Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Album Review: Gungnir 'Ragnarök'


Οι Gungnir, είναι ένα νέο viking black metal συγκρότημα από την Ελλάδα. Δημιουργήθηκαν το 2016 ενώ τον Φεβρουάριο που μας πέρασε και εμπνευσμένοι από την κληρονομιά των Bathory, κυκλοφόρησαν το πρώτο τους EP με τίτλο 'Ragnarök'. Με φουλ επικές μουσικάρες, φοβερές συνθέσεις και φωνητικά που στην κυριολεξία 'κοχλάζουν μέσα από την κατσαρόλα', οι Gungnir μας παρουσιάζουν το δισκογραφικό τους ντεμπούτο και εμείς με τη σειρά μας σας το παραδίδουμε!
Το άλμπουμ κάνει την εισαγωγή του με ένα intro 44 δευτερολέπτων στο οποίο ακούγεται κάποιος τύπου εναρκτήριος ήχος πολέμου και μετά πέφτουν τα σπαθιά! Ξέρεις από τώρα δηλαδή τι χαμούλη πρόκειται να ακούσεις! Συνεχίζει με το Our Swords for Thor το οποίο σε πηγαίνει αγάλι αγάλι μέχρι να σου ρίξει τους heavy και γρήγορους ήχους του και να σε τραβήξει στον πάτο της θάλασσας. Η μελωδία υπάρχει πίσω από τον ρυθμικό στρόβιλο το οποίο το κάνει εξαιρετικά ενδιαφέρον. Περνάει στο πιο heavy μελωδικό The Wanderer. Black metal ήχοι με έντονη την viking ατμόσφαιρα θεωρώ ότι είναι η καλύτερη στιγμή του 'Ragnarök'. Το κομμάτι παράγει έντονο πόνο και τα φωνητικά συνεισφέρουν στην κατασκευή μιας άσχημης ανάμνησης που διαμορφώνεται αργά με το άκουσμα του τραγουδιού. Περνάμε τώρα στο λασπωμένο Fenrir. Doom αναδεύσεις για την εισαγωγή για να στη σκάσει κάπου στο ένα λεπτό με back metal ταχύτητες, έντονους βρυχηθμούς και γρήγορες riffares που φαντάζουν σαν μια χιονοθύελλα που έρχεται και στα παγώνει όλα! Και ύστερα από το χιόνι; Η βροχή!! Οι Gungnir, δε θα μπορούσαν να βρουν καλύτερο outro να κλείσουν αυτό το άλμπουμ μιας και επί για ένα λεπτό η βροχόπτωση, και οι αστραπές λειτουργούν αποθεραπευτικά! 

Ειλικρινά εξαιρετική δουλειά! Καθ' όλο το άκουσμα του  'Ragnarök' είναι φοβερό το ότι μπορείς να κάνεις τις μουσικές, εικόνες. Παρά της μικρής του διάρκειας το συγκρότημα κατάφερε να δημιουργήσει έναν μικρό κόσμο που σε ωθεί να τον γνωρίσεις! Το τεχνικό και ηχητικό κομμάτι πολύ καλού επιπέδου, τα φωνητικά παντρεύονται άριστα με το χαρακτήρα του δίσκου, οπότε λάτρεις του viking black metal, ιδού! Απολαύστε!

Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 16 Φεβρουαρίου
Βαθμολογία: 9/ 10

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Βιντεοσκοπημένο υλικό από τη συναυλία των Helloween στην Στουτγάρδη

  Το θρυλικό συγκρότημα "Helloween" έπαιξε ζωντανά στις 11 Νοεμβρίου στη Στουτγάρδη της Γερμανίας. Οι Helloween απαρτίζονται από τους τραγουδιστές, Michael Kiske και Andi Deris, τους κιθαρίστες, Kai Hansen, Sascha Gerstner και Michael Weikath, τον μπασίστα Markus Grosskopf και τον drummer,  Dani Löble . Τα μέλη επανενώθηκαν για την παγκόσμια περιοδεία τους με το όνομα "Pumpkins United".  Είναι η πρώτη φορά, που ο Michael Kiske κάνει συναυλία μαζί με τους Helloween μετά από τόσα χρόνια μιας και αποχώρησε το 1993. 'Ιδια περίπου περίπτωση είναι και εκείνη του Hansen, αφού και αυτός έφυγε από τη μπάντα το 1986. Σε μερικές συναυλίες τους, βέβαια,  έπαιζε ζωντανά μαζί τους  όλα αυτά τα χρόνια.  Μπορείτε να παρακολουθήσετε παρακάτω την ερμηνεία των Helloween στη Γερμανία:

Οι Horrendous, Αποκαλύπτουν Λεπτομέρειες Και Πρώτο Single Του Νέου Τους Δίσκου.

Οι Αμερικάνοι Horrendous , έσκασαν με πακετάκι στο οποίο όχι μόνο αποκαλύπτουν όλες τις πληροφορίες για την επερχόμενη δισκογραφική τους δουλειά, όχι μόνο μοιράζονται εξώφυλλο και tracklist αυτής αλλά δίνουν και το πρώτο single για μια ολοκληρωμένη εικόνα. Το death metal συγκρότημα, σκοπεύει να κυκλοφορήσει το νέο του άλμπουμ Idol , στις 28 Σεπτεμβρίου παγκοσμίως παρέα με την εταιρία  Season Of Mist .  H διαδικασία σύνθεσης του Idol, διήρκησε 2 χρόνια και πιο συγκεκριμένα από το Φθινόπωρο του 2015 μέχρι και την Άνοιξη του 2017.  Η ηχογράφηση, μίξη και mastering πραγματοποιήθηκαν στο  Subterranean Watchtower Studios από τον  Damian Herring την περίοδο μεταξύ 2017 και 2018.  Δείτε παρακάτω εξώφυλλο και tracklist και ακούστε το "Soothsayer" . Tracklist 01. Prescience 02. Soothsayer 03. The Idolater 04. Golgothan Tongues 05. Divine Anhedonia 06. Devotion (Blood For Ink) 07. Threnody 08. Obolus

Μαύρη Μαγιονέζα: Επιστρέφουν Με Το Δεύτερο Φοβερό Single Τους 'Επίπεδη Γη' !

Επίπεδη Γη, τιτλοφορείται το ολοκαίνουριο τραγούδι του ελληνόφωνου και αγαπημένου underground συγκροτήματος Μαύρη Μαγιονέζα , το οποίο βρίσκεται διαθέσιμο από εχθές σε μουσικές πλατφόρμες καθώς επίσης και στο επίσημο site της μπάντας: www.mavrimagioneza.com Το κομμάτι, το οποίο είναι και το δεύτερο της επερχόμενης κυκλοφορίας των Μαύρη Μαγιονέζα, μπαίνει δυνατά και τα σπάει σε δροσερούς ροκ ρυθμούς, πικάντικους ήχους ενώ οι έξυπνες στροφές, τα φοβερά solos και οι καυστικοί στίχοι απογειώνουν το κομμάτι το οποίο έρχεται με την αυθεντική υπογραφή του συγκροτήματος!  Ρίξτε μια ματιά στο trailer του επερχόμενου βίντεο κλιπ και απολαύστε το κομμάτι παρακάτω! Από Το Δελτίο Τύπου Το καινούργιο τραγούδι της Μαύρης Μαγιονέζας με τίτλο «Επίπεδη Γη», είναι ένας ηχητικός δυναμίτης. Πριν καλά-καλά καταλάβεις τι είναι αυτά που λέει η δημοσιογράφος από το sample τηλεοπτικής εκπομπής, έρχονται τα τύμπανα, οι κιθάρες και το μπάσο με απίστευτη ροκ ενέργεια να πλαισιώσουν την «κολλητική» μελω