Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

30 Years Ago: Quiet Riot Release ‘Metal Health’

Οι Quiet Riot,το Μάρτιο του 1983 πήραν το μετάλλιο στο mainstream,με την κυκλοφορία τους 
‘Metal Health’.
Το άλμπουμ τους έγινε το πρώτο metal cd που συνέλαβε την πρώτη θέση στο Top 200 chart του Billboard Albums,πουλώντας πάνω από έξι εκατομμύρια αντίτυπα και ύψη στην ομάδα,στην κορυφή της σωρού του metal.Αλλά η πτώση της μπάντας θα αποδειχθεί εξίσου ξαφνική.Τροφοδοτούμενοι από αλκοόλ,ναρκωτικά,εγωκεντρικότητα και χρήματα,οι Quiet Riot θα πέσουν κατακόρυφα σε μια από τις πιο θεαματικές πτώσεις στην ιστορία της ροκ μουσικής.
 Αν και οι περισσότεροι οπαδοί δεν είχαν ακουστά τους Quiet Riot πριν από το ‘Metal Health’.« το συγκρότημα ήταν στην πραγματικότητα βετεράνοι της ροκ σκηνής, έχοντας κυκλοφορήσει δύο άλμπουμ στην Ιαπωνία εμφανιζόμενοι  με ένα νέο κιθαρίστα τον Randy Rhoads. 
Αφού χάσανε τον Rhoads,ο τραγουδιστής Kevin DuBrow αγωνίστηκε μέσα από μια σειρά ανεπιτυχών προσπαθειών σε άλλα έργα πριν από την ανάσταση των Quiet Riot με νέο lineup,αυτή τη φορά παρουσιάζοντας τον ντράμερ Frankie Banali,τον μπασίστα  Rudy Sarzo και τον κιθαρίστα Carlos Cavazo.
 Η ομάδα υπέγραψε συμφωνία με τον παραγωγό Spencer Proffer, ο οποίος ηχογράφησε το νέο τους άλμπουμ και τους πήρε να υπογράψουν στην CBS.Ο νέος τους δίσκος " Quiet Riot’s American debut"παρουσίαζε μια cover εκδοχή του Slade classic ‘Cum on Feel the Noize,’που η μπάντα ήταν αρχικά απρόθυμη να ηχογραφήσει.Αλλά η πορεία τους αποδείχθηκε τόσο καλή ώστε μετά την κυκλοφόρηση του single χτύπησαν την πέμπτη θέση στο Billboard charts. Μαζί με την επιτυχία του τραγουδιού ‘Metal Health’(Bang Your Head)‘,και βοηθόντας σε κανένα μικρό μέρος από τη συνεχόμενη έκθεση της μπάντας στο MTV - ξεκίνησε η μητρική στρατόσφαιρα του άλμπουμ.
 Αλλά καθώς το συγκρότημα γνώρισε την πρώτη βιασύνη της επιτυχίας,ξεκίνησαν επίσης να νιώθουν ότι τα οικονομικά οφέλη τους ήταν μικρότερα  από ό, τι τους άξιζε. 
Αν και παρόλη την μουσική τους τύχη,η περιουσία τους δεν ήταν όση είχαν φανταστεί και κατηγόρησαν τον  Proffer και τη συμφωνία που είχαν  υπογράψει μαζί του για αυτό,ειδικά ο DuBrow  έδειχνε την απογοήτευση του ξεκινώντας μια σειρά από συνεντεύξεις .
"Ήταν σαν να είχα στόχο το πόδι μου και πυροβόλησα" παραδέχθηκε o DuBrow σε ένα επεισόδιο του
 ‘Behind the Music.’"Και δεν τα λέω αυτά σε μια συνέντευξη,τα έχω πει σε αμέτρητες συνεντεύξεις και κανείς τους δεν μπορούσε να μου πει να το βουλώσω".
 Η αντίδραση που προήλθε από την έλλειψη της διπλωματίας,καθώς η δισκογραφική πιέζε να βιαστούνε για να βγουν στην αγορά,οδηγήσε το επόμενο άλμπουμ της ομάδας ‘Condition Critical,να μοιάζει με χλωμή επανακυκλοφορία του ‘Metal Health.φτιάχνοντας ένα καινούριο cover, 
το ‘Mama Weer All Crazee Now.’ 
Παρόλο που πούλησε τρία εκατομμύρια αντίτυπα,εξαφανίστηκε γρήγορα και η μπάντα άρχισε μια Spinal Tap-ish πτώση από την επιείκια που τους είχε δοθεί και τελικά συνέχισαν ανεπιτυχώς με διάφορες ενδεκάδες.
Ο DuBrow τελικά ανασχηματίσε τους Quiet Riot,κυκλοφορώντας το ‘Terrified’ το 1993.
Το ‘Metal Health’,ανασχηματίστηκε και αυτό το 1997  αλλά η στιγμή της μπάντας στον ήλιο είχε παρέλθει προ πολλού, και περιόδευσε μόνο σε επίπεδο συλλόγων για αρκετά χρόνια πριν από την κλήση ότι παρετείτε και πάλι το 2003.
Ο  DuBrow,έφτιαξε για ακόμη μια φορά το συγκρότημα με ένα νέο άλμπουμ με τίτλο  «Rehab» το 2006,το οποίο ήρθε και έφυγε με μόλις ένα εμπορικό κλαψούρισμα.
  Στις 27 Νοεμβρίου του 2007,ο  DuBrow βρέθηκε νεκρός στο διαμέρισμά του στο Λας Βέγκας. Αργότερα διαπιστώθηκε  ότι είχε πεθάνει απo υπερβολική δόση κοκαΐνης περίπου έξι ημέρες πριν.
 Αν και αυτό φαίνεται να είναι το τελικό χτύπημα για τους Quiet Riot, τον Σεπτέμβριο του 2010 ο Banali ανακοίνωσε ότι ένα νέο lineup του συγκροτήματος θα κυκλοφορήσει. 
Η μπάντα έχει περιοδεύσει σταθερά,δεδομένου ότι είχε γίνει καταγραφή τριών διαφορετικών τραγουδιστών σε λίγα χρόνια 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Βιντεοσκοπημένο υλικό από τη συναυλία των Helloween στην Στουτγάρδη

  Το θρυλικό συγκρότημα "Helloween" έπαιξε ζωντανά στις 11 Νοεμβρίου στη Στουτγάρδη της Γερμανίας. Οι Helloween απαρτίζονται από τους τραγουδιστές, Michael Kiske και Andi Deris, τους κιθαρίστες, Kai Hansen, Sascha Gerstner και Michael Weikath, τον μπασίστα Markus Grosskopf και τον drummer,  Dani Löble . Τα μέλη επανενώθηκαν για την παγκόσμια περιοδεία τους με το όνομα "Pumpkins United".  Είναι η πρώτη φορά, που ο Michael Kiske κάνει συναυλία μαζί με τους Helloween μετά από τόσα χρόνια μιας και αποχώρησε το 1993. 'Ιδια περίπου περίπτωση είναι και εκείνη του Hansen, αφού και αυτός έφυγε από τη μπάντα το 1986. Σε μερικές συναυλίες τους, βέβαια,  έπαιζε ζωντανά μαζί τους  όλα αυτά τα χρόνια.  Μπορείτε να παρακολουθήσετε παρακάτω την ερμηνεία των Helloween στη Γερμανία:

Οι Horrendous, Αποκαλύπτουν Λεπτομέρειες Και Πρώτο Single Του Νέου Τους Δίσκου.

Οι Αμερικάνοι Horrendous , έσκασαν με πακετάκι στο οποίο όχι μόνο αποκαλύπτουν όλες τις πληροφορίες για την επερχόμενη δισκογραφική τους δουλειά, όχι μόνο μοιράζονται εξώφυλλο και tracklist αυτής αλλά δίνουν και το πρώτο single για μια ολοκληρωμένη εικόνα. Το death metal συγκρότημα, σκοπεύει να κυκλοφορήσει το νέο του άλμπουμ Idol , στις 28 Σεπτεμβρίου παγκοσμίως παρέα με την εταιρία  Season Of Mist .  H διαδικασία σύνθεσης του Idol, διήρκησε 2 χρόνια και πιο συγκεκριμένα από το Φθινόπωρο του 2015 μέχρι και την Άνοιξη του 2017.  Η ηχογράφηση, μίξη και mastering πραγματοποιήθηκαν στο  Subterranean Watchtower Studios από τον  Damian Herring την περίοδο μεταξύ 2017 και 2018.  Δείτε παρακάτω εξώφυλλο και tracklist και ακούστε το "Soothsayer" . Tracklist 01. Prescience 02. Soothsayer 03. The Idolater 04. Golgothan Tongues 05. Divine Anhedonia 06. Devotion (Blood For Ink) 07. Threnody 08. Obolus

1349, ‘Slaves’ – Δείτε Το Lyric Video!

Φίλοι του black metal σήμερα είναι η μέρα σας!Σας πάμε κατευθείαν στο Νορβηγικό συγκρότημα  1349 και τη κυκλοφορία του νέου τους τραγουδιού ‘Slaves'! Το κομμάτι είναι το πρώτο μετά τη 2010 κυκλοφορία της μπάντας ‘Demonoir’. Το ‘Slaves' σας δίνει όλα όσα μπορεί να θελήσει κάποιος από τους 1349. Βρώμικους ήχους,ουρλιαχτά,κακοπροαίρετους στίχους,έξαλλες εκρήξεις και πολλά περισσότερα!Απολαύστε το κομμάτι στο έπακρο επειδή δεν υπάρχει σχεδόν καμία πληροφορία για το αν οι 1349 θα κυκλοφορήσουν νέο άλμπουμ.Μπορούμε ωστόσο να επιβεβαιώσουμε πως το νέο full-length της μπάντας θα κυκλοφορήσει κάπου μέσα στο 2014. 1349 'Slaves' Official Lyric Video)