Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αποχαιρετώντας τους Him

 Λίγος καιρός έμεινε μέχρι τη λήξη της περιοδείας Bang and Whimper 2017 - The Farewell Tour που θα λάβει χώρα στο Ελσίνκι της Φιλανδίας στις 31 Δεκεμβρίου.Το Μάρτιο που μας πέρασε,ο frontman του συγκροτήματος Ville Valo είχε δηλώσει πως κλείνει το κεφάλαιο μιας 26 χρόνων μουσικής πορείας του συγκρότηματος.’Ολοκληρώσαμε το σχέδιο,λύσαμε το παζλ και γυρίσαμε το κλειδί .Ευχαριστω’.
Η Ελλάδα βέβαια,δεν ήταν απο τις τυχερές χώρες που εμφανίστηκε ή θα εμφανιστεί μέχρι τέλους του χρόνου το συγκρότημα (16 στο σύνολό τους),οπότε πάλι καλά που προλάβαμε και τους είδαμε μια τελευταία φορά το 2014.
Οι Him, είναι απο τα πιο πετυχημένα συγκροτήματα της Φιλανδίας,με πωλήσεις που ξεπερνούν τους 10.000.000 δίσκους.Το λογότυπό τους heartagram,έχει εμφανιστεί σε διάφορες σειρές και ταινίες.Ο Ville Valo σε μια ερώτηση για το τι σημαίνει,είχε απαντήσει πως στην ουσία είναι μια καρδιά μέσα σε μια πεντάλφα.Αντιπροσωπεύει δηλαδή το καλό και το κακό.
Οι Him(His Infernan Majestry),δημιουργήθηκαν το 1995 απο το τραγουδιστή και τραγουδοποιό Ville Hermany Valo και το κιθαρίστα του συγκροτήματος ‘Linde.’ Κύρια καλλιτεχνική φιλοδοξία του συγκροτήματος; Η δημιουργία τραγουδιών σε παρόμοια μουσική πορεία που κινήθηκαν οι Sisters of Mercy .

 Το 1996 κυκλοφορούν το πρώτο και μοναδικό EP τους 666 Ways to Love: Prologue το οποίο παρόλο του ότι ηχογραφήθηκε σε μόλις 5 ημέρες,επίτευξε σημαντικούς επαίνους στην Σκανδιναβική αγορά!Το συγκεκριμένο EP,περιέχει ένα απο τα πιο αναγνωρισμένα single τους 'Wicked Game',που πρώτο ακούσαμε απο Chris Issack.
(Να σημειώσουμε οτι η γυναίκα που εμφανίζεται στο εξώφυλλο,είναι η μητέρα του Ville Valo στη δεκαετία του 1960).Κάπως έτσι λοιπόν γεννιέται το 'love metal'!





 Μετά τη πρώτη δισκογραφική τους προσπάθεια με το 666 Ways to Love: Prologue,η οποία και έδωσε στο συγκρότημα την ώθηση στο να αποκτήσει τη δική του μουσική ιδεολογία και ταυτότητα,επιστρέφουν ένα χρόνο αργότερα το 1997,πιο οργανωμένοι και ξεκάθαροι μουσικά με το ντεμπούτο άλμπουμ τουs Greatest Lovesongs Vol. 666.Το άλμπουμ,το οποίο και έγινε χρυσό και πλατινένιο στη Φιλανδία,με κομμάτια όπως your sweet six six six,its all tearts,the beginning of the end,for you και με μια πινελιά δεκαετίας ’80,κάνει μια δυναμική πρώτη εμφάνιση και χαράζει τη δική του gothic πορεία.



 Το 2000,απελευθερώνουν το δίσκο σταθμό κατά τη ταπεινή μου άποψη και χαράζουν το στίγμα τους σε σχήμα heartagram!To Razorblade Romance,από κάθε άποψη είναι μοναδικό.Στην ουσία είναι ένα άλμπουμ γεμάτο hits.Join me in death,bury me deep inside your heart,poison girl..(Το οποίο poison girl  γράφτηκε για μια κοπέλα του Ville Valo και όπως είχε πει ο καλλιτέχνης 'Για το πως μπορείς να καταστρέψεις κάτι όμορφο.Το Razorblade Romance,κατάφερε και σκαρφάλωσε στη πρώτη θέση των charts σε Γερμανία,Φιλανδία και Αυστρία,έγινε χρυσός στην Αυστρία,3 φορές χρυσός στη Γερμανία και 2 φορές πλατινένιος στη Φιλανδία.Επίσης,οι Him ψηφίστηκαν μπάντα της χρονιάς για το άλμπουμ στα βραβεία EMMA.


 Ένα χρόνο μετά την αξιοσημείωτη επιτυχία τους,κυκλοφορούν το Deep Shadows And Brilliant Highlights στο οποίο παρατηρούμε αρκετές διαφορές σε σχέση με τη προηγούμενη δουλειά τους.Ένα άλμπουμ πιο ώριμα μελωδικό και μελαγχολικό σε σχέση με το Razorblade Romance,με πολύ καθαρό ήχο,αλλα με την ίδια εξαιρετική παραγωγή και την υπέροχη ερμηνεία του Ville Valo.Ο δίσκος έγινε πλατινένιος στη Φιλανδία και χρυσός στην Αυστρία.Κατέκτησε επίσης τη πρώτη θέση στα φιλανδικά και αυστριακά album charts και την δεύτερη στα γερμανικά.




2003.'Love Metal'.O Ville Valo είχε πεί για αυτό το δίσκο 'Βρήκαμε τον ήχο μας και βρήκα τον εαυτό μου.Αυτή είναι μια δήλωση της μπάντας για το τι είμαστε'.
Εδώ το συγκρότημα έβγαλε τα μεγάλα όπλα!(Buried Alive by Love,the Funeral of Hearts,sweet Pandemonium,soul on Fire)
Ένας δίσκος υψηλής ηχητικής ποιότητας,πιο οργανικός και δυναμικός,με εξαιρετικά riffs και ενέργεια.Ο Mape Ollila είχε δηλώσει στο Imperiumi.net 'Υπάρχουν πολλές μπάντες στη Φιλανδία που κάνουν το ίδιο πράγμα,αλλα με το Love Metal οι Him για μια ακόμη φορά απέδειξαν οτι είναι ένα βήμα μπροστά απο όλους'.
Ο δίσκος έγινε πλατινένιος στη Φιλανδία και χρυσός στη Γερμανία.
Ήρθε πρώτος στα φιλανδικά και γερμανικά album charts και πέμπτος στα αυστριακά.

Το 2005,το συγκρότημα κυκλοφόρησε τον δεύτερο πιο πετυχημένο δίσκο κατά τη γνώμη των κριτικών,Το Dark Light'.
Πιο προσεγμένος και εύκολος ηχητικά,παρέχοντας ομως στον ακροατή μια σκοτεινή και κινηματογραφική εμπειρία.
Κερδίζει 2 πρωτιές στα Ελληνικά και Φιλανδικά charts,γίνεται χρυσός σε Γερμανία,Ηνωμένο Βασίλειο και Ηνωμένες Πολιτείες και πλατινένιος στη Φιλανδία.Η 'New York Times' χαρακτήρισε το δίσκο ως τον πιο στέρεο του συγκροτήματος,ενώ το 2016 το Metal Hammer,ψήφισε το Dark Light ως το δεύτερο καλύτερο δίσκο του 21ου αιώνα.



2007.Watch me fall for you my venus doom.Δε περιγράφω άλλο.Δε ξέρω πόσες φορές μπορεί να έχει παίξει σε επανάληψη αυτό το τραγούδι.Αυτή τη φορά,βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια πιο heavy εκδοχή του συγκροτήματος και ίσως πιο πειραματική.Ένας δίσκος που μπορεί να ικανοποιήσει έναν απαιτητικό οπαδό της hard rock σκηνής.O Ville Valo,στο Venus Doom ,επηρεασμένος απο τις δυσκολίες που περνούσε εκείνο το διάστημα(λόγος είχε γίνει για το χωρισμό του με την Jonna Nygrén οπως επίσης και το πρόβλημα του με το αλκοόλ),ξέσπασε στη μουσική.Και καλά έκανε,γιατί παρόλο που δεν απέσπασε τις καλύτερες κριτικές,τα κομμάτια (Venus Doom,Cyanide Sun,Sleepwalking Past Hope,Bleed Well) ήταν μερικές απο τις καλύτερες στιγμές του συγκροτήματος.Ο δίσκος έγινε χρυσός στη Φιλανδία και κατέκτησε τη πρώτη θέση στα αμερικάνικα Hard Rock Albums Charts.

Το 2010,οι HIM επιστρέφουν με μια πιο 'ανοιχτή απόχρωση του μαύρου,το έβδομο στούντιο άλμπουμ τους Screamworks: Love in Theory and Practice.Ένας δίσκος πιο χαρούμενος και  φωτεινός απο τους προηγούμενους,με μια δόση '80ς ,γίνεται χρυσός στη Φιλανδία και πιάνει μια καλή θέση στα παγκόσμια charts.Ο Ville Valo είχε πει για το The Foreboding Sense of Impending Happiness" Είναι το πιο πειραματικό κομμάτι του άλμπουμ και έχει αρκετές επιρροές απο το Take My Breath Away Των Berlin'.Το άλμπουμ συγκέντρωσε γενικά θετικές κριτικές και είχε αρκετή υποστήριξη απο το ραδιοφώνο.

To 2013,το συγκρότημα κυκλοφορεί τον τελευταίο του δίσκο που ακούει στο όνομα Tears on Tape.
 Δεν είναι βέβαια το άλμπουμ με το οποίο θα θυμόμαστε τους ΗΙΜ,αλλα αξίζει μια ευκαιρία καθώς πορεύεται με κάποια αξιοπρόσεχτα κομμάτια.Μελαγχολικός κατά κύριο λόγο αλλα με δυναμικές στιγμές,ένα καθαρό παράδειγμα του σκοτεινού και συνάμα ποιητικού ήχου των HIM.Ευδιάκριτη είναι επίσης η επιρροή του απο το Venus Doom σε αυτό το δίσκο και μπορούμε να πούμε πως γενικά πλησιάζει αρκετά.Με την ολοκλήρωση του άλμπουμ βέβαια,ο Ville Valo είχε πει πως θα δούμε νέα δουλειά το 2016 αλλα μείναμε με τη χαρά.


Τελειώνοντας λοιπόν το άρθρο,δε θα πω πως δε νιώθω ένα μικρό κόμπο στο λαιμό.Γιατί το πράγμα με τους Him έχει ως εξής.Η θα τους λατρεύεις η θα τους μισείς.(Ντροπή).Αλλα και στις δύο περιπτώσεις το κάνεις με πάθος.Καλώς η κακώς των πραγμάτων,οι HIM μεγάλωσαν μια ολόκληρη γενιά με τη μουσική τους. Κλάψαμε,γελάσαμε ταυτιστήκαμε με τους στίχους και τις υπέροχες μελωδίες.Νομίζω πως ο Ville Vallo πραγματικά έχει γράψει ένα τραγούδι για το καθένα μας.Και τους αγαπάμε για αυτό.Και θα είμαστε για πάντα μουσικά δεμένοι μαζί τους!



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Βιντεοσκοπημένο υλικό από τη συναυλία των Helloween στην Στουτγάρδη

  Το θρυλικό συγκρότημα "Helloween" έπαιξε ζωντανά στις 11 Νοεμβρίου στη Στουτγάρδη της Γερμανίας. Οι Helloween απαρτίζονται από τους τραγουδιστές, Michael Kiske και Andi Deris, τους κιθαρίστες, Kai Hansen, Sascha Gerstner και Michael Weikath, τον μπασίστα Markus Grosskopf και τον drummer,  Dani Löble . Τα μέλη επανενώθηκαν για την παγκόσμια περιοδεία τους με το όνομα "Pumpkins United".  Είναι η πρώτη φορά, που ο Michael Kiske κάνει συναυλία μαζί με τους Helloween μετά από τόσα χρόνια μιας και αποχώρησε το 1993. 'Ιδια περίπου περίπτωση είναι και εκείνη του Hansen, αφού και αυτός έφυγε από τη μπάντα το 1986. Σε μερικές συναυλίες τους, βέβαια,  έπαιζε ζωντανά μαζί τους  όλα αυτά τα χρόνια.  Μπορείτε να παρακολουθήσετε παρακάτω την ερμηνεία των Helloween στη Γερμανία:

Οι Horrendous, Αποκαλύπτουν Λεπτομέρειες Και Πρώτο Single Του Νέου Τους Δίσκου.

Οι Αμερικάνοι Horrendous , έσκασαν με πακετάκι στο οποίο όχι μόνο αποκαλύπτουν όλες τις πληροφορίες για την επερχόμενη δισκογραφική τους δουλειά, όχι μόνο μοιράζονται εξώφυλλο και tracklist αυτής αλλά δίνουν και το πρώτο single για μια ολοκληρωμένη εικόνα. Το death metal συγκρότημα, σκοπεύει να κυκλοφορήσει το νέο του άλμπουμ Idol , στις 28 Σεπτεμβρίου παγκοσμίως παρέα με την εταιρία  Season Of Mist .  H διαδικασία σύνθεσης του Idol, διήρκησε 2 χρόνια και πιο συγκεκριμένα από το Φθινόπωρο του 2015 μέχρι και την Άνοιξη του 2017.  Η ηχογράφηση, μίξη και mastering πραγματοποιήθηκαν στο  Subterranean Watchtower Studios από τον  Damian Herring την περίοδο μεταξύ 2017 και 2018.  Δείτε παρακάτω εξώφυλλο και tracklist και ακούστε το "Soothsayer" . Tracklist 01. Prescience 02. Soothsayer 03. The Idolater 04. Golgothan Tongues 05. Divine Anhedonia 06. Devotion (Blood For Ink) 07. Threnody 08. Obolus

1349, ‘Slaves’ – Δείτε Το Lyric Video!

Φίλοι του black metal σήμερα είναι η μέρα σας!Σας πάμε κατευθείαν στο Νορβηγικό συγκρότημα  1349 και τη κυκλοφορία του νέου τους τραγουδιού ‘Slaves'! Το κομμάτι είναι το πρώτο μετά τη 2010 κυκλοφορία της μπάντας ‘Demonoir’. Το ‘Slaves' σας δίνει όλα όσα μπορεί να θελήσει κάποιος από τους 1349. Βρώμικους ήχους,ουρλιαχτά,κακοπροαίρετους στίχους,έξαλλες εκρήξεις και πολλά περισσότερα!Απολαύστε το κομμάτι στο έπακρο επειδή δεν υπάρχει σχεδόν καμία πληροφορία για το αν οι 1349 θα κυκλοφορήσουν νέο άλμπουμ.Μπορούμε ωστόσο να επιβεβαιώσουμε πως το νέο full-length της μπάντας θα κυκλοφορήσει κάπου μέσα στο 2014. 1349 'Slaves' Official Lyric Video)