Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Συνέντευξη Με Τους Building Chaos



Οι Building Chaos με βάση την Αθήνα, δημιουργήθηκαν το 2005 και έχουν ένα demo και ένα δίσκο στο ενεργητικό τους.Η μουσική τους είναι ένα μείγμα από country, thrash, blues, southern και heavy ήχους,που σίγουρα θα σας ταξιδέψει σε νέα μοναδικά μονοπάτια! Κυκλοφόρησαν το πρώτο full length άλμπουμ τους με τίτλο Bourbon Times τον Οκτώβριο που μας πέρασε το οποίο περιέχει 12 εξαιρετικές δημιουργίες που πρέπει να ακουστούν από όλους! Με αφορμή λοιπόν τη νέα τους δισκογραφική δουλειά βρήκαμε τους Building Chaos οι οποίοι μίλησαν μαζί μας για τη νέα τους κυκλοφορία και μοιράστηκαν σκέψεις και μελλοντικά σχέδια.

Παιδιά καλησπέρα και καλώς ήρθατε στο Rockabulary.
Δημιουργηθήκατε το 2005 και έχετε αρκετά χρόνια στα ελληνικά μουσικά δρώμενα. Πως βλέπατε τα πράγματα τότε και τι έχει αλλάξει στο μεσοδιάστημα των 12 χρόνων;

Καλώς σας βρήκαμε και συγχαρητήρια για αυτό το πολύ όμορφο πράγμα που έχετε δημιουργήσει. Όντως βρισκόμαστε αρκετά χρόνια στο χώρο και αν προσθέσουμε και τα προηγούμενα συγκροτήματα θα πάμε πίσω στα μέσα του ’90. Κοιτώντας όλο αυτό το διάστημα και πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα νομίζω όλα καταλήγουν στο “the more things change, the more they stay the same”. Μπορεί να έχει αλλάξει ο ήχος, η εποχή και η τεχνολογία, η σκηνή η ίδια και φυσικά και εμείς σαν άνθρωποι αλλά με μεγάλη χαρά παρατηρούμε πως η ίδια δίψα του να φτιάχνεις μουσική και να εκφράζεσαι μέσα από αυτήν τη διαδικασία υπάρχει ακέραιη και εξελίσσεται χρόνο με το χρόνο.

Πείτε μου λίγα πράγματα για τους Building Chaos.Πως δημιουργηθήκατε, πόσα χρόνια γνωρίζεστε και που εστιάζετε σαν συγκρότημα;

Το συγκρότημα υφίσταται από το 2005 και ανέκαθεν προσανατολιζόταν στο thrash. Μέσα στα χρόνια υπήρξαν αλλαγές μελών, κάποια κενά διαστήματα έως το τέλος του 2013 όπου πλέον οριστικοποιήθηκε η σημερινή σύνθεση και σταδιακά εμπλουτίστηκε ο ήχος με τα στοιχεία που τον χαρακτηρίζουν σήμερα. Όλοι μεταξύ μας γνωριζόμαστε πιο πολλά χρόνια από όσα δε γνωριζόμασταν και πλέον ξεφεύγει από τα στενά πλαίσια της μπάντας και τείνει προς οικογένεια. Ως προς το πού εστιάζουμε, ως λάτρεις του σκληρού ήχου κοιτάμε να τον κάνουμε πιο ενδιαφέρων στα αυτιά μας και κατ΄ επέκταση και σε όποιον άλλο μας ακούσει.
Η μουσική σας είναι ένα συνταίριασμα απο country thrash blues και heavy ήχους. Πως μπορούν κατά
την άποψη σας αυτά τα είδη να συνδυαστούν με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο προς το κοινό σας ;
Αυτό ήταν το μεγαλύτερο στοίχημα μόλις συνειδητοποιήσαμε πού πηγαίνει το πράγμα. Δουλεύοντας το υλικό που αρχίσαμε να συγκεντρώνουμε , παρατηρήσαμε πως πετάγονταν southern, blues και country στοιχεία και πραγματικά ταίριαζαν στο όλο concept. Από την άλλη βέβαια είναι πολύ λεπτή η γραμμή του να γίνει το αποτέλεσμα γραφικό ή αποτυχία. Νομίζω πως τα καταφέραμε και είναι εμφανές και στο κοινό. Παρατηρούμε σηκωμένα φρύδια από έκπληξη και χαμόγελα ικανοποίησης για έναν ήχο που δεν είναι συνηθισμένος και αυτό μας χαροποιεί ιδιαίτερα.

Πως προέκυψε το όνομα Buliding Chaos

Νομίζω θα συμφωνήσεις κι εσύ πως μερικές φορές κάποια πράγματα απλά είναι για να γίνουν. Αρχικά το σκεπτικό ήταν το γκρουπ να ονομαστεί Bleeding Chaos. Προσπαθώντας να το πούμε σε έναν παραγωγό στο τηλέφωνο, ο άνθρωπος δεν άκουσε καλά και το εξέλαβε ως Building Chaos. Όπως καταλαβαίνεις, κατοχυρώθηκε!

Πως είναι να είσαι metal συγκρότημα στην Ελλάδα του 2017; Θεωρείτε ότι η κατάσταση που επικρατεί στη χώρα επηρεάζει αρνητικά τους νέους μουσικούς ή αποτελεί ίσως και κάποια μουσική πηγή έμπνευσης;

Καταρχήν είναι πολύ πιο εύκολο από το 1996 που ξεκινήσαμε εμείς τα πρώτα μας βήματα. Σαφώς λιγότερο ρομαντικό αλλά πολύ πιο εύκολο. Υπήρξε μια μεγάλη μεταστροφή την τελευταία δεκαετία με συγκροτήματα που ασχολήθηκαν με τον ήχο τους , πρόσεξαν το υλικό τους, μελέτησαν πολύ (σε αυτό βοήθησε σαφώς το internet και γενικά η τεχνολογία) και φτάσαμε σήμερα να μιλάμε για μια δυνατή σκηνή με πολλά πλέον πολύ καλά σχήματα και ενδιαφέρουσες προτάσεις.
Πάντα υπήρχαν και θα υπάρχουν δύσκολες καταστάσεις. Προσωπικά η σημερινή συγκυρία για εμένα είναι μια μοναδική ευκαιρία. Ένας μουσικός οφείλει να αφουγκράζεται το τι συμβαίνει γύρω του. Η μουσική είναι δύναμη.Κάνει τον κόσμο να σκεφτεί, να ξεχαστεί, να διασκεδάσει, να ψυχαγωγηθεί. Ειδικά σήμερα υπάρχει μεγάλη ανάγκη για καλή μουσική. Το βλέπεις παντού. Στα live ο κόσμος ξεδίνει πολύ πιο έντονα από ότι πριν δέκα χρόνια. Από εκεί και πέρα, όλα βρίσκονται στο ιδιαίτερο πρίσμα του καθενός αν θα τον επηρεάσουν αρνητικά ή όχι.

Πρόσφατα κυκλοφορήσατε το πρώτο full length δίσκο σας Bourbon Times. Μιλήστε μου λίγο για αυτό.
Πως προέκυψε και ποια ήταν η κεντρική του ιδέα

Ήταν ένα δύσκολο εγχείρημα και μας πήρε σχεδόν 1,5 χρόνο σε τρία studios για να το τελειώσουμε. Το ταίριασμα όλων αυτών των, φαινομενικά, ετερόκλητων στοιχείων εκτός από συνθετικής άποψης
αποδείχθηκε και μεγάλος πονοκέφαλος για όλους τους τεχνικούς ήχου που συνεργαστήκαμε. Εν τέλει το αποτέλεσμα μας ικανοποιεί προσωπικά και δεχόμαστε αρκετά καλό feedback. Περιέχει έντεκα πρωτότυπες συνθέσεις και μία διασκευή. Πραγματικά είναι δύσκολο να το περιγράψω αλλά θα βρεις μέσα στα τραγούδια και τον Cash και τον BB King και τους Lamb of God. Επίσης στιχουργικά είναι αρκετά ενδιαφέρον μιας και έχουμε συνεισφέρει όλοι και προσέξαμε να αποφύγουμε τα πατροπαράδοτα κλισέ του χώρου. Παράδειγμα ο τίτλος του album που είναι στίχος από τραγούδι που αναφέρεται σε έναν αλκοολικό ο οποίος προσπάθησε αλλά τελικά δεν κατάφερε να ξεφύγει από την αρρώστιά του. Κεντρική ιδέα ήταν ο αρμονικός συνδυασμός του σκληρού ήχου με ακουστικά στοιχεία, slide και dobros, ενίοτε παραμορφωμένα φωνητικά, talkboxes και πολλά τέτοια ενδιαφέροντα στοιχεία.

Τι πρέπει να περιμένουμε απο ένα live των Βuilding Chaos;

Κάθε live είναι μια ευκαιρία να περάσουμε όλοι καλά, να γνωριστούμε, να παίξουμε και να ακούσουμε τη μουσική που αγαπάμε και ταυτόχρονα αν καταφέρουμε στο τέλος να φύγει ο καθένας με ένα χαμόγελο στα χείλη, είμαστε κι εμείς χαρούμενοι. Συνεπώς πρέπει να περιμένετε πως 
περάσετε μια βραδιά που θα ακούσετε κάτι διαφορετικό που πιστεύουμε πως θα σας αρέσει.

Μελλοντικά σχέδια;

Ταυτόχρονα με την προώθηση του δίσκου και αρκετά νέα πράγματα που ετοιμάζουμε, ήδη υπάρχει νέο υλικό που δουλεύουμε με την εμπειρία πλέον του πώς μπορούμε να ταιριάξουμε αρμονικά όλα τα ετερόκλητα στοιχεία του ήχου μας και να το πάμε ένα βήμα παραπέρα. Να γίνει ακόμα πιο ενδιαφέρον. Πέραν αυτού πάντα υπάρχει στα πλάνα μας το μεγάλο απωθημένο του να κάνουμε ένα rooftop live σε συνδυασμό με barbeque που όσες φορές δοκιμάσαμε κόλλησε σε άδειες και γραφειοκρατικά προβλήματα. Θα το καταφέρουμε όμως και εννοείται είστε ήδη καλεσμένοι.
Kλείνοντας τη συνέντευξη θα θέλατε να μοιραστείτε κάτι επιπλέον με το κοινό σας;
Όλο το διάστημα των ηχογραφήσεων απείχαμε από τα live, αναγκαστικά και συνειδητά. Συνεπώς η δίψα για συναυλίες είναι μεγάλη και ήδη ετοιμάζουμε πολλά ιδιαίτερα πράγματα. Μείνετε συντονισμένοι!

Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας !

Εμείς σας ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον και πραγματικά είναι μεγάλη χαρά να συνομιλούμε με νέους
ανθρώπους που φαίνεται πως έχουν μεράκι και αγάπη για αυτό που κάνουν.




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Βιντεοσκοπημένο υλικό από τη συναυλία των Helloween στην Στουτγάρδη

  Το θρυλικό συγκρότημα "Helloween" έπαιξε ζωντανά στις 11 Νοεμβρίου στη Στουτγάρδη της Γερμανίας. Οι Helloween απαρτίζονται από τους τραγουδιστές, Michael Kiske και Andi Deris, τους κιθαρίστες, Kai Hansen, Sascha Gerstner και Michael Weikath, τον μπασίστα Markus Grosskopf και τον drummer,  Dani Löble . Τα μέλη επανενώθηκαν για την παγκόσμια περιοδεία τους με το όνομα "Pumpkins United".  Είναι η πρώτη φορά, που ο Michael Kiske κάνει συναυλία μαζί με τους Helloween μετά από τόσα χρόνια μιας και αποχώρησε το 1993. 'Ιδια περίπου περίπτωση είναι και εκείνη του Hansen, αφού και αυτός έφυγε από τη μπάντα το 1986. Σε μερικές συναυλίες τους, βέβαια,  έπαιζε ζωντανά μαζί τους  όλα αυτά τα χρόνια.  Μπορείτε να παρακολουθήσετε παρακάτω την ερμηνεία των Helloween στη Γερμανία:

Οι Horrendous, Αποκαλύπτουν Λεπτομέρειες Και Πρώτο Single Του Νέου Τους Δίσκου.

Οι Αμερικάνοι Horrendous , έσκασαν με πακετάκι στο οποίο όχι μόνο αποκαλύπτουν όλες τις πληροφορίες για την επερχόμενη δισκογραφική τους δουλειά, όχι μόνο μοιράζονται εξώφυλλο και tracklist αυτής αλλά δίνουν και το πρώτο single για μια ολοκληρωμένη εικόνα. Το death metal συγκρότημα, σκοπεύει να κυκλοφορήσει το νέο του άλμπουμ Idol , στις 28 Σεπτεμβρίου παγκοσμίως παρέα με την εταιρία  Season Of Mist .  H διαδικασία σύνθεσης του Idol, διήρκησε 2 χρόνια και πιο συγκεκριμένα από το Φθινόπωρο του 2015 μέχρι και την Άνοιξη του 2017.  Η ηχογράφηση, μίξη και mastering πραγματοποιήθηκαν στο  Subterranean Watchtower Studios από τον  Damian Herring την περίοδο μεταξύ 2017 και 2018.  Δείτε παρακάτω εξώφυλλο και tracklist και ακούστε το "Soothsayer" . Tracklist 01. Prescience 02. Soothsayer 03. The Idolater 04. Golgothan Tongues 05. Divine Anhedonia 06. Devotion (Blood For Ink) 07. Threnody 08. Obolus

1349, ‘Slaves’ – Δείτε Το Lyric Video!

Φίλοι του black metal σήμερα είναι η μέρα σας!Σας πάμε κατευθείαν στο Νορβηγικό συγκρότημα  1349 και τη κυκλοφορία του νέου τους τραγουδιού ‘Slaves'! Το κομμάτι είναι το πρώτο μετά τη 2010 κυκλοφορία της μπάντας ‘Demonoir’. Το ‘Slaves' σας δίνει όλα όσα μπορεί να θελήσει κάποιος από τους 1349. Βρώμικους ήχους,ουρλιαχτά,κακοπροαίρετους στίχους,έξαλλες εκρήξεις και πολλά περισσότερα!Απολαύστε το κομμάτι στο έπακρο επειδή δεν υπάρχει σχεδόν καμία πληροφορία για το αν οι 1349 θα κυκλοφορήσουν νέο άλμπουμ.Μπορούμε ωστόσο να επιβεβαιώσουμε πως το νέο full-length της μπάντας θα κυκλοφορήσει κάπου μέσα στο 2014. 1349 'Slaves' Official Lyric Video)