του μια από τις καλύτερες και 'βαρύτερες' στιγμές για το 2017. Αξίζει επάξια στον δίσκο μια θέση με τις καλύτερες απελευθερώσεις της χρονιάς που μας πέρασε και είναι μεγάλο κρίμα, που δεν τον ακούσαμε νωρίτερα, ούτως ώστε να τον υποδείξουμε και στις δικές μας λίστες.

Κυκλοφορίας: 10/11/17
Label: Spinefarm Records
Βαθμολογία: 9/10

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Βιντεοσκοπημένο υλικό από τη συναυλία των Helloween στην Στουτγάρδη

  Το θρυλικό συγκρότημα "Helloween" έπαιξε ζωντανά στις 11 Νοεμβρίου στη Στουτγάρδη της Γερμανίας. Οι Helloween απαρτίζονται από τους τραγουδιστές, Michael Kiske και Andi Deris, τους κιθαρίστες, Kai Hansen, Sascha Gerstner και Michael Weikath, τον μπασίστα Markus Grosskopf και τον drummer,  Dani Löble . Τα μέλη επανενώθηκαν για την παγκόσμια περιοδεία τους με το όνομα "Pumpkins United".  Είναι η πρώτη φορά, που ο Michael Kiske κάνει συναυλία μαζί με τους Helloween μετά από τόσα χρόνια μιας και αποχώρησε το 1993. 'Ιδια περίπου περίπτωση είναι και εκείνη του Hansen, αφού και αυτός έφυγε από τη μπάντα το 1986. Σε μερικές συναυλίες τους, βέβαια,  έπαιζε ζωντανά μαζί τους  όλα αυτά τα χρόνια.  Μπορείτε να παρακολουθήσετε παρακάτω την ερμηνεία των Helloween στη Γερμανία:

Οι Horrendous, Αποκαλύπτουν Λεπτομέρειες Και Πρώτο Single Του Νέου Τους Δίσκου.

Οι Αμερικάνοι Horrendous , έσκασαν με πακετάκι στο οποίο όχι μόνο αποκαλύπτουν όλες τις πληροφορίες για την επερχόμενη δισκογραφική τους δουλειά, όχι μόνο μοιράζονται εξώφυλλο και tracklist αυτής αλλά δίνουν και το πρώτο single για μια ολοκληρωμένη εικόνα. Το death metal συγκρότημα, σκοπεύει να κυκλοφορήσει το νέο του άλμπουμ Idol , στις 28 Σεπτεμβρίου παγκοσμίως παρέα με την εταιρία  Season Of Mist .  H διαδικασία σύνθεσης του Idol, διήρκησε 2 χρόνια και πιο συγκεκριμένα από το Φθινόπωρο του 2015 μέχρι και την Άνοιξη του 2017.  Η ηχογράφηση, μίξη και mastering πραγματοποιήθηκαν στο  Subterranean Watchtower Studios από τον  Damian Herring την περίοδο μεταξύ 2017 και 2018.  Δείτε παρακάτω εξώφυλλο και tracklist και ακούστε το "Soothsayer" . Tracklist 01. Prescience 02. Soothsayer 03. The Idolater 04. Golgothan Tongues 05. Divine Anhedonia 06. Devotion (Blood For Ink) 07. Threnody 08. Obolus

Μαύρη Μαγιονέζα: Επιστρέφουν Με Το Δεύτερο Φοβερό Single Τους 'Επίπεδη Γη' !

Επίπεδη Γη, τιτλοφορείται το ολοκαίνουριο τραγούδι του ελληνόφωνου και αγαπημένου underground συγκροτήματος Μαύρη Μαγιονέζα , το οποίο βρίσκεται διαθέσιμο από εχθές σε μουσικές πλατφόρμες καθώς επίσης και στο επίσημο site της μπάντας: www.mavrimagioneza.com Το κομμάτι, το οποίο είναι και το δεύτερο της επερχόμενης κυκλοφορίας των Μαύρη Μαγιονέζα, μπαίνει δυνατά και τα σπάει σε δροσερούς ροκ ρυθμούς, πικάντικους ήχους ενώ οι έξυπνες στροφές, τα φοβερά solos και οι καυστικοί στίχοι απογειώνουν το κομμάτι το οποίο έρχεται με την αυθεντική υπογραφή του συγκροτήματος!  Ρίξτε μια ματιά στο trailer του επερχόμενου βίντεο κλιπ και απολαύστε το κομμάτι παρακάτω! Από Το Δελτίο Τύπου Το καινούργιο τραγούδι της Μαύρης Μαγιονέζας με τίτλο «Επίπεδη Γη», είναι ένας ηχητικός δυναμίτης. Πριν καλά-καλά καταλάβεις τι είναι αυτά που λέει η δημοσιογράφος από το sample τηλεοπτικής εκπομπής, έρχονται τα τύμπανα, οι κιθάρες και το μπάσο με απίστευτη ροκ ενέργεια να πλαισιώσουν την «κολλητική» μελω