Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Album Review: NIGHT THREAT 'Negative Existence'


20 ολόκληρα χρόνια από τη δημιουργία των NIGHT THREAT και το συγκρότημα από την Κοζάνη κάνει τη παρθενική του εμφάνιση με το ντεμπούτο δίσκο 'Negative Existence' μια έξυπνη και καλοδουλεμένη φόρμουλα τεχνικού death και thrash στρωμάτων που δικαιώνει για ακόμη μια φορά την Ελληνική σκηνή που διαθέτουμε σαν χώρα. Ένταση, θυμός και οργή τέλεια μαγειρεμένα και προσαρμοσμένα 'στον κόσμο των NIGHT THREAT' , οι οποίοι δηλώνουν με τον πιο επιβλητικό τρόπο την παρουσία τους!
Ο δίσκος κάνει την εισαγωγή του με το μελωδικό intro dusk και εκεί προς τα τελευταία δευτερόλεπτα αρχίζεις να νιώθεις ότι κάτι πρόκειται να συμβεί.. Το ένστικτο σου δε σε πρόδωσε φίλε ακροατή καθώς αμέσως μετά την ολίγων δευτερολέπτων εισαγωγή ο δίσκος έρχεται και σκάει μέσα στα μούτρα σου με το Of Life N Ruins ένα γρήγορο τεχνικό death metal κομμάτι με thrash ρυθμό και ιδιαίτερες αξιοσημείωτες αιχμηρές στροφές. Συνεχίζει με το Near To Never και παρουσιάζει ένα στέρεο ηχητικό death/thrash metal έδαφος χωρίς ιδιαίτερες παρεκτροπές ενώ ο δίσκος στο σύνολο του διαθέτει αρκετή τεχνική πολυπλοκότητα. Ο,τι πρέπει δηλαδή! Περνάμε τώρα στο Threshold και το πρώτο αγαπημένο μου του δίσκου! Αυτό που έχω να πω για το συγκεκριμένο κομμάτι είναι το πόσο το κατευχαριστήθηκα. Μια τέλεια ακουστική ισορροπία ήχων με φωνητικούς βρυχηθμούς πέρα για πέρα ελκυστικούς και καλοδουλεμένες εναλλαγές που σπάνε κόκαλα! Κάπου εδώ θα κάνουμε 30 δευτερόλεπτα μελωδική παύση με το -0 για να περάσουμε γρήγορα στο Negative Existence. Οργισμένοι γρήγοροι ρυθμοί, τεχνική βαρβαρότητα και μια γεύση από metalcore στη γαρνιτούρα του thrash ανεμοστρόβιλου. Ιδιαίτερη αναφορά στις γεμάτες καθαρές κιθάρες που συνεισφέρουν με φοβερό τρόπο στην όλη διαμόρφωση του τραγουδιού. Συνεχίζουμε με το Behind Closed Doors το οποίο μοιάζει σαν τη συνέχεια του προηγούμενου ακούσματος με μια επιπλέον δόση ωμότητας και κάφρικου ήχου αλλά αυτό δε με χάλασε καθόλου. Αν μπορούσα να περιγράψω με μια πρόταση το τραγούδι αυτή θα ήταν ' ένας ακουστικός στρόβιλος βιαιότητας που ξεπετάγεται μπροστά στα αυτιά σου και δε σε αφήνει λεπτό σε ηρεμία'! Good job guys!! Ο δίσκος σε πετάει στο δεύτερο αγαπημένο μου του δίσκου το Psychodrama και εδώ βρίσκουμε περισσότερες μελωδίες οι οποίες μεταβάλλονται κομψά με death και mathcore κάφρικους ήχους ενώ αξίζει να αναφερθεί το τεχνικό κομμάτι στο οποίο οι NIGHT THREAT έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό! Στη προτελευταία γραμμή του άλμπουμ συναντάμε το Complete το οποίο στη κυριολεξία σπέρνει χαμούλη! Ιλιγγιώδης ταχύτητες και βομβαρδισμός από riffs με μια μοντέρνα προσέγγιση και ηχητική ανάφλεξη death στοιχείων δημιουργεί ένα πλούσιο συνθλιπτικό ηχητικό τοπίο! Η αυλαία πέφτει με το μελωδικό outro Dawn Of The End και πραγματικά μετά τη φρενίτιδα του συνόλου των τραγουδιών είναι κάτι σαν αποθεραπεία. Μουσικές διατάσεις για να 'μη πάθουμε καμιά κράμπα'  από την υπερβολική άσκηση!
Τελειώνοντας το δίσκο ένα έχω να πω. Ως λάτρης του πιο doom λασπωμένου ήχου είναι από τις ελάχιστες φορές που με συνεπήρε τόσο ένας death/ thrash δίσκος. Η πολυπλοκότητα, οι ηχητικές και τεχνικές ικανότητες και πολύ σημαντικό η χημεία του συγκροτήματος πραγματικά είναι υψηλού επιπέδου. Αν τα 20 χρόνια αναμονής ήταν για να έρθει στην επιφάνεια μια τόσο καλή δουλειά τότε άξιζε πέρα για πέρα τον κόπο!


Ημερομηνία κυκλοφορίας: 20 Δεκεμβρίου 2017
Βαθμολογία: 9/ 10


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Βιντεοσκοπημένο υλικό από τη συναυλία των Helloween στην Στουτγάρδη

  Το θρυλικό συγκρότημα "Helloween" έπαιξε ζωντανά στις 11 Νοεμβρίου στη Στουτγάρδη της Γερμανίας. Οι Helloween απαρτίζονται από τους τραγουδιστές, Michael Kiske και Andi Deris, τους κιθαρίστες, Kai Hansen, Sascha Gerstner και Michael Weikath, τον μπασίστα Markus Grosskopf και τον drummer,  Dani Löble . Τα μέλη επανενώθηκαν για την παγκόσμια περιοδεία τους με το όνομα "Pumpkins United".  Είναι η πρώτη φορά, που ο Michael Kiske κάνει συναυλία μαζί με τους Helloween μετά από τόσα χρόνια μιας και αποχώρησε το 1993. 'Ιδια περίπου περίπτωση είναι και εκείνη του Hansen, αφού και αυτός έφυγε από τη μπάντα το 1986. Σε μερικές συναυλίες τους, βέβαια,  έπαιζε ζωντανά μαζί τους  όλα αυτά τα χρόνια.  Μπορείτε να παρακολουθήσετε παρακάτω την ερμηνεία των Helloween στη Γερμανία:

Οι Horrendous, Αποκαλύπτουν Λεπτομέρειες Και Πρώτο Single Του Νέου Τους Δίσκου.

Οι Αμερικάνοι Horrendous , έσκασαν με πακετάκι στο οποίο όχι μόνο αποκαλύπτουν όλες τις πληροφορίες για την επερχόμενη δισκογραφική τους δουλειά, όχι μόνο μοιράζονται εξώφυλλο και tracklist αυτής αλλά δίνουν και το πρώτο single για μια ολοκληρωμένη εικόνα. Το death metal συγκρότημα, σκοπεύει να κυκλοφορήσει το νέο του άλμπουμ Idol , στις 28 Σεπτεμβρίου παγκοσμίως παρέα με την εταιρία  Season Of Mist .  H διαδικασία σύνθεσης του Idol, διήρκησε 2 χρόνια και πιο συγκεκριμένα από το Φθινόπωρο του 2015 μέχρι και την Άνοιξη του 2017.  Η ηχογράφηση, μίξη και mastering πραγματοποιήθηκαν στο  Subterranean Watchtower Studios από τον  Damian Herring την περίοδο μεταξύ 2017 και 2018.  Δείτε παρακάτω εξώφυλλο και tracklist και ακούστε το "Soothsayer" . Tracklist 01. Prescience 02. Soothsayer 03. The Idolater 04. Golgothan Tongues 05. Divine Anhedonia 06. Devotion (Blood For Ink) 07. Threnody 08. Obolus

Μαύρη Μαγιονέζα: Επιστρέφουν Με Το Δεύτερο Φοβερό Single Τους 'Επίπεδη Γη' !

Επίπεδη Γη, τιτλοφορείται το ολοκαίνουριο τραγούδι του ελληνόφωνου και αγαπημένου underground συγκροτήματος Μαύρη Μαγιονέζα , το οποίο βρίσκεται διαθέσιμο από εχθές σε μουσικές πλατφόρμες καθώς επίσης και στο επίσημο site της μπάντας: www.mavrimagioneza.com Το κομμάτι, το οποίο είναι και το δεύτερο της επερχόμενης κυκλοφορίας των Μαύρη Μαγιονέζα, μπαίνει δυνατά και τα σπάει σε δροσερούς ροκ ρυθμούς, πικάντικους ήχους ενώ οι έξυπνες στροφές, τα φοβερά solos και οι καυστικοί στίχοι απογειώνουν το κομμάτι το οποίο έρχεται με την αυθεντική υπογραφή του συγκροτήματος!  Ρίξτε μια ματιά στο trailer του επερχόμενου βίντεο κλιπ και απολαύστε το κομμάτι παρακάτω! Από Το Δελτίο Τύπου Το καινούργιο τραγούδι της Μαύρης Μαγιονέζας με τίτλο «Επίπεδη Γη», είναι ένας ηχητικός δυναμίτης. Πριν καλά-καλά καταλάβεις τι είναι αυτά που λέει η δημοσιογράφος από το sample τηλεοπτικής εκπομπής, έρχονται τα τύμπανα, οι κιθάρες και το μπάσο με απίστευτη ροκ ενέργεια να πλαισιώσουν την «κολλητική» μελω