Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ο Ανδρέας Ασημακόπουλος Των 'Μαύρη Μαγιονέζα' Στο Rockabulary


Με μεγάλη χαρά φιλοξενούμε σήμερα στο Rockabulary τον Ανδρέα Ασημακόπουλο του ελληνικού σκληροπυρηνικού συγκροτήματος Μαύρη Μαγιονέζα. Ένα μουσικό σχήμα που περπατάει στον πλανήτη γη από το 1996 όταν η μπάντα από τη Θεσσαλονίκη ονόματι "Νυχτοπούλι" αποφασίζει να αλλάξει το όνομά της. Με ένα γεμάτο μουσικό φάσμα από hip-hop, drum'n'bass, breakbeat, electronica, blues και punk, οι Μαύροι Μαγιονέζα μετράνε 21 χρόνια μουσικής πορείας γεμάτα από ιδιαίτερες δισκογραφικές δουλειές, πολλές εμφανίσεις ενώ ήδη βρίσκονται στο στούντιο για τη δημιουργία νέου υλικού! Εμείς βρήκαμε τον Ανδρέα και μιλήσαμε μαζί του για το παρελθόν, το παρών αλλά και το μέλλον των αγαπημένων αυτών παιδιών από τη Θεσσαλονίκη!



Καλησπέρα Ανδρέα και καλωσήρθες στο Rockabulary! Μετράτε 21 χρόνια στην ελληνική ροκ σκηνή. Μίλησε μου λίγο για τα πρώτα βήματα της μπάντας. Πως γνωριστήκατε και δέσατε σαν συγκρότημα και τι προοπτικές υπήρχαν στη Θεσσαλονίκη του 1996 για τους νέους ροκ μουσικούς.
Ήταν τότε που είχα μόλις έρθει στην Θεσσαλονίκη για σπουδές. Στην προσπάθεια μου να κάνω μουσική, έπαιξα με διάφορους κι έκανα κάποιες ηχογραφήσεις. Μπαινοβγαίνοντας στα στούντιο κάποια στιγμή γνώρισα τα παιδιά και ένα συγκρότημα άρχισε να παίρνει πιο συγκεκριμένη μορφή. Το ονομάσαμε «Νυχτοπούλι» και κάναμε ένα demo και μερικές συναυλίες, πριν καταλήξουμε στην τελική σύνθεση και το καινούργιο όνομα… «Μαύρη Μαγιονέζα».
Οι προοπτικές ήταν και τότε τόσο δύσκολες, όσο… και σήμερα! Ίσως με άλλους τρόπους, αλλά το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο. Φαινόταν πρακτικά αδύνατο να αντιταχθείς στο mainstream, πόσο μάλλον να «ζήσεις» από μία τέτοια δραστηριότητα. Όμως δεν μας πείραζε, γιατί δεν ήταν αυτοί οι λόγοι που ασχοληθήκαμε με την μουσική. Εμείς θέλαμε απλά να δημιουργούμε, να παίζουμε, να επικοινωνούμε και να δίνουμε. Αυτά τα κάναμε έτσι κι αλλιώς…

Τι έχει αλλάξει από το ‘Νυχτοπούλι’ μέχρι σήμερα
Σήμερα έχουμε internet. Κατά τα άλλα, ο μεσαίωνας είναι ο ίδιος. 

Πες μου λίγο, πως είχε προκύψει το όνομα ‘Μαύρη Μαγιονέζα’ ;
Η «μαύρη μαγιονέζα» είναι το ίζημα που μορφοποιείται στον πυθμένα της θάλασσας εξαιτίας μιας πετρελαιοκηλίδας ή άλλων λυμάτων. Είναι ένα στρώμα τοξικής λάσπης εξαιρετικά βλαβερό για όλη την υποθαλάσσια ζωή.
Στην δικιά μας την περίπτωση, λειτούργησε περισσότερο συμβολικά. Πέρα από το εύηχο της φράσης, μας άρεσε ο συμβολισμός του «κατακαθιού», μιας και όσον αφορά την μουσική σκηνή της χώρας και τα «καθωσπρέπει» media, δεν ήμασταν ποτέ στην αφρόκρεμα. Νομίζω ότι ακόμα και μετά από είκοσι χρόνια, αυτό δεν έχει αλλάξει και μπορώ να σου πω ότι… μας χαροποιεί!

Η πρώτη μου επαφή με το συγκρότημα σας ήταν στο γυμνάσιο και αν ήταν κάτι που απολάμβανα ακούγοντας τα τραγούδια σας ήταν η κυνική και πιασάρικη θεματολογία των στίχων και οι ιδιαίτερες μουσικές σας. Αν λοιπόν βάζαμε μια ταμπέλα στα παραπάνω ποια θα ήταν αυτή;  Που εστιάζουν μουσικά και στιχουργικά οι Μαύρη Μαγιονέζα;
Το μουσικό στοίχημα ήταν να συνδυάσουμε είδη και φόρμες, που μας άρεσαν, ανεξαρτήτως του πόσο ετερόκλητα ήταν μεταξύ τους. Έτσι καταλήξαμε να ενσωματώσουμε μια πλειάδα άλλων μουσικών γύρω από έναν πυρήνα σκληρού ροκ, όπως η ηλεκτρονική μουσική, το blues, το funk, το hip-hop και αρκετά άλλα.
Στιχουργικά δεν έχω κάποια συνταγή. Τα περισσότερα τραγούδια έχουν να κάνουν με την σχέση του καθενός με τον εαυτό του και τον κόσμο, αλλά υπάρχει και ένας σημαντικός αριθμός τραγουδιών (σχεδόν δύο album) που έχουν καθαρά πολιτικό στίχο. Όμως αν το δεις με λίγο πιο ανοιχτό μυαλό και τα δεύτερα, δεν είναι μακριά από τα πρώτα.
Τελικά νομίζω ότι για να φτάσουν κάποιοι από τους στίχους μου να γίνουν τραγούδι της «Μαύρης Μαγιονέζας», θα πρέπει να κάνουν σε όλους μας «κλικ». Αυτό το ανεξήγητο, μαγικό «κλικ» που δεν ξέρεις τι είναι, αλλά σίγουρα σου μιλάει.

Κάποιο αγαπημένο ταξίδι που έχετε κάνει σαν συγκρότημα;
Έχουμε πολλές καλές αναμνήσεις από όλα τα μέρη που παίξαμε ανά την Ελλάδα. Αν πρέπει να ανασύρω μία, θα σου πω για κάποια συναυλία στα Χανιά, όπου ξεκινήσαμε με παιδικά τραγουδάκια στο αυτοκίνητο (ο Κώστας ήταν νέος μπαμπάς και είχε ξεχάσει να πάρει άλλα CD, ενώ είχε μόνο της κόρης του). Μετά την συναυλία καταλήξαμε μεθυσμένοι στα σοκάκια των Χανίων προσπαθώντας να βρούμε το ξενοδοχείο…

Μίλησε μου λίγο για τα συναισθήματα σας με το γύρισμα του πρώτου σας βίντεο κλιπ.
Ήμασταν εντελώς άπειροι με την διαδικασία, οπότε αποφασίσαμε να κάνουμε ότι πει ο σκηνοθέτης. Θυμάμαι με φρίκη την παχιά στρώση makeup που μου άπλωσε η μακιγιέρ. Περπατούσαμε στους δρόμους της Αθήνας και σκεφτόμουν ότι θα πρέπει να φαίνονταν πολύ γελοίο το σκηνικό στους περαστικούς. Τώρα που το ξανασκέφτομαι είχε όντως πλάκα.

Αν δημιουργούσατε τώρα το συγκρότημα  θα το κάνατε διαφορετικά;
Προσπαθούμε πάντοτε να μην επαναλαμβανόμαστε κι αυτό φαίνεται σε οποιονδήποτε έχει παρακολουθήσει την δισκογραφία μας. Με αυτή την έννοια, το συγκρότημα συνεχώς (προσπαθεί να) κάνει πράγματα διαφορετικά.
Τα καινούργια τραγούδια που ετοιμάζουμε τώρα είναι υπό αυτό το πρίσμα. Δίνουμε μεγάλη σημασία στον πειραματισμό και την εξερεύνηση. Το καινούργιο μας υλικό, αν και έχει έντονη την σφραγίδα του συγκροτήματος, είναι πολύ διαφορετικό από οτιδήποτε έχουμε κάνει μέχρι τώρα.

Ποια  είναι συμβουλή σου στους νέους μουσικούς
1. Να κάνουν πολλές πρόβες και μόνοι τους, αλλά και σαν μπάντα.
2. Να δουλεύουν (όσο είναι δυνατόν) με  επαγγελματίες που έχουν ακούσει/δει δουλειές τους και τους εμπιστεύονται.
3. Να μην ξεκατινιάζονται για άλλες μπάντες και να κοιτούν το πώς θα γίνουν καλύτεροι οι ίδιοι.  Ακόμα κι από αυτούς που δεν τους αρέσουν έχουν να κερδίσουν, αρκεί να έχουν ανοιχτό μυαλό.
4. Να προσπαθούν πάντα να ανοίγουν τους ορίζοντές τους ζώντας. Η έμπνευση έρχεται κυριολεκτικά από οπουδήποτε.
5. Να ξαναδιαβάσουν το 1.

Αυτό το καιρό εργάζεστε πάνω σε νέο υλικό. Έχετε αφοσιωθεί εξ ολοκλήρου σε αυτό το κομμάτι ή να περιμένουμε και κάποια επερχόμενη συναυλία;
Προφανώς η ενέργειά μας προς το παρόν είναι εξολοκλήρου αφιερωμένη στο καινούργιο album. Τα τραγούδια θα κυκλοφορήσουν πρώτα σαν ψηφιακά single με διαφορά περίπου 2 μηνών το ένα από το άλλο. Όταν κυκλοφορήσουν όλα, θα βγουν και σε CD/βινύλιο με πρόσθετο υλικό.
Παράλληλα θα κάνουμε και κάποιες συναυλίες, αλλά ακόμα είναι νωρίς να σκεφτούμε κάτι τέτοιο, τουλάχιστον μέχρι να ξεκινήσει να κυκλοφορεί το καινούργιο υλικό.
Προλαβαίνω την ερώτηση. Το πρώτο τραγούδι να το περιμένεις προς τον Απρίλιο.

Ανυπομονούμε για το καινούριο τραγούδι! Κλείνοντας τη συνέντευξη θα ήθελα να μου γράψεις τον αγαπημένο σου στίχο από το “Τεράστιο Πάρτυ”
Πάντα φωτιά σε κάθε απάτη
όσο πουλάτε καπνό θα σας πληρώνουμε στάχτη!!

Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σoυ!!
Ευχαριστούμε που είστε ανήσυχοι!
;)




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Βιντεοσκοπημένο υλικό από τη συναυλία των Helloween στην Στουτγάρδη

  Το θρυλικό συγκρότημα "Helloween" έπαιξε ζωντανά στις 11 Νοεμβρίου στη Στουτγάρδη της Γερμανίας. Οι Helloween απαρτίζονται από τους τραγουδιστές, Michael Kiske και Andi Deris, τους κιθαρίστες, Kai Hansen, Sascha Gerstner και Michael Weikath, τον μπασίστα Markus Grosskopf και τον drummer,  Dani Löble . Τα μέλη επανενώθηκαν για την παγκόσμια περιοδεία τους με το όνομα "Pumpkins United".  Είναι η πρώτη φορά, που ο Michael Kiske κάνει συναυλία μαζί με τους Helloween μετά από τόσα χρόνια μιας και αποχώρησε το 1993. 'Ιδια περίπου περίπτωση είναι και εκείνη του Hansen, αφού και αυτός έφυγε από τη μπάντα το 1986. Σε μερικές συναυλίες τους, βέβαια,  έπαιζε ζωντανά μαζί τους  όλα αυτά τα χρόνια.  Μπορείτε να παρακολουθήσετε παρακάτω την ερμηνεία των Helloween στη Γερμανία:

Οι Horrendous, Αποκαλύπτουν Λεπτομέρειες Και Πρώτο Single Του Νέου Τους Δίσκου.

Οι Αμερικάνοι Horrendous , έσκασαν με πακετάκι στο οποίο όχι μόνο αποκαλύπτουν όλες τις πληροφορίες για την επερχόμενη δισκογραφική τους δουλειά, όχι μόνο μοιράζονται εξώφυλλο και tracklist αυτής αλλά δίνουν και το πρώτο single για μια ολοκληρωμένη εικόνα. Το death metal συγκρότημα, σκοπεύει να κυκλοφορήσει το νέο του άλμπουμ Idol , στις 28 Σεπτεμβρίου παγκοσμίως παρέα με την εταιρία  Season Of Mist .  H διαδικασία σύνθεσης του Idol, διήρκησε 2 χρόνια και πιο συγκεκριμένα από το Φθινόπωρο του 2015 μέχρι και την Άνοιξη του 2017.  Η ηχογράφηση, μίξη και mastering πραγματοποιήθηκαν στο  Subterranean Watchtower Studios από τον  Damian Herring την περίοδο μεταξύ 2017 και 2018.  Δείτε παρακάτω εξώφυλλο και tracklist και ακούστε το "Soothsayer" . Tracklist 01. Prescience 02. Soothsayer 03. The Idolater 04. Golgothan Tongues 05. Divine Anhedonia 06. Devotion (Blood For Ink) 07. Threnody 08. Obolus

Μαύρη Μαγιονέζα: Επιστρέφουν Με Το Δεύτερο Φοβερό Single Τους 'Επίπεδη Γη' !

Επίπεδη Γη, τιτλοφορείται το ολοκαίνουριο τραγούδι του ελληνόφωνου και αγαπημένου underground συγκροτήματος Μαύρη Μαγιονέζα , το οποίο βρίσκεται διαθέσιμο από εχθές σε μουσικές πλατφόρμες καθώς επίσης και στο επίσημο site της μπάντας: www.mavrimagioneza.com Το κομμάτι, το οποίο είναι και το δεύτερο της επερχόμενης κυκλοφορίας των Μαύρη Μαγιονέζα, μπαίνει δυνατά και τα σπάει σε δροσερούς ροκ ρυθμούς, πικάντικους ήχους ενώ οι έξυπνες στροφές, τα φοβερά solos και οι καυστικοί στίχοι απογειώνουν το κομμάτι το οποίο έρχεται με την αυθεντική υπογραφή του συγκροτήματος!  Ρίξτε μια ματιά στο trailer του επερχόμενου βίντεο κλιπ και απολαύστε το κομμάτι παρακάτω! Από Το Δελτίο Τύπου Το καινούργιο τραγούδι της Μαύρης Μαγιονέζας με τίτλο «Επίπεδη Γη», είναι ένας ηχητικός δυναμίτης. Πριν καλά-καλά καταλάβεις τι είναι αυτά που λέει η δημοσιογράφος από το sample τηλεοπτικής εκπομπής, έρχονται τα τύμπανα, οι κιθάρες και το μπάσο με απίστευτη ροκ ενέργεια να πλαισιώσουν την «κολλητική» μελω