Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Album Review: Rag 'Loaded Guns'

Οι Rag είναι ένα εναλλακτικό stoner σχήμα με βάση την Αθήνα και μετράνε 15 χρόνια ζωής! Πρόσφατα κυκλοφόρησαν τον νέο τους δίσκο με τίτλο 'Loaded Guns', instrumental στο σύνολο του με βαριά stoner ατμόσφαιρα και εναλλακτική φρέσκια προσέγγιση. 8 κομμάτια χωρίς αιφνίδιες ηχητικές μεταβάσεις, σε βρίσκουν ανάμεσα στην κίνηση και στη στάση και κατασκευάζουν ένα πιο καλοκαιρινό απολαυστικό concept ιντριγκαδόρικο και ιδιαίτερο!
O δίσκος ξεκινάει με το  stoner κομμάτι Borders Line με έντονη την ψυχεδελική doom ατμόσφαιρα, με καθαρό και ξάστερο ήχο ο,τι πρέπει για μια δυναμική εισαγωγή για να σε περάσει στο μελωδικό heavy Crime Scene με τον ευρύχωρο ήχο του και τα πολύ γεμάτα riffs του. Τα tempos κάπου εδώ αρχίζουν και αυξάνονται με το The Suspects. Χωρίς ιδιαίτερες παρεκτροπές ή βιαιότητες παρόλα αυτά το νιώθεις στην ατμόσφαιρα ότι κάτι έχει αρχίσει να συμβαίνει και να αχνοφαίνεται μέσα από τον ψυχεδελικό hard rock αέρα. Συνεχίζουμε με το No Exit. Προσωπικά το θεωρώ από τις καλύτερες στιγμές του δίσκου. Αργό στο σύνολο του με μια doom ιδέα να σιγοβράζει πίσω από τον heavy ψυχεδελικό χαρακτήρα με αξιοσημείωτες 'πειραγμένες' ηχητικά στιγμές παράγουν ένα πιο παθιάρικο αποτέλεσμα που προσεγγίζει το ενδιαφέρον. Στη συνέχεια περνάμε στο καθαρό stoner Loaded Guns. Κομψές αλλά συνάμα βαριές κιθάρες που εναλλάσσονται με πιο slow εναλλακτικούς ρυθμούς ιδιαίτερο στο σύνολο του παρομοιάζεται εύκολα με μια φωτιά που σιγοκαίει δίπλα στα μάτια σου ή καλύτερα στα αυτιά σου. Πάμε τώρα στο έκτο κομμάτι του δίσκου Long Ride. Νομίζω ότι ο τίτλος δένει άριστα με το μουσικό περιεχόμενο καθώς εύκολα κάνεις εικόνα ένα καλοκαιρινό road trip με τέρμα τα ηχεία να παίζουν heavy μουσικές ενώ η θερμοκρασία δείχνει 39 βαθμούς! Στη προτελευταία γραμμή βρίσκουμε το Valuables. Απολαυστικό και γρήγορο σχετικά, το βανάκι έχει αράξει παραλία για βουτιά! 39 βαθμοί είναι αυτοί! Ο χρόνος του άλμπουμ κάπου εδώ τελειώνει με το Time's End. Πιασάρικα ριφάκια, hard rock βαθιές μελωδίες όλα ντυμένα στο ψυχεδελικό stoner συνολάκι του συγκροτήματος!
Τελειώνοντας την ακρόαση έχω να πω ότι το  'Loaded Guns' φέρνει το καλοκαίρι 3 μήνες νωρίτερα! Moυ άρεσε ιδιαίτερα το πάντρεμα stoner, ψυχεδέλειας και doomgaze αναφλέξεων. Οι heavy στιγμές απολαυστικές ενώ η παραγωγή είναι φρέσκια και πολύ καλού επιπέδου. Στο τεχνικό κομμάτι φαίνεται ότι έχει πέσει δουλειά ενώ στο σύνολο του θα μπορούσα να το παρομοιάσω με ένα σφηνάκι τεκίλα χωρίς λεμονάκι. Έτσι για να σε κάψει καλύτερα!

Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 22 Φεβρουαρίου 2018
Βαθμολογία: 8/ 10

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Βιντεοσκοπημένο υλικό από τη συναυλία των Helloween στην Στουτγάρδη

  Το θρυλικό συγκρότημα "Helloween" έπαιξε ζωντανά στις 11 Νοεμβρίου στη Στουτγάρδη της Γερμανίας. Οι Helloween απαρτίζονται από τους τραγουδιστές, Michael Kiske και Andi Deris, τους κιθαρίστες, Kai Hansen, Sascha Gerstner και Michael Weikath, τον μπασίστα Markus Grosskopf και τον drummer,  Dani Löble . Τα μέλη επανενώθηκαν για την παγκόσμια περιοδεία τους με το όνομα "Pumpkins United".  Είναι η πρώτη φορά, που ο Michael Kiske κάνει συναυλία μαζί με τους Helloween μετά από τόσα χρόνια μιας και αποχώρησε το 1993. 'Ιδια περίπου περίπτωση είναι και εκείνη του Hansen, αφού και αυτός έφυγε από τη μπάντα το 1986. Σε μερικές συναυλίες τους, βέβαια,  έπαιζε ζωντανά μαζί τους  όλα αυτά τα χρόνια.  Μπορείτε να παρακολουθήσετε παρακάτω την ερμηνεία των Helloween στη Γερμανία:

Οι Horrendous, Αποκαλύπτουν Λεπτομέρειες Και Πρώτο Single Του Νέου Τους Δίσκου.

Οι Αμερικάνοι Horrendous , έσκασαν με πακετάκι στο οποίο όχι μόνο αποκαλύπτουν όλες τις πληροφορίες για την επερχόμενη δισκογραφική τους δουλειά, όχι μόνο μοιράζονται εξώφυλλο και tracklist αυτής αλλά δίνουν και το πρώτο single για μια ολοκληρωμένη εικόνα. Το death metal συγκρότημα, σκοπεύει να κυκλοφορήσει το νέο του άλμπουμ Idol , στις 28 Σεπτεμβρίου παγκοσμίως παρέα με την εταιρία  Season Of Mist .  H διαδικασία σύνθεσης του Idol, διήρκησε 2 χρόνια και πιο συγκεκριμένα από το Φθινόπωρο του 2015 μέχρι και την Άνοιξη του 2017.  Η ηχογράφηση, μίξη και mastering πραγματοποιήθηκαν στο  Subterranean Watchtower Studios από τον  Damian Herring την περίοδο μεταξύ 2017 και 2018.  Δείτε παρακάτω εξώφυλλο και tracklist και ακούστε το "Soothsayer" . Tracklist 01. Prescience 02. Soothsayer 03. The Idolater 04. Golgothan Tongues 05. Divine Anhedonia 06. Devotion (Blood For Ink) 07. Threnody 08. Obolus

Μαύρη Μαγιονέζα: Επιστρέφουν Με Το Δεύτερο Φοβερό Single Τους 'Επίπεδη Γη' !

Επίπεδη Γη, τιτλοφορείται το ολοκαίνουριο τραγούδι του ελληνόφωνου και αγαπημένου underground συγκροτήματος Μαύρη Μαγιονέζα , το οποίο βρίσκεται διαθέσιμο από εχθές σε μουσικές πλατφόρμες καθώς επίσης και στο επίσημο site της μπάντας: www.mavrimagioneza.com Το κομμάτι, το οποίο είναι και το δεύτερο της επερχόμενης κυκλοφορίας των Μαύρη Μαγιονέζα, μπαίνει δυνατά και τα σπάει σε δροσερούς ροκ ρυθμούς, πικάντικους ήχους ενώ οι έξυπνες στροφές, τα φοβερά solos και οι καυστικοί στίχοι απογειώνουν το κομμάτι το οποίο έρχεται με την αυθεντική υπογραφή του συγκροτήματος!  Ρίξτε μια ματιά στο trailer του επερχόμενου βίντεο κλιπ και απολαύστε το κομμάτι παρακάτω! Από Το Δελτίο Τύπου Το καινούργιο τραγούδι της Μαύρης Μαγιονέζας με τίτλο «Επίπεδη Γη», είναι ένας ηχητικός δυναμίτης. Πριν καλά-καλά καταλάβεις τι είναι αυτά που λέει η δημοσιογράφος από το sample τηλεοπτικής εκπομπής, έρχονται τα τύμπανα, οι κιθάρες και το μπάσο με απίστευτη ροκ ενέργεια να πλαισιώσουν την «κολλητική» μελω