Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Album Review: DDENT 'Toro'


DDENT είναι το ορχηστικό πνευματικό δημιούργημα του κιθαρίστα Louis Lambert και του ντράμερ του συγκροτήματος Marc Le Saux. Οι DDENT, δημιουργήθηκαν το 2014 όπου και κυκλοφόρησαν το πρώτο EP τους με τίτλο "Chien Noir" ενώ το 2017 απελευθέρωσαν το πρώτο full length άλμπουμ τους "آكتئاب". Και ενώ το "آكتئاب" αφηγείται το ενδοσκοπικό ταξίδι από τα μάτια ενός ποιητή, ο νέος τους δίσκος 'Toro' αναζητά την αλήθεια μέσω της δημιουργίας μας. Το άλμπουμ περιέχει 7 κομμάτια, οι τίτλοι των οποίων αναφέρονται στον ποιητικό τόμο "Llanto" του Federico Garcia Lorca καθώς επίσης και στην υποκείμενη έννοια της λέξης "duende", τη δημιουργική δύναμη που κατέχει ο καλλιτέχνης και με την οποία αναγκάζεται να μάχεται για να δώσει ζωή στην τέχνη του. 
Ένα εντυπωσιακό post metal ταξίδι που υπερβαίνει όλες τις προσδοκίες ξεκινάει με το πρώτο κομμάτι του δίσκου Dans la roseraie, και οι πρώτες ευχάριστες αλλά συνάμα μελαγχολικές μυρωδιές αναβλύζουν στο δωμάτιο. Κάπου στη μέση του τραγουδιού, η doom ένταση μπερδεύεται με τους post ήχους για να σε προετοιμάσει για το δεύτερο του άλμπουμ Dis à la lune qu'elle vienne. Οι μουσικές εδώ, θυμίζουν ένα μείγμα από If These Trees Could Talk και Year Of No Light ενώ η doomgaze/ shoegaze προσέγγιση το διαφοροποιεί λιγάκι από τα συνηθισμένα και του προσδίδει μια πιο ιδιαίτερη νότα. Περνάμε στη τρίτη γραμμή του Toro με το Longue, obscure et triste lune. Αυτό που βρήκα αξιοπρόσεχτο ακούγοντας το δίσκο, είναι η επαναλαμβανόμενη ένταση σε κάθε κομμάτι η οποία δε χτίζεται αλλά μένει σταθερή και τροποποιείται αλλά και πειραματίζεται με διάφορους ήχους. Η πυκνότητα των heavy riffs και των σκοτεινών μουσικών εναλλάσσεται και μπλέκεται με prog ροκ και δημιουργεί μια ακουστική τελειότητα. Περνάμε στο τέταρτο κομμάτι Torse de marbre. Προσωπικά ένιωσα λες και ακούω doom God Is An Astronaut το οποίο είναι τέλειο γιατί δεν είχα ξανασκεφτεί τους G.I.A.A ως doom σχήμα! Βασικά αυτό που έχετε να κάνετε στο συγκεκριμένο κομμάτι είναι να αφεθείτε! Να αφεθείτε και να απολαύσετε τις μυρωδιές και τα αρώματα του! Πάμε τώρα στην αγαπημένη μου στιγμή του δίσκου και στο κομμάτι L.s cloch.s d'ars.nic .t la fum:. Post/ doom και progressive γραμμές ενώνονται σε ένα φοβερά έξυπνο γλυκόπικρο αποτέλεσμα με μια τσιγαρισμένη επίγευση! Στη προ τελευταία θέση η ένταση αρχίζει να πέφτει με το La pluie emplit sa bouche. Ένα σκοτεινό στο σύνολο post rock κομμάτι με ευχάριστες αλλαγές στα tempos και πιο light προσέγγιση από ο,τι ακούσαμε στα προηγούμενα 5 κομμάτια για να κλείσει με το μελωδικό post/ progressive Noir taureau de douleur αφήνοντας με πολύ ικανοποιημένη! 
Το Toro, είναι μια εύθραυστη δημιουργία ήχων με προσεγμένη βαρύτητα και ένταση που χτίζεται και διατηρείται σε όλο το άκουσμα του, ενώ πέφτει σιγά σιγά και όμορφα μέχρι το τέλος του. Η δεξιοτεχνία στις συνθέσεις είναι τόσο εντυπωσιακή που δεν καταλαβαίνεις την απουσία φωνητικής ερμηνείας και βασικά δε θεωρώ ότι χρειάζεται κιόλας. Οι psych / doom εξάρσεις είναι αρκετά ενδιαφέρουσες ενώ στο σύνολο του θεωρώ ότι θα σας ικανοποιήσει όλους! Η ηχογράφηση και παραγωγή έγιναν από τον Chris Fielding στο Skyhammer Studio ενώ πίσω από το mastering βρίσκεται ο James Plotkin.
Enjoy!
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 23 Μαρτίου 2018
βαθμολογία: 9/ 10

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Βιντεοσκοπημένο υλικό από τη συναυλία των Helloween στην Στουτγάρδη

  Το θρυλικό συγκρότημα "Helloween" έπαιξε ζωντανά στις 11 Νοεμβρίου στη Στουτγάρδη της Γερμανίας. Οι Helloween απαρτίζονται από τους τραγουδιστές, Michael Kiske και Andi Deris, τους κιθαρίστες, Kai Hansen, Sascha Gerstner και Michael Weikath, τον μπασίστα Markus Grosskopf και τον drummer,  Dani Löble . Τα μέλη επανενώθηκαν για την παγκόσμια περιοδεία τους με το όνομα "Pumpkins United".  Είναι η πρώτη φορά, που ο Michael Kiske κάνει συναυλία μαζί με τους Helloween μετά από τόσα χρόνια μιας και αποχώρησε το 1993. 'Ιδια περίπου περίπτωση είναι και εκείνη του Hansen, αφού και αυτός έφυγε από τη μπάντα το 1986. Σε μερικές συναυλίες τους, βέβαια,  έπαιζε ζωντανά μαζί τους  όλα αυτά τα χρόνια.  Μπορείτε να παρακολουθήσετε παρακάτω την ερμηνεία των Helloween στη Γερμανία:

Οι Horrendous, Αποκαλύπτουν Λεπτομέρειες Και Πρώτο Single Του Νέου Τους Δίσκου.

Οι Αμερικάνοι Horrendous , έσκασαν με πακετάκι στο οποίο όχι μόνο αποκαλύπτουν όλες τις πληροφορίες για την επερχόμενη δισκογραφική τους δουλειά, όχι μόνο μοιράζονται εξώφυλλο και tracklist αυτής αλλά δίνουν και το πρώτο single για μια ολοκληρωμένη εικόνα. Το death metal συγκρότημα, σκοπεύει να κυκλοφορήσει το νέο του άλμπουμ Idol , στις 28 Σεπτεμβρίου παγκοσμίως παρέα με την εταιρία  Season Of Mist .  H διαδικασία σύνθεσης του Idol, διήρκησε 2 χρόνια και πιο συγκεκριμένα από το Φθινόπωρο του 2015 μέχρι και την Άνοιξη του 2017.  Η ηχογράφηση, μίξη και mastering πραγματοποιήθηκαν στο  Subterranean Watchtower Studios από τον  Damian Herring την περίοδο μεταξύ 2017 και 2018.  Δείτε παρακάτω εξώφυλλο και tracklist και ακούστε το "Soothsayer" . Tracklist 01. Prescience 02. Soothsayer 03. The Idolater 04. Golgothan Tongues 05. Divine Anhedonia 06. Devotion (Blood For Ink) 07. Threnody 08. Obolus

1349, ‘Slaves’ – Δείτε Το Lyric Video!

Φίλοι του black metal σήμερα είναι η μέρα σας!Σας πάμε κατευθείαν στο Νορβηγικό συγκρότημα  1349 και τη κυκλοφορία του νέου τους τραγουδιού ‘Slaves'! Το κομμάτι είναι το πρώτο μετά τη 2010 κυκλοφορία της μπάντας ‘Demonoir’. Το ‘Slaves' σας δίνει όλα όσα μπορεί να θελήσει κάποιος από τους 1349. Βρώμικους ήχους,ουρλιαχτά,κακοπροαίρετους στίχους,έξαλλες εκρήξεις και πολλά περισσότερα!Απολαύστε το κομμάτι στο έπακρο επειδή δεν υπάρχει σχεδόν καμία πληροφορία για το αν οι 1349 θα κυκλοφορήσουν νέο άλμπουμ.Μπορούμε ωστόσο να επιβεβαιώσουμε πως το νέο full-length της μπάντας θα κυκλοφορήσει κάπου μέσα στο 2014. 1349 'Slaves' Official Lyric Video)