Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Συνέντευξη Με Τον Marek Frodys Pytlik Του Post/ Metal Συγκροτήματος 'Postcards From Arkham'



Σήμερα φιλοξενούμε στο περιοδικό τον Marek Frodys Pytlik από τους 'Postcards From Arkham', ένα post/ rock συγκρότημα από το Χάβιροβ της Τσεχίας. Οι ατμοσφαιρικές μουσικές και οι ονειρικές εμπνεύσεις τους από τον Αμερικανό μυθιστοριογράφο Χ. Φ. Λάβκραφτ είναι ένα από τα πράγματα που τους κάνει μοναδικούς και ιδιαίτερους. Δημιουργήθηκαν το 2012 και ήδη έχουν διακριθεί με προηγούμενες δισκογραφικές τους δουλειές, το 2012 με το δίσκο OCEANIZE αναδείχθηκαν πέμπτοι στα νεοσύστατα συγκροτήματα των βραβείων Břitva και το 2015 ο δίσκος τους ÆØN5 ήρθε πέμπτος στη κατηγορία 'Best album' στα Břitva Awards. Τον Αύγουστο που μας πέρασε οι post metallers  'Postcards From Arkham' κυκλοφόρησαν τον τρίτο κατά σειρά δίσκο τους MANTA, έναν φοβερό συνδυασμό από post/ black και extreme metal ήχους που μπορείτε να ακούσετε στον ακόλουθο σύνδεσμο MANTA by Postcards From Arkham. Και μιας που έχω μια μικρή αδυναμία στον post/ black ήχο, βρήκα τον Marek και μίλησα μαζί του για τις μουσικές των 'Postcards From Arkham' και τα μελλοντικά τους σχέδια!



Γεια σου Marek και καλώς ήρθες στο Rockabulary. Θα ήθελα να μου παρουσιάσεις λίγο τους POSTCARDS FROM ARKHAM. Πως δημιουργηθήκατε και τι σας ώθησε στην επιλογή του συγκεκριμένου ονόματος;
Καλησπέρα! Κυκλοφορήσαμε τον πρώτο δίσκο μας με τίτλο OCEANIZE το 2012 ως κάποιο είδος πειραματισμού. Είμαι μεγάλος οπαδός του  Χ. Φ. Λάβκραφτ  και ενώ διάβαζα, την ίδια ώρα έγραψα μερικά τραγούδια χωρίς ιδιαίτερες προσδοκίες ή σχέδια. Προφανώς το όνομα είναι παρμένο από τη φανταστική πόλη που χρησιμοποιεί στις ιστορίες του ο Λάβκραφτ και για αυτό ήθελα να φτιάξω ατμοσφαιρική μουσική μεν όμορφη δε. Και κάπως έτσι η ιστορία των POSTCARDS FROM ARKHAM ξεκίνησε!

Είστε από την Τσεχία σωστά; Πως είναι η metal σκηνή εκεί;
Ναι! Πάντα είχαμε φοβερά συγκροτήματα στη χώρα μας και σπουδαίους μουσικούς, αλλά χωρίς τεράστια επιτυχία στο εξωτερικό. Αλλά τα πράγματα γίνονται καλύτερα τώρα. Η κατάσταση στη σκηνή είναι πολύ θετική και πρέπει να πω ότι έχουμε πολλούς φίλους εκεί και εκπληκτική υποστήριξη των fans. Αλλά όπως κάθε μπάντα στον κόσμο πρέπει να εργαστούμε πολύ σκληρά για να μείνουμε σε αυτό το μονοπάτι.

Τι συγκροτήματα βρίσκεις τον εαυτό σου να ακούει πιο συχνά; 
Aυτό τώρα είναι λιγάκι ένα μπέρδεμα, γιατί τα γούστα μου ποικίλουν. Προφανώς αγαπώ Opeth, Katatonia και άλλες Σκανδιναβικές progressive metal μπάντες. Πραγματικά όμως αγαπώ folk, electronic ή country μουσικές. Ποτέ δε ξέρεις από που θα έρθει η έμπνευση. Υπάρχουν επίσης αρκετοί πολύ ενδιαφέρων pop μουσικοί με πολύ καλό υλικό. Δεν είμαι ο άνθρωπος που θα πει πως δεν του αρέσει κάποια μουσική επειδή δεν είναι heavy. Αν καταλαβαίνεις τι εννοώ!

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου! Πες μου λίγο τώρα, ποια είναι η γνώμη σου πιο γενικά για το κομμάτι της μουσικής βιομηχανίας;
Σε κάθε κομμάτι της ζωής του που διανύει ένας άνθρωπος πολλά πράγματα θα αλλάξουν. Είναι προφανές ότι τα πράγματα θα είναι διαφορετικά σε 5 με 10 χρόνια από τώρα, ακόμη και στη μουσική! Αλλά αν θες να επιβιώσεις πρέπει να προσαρμοστείς κάπως ή να αλλάξεις ο,τι δεν σου αρέσει. Κάτι είναι πιο εύκολο να συμβεί τώρα από ότι σε 10 χρόνια και αντίστοιχα κάτι άλλο δεν μπορεί να συμβεί αυτή τη στιγμή.

Ο νέος σας δίσκος ‘Manta’ καλύπτει πάρα πολλά είδη. Από post rock, black metal και acoustic folk ήχους. Θες να μου πεις λίγο για τις επιρροές, τη διαδικασία ηχογράφησης και γραφής των στίχων;
Ναι, όλη η διαδικασία για το MANTA ήταν καταπληκτική εμπειρία. Από τις πρώτες σημειώσεις μέχρι τα τελευταία video shoot. Ήθελα να δημιουργήσω ένα δίσκο που θα διχάζει με διαφορετικά μουσικά είδη. Όπως είπα, είμαι σε πολλά είδη μουσικής και πάντα ήθελα να δημιουργήσω μουσική για ανοιχτόμυαλους ανθρώπους. Ξέρω ότι σε πολλούς ορθόδοξους ακροατές δεν θα αρέσει αυτό το άλμπουμ, αλλά για μένα η ελευθερία στη δημιουργικότητα είναι πολύ σημαντική. Η όλη διαδικασία άρχισε αμέσως μετά την κυκλοφορία του προηγούμενου δίσκου AE0N5. Μετά από την προ παραγωγή ξεκινήσαμε να ηχογραφούμε τα ντραμς σε ένα στούντιο, μετά τις κιθάρες με το βιολί, το τσέλο σε ένα άλλο στούντιο και στο τέλος τα φωνητικά σε ένα τρίτο στούντιο. Κάπως έτσι ο δίσκος δημιουργήθηκε σε 3 διαφορετικά στούντιο!!

Γιατί Manta; Τι σας ώθησε σε αυτή την επιλογή του τίτλου;
Δε θέλω να κάνω spoil στην ιστορία ή την ατμόσφαιρα αυτού του δίσκου. Το MANTA είναι πολύ 'αφηρημένο' πράγμα. Σχετίζεται με έναν γωνιακό χώρο του σύμπαντος του Λάβκραφτ και αυτό σημαίνει πάρα πολλά πράγματα. Το αφήνω στη φαντασία του ακροατή να κρίνει.. τι μπορεί να είναι. Θεωρώ ότι ο τίτλος αντιπροσωπεύει όλο το δίσκο!

Marek, με ποιο τραγούδι του δίσκου θα μπορούσες να πεις ότι συνδέεσαι περισσότερο και γιατί;
Σαν άτομο με αντιπροσωπεύει ολόκληρη η δισκογραφία των PFA. Δεν υπάρχει αρκετός χώρος για να περιγράψεις κάτι μόνο μέσα από ένα τραγούδι. Αλλά αν έπρεπε να διαλέξω ένα αυτό θα ήταν το Her Cosmic song επειδή το συγκεκριμένο είχα αρχίσει να το γράφω 7 χρόνια πριν αλλά ποτέ δε κατάφερνα να το τελειώσω. Ήταν αρκετά δύσκολο τραγούδι.

Πως δουλεύετε τα τραγούδια σαν συγκρότημα; Εργάζεστε πρώτα πάνω στους στίχους ή στη μουσική;
Για την ακρίβεια κανένα τραγούδι των PFA δεν δημιουργήθηκε από όλο το συγκρότημα. Έγραψα και ηχογράφησα τα πάντα μόνος μου αλλά ελπίζω οι σύντροφοι μου να είναι περισσότερο ενεργοί και σε αυτά τα κομμάτια στο μέλλον! Είμαι πολύ χαρούμενος που έχω τόσο ταλαντούχους μουσικούς στο συγκρότημα μου.

Ποιες είναι οι βλέψεις του συγκροτήματος για φέτος; Κάποιες επερχόμενες εμφανίσεις ή άλλα σχέδια που θα θέλατε να ανακοινώσετε; 
Είμαστε συνεχώς απασχολημένοι. ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ εργαζόμαστε πάνω σε νέα μουσικά βίντεο και είμαστε και σε περιοδεία για την υποστήριξη του τελευταίου μας άλμπουμ MANTA. Μπορείτε να βρείτε ο,τι νεότερο στο Facebook. Επίσης θέλουμε να κυκλοφορήσουμε το πρώτο μας ακουστικό άλμπουμ το οποίο είναι κάτι που πάντα ήθελα. Ανυπομονώ..

Αν υπήρχε ένα μήνυμα το οποίο θέλετε να περάσετε με τις μουσικές σας, ποιο θα ήταν αυτό;
Nα Είστε ελεύθεροι. Να Είστε δημιουργικοί. Ποτέ να μην τα παρατάτε. Να διαβάζετε βιβλία και να ακούτε μουσική!

Ευχαριστώ για το χρόνο σου!
Να είσαι καλά!








Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Βιντεοσκοπημένο υλικό από τη συναυλία των Helloween στην Στουτγάρδη

  Το θρυλικό συγκρότημα "Helloween" έπαιξε ζωντανά στις 11 Νοεμβρίου στη Στουτγάρδη της Γερμανίας. Οι Helloween απαρτίζονται από τους τραγουδιστές, Michael Kiske και Andi Deris, τους κιθαρίστες, Kai Hansen, Sascha Gerstner και Michael Weikath, τον μπασίστα Markus Grosskopf και τον drummer,  Dani Löble . Τα μέλη επανενώθηκαν για την παγκόσμια περιοδεία τους με το όνομα "Pumpkins United".  Είναι η πρώτη φορά, που ο Michael Kiske κάνει συναυλία μαζί με τους Helloween μετά από τόσα χρόνια μιας και αποχώρησε το 1993. 'Ιδια περίπου περίπτωση είναι και εκείνη του Hansen, αφού και αυτός έφυγε από τη μπάντα το 1986. Σε μερικές συναυλίες τους, βέβαια,  έπαιζε ζωντανά μαζί τους  όλα αυτά τα χρόνια.  Μπορείτε να παρακολουθήσετε παρακάτω την ερμηνεία των Helloween στη Γερμανία:

Οι Horrendous, Αποκαλύπτουν Λεπτομέρειες Και Πρώτο Single Του Νέου Τους Δίσκου.

Οι Αμερικάνοι Horrendous , έσκασαν με πακετάκι στο οποίο όχι μόνο αποκαλύπτουν όλες τις πληροφορίες για την επερχόμενη δισκογραφική τους δουλειά, όχι μόνο μοιράζονται εξώφυλλο και tracklist αυτής αλλά δίνουν και το πρώτο single για μια ολοκληρωμένη εικόνα. Το death metal συγκρότημα, σκοπεύει να κυκλοφορήσει το νέο του άλμπουμ Idol , στις 28 Σεπτεμβρίου παγκοσμίως παρέα με την εταιρία  Season Of Mist .  H διαδικασία σύνθεσης του Idol, διήρκησε 2 χρόνια και πιο συγκεκριμένα από το Φθινόπωρο του 2015 μέχρι και την Άνοιξη του 2017.  Η ηχογράφηση, μίξη και mastering πραγματοποιήθηκαν στο  Subterranean Watchtower Studios από τον  Damian Herring την περίοδο μεταξύ 2017 και 2018.  Δείτε παρακάτω εξώφυλλο και tracklist και ακούστε το "Soothsayer" . Tracklist 01. Prescience 02. Soothsayer 03. The Idolater 04. Golgothan Tongues 05. Divine Anhedonia 06. Devotion (Blood For Ink) 07. Threnody 08. Obolus

1349, ‘Slaves’ – Δείτε Το Lyric Video!

Φίλοι του black metal σήμερα είναι η μέρα σας!Σας πάμε κατευθείαν στο Νορβηγικό συγκρότημα  1349 και τη κυκλοφορία του νέου τους τραγουδιού ‘Slaves'! Το κομμάτι είναι το πρώτο μετά τη 2010 κυκλοφορία της μπάντας ‘Demonoir’. Το ‘Slaves' σας δίνει όλα όσα μπορεί να θελήσει κάποιος από τους 1349. Βρώμικους ήχους,ουρλιαχτά,κακοπροαίρετους στίχους,έξαλλες εκρήξεις και πολλά περισσότερα!Απολαύστε το κομμάτι στο έπακρο επειδή δεν υπάρχει σχεδόν καμία πληροφορία για το αν οι 1349 θα κυκλοφορήσουν νέο άλμπουμ.Μπορούμε ωστόσο να επιβεβαιώσουμε πως το νέο full-length της μπάντας θα κυκλοφορήσει κάπου μέσα στο 2014. 1349 'Slaves' Official Lyric Video)