Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Album Review: Immortal – Northern Chaos Godz




Παραδοσιακά η κάθε κυκλοφορία νέου άλμπουμ από τους Νορβηγούς δημιουργούσε πανικό στις τάξεις των οπαδών του ακραίου ήχου. Λογικό, αφού σχεδόν όλοι οι δίσκοι τους είναι πολύ υψηλού επιπέδου και ποτέ δεν θα λέγαμε ότι έχουν απογοητεύσει το κοινό τους.
Με μια διαφορά όμως. Αυτός εδώ είναι ο πρώτος δίσκος χωρίς τον παραδοσιακό αρχηγό τους, τον ABBATH (a.k.a. Olve Eikemo), ο οποίος  προς το τέλος του 2015 αποχώρησε με όχι και πολύ φιλικό τρόπο για να δημιουργήσει το προσωπικό του σχήμα που φέρει απλά το όνομά του.
Ενώ λοιπόν το μέλλον των IMMORTAL φαινόταν καταδικασμένο, ο έταιρος συνοδοιπόρος του ABBATH από τα παλιά DEMONAZ αναλαμβάνει τα φωνητικά και τις κιθάρες και μαζί με τον ντράμερ HORGH συνεχίζει να κρατάει ζωντανό το ιστορικό αυτό σχήμα. Κάνοντας και μια κίνηση ματ με την πρόσληψη του τεράστιου PETER TAGTGREN (HYPOCRISY, PAIN etc. Etc.) σε μπάσο και παραγωγή κυκλοφορεί 9 χρόνια μετά το «All shall Fall», τον νέο δίσκο των IMMORTAL με τον απλό και χαρακτηριστικό τίτλο “Northern Chaos Godz”.
Ένας τίτλος που δεν αφήνει αμφιβολίες για το τι γίνεται εδώ πέρα. Με το που ξεκινάει το πρώτο ομώνυμο κομμάτι αρχίζει το Χάος ! Υπερηχητικές ταχύτητες, παγωμένα φωνητικά, ντραμς από μυδράλιο και όλα όσα περιμένει να ακούσει κανείς από μια μπάντα του πρώτου κύματος  του κλασικού παραδοσιακού Νορβηγικού Black Metal. Ο χαμός συνεχίζεται και στο 2ο κομμάτι ενώ στο 3ο «Gates To Blashyrkh» η μπάντα θυμάται τις εποχές του BATTLES IN THE NORTH με λίγο πιο ρυθμικές αποχρώσεις. Το «Grim And Dark» που ακολουθεί είναι αυτό που λέει ο τίτλος του ενώ το «Called To Ice» είναι λίγο πιο ρυθμικό και άμεσο για να δώσει μια ανάσα καθώς φτάσαμε στα μισά του δίσκου. Στη συνέχεια έχουμε το «Where Mountains Rise» που πάλι όπως φανερώνει ο τίτλος, μας πηγαίνει στις (ελάχιστες) επικές στιγμές της μπάντας και κυρίως στα 2 προσωπικά πρότζεκτ του DEMONAZ (I και DEMONAZ). Στο προτελευταίο «Blacker Of Worlds» ανεβάζουμε πάλι τα γκάζια (όχι πολύ) και ο δίσκος κλείνει με το «Mighty Ravendark» το οποίο όπως εύκολα καταλάβατε, είναι ένα κλασικό IMMORTAL τραγούδι της BATTLES IN THE NORTH εποχής. Η διάρκεια του δίσκου δεν είναι μεγάλη θα λέγαμε για τα δεδομένα της εποχής, 42 λεπτά, αλλά ουδόλως μας χαλάει αυτό. Δε νομίζω ότι υπήρχε λόγος για κάτι περισσότερο.
Αν δε σας χαλάει η απουσία του ABBATH, σίγουρα πρέπει να αποκτήσετε αυτό το δίσκο, είναι ένας άξιος συνεχιστής της ιστορίας των IMMORTAL .
Ο DEMONAZ λέει ότι «Αυτός ο δίσκος δείχνει πως πρέπει να ηχούν οι IMMORTAL και ταυτόχρονα είναι ένας φόρος τιμής στο παρελθόν της μπάντας.»
Δεν έχει άδικο, ρίξτε στο ψαχνό !!!

Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 6/07/18
Label: Nuclear Blast Records
Βαθμολογία: 9/10

Line-up:
IMMORTAL online:
Demonaz | vocals, guitar
Horgh | drums
Peter Tägtgren | session bass



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Βιντεοσκοπημένο υλικό από τη συναυλία των Helloween στην Στουτγάρδη

  Το θρυλικό συγκρότημα "Helloween" έπαιξε ζωντανά στις 11 Νοεμβρίου στη Στουτγάρδη της Γερμανίας. Οι Helloween απαρτίζονται από τους τραγουδιστές, Michael Kiske και Andi Deris, τους κιθαρίστες, Kai Hansen, Sascha Gerstner και Michael Weikath, τον μπασίστα Markus Grosskopf και τον drummer,  Dani Löble . Τα μέλη επανενώθηκαν για την παγκόσμια περιοδεία τους με το όνομα "Pumpkins United".  Είναι η πρώτη φορά, που ο Michael Kiske κάνει συναυλία μαζί με τους Helloween μετά από τόσα χρόνια μιας και αποχώρησε το 1993. 'Ιδια περίπου περίπτωση είναι και εκείνη του Hansen, αφού και αυτός έφυγε από τη μπάντα το 1986. Σε μερικές συναυλίες τους, βέβαια,  έπαιζε ζωντανά μαζί τους  όλα αυτά τα χρόνια.  Μπορείτε να παρακολουθήσετε παρακάτω την ερμηνεία των Helloween στη Γερμανία:

Οι Horrendous, Αποκαλύπτουν Λεπτομέρειες Και Πρώτο Single Του Νέου Τους Δίσκου.

Οι Αμερικάνοι Horrendous , έσκασαν με πακετάκι στο οποίο όχι μόνο αποκαλύπτουν όλες τις πληροφορίες για την επερχόμενη δισκογραφική τους δουλειά, όχι μόνο μοιράζονται εξώφυλλο και tracklist αυτής αλλά δίνουν και το πρώτο single για μια ολοκληρωμένη εικόνα. Το death metal συγκρότημα, σκοπεύει να κυκλοφορήσει το νέο του άλμπουμ Idol , στις 28 Σεπτεμβρίου παγκοσμίως παρέα με την εταιρία  Season Of Mist .  H διαδικασία σύνθεσης του Idol, διήρκησε 2 χρόνια και πιο συγκεκριμένα από το Φθινόπωρο του 2015 μέχρι και την Άνοιξη του 2017.  Η ηχογράφηση, μίξη και mastering πραγματοποιήθηκαν στο  Subterranean Watchtower Studios από τον  Damian Herring την περίοδο μεταξύ 2017 και 2018.  Δείτε παρακάτω εξώφυλλο και tracklist και ακούστε το "Soothsayer" . Tracklist 01. Prescience 02. Soothsayer 03. The Idolater 04. Golgothan Tongues 05. Divine Anhedonia 06. Devotion (Blood For Ink) 07. Threnody 08. Obolus

Μαύρη Μαγιονέζα: Επιστρέφουν Με Το Δεύτερο Φοβερό Single Τους 'Επίπεδη Γη' !

Επίπεδη Γη, τιτλοφορείται το ολοκαίνουριο τραγούδι του ελληνόφωνου και αγαπημένου underground συγκροτήματος Μαύρη Μαγιονέζα , το οποίο βρίσκεται διαθέσιμο από εχθές σε μουσικές πλατφόρμες καθώς επίσης και στο επίσημο site της μπάντας: www.mavrimagioneza.com Το κομμάτι, το οποίο είναι και το δεύτερο της επερχόμενης κυκλοφορίας των Μαύρη Μαγιονέζα, μπαίνει δυνατά και τα σπάει σε δροσερούς ροκ ρυθμούς, πικάντικους ήχους ενώ οι έξυπνες στροφές, τα φοβερά solos και οι καυστικοί στίχοι απογειώνουν το κομμάτι το οποίο έρχεται με την αυθεντική υπογραφή του συγκροτήματος!  Ρίξτε μια ματιά στο trailer του επερχόμενου βίντεο κλιπ και απολαύστε το κομμάτι παρακάτω! Από Το Δελτίο Τύπου Το καινούργιο τραγούδι της Μαύρης Μαγιονέζας με τίτλο «Επίπεδη Γη», είναι ένας ηχητικός δυναμίτης. Πριν καλά-καλά καταλάβεις τι είναι αυτά που λέει η δημοσιογράφος από το sample τηλεοπτικής εκπομπής, έρχονται τα τύμπανα, οι κιθάρες και το μπάσο με απίστευτη ροκ ενέργεια να πλαισιώσουν την «κολλητική» μελω