Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Album Review: Monster Magnet - Mindfucker


Τριάντα χρόνια καριέρας κοντεύουν να κλείσουν οι 'σκληροπυρηνικοί' rockers, Monster Magnet και φέτος κάνουν την δισκογραφική τους επιστροφή με το 11ο studio album τους ονόματι "Mindfucker". Γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά, ιδιαίτερα όσοι τους παρακολουθούμε όλα αυτά τα χρόνια, ότι έχουν μια πλούσια δισκογραφία και ότι έχουν περάσει από πολλές μουσικές 'φάσεις'. Στην stoner, στην hard rock, στην 'ψυχεδέλεια' μέχρι και στην ευκολοάκουστη rock με τα άφθονα riffs στις κιθάρες . Τώρα έφτασε η σειρά για το punk rock των '70s, που μας είχε υποσχεθεί ο Dave Wyndorf μέσω των δηλώσεών του. 'Ενα πράγμα είναι σίγουρο και θα σας το αποδείξει και το ίδιο το "Mindfucker", καθώς το ακούτε. 'Οτι σε όποια φάση κι αν τους πετύχετε, δε θα σας λείψει ούτε το groove, ούτε η όρεξη, που έχουν, γι' αυτό που κάνουν.

Πέντε χρόνια μετά το "Last Patrol" ο Wyndorf και η παρέα του μας 'χάριζουν' δέκα ακόμη catchy τραγούδια και βάζουν φωτιά στα κορμιά μας. Το πόνημά τους ξεκινάει με το "Rocket Freak" και με το καλησπέρα σε συνεπαίρνει. Οι ρυθμοί γι' άλλη μια φορά στην κιθάρα κλέβουν την παράσταση και εμείς θέλουμε να χτυπηθούμε και να κοπανηθούμε υπό την συνοδεία της. "Soul" για την συνέχεια και η διάθεση παραμένει στα ύψη. Δεν καταλαβαίνουμε για πότε περάσαμε στο δεύτερο κομμάτι του δίσκου. Το ομότιτλο τραγούδι το έχουμε ακούσει για τα καλά, όταν πρωτοβγήκε. Η μουσική έχει ήδη ριζωθεί μέσα μας από τότε. "You're a mindfucker baby, look what you've done to my head, you're a mindfucker baby, setting fire to my brain". Καλά και οι στίχοι και μην το αρνηθείτε! Επόμενα τα "I'm God" και "Drowning" και οι εντάσεις χαμηλώνουν. Ψιλοstoner μουσική και mid tempo καταστάσεις και δεν συμμαζεύεται, λέμε! 'Ενα υπέροχο διάλειμμα για να ανέβουμε και πάλι με το "Ejection". Το οποίο, αν δεν το γνωρίζατε, είναι διασκευή του Robert Calvert του 1974. Οι Monster Magnet το αγκαλιάζουν και το κάνουν δικό τους με έναν μοναδικό τρόπο. Ευχάριστα περνάει η ώρα και με τα "Brainwashed" και "Want Some". Εκείνο όμως, που θα σας αρπάξει από τα μούτρα, είναι το "When The Hammer Comes Down". Με μια εισαγωγή αλά Black Sabbath, που θυμίζει τις αρχές τους ακόμα, το συγκρότημα μας δείχνει απλόχερα την έμπνευσή του. Το solo του πάλι στην κιθάρα όχι μόνο το απολαμβάνουμε, αλλά μας ρίχνει τα σαγόνια στο πάτωμα. Φωτιές δεν υποσχέθηκε ο Dave σ' αυτή τη δισκογραφική δουλειά; 'Ενας πυρετός από rock n' roll για πάρτι μας, λοιπόν. Στα ύψη η διάθεση και η ποιότητα γι' άλλη μια φορά. Δεν πάει άλλο και αυτό είναι κάτι που σαν ακροάτρια και οπαδός με εκπλήσσει. Είναι σαν να μας λέει ο μικρός θεούλης: "Το θες; 'Εχει καλώς. Δεν το δες; Κακό του κεφαλιού σου"!

Για να συνοψίσω, οι Monster Magnet πρόσθεσαν άλλο ένα καλό album στην ήδη - όπως είπαμε - πλούσια δισκογραφία τους. Ένα πόνημα, που θα σας κάνει να γουστάρετε και να γυρίσετε πίσω σε αυτές τις συνθέσεις ξανά και ξανά. 'Αξίζει την ακρόαση το κάθε λεπτό, γιατί το "Mindfucker" μας έκανε έρωτα στο μυαλό. Με την καλή έννοια! Για το μόνο, που έχω να παραπονεθώ, είναι ότι 5 χρόνια απουσίας είναι αρκετό χρονικό διάστημα. Και εσύ, Wyndorf, έδωσες στους οπαδούς σου μόνο εννιά ‘ζεστές’ συνθέσεις μέχρι την επόμενη κίνησή σου.

Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 23/03/18
Label: Napalm Records
Βαθμολογία: 8/10


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Βιντεοσκοπημένο υλικό από τη συναυλία των Helloween στην Στουτγάρδη

  Το θρυλικό συγκρότημα "Helloween" έπαιξε ζωντανά στις 11 Νοεμβρίου στη Στουτγάρδη της Γερμανίας. Οι Helloween απαρτίζονται από τους τραγουδιστές, Michael Kiske και Andi Deris, τους κιθαρίστες, Kai Hansen, Sascha Gerstner και Michael Weikath, τον μπασίστα Markus Grosskopf και τον drummer,  Dani Löble . Τα μέλη επανενώθηκαν για την παγκόσμια περιοδεία τους με το όνομα "Pumpkins United".  Είναι η πρώτη φορά, που ο Michael Kiske κάνει συναυλία μαζί με τους Helloween μετά από τόσα χρόνια μιας και αποχώρησε το 1993. 'Ιδια περίπου περίπτωση είναι και εκείνη του Hansen, αφού και αυτός έφυγε από τη μπάντα το 1986. Σε μερικές συναυλίες τους, βέβαια,  έπαιζε ζωντανά μαζί τους  όλα αυτά τα χρόνια.  Μπορείτε να παρακολουθήσετε παρακάτω την ερμηνεία των Helloween στη Γερμανία:

Οι Horrendous, Αποκαλύπτουν Λεπτομέρειες Και Πρώτο Single Του Νέου Τους Δίσκου.

Οι Αμερικάνοι Horrendous , έσκασαν με πακετάκι στο οποίο όχι μόνο αποκαλύπτουν όλες τις πληροφορίες για την επερχόμενη δισκογραφική τους δουλειά, όχι μόνο μοιράζονται εξώφυλλο και tracklist αυτής αλλά δίνουν και το πρώτο single για μια ολοκληρωμένη εικόνα. Το death metal συγκρότημα, σκοπεύει να κυκλοφορήσει το νέο του άλμπουμ Idol , στις 28 Σεπτεμβρίου παγκοσμίως παρέα με την εταιρία  Season Of Mist .  H διαδικασία σύνθεσης του Idol, διήρκησε 2 χρόνια και πιο συγκεκριμένα από το Φθινόπωρο του 2015 μέχρι και την Άνοιξη του 2017.  Η ηχογράφηση, μίξη και mastering πραγματοποιήθηκαν στο  Subterranean Watchtower Studios από τον  Damian Herring την περίοδο μεταξύ 2017 και 2018.  Δείτε παρακάτω εξώφυλλο και tracklist και ακούστε το "Soothsayer" . Tracklist 01. Prescience 02. Soothsayer 03. The Idolater 04. Golgothan Tongues 05. Divine Anhedonia 06. Devotion (Blood For Ink) 07. Threnody 08. Obolus

Μαύρη Μαγιονέζα: Επιστρέφουν Με Το Δεύτερο Φοβερό Single Τους 'Επίπεδη Γη' !

Επίπεδη Γη, τιτλοφορείται το ολοκαίνουριο τραγούδι του ελληνόφωνου και αγαπημένου underground συγκροτήματος Μαύρη Μαγιονέζα , το οποίο βρίσκεται διαθέσιμο από εχθές σε μουσικές πλατφόρμες καθώς επίσης και στο επίσημο site της μπάντας: www.mavrimagioneza.com Το κομμάτι, το οποίο είναι και το δεύτερο της επερχόμενης κυκλοφορίας των Μαύρη Μαγιονέζα, μπαίνει δυνατά και τα σπάει σε δροσερούς ροκ ρυθμούς, πικάντικους ήχους ενώ οι έξυπνες στροφές, τα φοβερά solos και οι καυστικοί στίχοι απογειώνουν το κομμάτι το οποίο έρχεται με την αυθεντική υπογραφή του συγκροτήματος!  Ρίξτε μια ματιά στο trailer του επερχόμενου βίντεο κλιπ και απολαύστε το κομμάτι παρακάτω! Από Το Δελτίο Τύπου Το καινούργιο τραγούδι της Μαύρης Μαγιονέζας με τίτλο «Επίπεδη Γη», είναι ένας ηχητικός δυναμίτης. Πριν καλά-καλά καταλάβεις τι είναι αυτά που λέει η δημοσιογράφος από το sample τηλεοπτικής εκπομπής, έρχονται τα τύμπανα, οι κιθάρες και το μπάσο με απίστευτη ροκ ενέργεια να πλαισιώσουν την «κολλητική» μελω