Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Album Review: Orphaned Land - Unsung Prophets & Dead Messiahs


Οι Ισραηλινοί Orphaned Land επιστρέφουν με καινούριο δίσκο που ακούει στο όνομα Unsung Prophets & Dead Messiahs. Πέντε χρόνια μετά την τελευταία τους κυκλοφορία, έρχονται ανανεωμένοι και μας προσφέρουν ένα πολύ καλό δείγμα μεσανατολίτικης κουλτούρας!

Το παραδοσιακό στοιχείο της προέλευσής τους κάνει αισθητή τη παρουσία του από το πρώτο κιόλας κομμάτι του δίσκου, The Cave. Το οποίο επίσης φτάνει διστακτικά αλλά με επιτυχία, μέχρι και σε breakdown μονοπάτια! Ο δίσκος συνεχίζει πιο επιθετικά με το We Do Not Resist, καθώς μπαίνει με γρήγορους ρυθμούς και με τα brutal φωνητικά του frontman Kobi Farhi. Οι εντάσεις πέφτουν στο In Propaganda και το μπουζούκι ακούγεται πιο έντονα απο πρίν. Σε παρόμοιο ύφος ακολουθούν τα All Knowing Eye και Yedidi. Κάπου εδώ έρχεται και η πρώτη από τις τρείς guest εμφανίσεις που μας επιφύλασαν οι Ισραηλινοί! Γνωστός από τη θητεία του στους Genesis, ο Steve Hackett ξεδιπλώνει το κιθαριστικό του ταλέντο στο Chains Fall Τo Gravity, το οποίο σαν κομμάτι κινείται σε πιο μπαλαντοειδής ρυθμούς. Ακολουθεί το Like Orpheus που είναι και το πρώτο video clip για το δίσκο. Σε αυτό το κομμάτι δεν μπορείς να μην καταλάβεις τη μοναδική φωνή του Hansi Kursch των Blind Guardian. Πολύ πιασάρικο, με ρεφρέν που σου καρφώνεται στον εγκέφαλο αμέσως!

Το δεύτερο μισό του άλμπουμ ξεκινάει με το σχεδόν instrumental κομμάτι Poets Of Prophetic Messianism στο οποίο ακούγονται αρχαία ελληνικά από ένα χορωδιακό φωνητικό σύνολο και έχει διάρκεια μικρότερη των τριών λεπτών. Το Left Behind συνεχίζει δυναμικά και με έντονες κιθαριστικές δισολίες, ενώ τα My Brothers Keeper και Take My Hand σε βάζουν σε μία πιο μεσανατολίτικη ατμόσφαιρα. Ο τελευταίος guest του δίσκου ακούει στο όνομα Tomas Lindberg (At The Gates) και έρχεται στο Only The Dead Have Seen The End Of The War με τις χαρακτηριστικές brutal κραυγές του, για να εμπλουτίσει τη δυναμική του κομματιού στο οποίο μέχρι και σειρήνες πολέμου ακούγονται! Να σημειωθεί ότι ο ήχος του νεκρού σώματος που σωριάζεται στο πεδίο της μάχης, κλείνει κάτι παραπάνω απο ιδανικά το κομμάτι! Το άλμπουμ έρχεται στο τέλος του με το instrumental κομμάτι, The ManifestEpilogue με μία επιβλητική αφήγηση του Kobi Farhi και ένα απόσπασμα απο το Manifiesto του Χιλιανού δασκάλου/ σκηνοθέτη/ ποιητή/ τραγουδοποιού και ακριβιστή, Victor Jara (1932-1973).

Σε γενικές γραμμές το Unsung Prophets & Dead Messiahs είναι ένας αξιόλογος δίσκος που σε ταξιδεύει με μεγάλη ευκολία στη μέση ανατολή και σε κρατάει εκεί με τις όμορφες μελωδίες του και τα πλούσια παραδοσιακά του στοιχεία. Οι Orphaned Land προσφέρουν μουσική που δύσκολα μπορεί κανείς να βρει αλλού και αυτό από μόνο του είναι κάτι που μπορεί να τραβήξει την προσοχή του ακροατή. Ας ελπίσουμε πως θα επιστρέψουν πιο σύντομα την επόμενη φορά!

Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 26/01/18
Label: Century Media Records
Βαθμολογία: 7/10



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Βιντεοσκοπημένο υλικό από τη συναυλία των Helloween στην Στουτγάρδη

  Το θρυλικό συγκρότημα "Helloween" έπαιξε ζωντανά στις 11 Νοεμβρίου στη Στουτγάρδη της Γερμανίας. Οι Helloween απαρτίζονται από τους τραγουδιστές, Michael Kiske και Andi Deris, τους κιθαρίστες, Kai Hansen, Sascha Gerstner και Michael Weikath, τον μπασίστα Markus Grosskopf και τον drummer,  Dani Löble . Τα μέλη επανενώθηκαν για την παγκόσμια περιοδεία τους με το όνομα "Pumpkins United".  Είναι η πρώτη φορά, που ο Michael Kiske κάνει συναυλία μαζί με τους Helloween μετά από τόσα χρόνια μιας και αποχώρησε το 1993. 'Ιδια περίπου περίπτωση είναι και εκείνη του Hansen, αφού και αυτός έφυγε από τη μπάντα το 1986. Σε μερικές συναυλίες τους, βέβαια,  έπαιζε ζωντανά μαζί τους  όλα αυτά τα χρόνια.  Μπορείτε να παρακολουθήσετε παρακάτω την ερμηνεία των Helloween στη Γερμανία:

Οι Horrendous, Αποκαλύπτουν Λεπτομέρειες Και Πρώτο Single Του Νέου Τους Δίσκου.

Οι Αμερικάνοι Horrendous , έσκασαν με πακετάκι στο οποίο όχι μόνο αποκαλύπτουν όλες τις πληροφορίες για την επερχόμενη δισκογραφική τους δουλειά, όχι μόνο μοιράζονται εξώφυλλο και tracklist αυτής αλλά δίνουν και το πρώτο single για μια ολοκληρωμένη εικόνα. Το death metal συγκρότημα, σκοπεύει να κυκλοφορήσει το νέο του άλμπουμ Idol , στις 28 Σεπτεμβρίου παγκοσμίως παρέα με την εταιρία  Season Of Mist .  H διαδικασία σύνθεσης του Idol, διήρκησε 2 χρόνια και πιο συγκεκριμένα από το Φθινόπωρο του 2015 μέχρι και την Άνοιξη του 2017.  Η ηχογράφηση, μίξη και mastering πραγματοποιήθηκαν στο  Subterranean Watchtower Studios από τον  Damian Herring την περίοδο μεταξύ 2017 και 2018.  Δείτε παρακάτω εξώφυλλο και tracklist και ακούστε το "Soothsayer" . Tracklist 01. Prescience 02. Soothsayer 03. The Idolater 04. Golgothan Tongues 05. Divine Anhedonia 06. Devotion (Blood For Ink) 07. Threnody 08. Obolus

Μαύρη Μαγιονέζα: Επιστρέφουν Με Το Δεύτερο Φοβερό Single Τους 'Επίπεδη Γη' !

Επίπεδη Γη, τιτλοφορείται το ολοκαίνουριο τραγούδι του ελληνόφωνου και αγαπημένου underground συγκροτήματος Μαύρη Μαγιονέζα , το οποίο βρίσκεται διαθέσιμο από εχθές σε μουσικές πλατφόρμες καθώς επίσης και στο επίσημο site της μπάντας: www.mavrimagioneza.com Το κομμάτι, το οποίο είναι και το δεύτερο της επερχόμενης κυκλοφορίας των Μαύρη Μαγιονέζα, μπαίνει δυνατά και τα σπάει σε δροσερούς ροκ ρυθμούς, πικάντικους ήχους ενώ οι έξυπνες στροφές, τα φοβερά solos και οι καυστικοί στίχοι απογειώνουν το κομμάτι το οποίο έρχεται με την αυθεντική υπογραφή του συγκροτήματος!  Ρίξτε μια ματιά στο trailer του επερχόμενου βίντεο κλιπ και απολαύστε το κομμάτι παρακάτω! Από Το Δελτίο Τύπου Το καινούργιο τραγούδι της Μαύρης Μαγιονέζας με τίτλο «Επίπεδη Γη», είναι ένας ηχητικός δυναμίτης. Πριν καλά-καλά καταλάβεις τι είναι αυτά που λέει η δημοσιογράφος από το sample τηλεοπτικής εκπομπής, έρχονται τα τύμπανα, οι κιθάρες και το μπάσο με απίστευτη ροκ ενέργεια να πλαισιώσουν την «κολλητική» μελω