Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Album Of The Week: Gaerea 'Unsettling Whispers'


Σήμερα κλείνουμε την εβδομάδα με τους Gaerea. Ένα συγκρότημα διαμάντι που έκανε την παρθενική του εμφάνιση εχθές με με το συγκλονιστικό 'Unsettling Whispers', το οποίο περιέχει 7 κομψοτεχνήματα άνευ προηγούμενου! 
Το συγκρότημα πήρε την έννοια του black metal και την μετάλλαξε με έναν μαγικό τρόπο. Δε ξέρω από που να αρχίσω. Ας πω καλύτερα ότι έχω ακούσει το δίσκο ήδη 5 φορές και πάω για έκτη και κάθε φορά μου ξυπνάει και διαφορετικά συναισθήματα. 
Η εισαγωγή γίνεται με το Svn ένα ατμοσφαιρικό post black κομμάτι, χτίζει προσεγμένα όλη την τρέλα που έπεται στην συνέχεια τουβλάκι, τουβλάκι ξεκινώντας σε μελωδικές γραμμές μέχρι την φοβερή ακουστική έκρηξη στα μισά του. Οι συνοδευτικές κραυγές απόγνωσης και απελπισίας διαμορφώνουν μια ζοφερή και ανατριχιαστική ατμόσφαιρα ενώ οι απότομες μεταβάσεις από sludge σε black θα μπορούσαν να συγκριθούν μόνο με την κορύφωση του οργασμού! Περνάμε στο Absent και εδώ παρατηρούμε την σθεναρή αφοσίωση στην οικοδόμηση της έντασης, καταφέρνοντας ένα ισχυρό και συνάμα εύθραυστο αποτέλεσμα. Στην τρίτη γραμμή του άλμπουμ βρίσκουμε το κομμάτι Whispers ένα εξαιρετικό πάντρεμα black και sludge ρυθμών, ( ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι καθ' όλη την διάρκεια του 'Unsettling Whispers' την προσοχή μου δεν κατάφερε να την αποσπάσει απολύτως τίποτα άλλο, πράγμα που είχα πολύ καιρό να νιώσω)! Το τέταρτο της σειράς μας συστήνεται ως Lifeless Immortality και εδώ το black στοιχείο είναι πιο ξεκάθαρο, κάτι που το διαφοροποιεί λίγο από τα υπόλοιπα κομμάτια αλλά σε καμία περίπτωση δεν ξενίζει τον ακροατή. Το Extension To Nothingness συνεχίζει και αυτό σε black κυρίως ρυθμούς με κραυγαλέα και παθιασμένα φωνητικά που αλληλοσυγκρούονται με γρήγορους παραμορφωμένους ήχους και βαθιά σκασίματα. Έπος!! Στην προτελευταία γραμμή πέφτουμε πάνω στο Cycle Of Decay ένα αγριεμένο ταραχώδες black metal κομμάτι με διάφορες ηχητικές στρώσεις που παίρνουν μορφή καθώς προχωράνε τα λεπτά. Η φωνητική ερμηνεία ισχυρή και τεντωμένη, τα riffs σπέρνουν το απόλυτο χάος ενώ στο σύνολο του θα μπορούσα να το περιγράψω ως δηλητήριο που βράζει. Ο δίσκος κλείνει με το πολύ, πάρα πολύ αγαπημένο μου Catharsis. Νομίζω ότι το έχω ξανά αναφέρει για το συγκεκριμένο κομμάτι ότι είναι ένα καθαρό διαμάντι αλλά θαρρώ πως δε φτάνει μια φορά. Απίστευτες εξάρσεις ρυθμών, αρρωστιάρικη ατμόσφαιρα, sludge και hardcore γραμμές να παίρνουν τη σκυτάλη και να οδηγούν αυτό το μεγαλοπρεπές άλμπουμ προς το τέλος ενώ τα φωνητικά πιο μαυρισμένα δεν έχει! Να σημειώσω ότι από το 3.53 και μέχρι το τέλος είναι από τις καλύτερες δικές μου στιγμές που έχω ακούσει έβερ! 
Με λίγα λόγια, σταματήστε ο,τι κάνετε και αρπάξτε τον δικό σας δίσκο από Gaerea γιατί πραγματικά αξίζει! Δε θα μιλήσω για την φοβερή παραγωγή, δε θα αναφερθώ στο τεχνικό κομμάτι που είναι πραγματικά άξιο σεβασμού ούτε για τη χημεία και απόδοση του συγκροτήματος που μας σερβίρει αυτό το μοναδικό συνταίριασμα ήχων, θα πω απλά για την μαεστρία με την οποία το συγκρότημα σε βάζει στο τρυπάκι 'να βιώσεις και να αρρωστήσεις μαζί τους'. Εγώ προσωπικά έπαθα Gaerea. Και ελπίζω να είναι μεταδοτικό! Enjoy!

Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 22 Ιουνίου 2018
Δισκογραφική Εταιρία: Transcending Obscurity Records 

Βαθμολογία: 9,5 /10



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Βιντεοσκοπημένο υλικό από τη συναυλία των Helloween στην Στουτγάρδη

  Το θρυλικό συγκρότημα "Helloween" έπαιξε ζωντανά στις 11 Νοεμβρίου στη Στουτγάρδη της Γερμανίας. Οι Helloween απαρτίζονται από τους τραγουδιστές, Michael Kiske και Andi Deris, τους κιθαρίστες, Kai Hansen, Sascha Gerstner και Michael Weikath, τον μπασίστα Markus Grosskopf και τον drummer,  Dani Löble . Τα μέλη επανενώθηκαν για την παγκόσμια περιοδεία τους με το όνομα "Pumpkins United".  Είναι η πρώτη φορά, που ο Michael Kiske κάνει συναυλία μαζί με τους Helloween μετά από τόσα χρόνια μιας και αποχώρησε το 1993. 'Ιδια περίπου περίπτωση είναι και εκείνη του Hansen, αφού και αυτός έφυγε από τη μπάντα το 1986. Σε μερικές συναυλίες τους, βέβαια,  έπαιζε ζωντανά μαζί τους  όλα αυτά τα χρόνια.  Μπορείτε να παρακολουθήσετε παρακάτω την ερμηνεία των Helloween στη Γερμανία:

Οι Horrendous, Αποκαλύπτουν Λεπτομέρειες Και Πρώτο Single Του Νέου Τους Δίσκου.

Οι Αμερικάνοι Horrendous , έσκασαν με πακετάκι στο οποίο όχι μόνο αποκαλύπτουν όλες τις πληροφορίες για την επερχόμενη δισκογραφική τους δουλειά, όχι μόνο μοιράζονται εξώφυλλο και tracklist αυτής αλλά δίνουν και το πρώτο single για μια ολοκληρωμένη εικόνα. Το death metal συγκρότημα, σκοπεύει να κυκλοφορήσει το νέο του άλμπουμ Idol , στις 28 Σεπτεμβρίου παγκοσμίως παρέα με την εταιρία  Season Of Mist .  H διαδικασία σύνθεσης του Idol, διήρκησε 2 χρόνια και πιο συγκεκριμένα από το Φθινόπωρο του 2015 μέχρι και την Άνοιξη του 2017.  Η ηχογράφηση, μίξη και mastering πραγματοποιήθηκαν στο  Subterranean Watchtower Studios από τον  Damian Herring την περίοδο μεταξύ 2017 και 2018.  Δείτε παρακάτω εξώφυλλο και tracklist και ακούστε το "Soothsayer" . Tracklist 01. Prescience 02. Soothsayer 03. The Idolater 04. Golgothan Tongues 05. Divine Anhedonia 06. Devotion (Blood For Ink) 07. Threnody 08. Obolus

Μαύρη Μαγιονέζα: Επιστρέφουν Με Το Δεύτερο Φοβερό Single Τους 'Επίπεδη Γη' !

Επίπεδη Γη, τιτλοφορείται το ολοκαίνουριο τραγούδι του ελληνόφωνου και αγαπημένου underground συγκροτήματος Μαύρη Μαγιονέζα , το οποίο βρίσκεται διαθέσιμο από εχθές σε μουσικές πλατφόρμες καθώς επίσης και στο επίσημο site της μπάντας: www.mavrimagioneza.com Το κομμάτι, το οποίο είναι και το δεύτερο της επερχόμενης κυκλοφορίας των Μαύρη Μαγιονέζα, μπαίνει δυνατά και τα σπάει σε δροσερούς ροκ ρυθμούς, πικάντικους ήχους ενώ οι έξυπνες στροφές, τα φοβερά solos και οι καυστικοί στίχοι απογειώνουν το κομμάτι το οποίο έρχεται με την αυθεντική υπογραφή του συγκροτήματος!  Ρίξτε μια ματιά στο trailer του επερχόμενου βίντεο κλιπ και απολαύστε το κομμάτι παρακάτω! Από Το Δελτίο Τύπου Το καινούργιο τραγούδι της Μαύρης Μαγιονέζας με τίτλο «Επίπεδη Γη», είναι ένας ηχητικός δυναμίτης. Πριν καλά-καλά καταλάβεις τι είναι αυτά που λέει η δημοσιογράφος από το sample τηλεοπτικής εκπομπής, έρχονται τα τύμπανα, οι κιθάρες και το μπάσο με απίστευτη ροκ ενέργεια να πλαισιώσουν την «κολλητική» μελω