Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

O Christos Των 'The Ugly Kings' Μιλάει Για Το Συγκρότημα, Το Νέο Άλμπουμ Και Τα Επερχόμενα Σχέδια Του Συγκροτήματος!

Σήμερα θα κλείσουμε τη μέρα μας με μια πολύ όμορφη συνέντευξη που κάναμε παρέα με τον Βολιώτη Χρήστο, του rock συγκροτήματος από τη Μελβούρνη Ugly Kings. Και παρόλο που η αναμονή μέχρι την απελευθέρωση του ντεμπούτου δίσκου τους 'Darkness Is My Home' παρατείνεται μέχρι τον Απρίλιο, το συγκρότημα έχει ήδη διαθέσει υλικό για ακρόαση με το αρκετά πιασάρικο Promise Land το οποίο μπορείτε να το βρείτε στο ακόλουθο link The Ugly Kings - Promised Land (Official Video) Μελωδικοί αλλά συνάμα riffάτοι, με μπόλικες δόσεις από power blues και μοντέρνα προσέγγιση, οι Ugly Kings έρχονται να σας πάρουν τα μυαλά με την παρθενική τους δισκογραφική δουλειά που θα πέσει στα δισκοπωλεία στις 13 Απριλίου του 2018!. Πάμε να δούμε τι είπε ο Χρίστος για το νέο δίσκο και τα επερχόμενα σχέδια του συγκροτήματος!


Καλησπέρα Χρήστο και καλώς ήρθες στο Rockabulary! Πες μου πως και πότε πρωτογνωριστήκατε με το συγκρότημα και καταλήξατε στη δημιουργία του;
Eίναι χαρά μου που βρίσκομαι εδώ! Ευχαριστούμε για τη φιλοξενία. Οι Ugly Kings έχουν περάσει μέσα από πολλές επανασαρκώσεις ενώ το πως συναντηθήκαμε ήταν αρκετά τυχαίο. Εγώ με τον Rusty γνωριστήκαμε πρώτα σε μια ανεξάρτητη ταινία από το πανεπιστήμιο που εμφανιζόμασταν και οι δύο. Ήταν ένα σχολικό project στο οποίο και οι δύο ζητήσαμε ξεχωριστά να παίξουμε τους κακοποιούς οι οποίοι θα χτυπούσαν έναν τύπο σε μια pub. Κιόμως! Αληθινή ιστορία! Κάναμε τα γυρίσματα και αυτό ήταν όλο. Στη συνέχεια συναντηθήκαμε όλως τυχαίως μετά από πολλά χρόνια... Τελικά συνειδητοποιήσαμε πως γνωρίζαμε ο ένας τον άλλον και η συνομιλία οδήγησε στη μουσική. Εκείνη τη στιγμή ούτε ο Rusty ούτε εγώ ήμασταν σε κάποια μπάντα. Οπότε βρεθήκαμε και αρχίσαμε να τζαμάρουμε μερικά ακουστικά τραγούδια. Λίγο καιρό αργότερα ο Rusty που συνήθιζε να είναι ο ντράμερ πήδηξε πίσω από το kit και άρχισε να τραγουδάει ενώ έπαιζε ντραμς παράλληλα! Εκείνη την εποχή είχαμε άλλον ένα κιθαρίστα. Το πρώτο μας line up ήταν κάπως έτσι. Ο Rusty sτα φωνητικά και τα ντραμς και οι δυο κιθαρίστες. Αργότερα ο δεύτερος κιθαρίστας αποχώρησε οπότε είχαμε μόνο τον ντράμερ και χρειαζόμασταν έναν μπασίστα. Τον γνωρίσαμε στο μπαρ ‘The Bendigo Hotel’ στη Μελβούρνη σε μια εμφάνιση μας. Ήταν ο μάνατζερ του μπαρ και δεν είχε καιρό που είχε μετακομίσει στην Αυστραλία (French guy). Αγάπησε τη μπάντα, ήθελε να παίξει μπάσο για τη μπάντα και εμείς χρειαζόμασταν έναν μπασίστα. Αυτό ήταν και το πρώτο ολοκληρωμένο line up των  The Ugly Kings. Haha.. Κατά τύχη και χωρίς να το έχουμε προγραμματίσει.. απλά μια εξέλιξη τυχαίων συναντήσεων.

Γιατί Ugly Kings; Τι κρύβεται πίσω από το όνομα;
Λοιπόν .. Άλλη μια τυχαία εξέλιξη. Καθώς φαίνεται, εάν αναζητήσετε το όνομα Russell σε ένα αστικό λεξικό, αυτό που θα πάρετε θα είναι Ugly και αν ψάξεις το όνομα Christos θα σου βγάλει King. Και σκεφτήκαμε ότι είναι ένας φοβερός συνδυασμός. Στην ουσία είναι σχεδόν ο τρόπος με τον οποίο γνωριστήκαμε. Απροσδόκητος! Και κανονικά το Ugly και το Kings είναι δύο ονόματα τα οποία δε τα συνδέεις. Αλλά μας άρεσε το παράδοξο! Σχεδόν σαν τον βασιλιά της επανάστασης. Αυτός που δεν προοριζόταν να γίνει αλλά στη συνέχεια έγινε! Οπότε μας αρέσει να σκεφτόμαστε ότι συνεχίζουμε με αυτόν τον τρόπο. Ο συνδυασμός των στοιχείων που ίσως δεν ήταν γραφτό να συμβεί αλλά τελικά συνέβη!

Πως θα περιγράφατε τον ήχο σας;
Όταν ο μπασίστας μας Νικ εντάχθηκε στη μπάντα, είπε ότι ο μόνος τρόπος με τον οποίο θα μπορούσε να περιγράψει τον ήχο μας όπως αρχικά είχε παρακολουθήσει το συγκρότημα πίσω από το μπαρ ήταν το ‘Power Blues’. Έχουμε αρκετές επιρροές από Blues αλλά διαθέτουμε ευρύ χώρο στον ήχο μας. Βαρύτονα φωνητικά, δυνατές κιθάρες, άγρια ντραμς. Αν μας δείτε σε live είμαστε ηχηροί. Πολύ ηχηροί!!

Τι έρχεται πρώτο, η μουσική ή οι στίχοι και τι είδους πράγματα σας εμπνέουν όταν γράφετε ένα τραγούδι;
Περισσότερο τα Riffs. Ο Rusty πάντα γράφει στίχους και πρόσφατα έχουμε αρχίσει να πειραματίζομαστε πρώτα με τα φωνητικά και τους στίχους. Μέχρι στιγμής όμως το σημείο εκκίνησης ήταν τα riffs. Και τα υπόλοιπα βασίζονται σε αυτό.

Για πες μου τώρα για την metal σκηνή στη Μελβούρνη. Πως είναι εκεί τα πράγματα;
Είναι εξαιρετικά για την ακρίβεια! Υπάρχει ένας τεράστιος όγκος από μεγάλα συγκροτήματα που ξεκινούν από την Μελβούρνη. Δεν υπάρχει έλλειψη μουσικής σε κανένα είδος. Και πολλοί από αυτούς επιλέγονται από Αμερικανικές και Ευρωπαικές δισκογραφικές εταιρίες. Η Kozmik Artifactz από την Γερμανία έχει ήδη 5 συγκροτήματα μόνο από την Μελβούρνη. Και μερικά ακόμα από την Αδελαίδα και το Μπρίσμπειν. Είναι πολύ όμορφο να το βλέπεις αυτό! 

Μίλησε μου λίγο για το επερχόμενο ντεμπούτο άλμπουμ σας. Τι να περιμένουμε;
Ποικιλία! Υπάρχουν δυνατά τραγούδια, μπλούζ τραγούδια,τραγούδια με σατανικά Riff, αλλά και τραγούδια Rock n’ Roll επηρεασμένα από το Classic Rock. Είναι ένα πλήρες πακέτο. Δεν υπάρχει ομοιομορφία σε όλο το άλμπουμ. Ωστόσο ακούγεται ενιαίο, αλλά υπάρχει ποικιλία στις δομές τραγουδιού και τα μήκη τραγουδιού, καθώς και ένταση. Μας αρέσει η τέχνη της συγκράτησης. Ρίχνουμε ταχύτητες όταν κρίνεται απαραίτητο, αλλά χτυπάμε σκληρά όταν χρειαστεί.

Ποια ήταν η κεντρική ιδέα πίσω από την δημιουργία του Darkness Is My Home?
Υπάρχει ένα concept στο άλμπουμ το οποίο αφορά τα τραγούδια και το λυρικό περιεχόμενο. Είναι για τη σκοτεινή πλευρά που είναι μέρος του καθενός μας (είτε επιθυμητή είτε ανεπιθύμητη) .Μερικές φορές αυτοπροβάλεται ή επηρεάζεται από εξωτερικούς παράγοντες. Πρόκειται για απώλεια με συνειδητή συνειδητοποίηση αυτού. Πρόκειται για το θυμό που μερικές φορές έρχεται χέρι-χέρι με αυτό το σκοτάδι, αλλά και την αποδοχή του.Το concept αφορά και το artwork του δίσκου. Μέχρι στιγμής αποκαλύψαμε μόνο το μπροστινό εξώφυλλο, αλλά υπάρχει μια ιστορία μεταξύ του κρανίου και της γυναίκας που αποκαλύπτεται ακόμη περισσότερο στο ένθετο του δίσκου βινυλίου / CD, ενώ παράλληλα συνδέεται και με το οπισθόφυλλο.

Είμαι σίγουρη ότι το Promise Land κρύβει και αυτό πίσω του μια ιστορία. Ποια είναι αυτή;
Το Promised Land αναφέρεται στις ψευδείς υποσχέσεις που κηρύσσονται από τους τσαρλατάνους της κοινωνίας μας (πολιτικοί, μεγάλες επιχειρήσεις κ.λ.π.) Πρόκειται για το ονειροπόλημα που μας πουλάνε για να κρατάνε το 1 τοις από εμάς σε δουλεία και να μας έχουν σκλάβους στο δολάριο και στα υλικά πράγματα. Δεν υπάρχει τίποτα στην κορυφή της σκάλας πέρα από τη σκάλα. Το Promised Land δεν είναι ένας πουλημένος προορισμός είναι μέσα μας!

Κάποια επερχόμενα μελλοντικά σχέδια που θα θέλατε να ανακοινώσετε;
Ναι! Τη Παρασκευή 13 Απριλίου 2018 είναι η απελευθέρωση του άλμπουμ και θα θέλαμε όσοι περισσότεροι άνθρωποι να το ακούσουν! Όσο για τις συναυλίες, θα γίνει μια περιοδεία στην Αυστραλία αμέσως μετά την κυκλοφορία του δίσκου. Θα θέλαμε να κάνουμε κάτι αντίστοιχο και στη Ευρώπη σύντομα! Και προσωπικά μιλώντας θα ήθελα πολύ να κάνω μια περιοδεία στην Ελλάδα. Λείπω από εκεί 6 χρόνια και μοιάζει σαν όνειρο να παίξω στο ελληνικό κοινό. Ας το κάνουμε λοιπόν αυτό να συμβεί!

Υπέροχα Χρήστο μου, οπότε το κλείσαμε, σας περιμένουμε Ελλάδα!! Να είσαι καλά και σε ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου!!
Ευχαριστώ και εγώ!!!




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Βιντεοσκοπημένο υλικό από τη συναυλία των Helloween στην Στουτγάρδη

  Το θρυλικό συγκρότημα "Helloween" έπαιξε ζωντανά στις 11 Νοεμβρίου στη Στουτγάρδη της Γερμανίας. Οι Helloween απαρτίζονται από τους τραγουδιστές, Michael Kiske και Andi Deris, τους κιθαρίστες, Kai Hansen, Sascha Gerstner και Michael Weikath, τον μπασίστα Markus Grosskopf και τον drummer,  Dani Löble . Τα μέλη επανενώθηκαν για την παγκόσμια περιοδεία τους με το όνομα "Pumpkins United".  Είναι η πρώτη φορά, που ο Michael Kiske κάνει συναυλία μαζί με τους Helloween μετά από τόσα χρόνια μιας και αποχώρησε το 1993. 'Ιδια περίπου περίπτωση είναι και εκείνη του Hansen, αφού και αυτός έφυγε από τη μπάντα το 1986. Σε μερικές συναυλίες τους, βέβαια,  έπαιζε ζωντανά μαζί τους  όλα αυτά τα χρόνια.  Μπορείτε να παρακολουθήσετε παρακάτω την ερμηνεία των Helloween στη Γερμανία:

Οι Horrendous, Αποκαλύπτουν Λεπτομέρειες Και Πρώτο Single Του Νέου Τους Δίσκου.

Οι Αμερικάνοι Horrendous , έσκασαν με πακετάκι στο οποίο όχι μόνο αποκαλύπτουν όλες τις πληροφορίες για την επερχόμενη δισκογραφική τους δουλειά, όχι μόνο μοιράζονται εξώφυλλο και tracklist αυτής αλλά δίνουν και το πρώτο single για μια ολοκληρωμένη εικόνα. Το death metal συγκρότημα, σκοπεύει να κυκλοφορήσει το νέο του άλμπουμ Idol , στις 28 Σεπτεμβρίου παγκοσμίως παρέα με την εταιρία  Season Of Mist .  H διαδικασία σύνθεσης του Idol, διήρκησε 2 χρόνια και πιο συγκεκριμένα από το Φθινόπωρο του 2015 μέχρι και την Άνοιξη του 2017.  Η ηχογράφηση, μίξη και mastering πραγματοποιήθηκαν στο  Subterranean Watchtower Studios από τον  Damian Herring την περίοδο μεταξύ 2017 και 2018.  Δείτε παρακάτω εξώφυλλο και tracklist και ακούστε το "Soothsayer" . Tracklist 01. Prescience 02. Soothsayer 03. The Idolater 04. Golgothan Tongues 05. Divine Anhedonia 06. Devotion (Blood For Ink) 07. Threnody 08. Obolus

Μαύρη Μαγιονέζα: Επιστρέφουν Με Το Δεύτερο Φοβερό Single Τους 'Επίπεδη Γη' !

Επίπεδη Γη, τιτλοφορείται το ολοκαίνουριο τραγούδι του ελληνόφωνου και αγαπημένου underground συγκροτήματος Μαύρη Μαγιονέζα , το οποίο βρίσκεται διαθέσιμο από εχθές σε μουσικές πλατφόρμες καθώς επίσης και στο επίσημο site της μπάντας: www.mavrimagioneza.com Το κομμάτι, το οποίο είναι και το δεύτερο της επερχόμενης κυκλοφορίας των Μαύρη Μαγιονέζα, μπαίνει δυνατά και τα σπάει σε δροσερούς ροκ ρυθμούς, πικάντικους ήχους ενώ οι έξυπνες στροφές, τα φοβερά solos και οι καυστικοί στίχοι απογειώνουν το κομμάτι το οποίο έρχεται με την αυθεντική υπογραφή του συγκροτήματος!  Ρίξτε μια ματιά στο trailer του επερχόμενου βίντεο κλιπ και απολαύστε το κομμάτι παρακάτω! Από Το Δελτίο Τύπου Το καινούργιο τραγούδι της Μαύρης Μαγιονέζας με τίτλο «Επίπεδη Γη», είναι ένας ηχητικός δυναμίτης. Πριν καλά-καλά καταλάβεις τι είναι αυτά που λέει η δημοσιογράφος από το sample τηλεοπτικής εκπομπής, έρχονται τα τύμπανα, οι κιθάρες και το μπάσο με απίστευτη ροκ ενέργεια να πλαισιώσουν την «κολλητική» μελω