Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Album Review: Legend Of The Seagullmen - Legend Of The Seagullmen


Οι Legend Of The Seagullmen είναι ένα supergroup, το οποίο απαρτίζεται από γνωστούς - άγνωστους - μουσικούς και είναι κυρίως το 'γέννημα' ενός οράματος του μουσικού - κιθαρίστα και σκηνοθέτη, Jimmy Hayward. Συγκεκριμένα, στα μέλη του θα βρούμε τον κιθαρίστα των Mastodon, Brent Hinds, τον κορυφαίο drummer της γενιάς μας, Danny Carey, από τους Tool, τον David 'The Doctor' Dreyer στα φωνητικά, τον Tim Dawson στην τρίτη κιθάρα και τον Chris DiGiovanni στα πλήκτρα. Βασική επιρροή από την μουσική και τους στίχους του ντεμπούτου του συγκροτήματος είναι η θάλασσα και το απέραντο γαλάζιο, που την περιστοιχίζει. Καπετάνιοι και ναυτικοί, που ακούτε ατόφιο rock και metal, αυτός εδώ ο ομότιτλος δίσκος είναι το καταλληλότερο soundtrack για να ταυτίσετε τις δικές σας περιπέτειες με εκείνες της μπάντας. 'Οσοι πάλι δεν έχετε καμία σχέση με τις πέντε θάλασσες, μην πτοείστε, οι Legend Of The Seagullmen ετοιμάζουν ταξίδι στο άγνωστο μονάχα για πάρτυ σας με βάρκα την ελπίδα!

Καθώς, ξεκινάει το album, η μπάντα σας καλωσορίζει στο πλοίο της και σας συστήνεται με το πρώτο της τραγούδι, "We Are The Seagullmen". Τρία λεπτά από απλό rock και μιας οπτικοακουστικής εμπειρίας, ξετυλίγονται στα αυτιά σας, ενώ όντως αρχίζετε να πιστεύετε ότι αναχωρείτε από κάποιο λιμάνι. Τα χαρακτηριστικά riffs του Hinds - αλά Mastodon - και το ιδιαίτερο παίξιμο των drumms του Carey δεν απουσιάζουν λεπτό από αυτήν την κυκλοφορία. Παράλληλα, οι ήχοι των γλάρων και των συναγερμών ανάμεσα στα τραγούδια κάνουν το ηχητικό αποτέλεσμα άκρως ψυχεδελικό και κινηματογραφικό. Τα καλύτερα και αξιοπρόσεχτα highlights αυτού του περιπετειώδους δημιουργήματος είναι τα "Fogger" και "Shipwreck", στα οποία θα πατήσετε με μεγάλη ευκολία το replay ξανά και ξανά. Πριν βιαστείτε και βγάλετε τα συμπεράσματα σας περί δικής μου υπερβολής, ακούστε αυτά τα δύο κομμάτια και θα με θυμηθείτε! Κατά τη διάρκεια του album θα βρείτε hard rock και country στιγμές, που θυμίζουν έντονα τους Clutch, μιας και η φωνή του 'The Doctor' προσπαθεί να φτάσει το επίπεδο, που βρίσκεται εκείνη του Neil Fallon. 'Ενα τέτοιο παράδειγμα βρίσκεται στο ομώνυμο τραγούδι του συγκροτήματος. Στην συνέχεια, θα βρείτε αρκετές 'δυσκολίες' στο ταξίδι σας στον ωκεανό, καθώς θα σας 'καταραστούν' οι εχθροί σας, ("Curse Of The Red Tide") και θα σας επιτεθούν θαλάσσια τέρατα, όπως μια "Orca" και ένας πελώριος "Giant". Γι' αυτό φυλάξτε τα ρούχα σας για να έχετε τα μισά! Ταυτόχρονα, μαζί με αυτά τα τραγούδια και το τελευταίο "Ballad Of The Deep Sea Diver" υπάρχουν άφθονα ψυχεδελικά σημεία και κλείνουν τον δίσκο, όσο πιο αριστουργηματικά γίνεται! 

Ο μύθος των Legend Of The Seagullmen 'ξεπετάχτηκε' από εκεί που δεν το περίμενε κανένας και για να πούμε του λόγου του αληθές, το supergroup καλά έκανε. Το ντεμπούτο τους είναι ένα διασκεδαστικό και επιτυχημένο άκουσμα, που 'δένει' το rock και το metal με έναν άψογο και κινηματογραφικό τρόπο και μας πείθει ότι ίσως και να βρήκαμε το καλύτερο supergroup για το 2018, φίλοι αναγνώστες! 'Οσοι θέλετε να ζήσετε μια εμπειρία σαν κι αυτήν, τούτο εδώ το album είναι μια απίστευτη βόλτα στα άδυτα νερά της θάλασσας και αξίζει να δαπανήσετε τον ελεύθερο χρόνο σας. 

Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 09/02/18
Label: Dine Alone Records
Βαθμολογία: 9/10


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Βιντεοσκοπημένο υλικό από τη συναυλία των Helloween στην Στουτγάρδη

  Το θρυλικό συγκρότημα "Helloween" έπαιξε ζωντανά στις 11 Νοεμβρίου στη Στουτγάρδη της Γερμανίας. Οι Helloween απαρτίζονται από τους τραγουδιστές, Michael Kiske και Andi Deris, τους κιθαρίστες, Kai Hansen, Sascha Gerstner και Michael Weikath, τον μπασίστα Markus Grosskopf και τον drummer,  Dani Löble . Τα μέλη επανενώθηκαν για την παγκόσμια περιοδεία τους με το όνομα "Pumpkins United".  Είναι η πρώτη φορά, που ο Michael Kiske κάνει συναυλία μαζί με τους Helloween μετά από τόσα χρόνια μιας και αποχώρησε το 1993. 'Ιδια περίπου περίπτωση είναι και εκείνη του Hansen, αφού και αυτός έφυγε από τη μπάντα το 1986. Σε μερικές συναυλίες τους, βέβαια,  έπαιζε ζωντανά μαζί τους  όλα αυτά τα χρόνια.  Μπορείτε να παρακολουθήσετε παρακάτω την ερμηνεία των Helloween στη Γερμανία:

Οι Horrendous, Αποκαλύπτουν Λεπτομέρειες Και Πρώτο Single Του Νέου Τους Δίσκου.

Οι Αμερικάνοι Horrendous , έσκασαν με πακετάκι στο οποίο όχι μόνο αποκαλύπτουν όλες τις πληροφορίες για την επερχόμενη δισκογραφική τους δουλειά, όχι μόνο μοιράζονται εξώφυλλο και tracklist αυτής αλλά δίνουν και το πρώτο single για μια ολοκληρωμένη εικόνα. Το death metal συγκρότημα, σκοπεύει να κυκλοφορήσει το νέο του άλμπουμ Idol , στις 28 Σεπτεμβρίου παγκοσμίως παρέα με την εταιρία  Season Of Mist .  H διαδικασία σύνθεσης του Idol, διήρκησε 2 χρόνια και πιο συγκεκριμένα από το Φθινόπωρο του 2015 μέχρι και την Άνοιξη του 2017.  Η ηχογράφηση, μίξη και mastering πραγματοποιήθηκαν στο  Subterranean Watchtower Studios από τον  Damian Herring την περίοδο μεταξύ 2017 και 2018.  Δείτε παρακάτω εξώφυλλο και tracklist και ακούστε το "Soothsayer" . Tracklist 01. Prescience 02. Soothsayer 03. The Idolater 04. Golgothan Tongues 05. Divine Anhedonia 06. Devotion (Blood For Ink) 07. Threnody 08. Obolus

1349, ‘Slaves’ – Δείτε Το Lyric Video!

Φίλοι του black metal σήμερα είναι η μέρα σας!Σας πάμε κατευθείαν στο Νορβηγικό συγκρότημα  1349 και τη κυκλοφορία του νέου τους τραγουδιού ‘Slaves'! Το κομμάτι είναι το πρώτο μετά τη 2010 κυκλοφορία της μπάντας ‘Demonoir’. Το ‘Slaves' σας δίνει όλα όσα μπορεί να θελήσει κάποιος από τους 1349. Βρώμικους ήχους,ουρλιαχτά,κακοπροαίρετους στίχους,έξαλλες εκρήξεις και πολλά περισσότερα!Απολαύστε το κομμάτι στο έπακρο επειδή δεν υπάρχει σχεδόν καμία πληροφορία για το αν οι 1349 θα κυκλοφορήσουν νέο άλμπουμ.Μπορούμε ωστόσο να επιβεβαιώσουμε πως το νέο full-length της μπάντας θα κυκλοφορήσει κάπου μέσα στο 2014. 1349 'Slaves' Official Lyric Video)