Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Best Of 2017: Top 30 Releases Of The Year



Άλλη μια εξαιρετική χρονιά με φοβερές κυκλοφορίες έφτασε στο τέλος της. Και ενώ φαινόταν αδύνατο στο να ξεπεραστεί μουσικά το 2016, ήρθε το φετινό έτος και το διέψευσε με τον καλύτερο τρόπο προσθέτοντας απίστευτες δισκογραφικές δουλειές που πρακτικά δε γίνεται να μην αναφερθούν. Λαμβάνοντας λοιπόν υπόψιν τις συνθέσεις, τη πολυπλοκότητα, τις ηχητικές και τεχνικές ικανότητες, την θεματολογία των στίχων, το ατμοσφαιρικό κομμάτι και τη χημεία των συγκροτημάτων, έγινε μια επιλογή (η οποία ήταν αρκετά δύσκολη μιας και έμειναν πολλά εξίσου αξιόλογα άλμπουμ εκτός) και ως λάτρης του σκοτεινού ήχου, σας παρουσιάζουμε τα 30 καλύτερα hardcore/sludge/post/ doom/death αριστουργήματα για το 2017 και σας ευχόμαστε καλή χρονιά, με πολύ underground metal και υγεία!


30.Hands: New Heaven New Earth
Oι Hands, επέστρεψαν αρχές του 2017 με ένα νέο EP που αποτελείται από τα κομμάτια New Heaven και New Earth και παρόλο της πολύ μικρής συνολικής διάρκειας του, θεωρώ ότι είναι από τις καλύτερες post hardcore στιγμές για φέτος.Στο New Earth βρίσκουμε ένα ευχάριστο μείγμα καθαρών (περισσότερο) αλλά και πιο brutal φωνητικών, ποιοτικούς στίχους και όμορφα ακουστικά ατμοσφαιρικά περάσματα ενώ το New Earth είναι ένα αργό και μελωδικό post αριστούργημα με σχεδόν ψιθυριστά φωνητικά μια τέλεια εξωτερίκευση θα έλεγα της αγάπης και του πόνου.


Ημερομηνία κυκλοφορίας: 10 Μαρτίου 2017
Δισκογραφική εταιρεία: Facedown Records


29. Hanging Garden: I Am Become
Ως ένα μελαγχολικό και αποδημητικό ταξίδι θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ο νέος δίσκος των Hanging Garden 'I Am Become' όπως θέλουμε το μελωδικό death μας δηλαδή! Άριστες εναλλαγές καθαρών και death φωνητικών που πλάθουν μια σκοτεινή αρμονία με μπόλικη ομίχλη και θυμίζουν αρκετά Insomnium και Wolfheart. Goth στοιχείο να πλανάται στον αέρα με αξιόλογες doom στιγμές συνάμα, προσδίδουν μια αίσθηση γαλήνης σε ένα κατά τα άλλα βαρύ άλμπουμ.


Ημερομηνία κυκλοφορίας:27 Οκτωβρίου 2017
Δισκογραφική εταιρεία:Lifeforce Records


28.Glassjaw: Material Control
15 χρόνια μετά τη τελευταία κυκλοφορία τους Worship And Tribute,οι Glassjaw επέστρεψαν και το πήραν ακριβώς από εκεί που το είχαν αφήσει δίνοντας μας ίσως μια πιο heavy εκδοχή του εαυτού τους. Εξαιρετικά riffs,καθαρά φωνητικά και post hardcore μουσικές σε τέλεια αρμονία με μια ιδέα από Deftones, παρέχει στον ακροατή μια ξεκάθαρη απόλαυση!
Το Material Control είναι μια έκρηξη αδρεναλίνης με εξαιρετική οικοδόμηση ήχων, έντονα αδυσώπητα σπασμωδικά doom διαλείμματα και κιθάρες που στη κυριολεξία παίρνουν φωτιά!



Ημερομηνία κυκλοφορίας: 1 Δεκεμβρίου 2017
Δισκογραφική εταιρεία: Century Media


27.Sólstafir: Berdreyminn
Άλλο ένα Sólstafir αριστούργημα που είδαμε να ξετυλίγεται μπροστά στα αυτιά μας ήταν ο νέος δίσκος του συγκροτήματος Berdreyminn. Μιλώντας πάντα για μια μπάντα που πειραματίζεται ηχητικά, το άλμπουμ αποτελείται από 10 κομμάτια που σε μεγάλο βαθμό δε σχετίζονται μουσικά μεταξύ τους.Θα συναντήσεις ταχύτερους post prog ρυθμούς,θα συναντήσεις πιο αργούς post μελωδικούς ρυθμούς,θα συναντήσεις και πιο 80΄s rock and roll ρυθμούς. Γενικά ο ακροατής δε πρόκειται να βαρεθεί. Αυτό που μένει ίδιο σε όλο το δίσκο είναι τα σπαρακτικά φωνητικά και η δυναμική που έχει το κάθε τραγούδι. Αν μπορούσα να το χαρακτηρίσω με μια λέξη αυτή θα ήταν 'Πολύτιμο' .

Ημερομηνία κυκλοφορίας: 26 Μαΐου 2017
Δισκογραφική εταιρεία: Season of Mist


26.HERETOIR:THE CIRCLE
Ένα αρκετά σύνθετο και πολύπλοκο άλμπουμ που συνδυάζει πολλά διαφορετικά στοιχεία μεταξύ τους σε μία εξαιρετική ατμοσφαιρική, συναισθηματική και συνεκτική ηχητική μορφή.Έντονο το post στοιχείο το βλέπεις να εναλλάσσεται με μελωδικό death και ευέλικτους ήχους και να γεφυρώνει αρμονικά την ονειροπόληση με τη θυμωμένη κορύφωση.Πλούσιες κιθάρες,με μια μικρή πολύ μικρή δόση από black metal, βαθαίνει και συνδέει άριστα όλα τα παραπάνω.




Ημερομηνία κυκλοφορίας: 24 Μαρτίου 2017
Δισκογραφική εταιρία:Northern Silence Productions


25.CODE ORANGE:FOREVER.
Οι Code Orange μεγάλωσαν και είναι αρκετά εμφανές αυτό στο νέο δίσκο τους Forever. Αυξημένα επίπεδα επιθετικότητας, ευχάριστες ηχητικές εκπλήξεις, δραματικές ατμοσφαιρικές αλλαγές και νέες τάσεις πειραματισμού, δείχνουν ξεκάθαρα ότι το συγκρότημα δε φοβάται το 'καινούριο' κερδίζοντας έτσι μια νέα δυναμική και σεβασμό στο χώρο.

Hμερομηνία κυκλοφορίας:13 Ιανουαρίου Δισκογραφική Εταιρία: Roadrunner Records.





24. Blut aus Nord - Deus Salutis Meæ
Ως ένα ακουστικό μούδιασμα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ο νέος δίσκος των Blut Aus Nord 'Deus Salutis Meae'Black και sludge ήχοι συντάσουν ένα μοναδικό αποτέλεσμα που περισσότερο βιώνεται παρά ακούγεται δημιουργώντας μια κλειστοφοβική εμπειρία εσωτερικής περιπλάνησης.Τα ψαλμωδικά brutal φωνητικά σε συνδυασμό των μελωδικών black ήχων του δίσκου, κατασκευάζουν έναν εξωπραγματικό μαγικό κόσμο που σε δελεάζει να τον επισκεφθείς!



Ημερομηνία κυκλοφορίας: 27 Οκτωβρίου 2017
Δισκογραφική εταιρεία: Debemur Morti Productions



23.RIPIS - Monolith  
Mια από τις εκπλήξεις της χρονιάς είναι ο δίσκος των RIPIS Monolith. Το άριστο ηχητικό μείγμα post/ambient/doom και sludge καθ'όλη τη διάρκεια της μιας ώρας δημιουργεί ένα στέρεο ακουστικό έδαφος. Το άλμπουμ είναι βαρύ και αργό με απολαυστικά riffs και εναλλαγές μελωδικών και ημι brutal φωνητικών. Υπάρχει ψυχεδελικό stoner. Όχι έντονα αλλά υπάρχει πράγμα που για ένα περίεργο λόγο δε με ενόχλησε καθόλου μιας και είναι τόσο προσεγμένη η δουλειά των RIPIS που το κάνει όλο το παραπάνω συνταίριασμα ευήκοο και αξιόλογο.



Ημερομηνία κυκλοφορίας: 1 Ιουλίου 2017

Δισκογραφική εταιρεία: -



22.Hallatar: No Stars Upon The Bridge
Ένα δίσκο που τον απόλαυσα σε όλο του το μεγαλείο με μερικές από τις καλύτερες doom/funeral doom στιγμές για το 2017. Αποδημητική μελαγχολία και αιθέρια ομορφιά με τα συντριπτικά φωνητικά ενός εκ των καλυτέρων του είδους Tomi Joutsen  που στην κυριολεξία κοχλάζουν μέσα στο μυαλό σου. Οι καθαρές στιγμές του άλμπουμ είναι εξίσου εντυπωσιακές και επιφέρουν μια πιο ευαίσθητη αίσθηση στον ακροατή. Εξαιρετικός ήχος, βαριά ομιχλώδης αλλά συνάμα εύθραυστη ατμόσφαιρα, θεωρώ πραγματικά ότι θα ικανοποιήσουν και τους πιο απαιτητικούς του είδους!



Ημερομηνία κυκλοφορίας: 20 Οκτωβρίου 2017
Δισκογραφική εταιρεία: Svart Records


21. Black Tundra: Black Tundra
Χωρίς ιδιαίτερες ηχητικές εκπλήξεις και πολυπλοκότητα με κάποιες όμως αξιοπρόσεχτες στιγμές παρουσιάζονται τα 6 τραγούδια του ομότιτλου δίσκου των Black Tundra. Ένας συνδυασμός sludge, doom και post, με οικείο τόνο που εξελίσσεται αρμονικά κατά τη διάρκεια της ακρόασης προσφέροντας έντονες heavy στιγμές όπως επίσης και απολαυστικά αργά doom riffs με μια πολύ μικρή λεπτομέρεια από stoner που αν και δεν είμαι λάτρης του ήχου θεωρώ ότι δένει χάρμα με την υπόλοιπη αίσθηση του άλμπουμ.



Ημερομηνία κυκλοφορίας: 6 Απριλίου 2017
Δισκογραφική Εταιρία: -



20. Bell Witch - Mirror Reaper
Αργό και καθαρό doom metal συνδυαστικά των death funeral φωνητικών και της εξαιρετικής απόδοσης μπάσου και ντραμς κατασκευάζουν έναν αναλλοίωτο και ευρύχωρο ήχο χωρίς ιδιαίτερες παρεκτροπές ή βιαιότητες. Συναισθηματικές αναδεύσεις παράγουν μια ζοφερή και βασανιστική ατμόσφαιρα που σε οδηγεί αργά και σε βυθίζει στα βάθη του καθαρτηρίου.Απόλυτη ηχητική 'γύμνια' που σιγοκαίει στα αυτιά σου και σε βρίσκει ανάμεσα στη κίνηση και στη στάση.
Σκοτάδι και φως ενοποιούνται και δημιουργούν ένα από τα καλύτερα άλμπουμ για φέτος!




Ημερομηνία κυκλοφορίας: 20 Οκτωβρίου 2017
Δισκογραφική εταιρεία: Profound Lore Records




19. Converge: The Dusk in Us
Ένας αυθεντικός Converge δίσκος όπως ακριβώς πρέπει να είναι! Χαοτικός, μελωδικός, βίαιος, πολύπλοκος και άμεσα συναισθηματικός. Σωστή δόση πικρίας και θυμού από τον μοναδικό Jacob Bannon ενώ πρέπει να γίνει συγκεκριμένη αναφορά για τον Ben Koller που έχει πάει σε άλλο επίπεδο την όλη έννοια των ντραμς. Η παραγωγή για άλλη μια φορά εξαιρετική αν και δε περιμέναμε κάτι λιγότερο από έναν εκ των καλυτέρων του είδους - Kurt Ballou ενώ ο δίσκος στο σύνολο του παρέχει ισορροπία, καθιερώνοντας και ξεχωρίζοντας το συγκρότημα ως μια από τις πιο αξιόπιστες δυνάμεις του είδους.

Ημερομηνία κυκλοφορίας: 3 Νοεμβρίου 2017
Δισκογραφική εταιρεία: Epitaph Records


18. Nostrum - Infernal Tomb 
Ένα φοβερό πάντρεμα black/death/doom και sludge ήχων με βλοσυρά black φωνητικά, βαριά και γεμάτα riffs, κατασκευάζουν ένα ηχητικό roller coaster και παρέχουν στον ακροατή ένα συντριπτικό ακουστικό αποτέλεσμα! Post black ταχύτητες συνεισφέρουν στη διατήρηση της darkwave ταυτότητας του δίσκου. Eξαιρετικές μικρές καθαρές στιγμές με μελωδικά γυναικεία φωνητικά δένουν τέλεια στη κατά τα άλλα τραχιά διαμόρφωση του Infernal Tomb. Με μία πρόταση μιλάμε για μια απολαυστική και επιβλητική δισκογραφική δουλειά!



Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 6 Ιουνίου 2017
Δισκογραφική Εταιρία: Transylvanian Tapes


17. Frowning - Extinct

Funeral doom metal στη πιο σκοτεινή και αργή μορφή του από τον ένα και μοναδικό (κυριολεκτικά και μεταφορικά) Val Atra Niteris. Σκοτεινό, αργό, ατμοσφαιρικό και χωρίς αιφνίδιες ηχητικές μεταβάσεις, με αξιόλογες μελωδικές black στιγμές και συντριπτικά φωνητικά του βιρτουόζου(one man band) Val Atra Niteris. Ένα άκρως πένθιμο άλμπουμ, με εξαιρετικές συνθέσεις και παραγωγή που μπορεί να χρειάζονται χρόνο για να φανερώσουν τα αρώματά τους αλλά το αποτέλεσμα δικαιώνει με τον καλύτερο τρόπο!



Ημερομηνία κυκλοφορίας: 17 Φεβρουαρίου 2017
Δισκογραφική εταιρεία: Black Lion Records




16. SIKTH – THE FUTURE IN WHOSE EYES?
Μια φρέσκια ηχητική φόρμουλα με επιθετικούς γρήγορους ρυθμούς, εκκεντρική προσέγγιση heavy και καθαρών φωνητικών, έντονο groove στοιχείο και άριστο πάντρεμα μοντέρνου progressive ήχου συνδυαστικά των metalcore και mathcore στιγμών δημιουργούν μια λαμπρότητα στο γενικά πανέξυπνο δίσκο των Sikth.
Αιχμηρές στροφές και οργισμένα riffs, τεχνική βαρβαρότητα και ώριμη παραγωγή το άλμπουμ είναι μια τεράστια ηχητική δύναμη που εξωτερικεύται με ένα χαοτικό, λυσασμένο και μοναδικά ποιοτικό τρόπο!



Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 2 Ιουνίου 2017
Δισκογραφική Εταιρία: Peaceville Records




15. Spectral Voice - Eroded Corridors of Unbeing

Ήχοι και διάθεση που μεταβάλλονται από doom σε death και πάλι από την αρχή,αρρωστημένα έντονοι φωνητικοί βρυχηθμοί που ξεπετιούνται από τη λάσπη (σε σωστή ποσότητα), ωμά ζωώδη riffs και γεμάτες κιθάρες. Υπάρχουν κάποιες σκοτεινές μελωδίες στο άλμπουμ που συνεισφέρουν ακόμη περισσότερο σε αυτόν τον ακουστικό ατμοσφαιρικό στρόβιλο και καταλαγιάζουν τη φρενίτιδα που παρέχει. Οι καθαρές κιθαριστικές στιγμές είναι επίσης αξιοπρόσεχτες και έντονες και δημιουργούν μια εικονική θαλάσσια μαύρη τρύπα ικανή να ρουφήξει ο,τι περνάει από μπροστά της!



Ημερομηνία κυκλοφορίας: 13 Οκτωβρίου 2017
Δισκογραφική εταιρεία: Dark Descent Records



14. Primitive Man: Caustic
Δε ξέρω τι ήταν αυτό που με έκανε να απολαύσω τόσο το συγκεκριμένο άλμπουμ.Ο 'μαύρα' χρωματισμένος doom ήχος, τα αργά και brutal φωνητικά, το όλο concept που παραπέμπει σε κάποιο είδους 'Αποκάλυψης';  Πραγματικά αν ο ακουστικός οργασμός είχε όνομα αυτό θα ήταν 'Caustic' !
Απολαυστικός από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό αν είστε και εσείς groopie του κάφρικου doom ήχου και των 'ματωμένων' brutal oυρλιαχτών, ιδού! Απολαύστε!

Ημερομηνία κυκλοφορίας: 6 Οκτωβρίου 2017
Δισκογραφική εταιρεία: Relapse Records



13. Slow: V - Oceans
Το V- Oceans είναι ένας φόρος τιμής στο ατμοσφαιρικό funeral doom metal. Είναι μια μεταφορά συναισθηματικής ορμής με απόλυτα ισορροπημένη συνοδεία κιθάρας, μπάσου, πλήκτρων και φωνητικών. Υπάρχει βάθος στο συγκεκριμένο άλμπουμ. Ένας ολόκληρος μελοποιημένος ψυχικός κόσμος θα έλεγα. Πλούσιος ήχος και ερμηνεία και στα 5 μεγαλοπρεπή κομμάτια του δίσκου. Μια κατακόρυφη πτώση στα εσωτερικευμένα 'άδυτα' του ανθρώπου. Οι συχνές εκρήξεις των ισχυρών φωνητικών και ο βαρύς και ασήκωτος ήχος αποπνέουν μια σκοτεινή δυναμική που ταράζει κάθε εγκεφαλικό κύτταρο.

Ημερομηνία κυκλοφορίας: 16 Ιουλίου 2017
Δισκογραφική εταιρεία: GS Productions



12. Full Of Hell: Trumpeting Ecstasy
Το Trumpeting Ecstasy είναι κάτι περισσότερο από ένα απλό LP. Είναι ίσως η καλύτερη grindcore/hardcore εμπειρία για το 2017. Κτηνώδη βραχνά hardcore φωνητικά που στροβιλίζονται με κατακλυσμικά riffs, σε μια death/grind/hardcore θύελλα. Ιλιγγιώδεις ταχύτητες που εναλλάσσονται κομψά με death βαρβαρότητα και σε σφυροκοπάνε ανελέητα και τα 23 περίπου λεπτά διάρκειας του δίσκου! Ενδιάμεσες καλοδουλεμένες sludge εναλλαγές με πιο αργό και βαρύ ρυθμό δένουν άριστα με τον γενικά grinding death χαρακτήρα του άλμπουμ.



Ημερομηνία κυκλοφορίας: 5 Μαίου 2017
Δισκογραφική εταιρεία: Profound Lore Records


11.Celeste: Infidele(s)
Με μια φράση 'Οι Γάλλοι έκαναν πάλι το θαύμα τους!!Θες sludge; Έχει. Θες black; Και από αυτό έχουμε.Μήπως σου αρέσει η αραίωση όλων των παραπάνω με λίγο hardcore; Ή ίσως και μια νότα από post γλύκα; Από όλα έχει ο μπαξές!
Οι Celeste, που δε περιορίζονται σε ένα στυλ ήχου, στο Infidele(s), παίρνουν όλα τα παραπάνω και τα προσαρμόζουν στο δικό τους 'χαοτικό κόσμο' παρουσιάζοντας μια από τις καλύτερες κυκλοφορίες για το 2017. Επιβλητικός και σκοτεινός, ένα μουσικό έργο τέχνης για το μηδενισμό και τη μισανθρωπιά!


Ημερομηνία κυκλοφορίας: 28 Σεπτεμβρίου 2017
Δισκογραφική εταιρεία: Tokyo Jupiter Records


10. Grimen: Gloson
Αν ψάχνετε να βρείτε την παγκόσμια ειρήνη και την αγάπη σίγουρα το 'Gloson' είναι το λάθος μέρος για αυτή την αναζήτηση!Πρακτικά δε γίνεται να αγνοήσεις αυτό το άλμπουμ! O δίσκος είναι ένας ανεμοστρόβιλος από death doom και sludge ήχους με μια άκρως σκοτεινή post ατμόσφαιρα. Φωνητικά που πηγάζουν από ένα ηφαίστειο λάσπης έτοιμο να εκραγεί σε συνδυασμό της ποικιλίας ηχητικών στρωμάτων που νιώθεις να διαπερνούν κάθε χιλιοστό του κορμιού σου κατασκευάζουν ένα πολύπλοκο και εντυπωσιακό αποτέλεσμα.



Ημερομηνία κυκλοφορίας: 13 Φεβρουαρίου 2017
Δισκογραφική εταιρεία: Art of Propaganda

9. MORD’A’STIGMATA: Hope 
Γλυκόπικρες μελωδίες, δυσοίωνοι black ατμοσφαιρικοί ήχοι,συνδυαστικά της post/doom ατμόσφαιρας του άλμπουμ δημιουργούν ένα άριστο και ικανοποιητικό δίσκο και προσωπικά μιλώντας ίσως τη καλύτερη δισκογραφική δουλειά των Mord'A'Stigmata μέχρι σήμερα. Βομβαρδισμός αντισυμβατικών riffs, μοντέρνα παραγωγή, avant-garde αίσθηση και δυναμικά drums σε τέλεια αρμονία μεταξύ τους, το 'Hope' καταφέρνει να κερδίσει επάξια μια θέση ανάμεσα στις καλύτερες κυκλοφορίες για το 2017. 




Ημερομηνία κυκλοφορίας: 17 Φεβρουαρίου 2017
Δισκογραφική Εταιρία: Pagan Records


8. CLOUDS:DESTIN
Ατμοσφαιρικό funeral doom στα καλύτερα του είναι ο νέος δίσκος των Clouds Destin και ειλικρινά θεωρώ ότι είναι ένα από τα καλύτερα άλμπουμ για το 2017. Οι εναλλαγές από brutal σε καθαρά φωνητικά σε συνδυασμό με την όλη αργή και βαριά doom ατμόσφαιρα, την υπέροχα καταθλιπτική απόδοση όλου του συγκροτήματος αλλά και το post ενδιάμεσο ράντισμα καταλήγουν σε μια τέτοια συναισθηματική έκρηξη που μόνο οι Clouds θα μπορούσαν να δημιουργήσουν!




Hμερομηνία κυκλοφορίας:1 Σεπτεμβρίου 2017
Δισκογραφική Εταιρία:-


7. KING WOMAN:CREATED IN THE IMAGE OF SUFFERING.
Τι να πρωτοπεί κανένας για την υπέροχη Kristina Esfandiari. Προσωπικά, ξεκίνησα να θαυμάζω το συγκρότημα από το ντεμπούτο EP τους 'Doupt' που κυκλοφόρησαν πίσω το 2014 και τώρα όλος αυτός ο θαυμασμός μεγάλωσε ακόμη περισσότερο. Ο δίσκος είναι μια διαδικασία τελετής σε εξέλιξη. Ηχητική ανάφλεξη doom και sludge στοιχείων σε πλήρη αρμονία της φωνητικής ερμηνείας της Kristina και όλα αυτά μαγειρεμένα με στίχους που μιλάνε για την αγάπη, τον αποπροσανατολισμό των ανθρώπινων σχέσεων,την αμφιβολία και το πόνο.

Ημερομηνία κυκλοφορίας: 24 Φεβρουαρίου 2017
Δισκογραφική εταιρεία: Relapse Records


6. Schammasch: The Maldoror Chants - Hermaphrodite

Ένα εξαιρετικά σχεδιασμένο και εκτελεσμένο άλμπουμ με ορχηστρική δυναμική και έξυπνες ρυθμικές στροφές. Ηχητική black και drone ταλάντωση δημιουργούν μια νοσηρή ατμόσφαιρα, φωνητικά παραπέμπουν σε κάποιο είδος τελετουργίας.Η ανά διαστήματα ψαλμωδική ερμηνεία και απαγγελία των στίχων παράγουν ζοφερά συναισθήματα. O καταστροφικός θόρυβος εξισορροπείται τέλεια με τον γενικά μακρύ και αργό χαρακτήρα του δίσκου. Ένα πνευματικά έντονο άλμπουμ από κάθε άποψη.


Ημερομηνία κυκλοφορίας: 9 Ιουνίου 2017
Δισκογραφική εταιρεία: Prosthetic Records


5. Junius: Eternal Rituals For The Accretion Of Light

Το Eternal Rituals For The Accretion είναι σχεδόν μια τέλεια προσπάθεια που περικλείει τα σύνορα μεταξύ φωτός και σκοταδιού δημιουργώντας ένα πλούσιο συνθλιπτικό ηχητικό τοπίο. Mε ένα φάσμα που περιέχει neofolk, post, progressive και sludge metal, κάθε τραγούδι ξετυλίγει και εξερευνά άγνωστα αλλά συνάμα δελεαστικά εδάφη. Οι heavy στιγμές του άλμπουμ είναι πέρα για πέρα ελκυστικές με το 'clean the beast' ως ένα λαμπρό παράδειγμα post/ sludge metal τελειότητας. Αξιόλογη απόδοση πλήκτρων, πλούσια riffs, ιδανικές συνθέσεις κατασκευάζουν μια αιθέρια ατμοσφαιρική δομή.  

Ημερομηνία κυκλοφορίας: 3 Μαρτίου 2017
Δισκογραφική Εταιρία: Prosthetic Records


4. Telepathy - Tempest 
Ένα μουσικό ταξίδι γεμάτο από συναισθηματική και υπαρξιακή φρίκη, απελπισία και θυμό μαγειρεμένα με εξαιρετικής απόδοσης sludge και technical post-metal ήχων. Καλοδουλεμένα ηχητικά στρώματα εναλλάσσονται μεταξύ τους και παράγουν μια ευχάριστη ακουστική ισορροπία. Μεγάλη ποικιλία από καθηλωτικά riffs που ξεχύνονται καθ΄όλη τη διάρκεια του άλμπουμ δημιουργούν ένα ακουστικό δέος. Αξιοσημείωτες progressive sludge στιγμές σύντομα φωνητικά και μερικές black πινελιές έρχονται και συμπληρώνουν άριστα αυτόν τον σπουδαίο post-metal δίσκο!


Ημερομηνία κυκλοφορίας: 31 Μαρτίου 2017
Δισκογραφική εταιρεία: Golden Antenna Records


3. AMENRA: MASS VI.
Η νέα κυκλοφορία του sludge/post συγκροτήματος, MASS VI με τη μουσική αρμονία σε συνοδεία των καθαρών και hardcore φωνητικών,μπορεί να χαρακτηριστεί μόνο ως μια διαδρομή εσωτερικής κάθαρσης.Η πετυχημένη ηχητική και συναισθηματική φόρμουλα των AMENRA καθηλώνει τον ακροατή 'αναγκάζοντας' τον να νιώσει και να βιώσει μαζί τους όλη την ανησυχία, άρνηση, αποδοχή, ευθραυστότητα αλλά και θυμό που παρέχουν τα 40 περίπου λεπτά του άλμπουμ.Post hardcore,sludge και doom μουσικές αποπνέουν μια σκοτεινή και βαριά αύρα ενώ το post metal στοιχείο του δίσκου μηχανεύεται μια πιο μελωδική πλευρά.Το Mass VI είναι ένα αριστούργημα,μια δυναμική εμπειρία.

Hμερομηνία κυκλοφορίας:20 Οκτωβρίου
Δισκογραφική εταιρία:Neurot Recordings.


2. BODY VOID: RUINS.

Κάθε λεπτό αυτού του άλμπουμ είναι πέρα για πέρα ελκυστικό.Ένα μείγμα από black, death, hardcore και doom χαοτικών ήχων, συντάσσει μια ακουστική βία αλλά όντας μουσικά μαζοχίστρια τον απόλαυσα σε όλο του το μεγαλείο!
Οι Body Void δημιουργούν  μια εξωπραγματική ακουστική εμπειρία με ένα μεγάλο φάσμα από ηχητικά στρώματα που παίρνουν μορφή και σχήμα μπροστά στα μάτια σου( ή καλύτερα στα αυτιά σου). Το 'Ruins' είναι ένα απόκοσμα όμορφο δημιούργημα που πρέπει να ξοδέψεις χρόνο για να κατανοήσεις πλήρως όλες αυτές τις πραγματικότητες που έχει στριμώξει το συγκρότημα σε 40 περίπου λεπτά ακρόασης.

Hμερομηνία κυκλοφορίας: 31 Ιανουαρίου 
Δισκογραφικη εταιρία: Dry Cough Records.


1. CRANIAL: DARK TOWERS/BRIGHT LIGHTS

Λασπωμένο sludge/post metal από τους πρώην OMEGA MASSIF.
Μήπως πρέπει να πω κάτι παραπάνω; Ένας δίσκος που προσωπικά θυμίζει ξεκάθαρα το υπερ-έπος KARPATIA με ήχους που έρχονται από κάποιο άλλο παράλληλο σύμπαν!
Ο δίσκος είναι 45 λεπτά από συνθλιπτικά riffs που καταστρέφουν όλους τους μουσικούς φραγμούς με έναν υπέροχα βάναυσο και αδίστακτο τρόπο! Αιχμηρή μουσική τελειότητα από ένα εκ των καλυτέρων συγκροτημάτων που έχουν υπάρξει ποτέ!

Ημερομηνία κυκλοφορίας: 31 Ιανουαρίου 2017
Δισκογραφική εταιρεία: Moment of Collapse Records

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Βιντεοσκοπημένο υλικό από τη συναυλία των Helloween στην Στουτγάρδη

  Το θρυλικό συγκρότημα "Helloween" έπαιξε ζωντανά στις 11 Νοεμβρίου στη Στουτγάρδη της Γερμανίας. Οι Helloween απαρτίζονται από τους τραγουδιστές, Michael Kiske και Andi Deris, τους κιθαρίστες, Kai Hansen, Sascha Gerstner και Michael Weikath, τον μπασίστα Markus Grosskopf και τον drummer,  Dani Löble . Τα μέλη επανενώθηκαν για την παγκόσμια περιοδεία τους με το όνομα "Pumpkins United".  Είναι η πρώτη φορά, που ο Michael Kiske κάνει συναυλία μαζί με τους Helloween μετά από τόσα χρόνια μιας και αποχώρησε το 1993. 'Ιδια περίπου περίπτωση είναι και εκείνη του Hansen, αφού και αυτός έφυγε από τη μπάντα το 1986. Σε μερικές συναυλίες τους, βέβαια,  έπαιζε ζωντανά μαζί τους  όλα αυτά τα χρόνια.  Μπορείτε να παρακολουθήσετε παρακάτω την ερμηνεία των Helloween στη Γερμανία:

Οι Horrendous, Αποκαλύπτουν Λεπτομέρειες Και Πρώτο Single Του Νέου Τους Δίσκου.

Οι Αμερικάνοι Horrendous , έσκασαν με πακετάκι στο οποίο όχι μόνο αποκαλύπτουν όλες τις πληροφορίες για την επερχόμενη δισκογραφική τους δουλειά, όχι μόνο μοιράζονται εξώφυλλο και tracklist αυτής αλλά δίνουν και το πρώτο single για μια ολοκληρωμένη εικόνα. Το death metal συγκρότημα, σκοπεύει να κυκλοφορήσει το νέο του άλμπουμ Idol , στις 28 Σεπτεμβρίου παγκοσμίως παρέα με την εταιρία  Season Of Mist .  H διαδικασία σύνθεσης του Idol, διήρκησε 2 χρόνια και πιο συγκεκριμένα από το Φθινόπωρο του 2015 μέχρι και την Άνοιξη του 2017.  Η ηχογράφηση, μίξη και mastering πραγματοποιήθηκαν στο  Subterranean Watchtower Studios από τον  Damian Herring την περίοδο μεταξύ 2017 και 2018.  Δείτε παρακάτω εξώφυλλο και tracklist και ακούστε το "Soothsayer" . Tracklist 01. Prescience 02. Soothsayer 03. The Idolater 04. Golgothan Tongues 05. Divine Anhedonia 06. Devotion (Blood For Ink) 07. Threnody 08. Obolus

1349, ‘Slaves’ – Δείτε Το Lyric Video!

Φίλοι του black metal σήμερα είναι η μέρα σας!Σας πάμε κατευθείαν στο Νορβηγικό συγκρότημα  1349 και τη κυκλοφορία του νέου τους τραγουδιού ‘Slaves'! Το κομμάτι είναι το πρώτο μετά τη 2010 κυκλοφορία της μπάντας ‘Demonoir’. Το ‘Slaves' σας δίνει όλα όσα μπορεί να θελήσει κάποιος από τους 1349. Βρώμικους ήχους,ουρλιαχτά,κακοπροαίρετους στίχους,έξαλλες εκρήξεις και πολλά περισσότερα!Απολαύστε το κομμάτι στο έπακρο επειδή δεν υπάρχει σχεδόν καμία πληροφορία για το αν οι 1349 θα κυκλοφορήσουν νέο άλμπουμ.Μπορούμε ωστόσο να επιβεβαιώσουμε πως το νέο full-length της μπάντας θα κυκλοφορήσει κάπου μέσα στο 2014. 1349 'Slaves' Official Lyric Video)