Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

EP Review Impureblood - Blood Stream Infection


Οι Impureblood είναι ένα oldschool death metal συγκρότημα από το Τόκιο της Ιαπωνίας. Είναι σχετικά μια νέα και ανερχόμενη μπάντα, ενώ μόλις πρόσφατα κυκλοφόρησε το πρώτο EP της, "Blood Stream Infection". Περιέχει μονάχα τρεις συνθέσεις , δηλώνοντας μια πρώτη εικόνα για τον χαρακτήρα και τον ήχο τους. 

Καταρχάς, οι Impureblood δημιουργήθηκαν το 2013 από τον κιθαρίστα Ryusuke και τον drummer Shota και αποτελούταν από πέντε μέλη. Στη συνέχεια, τα υπόλοιπα τρία μέλη παραιτήθηκαν, με αποτέλεσμα το 2016 να αντικατασταθούν από τον μπασίστα Jin και τoν τραγουδιστή Keisuke. Το συγκρότημα από το 2013 έως το 2015 είχε πολλά και διαφορετικά ονόματα μέχρι το 2016 που μετονομάστηκαν τελικά σε ImpurebloodΤο EP "Blood Stream Infection" ξεκινάει με το τραγούδι "Into The Nightmare". Το τεχνικό death metal εξαπλώνεται παντού με τα επιβλητικά κιθαριστικά riffs, τα drums και τα brutal φωνητικά του Keisuke. Ο ρυθμός δεν του λείπει ούτε στιγμή, αποδεικνύοντας ότι οι Ιάπωνες ξέρουν να κρύβουν καλά αρκετούς άσσους στα μανίκια τους, όσον αφορά την metal μουσική. Επόμενο κομμάτι και αυτό, που προσωπικά  απόλαυσα περισσότερο ν' ακούω, είναι το "The Punisher". Death και groove metal περιπλέκονται μεταξύ τους, δημιουργώντας ένα ευχάριστο και χορευτικό άκουσμα. Μιλάμε για ένα τραγούδι που σίγουρα αν το άκουγε κανείς live, θα έτρεχε πρώτος για mosh pit. Θέλω να τονίσω πως εδώ τα κιθαριστικά μέρη και τα solos του Ryusuke είναι αρκετά ευφυή και εύηχα και προσδίδουν ένα απολαυστικό αποτέλεσμα. Φτάνοντας στο τέλος του EP των Impureblood, πετυχαίνουμε το ομότιτλο τραγούδι τους. Εδώ οι metallers χρησιμοποιούν σθεναρά thrash στοιχεία μαζί με death και την groovy μουσική να μην λείπει ούτε ένα δευτερόλεπτο. 

Το "Blood Stream Infection" στην ολότητα του είναι μια ακουστική απόδειξη ότι το συγκρότημα έχει αρκετές δυνατότητες για ανέλιξη. Το μόνο που έχει να κάνει είναι να δουλέψει σκληρά και να εφεύρει με ποικίλους τρόπους το πως θα εξωτερικεύσει το όμορφο χάος από μέσα του στην επόμενη - και ελπίζω - ολόκληρη κυκλοφορία του.

Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 25/08/2017
Label: Ανεξάρτητη
Βαθμολογία: 7/10

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Βιντεοσκοπημένο υλικό από τη συναυλία των Helloween στην Στουτγάρδη

  Το θρυλικό συγκρότημα "Helloween" έπαιξε ζωντανά στις 11 Νοεμβρίου στη Στουτγάρδη της Γερμανίας. Οι Helloween απαρτίζονται από τους τραγουδιστές, Michael Kiske και Andi Deris, τους κιθαρίστες, Kai Hansen, Sascha Gerstner και Michael Weikath, τον μπασίστα Markus Grosskopf και τον drummer,  Dani Löble . Τα μέλη επανενώθηκαν για την παγκόσμια περιοδεία τους με το όνομα "Pumpkins United".  Είναι η πρώτη φορά, που ο Michael Kiske κάνει συναυλία μαζί με τους Helloween μετά από τόσα χρόνια μιας και αποχώρησε το 1993. 'Ιδια περίπου περίπτωση είναι και εκείνη του Hansen, αφού και αυτός έφυγε από τη μπάντα το 1986. Σε μερικές συναυλίες τους, βέβαια,  έπαιζε ζωντανά μαζί τους  όλα αυτά τα χρόνια.  Μπορείτε να παρακολουθήσετε παρακάτω την ερμηνεία των Helloween στη Γερμανία:

Οι Horrendous, Αποκαλύπτουν Λεπτομέρειες Και Πρώτο Single Του Νέου Τους Δίσκου.

Οι Αμερικάνοι Horrendous , έσκασαν με πακετάκι στο οποίο όχι μόνο αποκαλύπτουν όλες τις πληροφορίες για την επερχόμενη δισκογραφική τους δουλειά, όχι μόνο μοιράζονται εξώφυλλο και tracklist αυτής αλλά δίνουν και το πρώτο single για μια ολοκληρωμένη εικόνα. Το death metal συγκρότημα, σκοπεύει να κυκλοφορήσει το νέο του άλμπουμ Idol , στις 28 Σεπτεμβρίου παγκοσμίως παρέα με την εταιρία  Season Of Mist .  H διαδικασία σύνθεσης του Idol, διήρκησε 2 χρόνια και πιο συγκεκριμένα από το Φθινόπωρο του 2015 μέχρι και την Άνοιξη του 2017.  Η ηχογράφηση, μίξη και mastering πραγματοποιήθηκαν στο  Subterranean Watchtower Studios από τον  Damian Herring την περίοδο μεταξύ 2017 και 2018.  Δείτε παρακάτω εξώφυλλο και tracklist και ακούστε το "Soothsayer" . Tracklist 01. Prescience 02. Soothsayer 03. The Idolater 04. Golgothan Tongues 05. Divine Anhedonia 06. Devotion (Blood For Ink) 07. Threnody 08. Obolus

1349, ‘Slaves’ – Δείτε Το Lyric Video!

Φίλοι του black metal σήμερα είναι η μέρα σας!Σας πάμε κατευθείαν στο Νορβηγικό συγκρότημα  1349 και τη κυκλοφορία του νέου τους τραγουδιού ‘Slaves'! Το κομμάτι είναι το πρώτο μετά τη 2010 κυκλοφορία της μπάντας ‘Demonoir’. Το ‘Slaves' σας δίνει όλα όσα μπορεί να θελήσει κάποιος από τους 1349. Βρώμικους ήχους,ουρλιαχτά,κακοπροαίρετους στίχους,έξαλλες εκρήξεις και πολλά περισσότερα!Απολαύστε το κομμάτι στο έπακρο επειδή δεν υπάρχει σχεδόν καμία πληροφορία για το αν οι 1349 θα κυκλοφορήσουν νέο άλμπουμ.Μπορούμε ωστόσο να επιβεβαιώσουμε πως το νέο full-length της μπάντας θα κυκλοφορήσει κάπου μέσα στο 2014. 1349 'Slaves' Official Lyric Video)