Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ανταπόκριση: Septic Flesh / The Slayerking / Scar Of The Sun @Piraeus 117 Academy 17/02/18

Σάββατο αποκριάς λοιπόν και με βρίσκει γύρω στις 20:00 στο Peiraeus 117 Academy για μία συναυλία που το ελληνικό κοινό περίμενε πολύ καιρό.

Οι πόρτες είχαν ανοίξει από τις 19:00 και η προσέλευση του κόσμου ήταν αρκετά καλή από νωρίς. Γύρω στις 20:30 βγήκαν στη σκηνή οι Scar Of The Sun να ζεστάνουν το κoινό με το καλό τους μελωδικό μέταλ στο οποίο δεν γίνετε κάποιος να μην προσέξει τις εμφανέστατες επιρροές από Paradise Lost και Dark Tranquillity. Κάποια προβληματάκια στον ήχο σίγουρα υπήρχαν αλλά το σημαντικότερο αυτών, ήταν τα φωνητικά του frontman τους τα οποία πολλές φορές δεν ακούγονταν και γενικά δεν υπήρχε η ποιότητα που ακούς στους δίσκους τους. Μας παρουσίασαν υλικό και από τοις δύο μέχρι τώρα κυκλοφορίες τους καθώς και ένα κομμάτι που πρόκειται να το δούμε στην καινούρια τους δισκογραφική δουλειά.



Κατά τις 21:15 και για 45 περίπου λεπτά ήταν πάνω στη σκηνή οι The Slayerking, ένα project των Ευθύμη Καραδήμα (Nightfall) και Κώστα Κυριακόπουλου (ex-Nightfall). Παρόλο που η μπάντα αποτελείται από μόλις 3 μέλη, η σκηνή έδειχνε γεμάτη από την επιβλητική παρουσία τους. Με ένα τεράστιο σταυρό να κρέμεται πίσω από τον drummer και με τον σκοτεινό και ατμοσφαιρικό Doom/Goth ήχο τους, οι έμπειροι The Slayerking μας 'έκλεισαν' στην ατμόσφαιρά τους από τη πρώτη στιγμή του show. Το αποκορύφωμα ήταν όταν στο Black Mother Of The Lord Of Light εμφανίστηκαν στη σκηνή 2 μαυροφορεμένες γυναίκες και συνόδευσαν το κομμάτι με μία υπέροχη χορογραφία από την οποία δεν νομίζω να πήρε κανείς το βλέμμα του! Αφού καταχειροκροτήθηκαν από το πλέον ζεσταμένο κοινό κατέβηκαν από τη σκηνή έχοντας αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις!


Κάπου εδώ η ανυπομονησία είχε αρχίσει να κορυφώνεται! Η ώρα 22:30 και οι Septic Flesh κάνουν την εμφάνισή τους με τις κραυγές του κόσμου να σκεπάζουν την εισαγωγή του Portrait Of A Headless Man,με το οποίο τα μεγαθήρια της Ελληνικής σκηνής μας άρπαξαν από τα μούτρα! Ακολούθησε το The Vampire From Nazareth, στο οποίο ο Krimh, με τον τέλειο ήχο και το εξίσου τέλειο παίξιμό του, αποθεώθηκε! Συνέχισαν να καλύπτουν τις 3 τελευταίες δουλειές τους μέχρι την έκπληξη της βραδιάς, η οποία δεν ήταν άλλη από την εκτέλεση του Virtues Of The Beast από το Sumerian Daemons του 2003! Με έναν Seth πλήρως επικοινωνιακό, σε συνεχή επαφή με το κοινό και με έναν τέλειο ήχο συνέχισαν να ξεσηκώνουν τον κόσμο παίζοντας σε πιο αιγυπτιακούς ρυθμούς με τα Communion, Lovecrafts Death και Persepolis”. Φυσικά δεν έλειψε η συμμετοχή της μοναδική φωνής του Σωτήρη Βαγενά! Στο Prometheus επικράτησε πανικός καθώς τα mosh pits για ακόμα μια φορά ήταν εκεί, όπως και μία λιποθυμία, αλλά ευτυχώς δεν τραυματίστηκε κανείς! “Έκλεισαν” το show με το Dantes Inferno αλλά όλοι ξέραμε ότι η βραδιά δεν τελείωνε εκεί!


Μετά από το γνωστό επαναλαμβανόμενο κάλεσμα του κόσμου οι Septic Flesh ξαναβγήκαν στη σκηνή με το καταλληλότερο κομμάτι για encore, που δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από το A Great Mass Of Death. Θα μπορούσε άνετα να λέγεται και A Great Wall Of Death για ευνόητους λόγους προφανώς! Η στιγμή για την οποία περίμεναν όλοι έφτασε και ο frontman της μπάντας, Seth αναφέρεται σε έναν αιγυπτιακό Θεό, ζητώντας από τον κόσμο να τραγουδήσει τη μελωδία του επόμενου κομματιού. Μπαίνει το Anubis και όλο το Academy χοροπηδάει ενώ ταυτόχρονα τραγουδάει τη μελωδία του! Η ενέργεια που μεταδίδεται ανάμεσα σε μπάντα και κοινό στο ρεφρέν του κομματιού δημιουργεί ίσως την καλύτερη στιγμή της βραδιάς για την οποία ο Seth ευχαριστεί τον κόσμο και τις άλλες μπάντες που συμμετείχαν σε αυτό το live. Μετά από λίγα λόγια για την άνοδο της μουσικής επιτυχίας της χώρας μας στο εξωτερικό και για την υποστήριξη που όλοι μας πρέπει να δείχνουμε προς τις εγχώριες μπάντες, οι Septic Flesh μας καληνύχτισαν πολύ ατμοσφαιρικά και δυναμικά με το Dark Art. Η βραδιά στο σύνολό της ήταν πραγματικά πολύ καλή και προσωπικά εξεπλάγην από τη διάθεση και τη συνεχή υποστήριξη του κόσμου καθ' όλη τη διάρκεια της συναυλίας!


Setlist:
Portrait Of A Headless Man
The Vampire From Nazareth
Martyr
Prototype
Pyramid God
Virtues Of The Beast
Enemy Of Truth
Communion
Prometheus
Lovecraft’s Death
Persepolis
Dante’s Inferno
Encore:
A Great Mass Of Death
Anubis
Dark Art



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Βιντεοσκοπημένο υλικό από τη συναυλία των Helloween στην Στουτγάρδη

  Το θρυλικό συγκρότημα "Helloween" έπαιξε ζωντανά στις 11 Νοεμβρίου στη Στουτγάρδη της Γερμανίας. Οι Helloween απαρτίζονται από τους τραγουδιστές, Michael Kiske και Andi Deris, τους κιθαρίστες, Kai Hansen, Sascha Gerstner και Michael Weikath, τον μπασίστα Markus Grosskopf και τον drummer,  Dani Löble . Τα μέλη επανενώθηκαν για την παγκόσμια περιοδεία τους με το όνομα "Pumpkins United".  Είναι η πρώτη φορά, που ο Michael Kiske κάνει συναυλία μαζί με τους Helloween μετά από τόσα χρόνια μιας και αποχώρησε το 1993. 'Ιδια περίπου περίπτωση είναι και εκείνη του Hansen, αφού και αυτός έφυγε από τη μπάντα το 1986. Σε μερικές συναυλίες τους, βέβαια,  έπαιζε ζωντανά μαζί τους  όλα αυτά τα χρόνια.  Μπορείτε να παρακολουθήσετε παρακάτω την ερμηνεία των Helloween στη Γερμανία:

Οι Horrendous, Αποκαλύπτουν Λεπτομέρειες Και Πρώτο Single Του Νέου Τους Δίσκου.

Οι Αμερικάνοι Horrendous , έσκασαν με πακετάκι στο οποίο όχι μόνο αποκαλύπτουν όλες τις πληροφορίες για την επερχόμενη δισκογραφική τους δουλειά, όχι μόνο μοιράζονται εξώφυλλο και tracklist αυτής αλλά δίνουν και το πρώτο single για μια ολοκληρωμένη εικόνα. Το death metal συγκρότημα, σκοπεύει να κυκλοφορήσει το νέο του άλμπουμ Idol , στις 28 Σεπτεμβρίου παγκοσμίως παρέα με την εταιρία  Season Of Mist .  H διαδικασία σύνθεσης του Idol, διήρκησε 2 χρόνια και πιο συγκεκριμένα από το Φθινόπωρο του 2015 μέχρι και την Άνοιξη του 2017.  Η ηχογράφηση, μίξη και mastering πραγματοποιήθηκαν στο  Subterranean Watchtower Studios από τον  Damian Herring την περίοδο μεταξύ 2017 και 2018.  Δείτε παρακάτω εξώφυλλο και tracklist και ακούστε το "Soothsayer" . Tracklist 01. Prescience 02. Soothsayer 03. The Idolater 04. Golgothan Tongues 05. Divine Anhedonia 06. Devotion (Blood For Ink) 07. Threnody 08. Obolus

1349, ‘Slaves’ – Δείτε Το Lyric Video!

Φίλοι του black metal σήμερα είναι η μέρα σας!Σας πάμε κατευθείαν στο Νορβηγικό συγκρότημα  1349 και τη κυκλοφορία του νέου τους τραγουδιού ‘Slaves'! Το κομμάτι είναι το πρώτο μετά τη 2010 κυκλοφορία της μπάντας ‘Demonoir’. Το ‘Slaves' σας δίνει όλα όσα μπορεί να θελήσει κάποιος από τους 1349. Βρώμικους ήχους,ουρλιαχτά,κακοπροαίρετους στίχους,έξαλλες εκρήξεις και πολλά περισσότερα!Απολαύστε το κομμάτι στο έπακρο επειδή δεν υπάρχει σχεδόν καμία πληροφορία για το αν οι 1349 θα κυκλοφορήσουν νέο άλμπουμ.Μπορούμε ωστόσο να επιβεβαιώσουμε πως το νέο full-length της μπάντας θα κυκλοφορήσει κάπου μέσα στο 2014. 1349 'Slaves' Official Lyric Video)