Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Album Review: Cockblockers - 'Cockblockers'

Οπαδοί του hard και metal ήχου μαζευτείτε! Αυτός ο δίσκος είναι για εσάς!Οι Καλαματιανοί 'Cockblockers' έρχονται να τα σπάσουν με την παρθενική δισκογραφική τους δουλειά που κυκλοφόρησε πριν λίγες ημέρες και μας άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις. Με μπόλικη δόση ενέργειας, φοβερές συνθέσεις και προσεγμένη δουλειά, παρουσιάζουν 10 πολύ καλά δουλεμένα κομμάτια που είμαι σίγουρη ότι θα κερδίσουν τους οπαδούς του είδους από το πρώτο τραγούδι!
Ο δίσκος κάνει την εισαγωγή του με το κομμάτι Driven Dog ένα hard rock κομμάτι με doom και stoner αναφλέξεις, πιασάρικες γκρουβιές και πλούσια καθαρά φωνητικά. Οι ενδιάμεσες ηχητικές εναλλαγές και τα γεμάτα κιθαριστικά solo αποπνέουν ένα πολύ καλό τεχνικό επίπεδο. Περνάει κομψά και όμορφα στο δεύτερο κομμάτι του δίσκου με τίτλο Deadweight το οποίο προσδίδει μια πιο ανέμελη και χαρούμενη rock and roll νότα η οποία δένει άριστα στην όλη stoner προσέγγιση. Οι πιο doom στιγμές ευδιάκριτες και απολαυστικές ενώ η μεταβολή των καθαρών φωνητικών σε ημί brutal και η rock and roll διάθεση μαγειρεύονται χάρμα και δημιουργούν ένα εξαιρετικό συνεκτικό αποτέλεσμα. Πάμε τώρα στο Carpet Burn με το συμπαγή και καθαρό stoner metal ηχητικό τοίχος, την ιδιαίτερη δυναμική και το doom φινίρισμα με τα φωνητικά που σιγοβράζουν πίσω από τις heavy μελωδίες για να συνεχίσουμε με το Absinthe του οποίου ο τίτλος συνδέεται άριστα με το κομμάτι. Εδώ θα βρούμε 80ς hard rock επιρροές προσαρμοσμένες με μοντέρνο τρόπο, μεθυστικές συνθέσεις και μια ιδέα heavy ψυχεδέλειας να πλανάται στον αέρα. Στα μισά του άλμπουμ βρίσκουμε το Enemies και μια από τις πολύ καλές στιγμές του δίσκου. Heavy ήχοι, έξυπνες κιθαριστικές αναφλέξεις και επιβλητικά φωνητικά όλα δουλεμένα και εκτελεσμένα με έναν έξυπνο και ευέλικτο μουσικό τρόπο που δε μπορεί να περάσει απαρατήρητος. Στην έκτη γραμμή έχουμε το Be My Valentine στο οποίο αναδεικνύεται η καθαρή stoner πλευρά των Cockblockers με μερικές μικρές ευχάριστες ηχητικές μεταβολές και μπόλικη δόση ενέργειας για να περάσουμε στο Sour και στη πιο μελωδική και αργή στιγμή του άλμπουμ με τα αργά και απολαυστικά hard rock riffs και την προσεγμένη βαριά ατμόσφαιρα. Συνεχίζουμε με το Taste Delight και το αγαπημένο μου του δίσκου. Υπάρχει απόλυτη ισορροπία ήχου και φωνητικών εδώ. Αριστοτεχνικά δομημένο με riffaρες που παράγουν μια ιδιαίτερη αίσθηση δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο heavy rock στοιχείο.  Ichi το προτελευταίο κομμάτι που έρχεται και τα διαλύει όλα λίγο πριν το τέλους του δίσκου. Κομψά επιθετικό θα ήταν ο σωστός τίτλος που θα έδινα. Έξαλλα όργανα που συνοδεύουν μοναδικά τα τσαμπουκαλεμένα φωνητικά σε ένα 4λεπτο 'headbagging' . Ο δίσκος κλείνει με το For The Loss το οποίο σε απογειώνει λίγο πριν την προσγείωση. Έκρηξη αδρεναλίνης σε ένα καθαρόαιμο hard rock κομμάτι ντυμένο με δυνατές μελωδίες και μια southern πινελιά.

Με το τέλος της ακρόασης δηλώνω πέρα για πέρα ικανοποιημένη. Το ευχάριστο μείγμα καθαρών φωνητικών, heavy μουσικών και ατμοσφαιρικών αλλαγών κατασκευάζουν έναν αναλλοίωτο και ευρύχωρο έδαφος χωρίς πολλές σάλτσες και υπερβολές. Το άλμπουμ ηχογραφήθηκε στο στούντιο 'The Slow Animals' στη Πάτρα μαζί με τον John Slacker ενώ η μίξη και το mastering έλαβαν χώρα στο SL studio.

Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 3 Φεβρουαρίου 2018
Βαθμολογία: 8/10

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Βιντεοσκοπημένο υλικό από τη συναυλία των Helloween στην Στουτγάρδη

  Το θρυλικό συγκρότημα "Helloween" έπαιξε ζωντανά στις 11 Νοεμβρίου στη Στουτγάρδη της Γερμανίας. Οι Helloween απαρτίζονται από τους τραγουδιστές, Michael Kiske και Andi Deris, τους κιθαρίστες, Kai Hansen, Sascha Gerstner και Michael Weikath, τον μπασίστα Markus Grosskopf και τον drummer,  Dani Löble . Τα μέλη επανενώθηκαν για την παγκόσμια περιοδεία τους με το όνομα "Pumpkins United".  Είναι η πρώτη φορά, που ο Michael Kiske κάνει συναυλία μαζί με τους Helloween μετά από τόσα χρόνια μιας και αποχώρησε το 1993. 'Ιδια περίπου περίπτωση είναι και εκείνη του Hansen, αφού και αυτός έφυγε από τη μπάντα το 1986. Σε μερικές συναυλίες τους, βέβαια,  έπαιζε ζωντανά μαζί τους  όλα αυτά τα χρόνια.  Μπορείτε να παρακολουθήσετε παρακάτω την ερμηνεία των Helloween στη Γερμανία:

Οι Horrendous, Αποκαλύπτουν Λεπτομέρειες Και Πρώτο Single Του Νέου Τους Δίσκου.

Οι Αμερικάνοι Horrendous , έσκασαν με πακετάκι στο οποίο όχι μόνο αποκαλύπτουν όλες τις πληροφορίες για την επερχόμενη δισκογραφική τους δουλειά, όχι μόνο μοιράζονται εξώφυλλο και tracklist αυτής αλλά δίνουν και το πρώτο single για μια ολοκληρωμένη εικόνα. Το death metal συγκρότημα, σκοπεύει να κυκλοφορήσει το νέο του άλμπουμ Idol , στις 28 Σεπτεμβρίου παγκοσμίως παρέα με την εταιρία  Season Of Mist .  H διαδικασία σύνθεσης του Idol, διήρκησε 2 χρόνια και πιο συγκεκριμένα από το Φθινόπωρο του 2015 μέχρι και την Άνοιξη του 2017.  Η ηχογράφηση, μίξη και mastering πραγματοποιήθηκαν στο  Subterranean Watchtower Studios από τον  Damian Herring την περίοδο μεταξύ 2017 και 2018.  Δείτε παρακάτω εξώφυλλο και tracklist και ακούστε το "Soothsayer" . Tracklist 01. Prescience 02. Soothsayer 03. The Idolater 04. Golgothan Tongues 05. Divine Anhedonia 06. Devotion (Blood For Ink) 07. Threnody 08. Obolus

Μαύρη Μαγιονέζα: Επιστρέφουν Με Το Δεύτερο Φοβερό Single Τους 'Επίπεδη Γη' !

Επίπεδη Γη, τιτλοφορείται το ολοκαίνουριο τραγούδι του ελληνόφωνου και αγαπημένου underground συγκροτήματος Μαύρη Μαγιονέζα , το οποίο βρίσκεται διαθέσιμο από εχθές σε μουσικές πλατφόρμες καθώς επίσης και στο επίσημο site της μπάντας: www.mavrimagioneza.com Το κομμάτι, το οποίο είναι και το δεύτερο της επερχόμενης κυκλοφορίας των Μαύρη Μαγιονέζα, μπαίνει δυνατά και τα σπάει σε δροσερούς ροκ ρυθμούς, πικάντικους ήχους ενώ οι έξυπνες στροφές, τα φοβερά solos και οι καυστικοί στίχοι απογειώνουν το κομμάτι το οποίο έρχεται με την αυθεντική υπογραφή του συγκροτήματος!  Ρίξτε μια ματιά στο trailer του επερχόμενου βίντεο κλιπ και απολαύστε το κομμάτι παρακάτω! Από Το Δελτίο Τύπου Το καινούργιο τραγούδι της Μαύρης Μαγιονέζας με τίτλο «Επίπεδη Γη», είναι ένας ηχητικός δυναμίτης. Πριν καλά-καλά καταλάβεις τι είναι αυτά που λέει η δημοσιογράφος από το sample τηλεοπτικής εκπομπής, έρχονται τα τύμπανα, οι κιθάρες και το μπάσο με απίστευτη ροκ ενέργεια να πλαισιώσουν την «κολλητική» μελω