Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Top 10 Rock Albums Για Το 2017


Με αφορμή του τέλους του έτους 2017 θελήσαμε να συλλέξουμε τις δέκα επιλογές μας για τα καλύτερα rock albums που κυκλοφόρησαν μέσα στη χρονιά. Κατά την ανάγνωση αυτής τη λίστας θα κάνετε μια ανασκόπηση στο 2017 και θα βρείτε δίσκους, οι οποίοι αξίζουν να τους δώσετε μια ευκαιρία και να τους ακούσετε. 

10) Gone Is Gone - Echolocation

Συνήθως, όταν αναφερόμαστε σε supergroups, που δημιουργούνται από μείξεις διάσημων μουσικών, η πρώτη σκέψη που θα μας έρθει στο μυαλό είναι: 'Γιατί δεν κάθεστε στα αβγά σας, ε δηλαδή στα συγκροτήματα που ήδη είσαστε;". Οι Gone Is Gone, όμως, αποτελούν από εκείνες τις εξαιρέσεις του κανόνα. Η κατάσταση έχει ως εξής, ο drummer των At The Drive-In, Tony Hajjar, και ο δημιουργός μελωδιών, Mike Zarin, συναντούν τον Queens Of The Stone Age κιθαρίστα, Troy Vaan Leeuwen και τον μπασίστα και τραγουδιστή των Mastodon, Troy Sanders, δημιουργώντας μία εκρηκτική ομάδα. 'Εχοντας ένα καταπληκτικό EP του 2016 στο ενεργητικό τους, ο φετινός full δίσκος "Echolocation" συνιστά μια μουσική εμπειρία, καθώς απαρτίζεται από αναμείξεις μελωδικής κιθάρας και synths. Είναι ένα χαλαρωτικό άκουσμα και ότι πρέπει για τις βραδυνές ώρες. Συνθέσεις που ξεχώρισαν είναι τα "Sentient", "Gift", "Dublin", "Ornament", η διασκευή του "Roads" και το τελευταίο και ομώνυμο "Echolocation".

9) Mogwai - At Every Country's Sun

Οι Mogwai έβγαλαν την καλύτερη post rock κυκλοφορία για φέτος. Οι instrumental μελωδίες του αποπνέουν μια ταξιδιάρικη ατμόσφαιρα και κάνουν τον καθένα να αγαπήσει και να απολαύσει τη μαγεία που έχει δημιουργήσει το συγκρότημα σε σχέση με τις τελευταίες του κυκλοφορίες. Χαρακτηριστικά κομμάτια είναι το εναρκτήριο "Coolverine", το radio friendy "Party In The Dark", το "Crossing The Road Material", το "20 Size", το "Don't Believe The Fife" και το απογειωτικό και ομότιτλο "Every Country's Sun".

8) The Night Flight Orchestra - Amber Galactic

Μπορεί να κυκλοφόρησε φέτος και να μετράει ως ο τρίτος δίσκος των Σουηδών rockers, The Night Flight Orchestra, αλλά μοιάζει λες και βγήκε από μία άλλη, μακρινή εποχή, εκείνη των '80s. 'Ολη η διάρκεια του album είναι ένα ευχάριστο άκουσμα κλασικού disco rock γεμάτο συναισθήματα νοσταλγίας για εκείνη την εποχή. Αυτό βέβαια οφείλεται στην αγάπη που τρέφουν για το hard rock των '80s οι δημιουργοί της μπάντας, δηλαδή ο  Björn Strid και ο David Andersson (Soilwork). Το "Amber Galactic" θεωρούμε ότι είναι κάλλιστα ένα φαντασμαγορικό έργο, που αναβιώνει ένα ξεχασμένο είδος μουσικής και μπορεί να θεωρηθεί ως μια μηχανή για ταξίδια πίσω στον χρόνο. Ακούγεται άνετα στο repeat και ειδικά το τραγούδι "Something Mysterious". 

7) Grave Pleasures - Motherblood

Το "Motherblood" συνεχίζει ακάθεκτο από εκεί που μας άφησε το ντεμπούτο album τους (ως Grave Pleasures), "Dreamcrash", και των - τότε - Beastmilk με το "Climax". 'Ετσι, λοιπόν, έχουμε 36 λεπτά ρυθμικού και πεσιμιστικού post punk σαν αυτό των Joy Division και rock, που σπέρνει τον θάνατο, με σύγχρονες παραγωγές. 'Οταν έχεις στη μουσική ομάδα σου έναν καλλιτέχνη, όπως τον Mat McNerney (Kvohst), ο οποίος έχει κάνει βουτιά στα βαθιά νερά του ψυχεδελικού rock με την άλλη μπάντα του, Hexvessel, και στο παρελθόν με τους black metallers, Dødheimsgard και Code, τότε γνωρίζεις πως έχεις να κάνεις με έναν οραματιστή μουσικό, ο οποίος μόνο τραγουδάρες αφήνει στον διάβα του. Τέτοιες είναι τα "Deadenders", "Be My Hiroshima", "Infatuation Overkill", "Doomsday Rainbows" και όλα τα υπόλοιπα, γιατί ακούγονται νερό και γενικά είναι δισκάρα!

6) All Them Witches - Sleeping Through The War

Το τέταρτο πόνημα των heavy blues rockers, All Them Witches, "Sleeping Through The War" θεωρούμε ότι είναι από τις κορυφαίες blues rock κυκλοφορίες για το 2017. Αν και το συγκρότημα έχει θέσει το πήχη υψηλά στο παρελθόν με τις προηγούμενες δισκογραφικές του δουλειές, με αυτήν εδώ αποδεικνύει ότι η μεγαλουργία του δεν έχει σταματημό. Ο  συνδυασμός stoner και grunge στοιχείων με το blues rock και ο πρωταγωνιστικός ρόλος των πλήκτρων στο album μπορούν να δημιουργήσουν μόνο μελωδικές, ψυχεδελικές και ατμοσφαιρικές στιγμές  στον ακροατή. Τέτοιες στιγμές βρίσκονται στα τραγούδια "Bulls", "Bruce Lee", "Am I Going Up?" και "Alabaster".

5) Mark Lanegan - Gargoyle

Κατά τη ταπεινή μας άποψη υπάρχει μεγάλος λόγος που το "Gargoyle" του Mark Lanegan βρίσκεται στη λίστα μας. Μπορεί ο φετινός δίσκος του να μην προκαλεί μεγάλη έκπληξη, αλλά το επίπεδό του βρίσκεται και πάλι στον Θεό. Οι ηλεκτρονικές rock συνθέσεις του συνοδεύονται από την βραχνή και ερωτική φωνή του Lanegan και εύκολα θα τις ζήλευαν οι πρωτοπόροι του κινήματος, Depeche Mode. Μιλάμε για έναν μουσικό που ξεκίνησε την εποχή του grunge και έκτοτε έχει προσφέρει πολλά στον χώρο της rock, είτε μέσα από τις rock n' roll ή blues συνεργασίες του είτε μέσα από τη solo alternative και folk rock καριέρα του. Δώστε βάση στα "Emperor", "Beehive", "Nocturne", το ανατριχιαστικό "Goodbye To Beauty" και θα μας θυμηθείτε.

4) Queens Of The Stone Age - Villains

Πέρασαν 4 χρόνια από το διακεκριμένο album "...Like Clockwork" και οι Queens Of The Stone Age έκαναν το come back τους με το "Villains" για να προσφέρουν ακόμη μια φορά άφθονη δόση rock 'n roll. Η ανάμειξη μάλιστα της rock με των pop στοιχείων εξαιτίας της παραγωγής του mastermind της pop, Mark Ronson, κάνουν το "Villains" μια ενδιαφέρουσα και διασκεδαστική κυκλοφορία και δεν μπορεί να του ξεφύγει κανείς. Τραγούδια σαν τα "Feet Don't Fail Me", "The Way You Used To Do", "Evil Has Landed" και το "Domesticated Animals" με riffs, που θυμίζουν έντονα Led Zepellin, δεν γίνεται να μην προκαλέσουν στους περισσότερους όρεξη για χορό. Είναι must άκουσμα!

3) Marilyn Manson - Heaven Upside Down

Θα μπορούσαμε να τον χαρακτηρίσουμε ως τη συνέχεια του επιτυχημένου - εμπορικά και ηχητικά - δίσκου "Pale Emperor" του 2015. Και στα δύο albums το μπάσο και η ηλεκτρονική μουσική έχουν πάρει φωτιά, με τη μόνη διαφορά ότι  ο πειραματισμός της industrial μουσικής στο "Heaven Upside Down" πατάει τέρμα το γκάζι. Αυτό οφείλεται στο ότι ο Marilyn Manson και ο - για δεύτερη φορά στη σειρά - παραγωγός του, Tyler Bates, μοιράζονται το ίδιο πάθος γι' αυτήν. Τα κομμάτια, "Revelation 12", "Tattooed In Reverse", "We Know Where You Fucking Live", "SAY10", "Kill4Me" και "Threats For Romance" είναι τα πιο συναρπαστικά και ξεσηκωτικά του album και κατά την ακρόασή τους κάνουν τον καθένα να πιστέψει ότι ο Manson ζει τη δεύτερη εφηβεία του.

2) Stone Sour - Hydrogrand
Μοντέρνο heavy rock και δεν συμμαζεύεται. Φτάνεις σε σημείο να χάνεσαι και να μη γνωρίζεις αν ακούς rock ή metal κατά τη διάρκεια του "Hydrogrand". Σε τέτοιο σημείο έχει φτάσει, λοιπόν, η μαεστρία των Stone Sour στο έκτο full album τους. Είναι τόσο δυνατά, ενδιαφέροντα και πιασάρικα τα κομμάτια του, αφενώς, που μόνο όρεξη για κοπάνημα μπορούν να προκαλέσουν. Η φωνή του Corey Taylor, αφετέρου, για άλλη μια φορά είναι αρκετά συναισθηματικά φορτισμένη και διακατέχει με την αξία της τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Από τις κορυφαίες heavy rock κυκλοφορίες της χρονιάς και θα το συνειδητοποιήσετε και εσείς στα τραγούδια, "Taipei Person/Allah Tea", "Knieval Has Landed", το ομότιτλο φυσικά, "Song #3", "Thank God It's Over", "Mercy", "Whiplash Pants" και "When The Fever Broke".

1) Foo Fighters - Concrete And Gold

Στην πρώτη θέση δικαίως βρίσκεται το ένατο album από τους rockers Foo Fighters"Concrete And Gold". Τα 50 λεπτά ακρόασής του περνάνε ευχάριστα με τον συνδυασμό του σύγχρονου alternative rock και των pop στοιχείων, τα οποία 'δένουν' τόσο επιτυχημένα από τον Dave Grohl και την παρέα του. Τραγούδια όπως τα "Run", "The Sky Is A Neightberhood", "The Line", "Make It Right", "Dirty Water" και "Sunday Rain" μπορούν να κάνουν τον - οποιοδήποτε είδους - ακροατή να αλλαξοπιστήσει και να απολαύσει το rock που προσφέρει απλόχερα αυτό το συγκρότημα. 'Αλλωστε, δεν είναι τυχαίο ότι είναι μία από τις πρώτες μπάντες σε πωλήσεις δίσκων και εισιτηρίων συναυλιών. Το πείραμα του Grohl για άλλη μια φορά ήταν καρποφόρο.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Βιντεοσκοπημένο υλικό από τη συναυλία των Helloween στην Στουτγάρδη

  Το θρυλικό συγκρότημα "Helloween" έπαιξε ζωντανά στις 11 Νοεμβρίου στη Στουτγάρδη της Γερμανίας. Οι Helloween απαρτίζονται από τους τραγουδιστές, Michael Kiske και Andi Deris, τους κιθαρίστες, Kai Hansen, Sascha Gerstner και Michael Weikath, τον μπασίστα Markus Grosskopf και τον drummer,  Dani Löble . Τα μέλη επανενώθηκαν για την παγκόσμια περιοδεία τους με το όνομα "Pumpkins United".  Είναι η πρώτη φορά, που ο Michael Kiske κάνει συναυλία μαζί με τους Helloween μετά από τόσα χρόνια μιας και αποχώρησε το 1993. 'Ιδια περίπου περίπτωση είναι και εκείνη του Hansen, αφού και αυτός έφυγε από τη μπάντα το 1986. Σε μερικές συναυλίες τους, βέβαια,  έπαιζε ζωντανά μαζί τους  όλα αυτά τα χρόνια.  Μπορείτε να παρακολουθήσετε παρακάτω την ερμηνεία των Helloween στη Γερμανία:

Οι Horrendous, Αποκαλύπτουν Λεπτομέρειες Και Πρώτο Single Του Νέου Τους Δίσκου.

Οι Αμερικάνοι Horrendous , έσκασαν με πακετάκι στο οποίο όχι μόνο αποκαλύπτουν όλες τις πληροφορίες για την επερχόμενη δισκογραφική τους δουλειά, όχι μόνο μοιράζονται εξώφυλλο και tracklist αυτής αλλά δίνουν και το πρώτο single για μια ολοκληρωμένη εικόνα. Το death metal συγκρότημα, σκοπεύει να κυκλοφορήσει το νέο του άλμπουμ Idol , στις 28 Σεπτεμβρίου παγκοσμίως παρέα με την εταιρία  Season Of Mist .  H διαδικασία σύνθεσης του Idol, διήρκησε 2 χρόνια και πιο συγκεκριμένα από το Φθινόπωρο του 2015 μέχρι και την Άνοιξη του 2017.  Η ηχογράφηση, μίξη και mastering πραγματοποιήθηκαν στο  Subterranean Watchtower Studios από τον  Damian Herring την περίοδο μεταξύ 2017 και 2018.  Δείτε παρακάτω εξώφυλλο και tracklist και ακούστε το "Soothsayer" . Tracklist 01. Prescience 02. Soothsayer 03. The Idolater 04. Golgothan Tongues 05. Divine Anhedonia 06. Devotion (Blood For Ink) 07. Threnody 08. Obolus

1349, ‘Slaves’ – Δείτε Το Lyric Video!

Φίλοι του black metal σήμερα είναι η μέρα σας!Σας πάμε κατευθείαν στο Νορβηγικό συγκρότημα  1349 και τη κυκλοφορία του νέου τους τραγουδιού ‘Slaves'! Το κομμάτι είναι το πρώτο μετά τη 2010 κυκλοφορία της μπάντας ‘Demonoir’. Το ‘Slaves' σας δίνει όλα όσα μπορεί να θελήσει κάποιος από τους 1349. Βρώμικους ήχους,ουρλιαχτά,κακοπροαίρετους στίχους,έξαλλες εκρήξεις και πολλά περισσότερα!Απολαύστε το κομμάτι στο έπακρο επειδή δεν υπάρχει σχεδόν καμία πληροφορία για το αν οι 1349 θα κυκλοφορήσουν νέο άλμπουμ.Μπορούμε ωστόσο να επιβεβαιώσουμε πως το νέο full-length της μπάντας θα κυκλοφορήσει κάπου μέσα στο 2014. 1349 'Slaves' Official Lyric Video)