Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ανταπόκριση: Crush/ Sorrows Path/ In Vein/ Project Renegade/ Chaos Realm @ Black Box Methodia

Το Σάββατο στις  5 Μαϊου, βρέθηκα στο Black Box Methodia για να παρακολουθήσω το metal fest που διοργανώθηκε από την Angels PR.  Σκοπός ήταν να καταγράψω το live, και με τη βοήθεια του Χρήστου Τριανταφύλλου, να φωτογραφίσουμε αυτή την όμορφη βραδιά.
Φτάσαμε στο μαγαζί περίπου 9 το βράδυ. Μπήκαμε μέσα και ψάξαμε να βρούμε κάποιο καλό σημείο ώστε να βλέπω όσο καλύτερα γινόταν!  Έτσι αποφασίσαμε να ανέβουμε στον επάνω όροφο και να  περιμένουμε να ξεκινήσει το live. Το μαγαζί ήταν σχεδόν άδειο αλλά υπέθεσα πως θα γέμιζε αργότερα. Η αλήθεια είναι πως δεν γνώριζα σχεδόν κανένα από τα συγκροτήματα που θα εμφανίζονταν, οπότε ήμουν περίεργη για το πως θα κυλούσε η βραδιά και τι μουσικές θα άκουγα!

Περίπου 9:20 λοιπόν, βγήκαν στη σκηνή οι Chaos Realm, ένα συγκρότημα από τρία νέα παιδιά που ξεκίνησαν πολύ δυναμικά βγάζοντας ένα βρώμικο αλλά συνάμα πιασάρικο ήχο!Αν και το μαγαζί δεν είχε γεμίσει ακόμη ο κόσμος είχε ήδη αρχίσει να ‘ανεβαίνει΄ εμψυχώνοντας  το συγκρότημα και μεταδίδοντας την ενέργεια  τους!  Έπαιξαν κάποια δικά τους κομμάτια αλλά και διασκευές, με ήχους κυρίως metal και thrash metal. Αν και στην αρχή έδειχναν κάπως αγχωμένοι με το πέρας των τραγουδιών όλα μπήκαν στη σειρά τους φροντίζοντας για μια πολύ καλή αρχή που μας ετοίμαζε για μια φοβερή συνέχεια!

Setlist
1066 (intro) 
SKULL HUNTER
NO RETURN
MANKIND'S TALE
BLACK DAYS
THE REALM OF CHAOS
REFUSE (Sepultura)
ACE OF SPADES (Motorhead)

Αμέσως μετά ακολούθησαν στη σκηνή οι εναλλακτικοί Project Renegade, ένα τετραμελές συγκρότημα οι οποίοι ανέβηκαν στην σκηνή και της έβαλαν στην κυριολεξία φωτιά! Η επικοινωνία τους με το κοινό έντονη, ενώ μουσικά κινήθηκαν σε alternative ήχους με αρκετά ηλεκτρονικά και ambient στοιχεία . 
Ήταν η μοναδική μπάντα της βραδιάς που στα φωνητικά είχαν κοπέλα, η οποία τα έδωσε όλα και μας ξεσήκωσε !Οι ίδιοι μας ενημέρωσαν πως ήταν το πρώτο τους live με το συγκεκριμένο line-up. Ξεκίνησαν με κομμάτια από το ντεμπούτο άλμπουμ τους και στη συνέχεια μας παρουσίασαν υλικό από τη νέα τους δουλειά, που θα κυκλοφορήσει φέτος.


Setlist
Intro 
NATURAL BORN KILLER
ONE OF THE CROWD
PRESSURE
THE NEW JOKER
LIBER8

Μετά απο μια παύση στη σκηνή ανέβηκαν οι  In Vein, ακόμη ένα τετραμελές συγκρότημα, μας παρουσίασαν μια άκρως ενδιαφέρουσα γκάμα από industrial ήχους και gothic-rock γραμμές. 
Το μαγαζί άρχισε να γεμίζει ενώ η διάθεση του κόσμου ήταν σε πλήρη αλληλεπίδραση με τα παιδιά δημιουργώντας μια ευχάριστη ατμόσφαιρα! Στην συγκεκριμένη εμφάνιση υπήρξε και ένα ατύχημα, με μια χορδή του κιθαρίστα τους να σπάει και για μερικά δευτερόλεπτα να επικρατεί μια αμηχανία, όμως αυτό όχι μόνο δεν τους πτόησε, αλλά το πήραν πάνω τους και ξεκίνησαν να παίζουν ακόμη δυνατότερα και σε πιο μέταλ ρυθμούς! 
Ιδιαίτερη εντύπωση μου προκάλεσε η φωνή του τραγουδιστή τους που είχε καθαρή goth χροιά!
Εκτός από κάποια κομμάτια τους και διασκευές, έπαιξαν και ένα κομμάτι από τη νέα τους δουλειά.

Setlist
Veil Of Pain
Heartblades 
Brandon Lee (69 Eyes cover) 
Clouds Open 
Vile Angel 
Die Again 
Rebel Yell (Billy Idol cover)

Η επόμενη μπάντα που ανέβηκε στη σκηνή ήταν οι αγαπημένοι Sorrows Path, οι οποίοι καταχειροκροτήθηκαν από το κοινό που ανυπομονούσε να τους απολαύσει μαζί με εμένα. Μια αρκετά δυνατή εμφάνιση από doom και power ήχους προσεκτικά μαγειρεμένους με τα φοβερά φωνητικά και εξαιρετική απόδοση όλων των οργάνων.
Το τεχνικό μέρος αξιοπρεπές και η χημεία των Sorrows Path ήταν εμφανή! Τα epic και progressive στοιχεία έδεναν άριστα με τον όλο χαρακτήρα της εμφάνισης των παιδιών και ενθάρρυναν το κοινό το οποίο τους συνόδευε με μεγάλη αγάπη καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος τους πάνω στη σκηνή σε ένα μαγαζί που είχε γεμίσει!

Setlist
TRAGEDY
A DANCE WITH THE DEAD
FANTASIES WILL NEVER DIE
METAPHYSICAL SONG
ALL LOVE IS LOST
EMPTY EYES AND BLACKENED HEARTS
EPOASIS
REVIVAL OF FEMININE GRANDEUR

Τέλος στη σκηνή εμφανίστηκαν οι Crush! Είχα μεγάλη περιέργεια για το συγκεκριμένο συγκρότημα μιας και όλοι έδειξαν να ενθουσιάζονται, αρχίζοντας να φωνάζουν και να χειροκροτούν! Μας παρουσίασαν δυο από τα νέα τους μέλη και στη συνέχεια έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό.Αν και είχα τις επιφυλάξεις μου, με έβαλαν κατευθείαν στο ρυθμό  και στο κλίμα τους! Το συγκρότημα αυτό, με το δυνατό ήχο του και τη σκηνική του παρουσία, γέμισε το χώρο με ενέργεια ολοκληρώνοντας μια βραδιά που στο σύνολο της ήταν πολύ όμορφη! Ερμήνευσαν κάποια παλιότερα αλλά και νέα κομμάτια τους  όμως δυστυχώς για προσωπικούς λόγους πριν προλάβουν να ολοκληρώσουν την εμφάνιση τους οι Crush, έπρεπε να αποχωρήσω από το live.

Setlist
INTRO
MARCH OF THE DEAD
GLORIEST NIGHT
KINGDOM OF THE KINGS
ON THE CROSS
…YEARS AGO
PRINCESS OF HELL
UNBORN
RUN TO THE HIGHWAY
NEMESIS
MORPHEUS WORLD

Η βραδιά μου άφησε μια πολύ όμορφη γεύση μιας και όλα τα συγκροτήματα φρόντισαν να εντυπωσιάσουν με την αρμονία των ήχων τους και το πάθος με το οποίο εξέφραζαν τις μουσικές τους ρίχνοντας μας όλους στο ρυθμό και παρέχοντας μας μια υπέροχη ανοιξιάτικη βραδιά!


Ανταπόκριση/ Φωτογραφίες:
Χρήστος Τριανταφύλλου 
Λουκία Τρύπα

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Βιντεοσκοπημένο υλικό από τη συναυλία των Helloween στην Στουτγάρδη

  Το θρυλικό συγκρότημα "Helloween" έπαιξε ζωντανά στις 11 Νοεμβρίου στη Στουτγάρδη της Γερμανίας. Οι Helloween απαρτίζονται από τους τραγουδιστές, Michael Kiske και Andi Deris, τους κιθαρίστες, Kai Hansen, Sascha Gerstner και Michael Weikath, τον μπασίστα Markus Grosskopf και τον drummer,  Dani Löble . Τα μέλη επανενώθηκαν για την παγκόσμια περιοδεία τους με το όνομα "Pumpkins United".  Είναι η πρώτη φορά, που ο Michael Kiske κάνει συναυλία μαζί με τους Helloween μετά από τόσα χρόνια μιας και αποχώρησε το 1993. 'Ιδια περίπου περίπτωση είναι και εκείνη του Hansen, αφού και αυτός έφυγε από τη μπάντα το 1986. Σε μερικές συναυλίες τους, βέβαια,  έπαιζε ζωντανά μαζί τους  όλα αυτά τα χρόνια.  Μπορείτε να παρακολουθήσετε παρακάτω την ερμηνεία των Helloween στη Γερμανία:

Οι Horrendous, Αποκαλύπτουν Λεπτομέρειες Και Πρώτο Single Του Νέου Τους Δίσκου.

Οι Αμερικάνοι Horrendous , έσκασαν με πακετάκι στο οποίο όχι μόνο αποκαλύπτουν όλες τις πληροφορίες για την επερχόμενη δισκογραφική τους δουλειά, όχι μόνο μοιράζονται εξώφυλλο και tracklist αυτής αλλά δίνουν και το πρώτο single για μια ολοκληρωμένη εικόνα. Το death metal συγκρότημα, σκοπεύει να κυκλοφορήσει το νέο του άλμπουμ Idol , στις 28 Σεπτεμβρίου παγκοσμίως παρέα με την εταιρία  Season Of Mist .  H διαδικασία σύνθεσης του Idol, διήρκησε 2 χρόνια και πιο συγκεκριμένα από το Φθινόπωρο του 2015 μέχρι και την Άνοιξη του 2017.  Η ηχογράφηση, μίξη και mastering πραγματοποιήθηκαν στο  Subterranean Watchtower Studios από τον  Damian Herring την περίοδο μεταξύ 2017 και 2018.  Δείτε παρακάτω εξώφυλλο και tracklist και ακούστε το "Soothsayer" . Tracklist 01. Prescience 02. Soothsayer 03. The Idolater 04. Golgothan Tongues 05. Divine Anhedonia 06. Devotion (Blood For Ink) 07. Threnody 08. Obolus

1349, ‘Slaves’ – Δείτε Το Lyric Video!

Φίλοι του black metal σήμερα είναι η μέρα σας!Σας πάμε κατευθείαν στο Νορβηγικό συγκρότημα  1349 και τη κυκλοφορία του νέου τους τραγουδιού ‘Slaves'! Το κομμάτι είναι το πρώτο μετά τη 2010 κυκλοφορία της μπάντας ‘Demonoir’. Το ‘Slaves' σας δίνει όλα όσα μπορεί να θελήσει κάποιος από τους 1349. Βρώμικους ήχους,ουρλιαχτά,κακοπροαίρετους στίχους,έξαλλες εκρήξεις και πολλά περισσότερα!Απολαύστε το κομμάτι στο έπακρο επειδή δεν υπάρχει σχεδόν καμία πληροφορία για το αν οι 1349 θα κυκλοφορήσουν νέο άλμπουμ.Μπορούμε ωστόσο να επιβεβαιώσουμε πως το νέο full-length της μπάντας θα κυκλοφορήσει κάπου μέσα στο 2014. 1349 'Slaves' Official Lyric Video)