Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Live Review: Poem, Nochnoy Dozor, Groove Therapist, 15/02/19, Κύτταρο

Φωτογραφίες: Χρήστος Λεμονής

Αν και το βράδυ της Παρασκευής ήταν βροχερό και γεμάτο κρύο, η πρόταση για τη συναυλία των Poem, πίσω στη πρωτεύουσα, ήταν άκρως δελεαστική. Όχι μόνο, γιατί επέστρεφαν, με απώτερο σκοπό να κατακτήσουν με την εμφάνισή τους την Αθήνα, αλλά γιατί στο πλευρό τους θα ήταν ακόμα οι καταπληκτικοί (και προσφάτως αγαπημένοι μου), ατμοσφαιρικοί, Nochnoy Dozor, και οι ανερχόμενοι progsters Groove Therapist. Ειλικρινά, είχα μεγάλη περιέργεια να δω τι θα συνέβαινε στο Κύτταρο, με ένα τέτοιο εκπληκτικό line up επί σκηνής και επί τω έργω.  


Πιστοί στο πρόγραμμα, λίγα λεπτά μετά τις 21:00 πήραν τη σκυτάλη οι Αθηναίοι prog metallers/ rockers, Groove Therapist. Αυτό που ακολούθησε με την παρουσίαση των τραγουδιών τους με έπιασε προ εκπλήξεως και καταχάρηκα όταν είδα ότι μαζί μου 'φτιάχτηκαν' αισθητικά και οι υπόλοιποι παρευρισκόμενοι. Η μπάντα ήταν δεμένη ερμηνευτικά πάνω στο σανίδι και αυτό ήταν ολοφάνερο στο πως ακούγονταν οι συνθέσεις τους στο τελικό αποτέλεσμα, δηλαδή στην εντέλεια. Όλοι τους έκλεψαν τις εντυπώσεις, ειδικά ο τραγουδιστής τους, Χάρης, με την ερμηνευτική του δεινότητα, ο κιθαρίστας Γιώργος και η μπασίστρια Κατερίνα, που έδιναν πόνο συνεχώς. Φοβεροί οργανοπαίχτες, τουλάχιστον! Φυσικά, και οι υπόλοιποι δεν πήγαιναν πίσω, αφού κατάφεραν να 'γεμίσουν' στο μέγιστο τον ηχότοπο με την συμμετοχή τους τόσο στα κρουστά, όσο και στα πλήκτρα.


Η μουσική τους, λοιπόν, ήταν ευφάνταστη, καθώς, κατάφερε να με κερδίσει με αυτή και με την σκηνική του παρουσία ταυτόχρονα, άσχετα αν ήταν η πρώτη μου επαφή με το συγκρότημα ζωντανά και γενικά. Μου είχαν ήδη προσελκύσει την προσοχή με τα κομμάτια του ντεμπούτου τους, όπως τα "Drop D", "Dreams To Nightmares" και "Mirror Of Reality", αλλά και του επόμενου και επικείμενου πονήματός τους. Φορτσάτα και μες την ενέργεια ήταν και τα ολόφρεσκα "Broken Dreams", "Denial" και "Anger, με τον καθαρό ήχο τους να σου κεντρίσουν την προσοχή και το ενδιαφέρον, με το παραπάνω. Ο καλός ήχος και η χημεία αποτέλεσαν χαρακτηριστικά ατού ότι το συγκρότημα το 'έχει' επί σκηνής. Εξαιτίας του φοβερού ήχου ήταν εύκολο για τον παρευρισκόμενο να παρατηρήσει καλύτερα και να γουστάρει το ιδιαίτερο groove prog metal τους. Σχεδόν για μια ώρα, οι Groove Therapist μας προθέρμαναν με τον καλύτερο δυναμικό τρόπο για τους συμπατριώτες τους, Nochnoy Dozor, ενώ μας έβαλαν για τα καλά μες το κλίμα του prog metal γενικότερα, αλλά και σ' αυτό των Poem


Setlist
Mr. Funker
Orphanrage
Drop D
Dreams To Nightmares
Mirror Of Reality
Broken Dreams
Denial
Anger


Σειρά για τους ατμοσφαιρικούς dark gothic/ doomsters Nochnoy Dozor! Άλλη μια εκπληκτική, ελληνική μπάντα που θα έπρεπε να χαίρεται, και λίαν συντόμως μάλιστα, αναγνωρισιμότητα και φήμη για το στυγερό ταλέντο της και τον επαγγελματισμό της στα live της. Πρέπει να τονίσω πως το επίπεδο και η ποιότητα του ήχου στα τραγούδια τους ήταν και εκεί υψηλά και φοβερά αντίστοιχα, γεγονότα που τους βοήθησαν ιδιαίτερα να τους παρακολουθήσουμε με δέος και να γοητευτούμε περισσότερο μαζί τους. Πραγματικά, θεωρώ πως στο Κύτταρο club δεν μπορεί να έχει κανείς παράπονο απ' αυτή την άποψη, καθώς τα/ οι περισσότερα/ οι συγκροτήματα/ καλλιτέχνες ακούγονται σχεδόν άριστα. Δεδομένου ότι είχα παρακολουθήσει τους Nochnoy Dozor, δύο μήνες πριν, στο πλευρό των black/ post metallers Solstafir από την Ισλανδία, και οι εντυπώσεις, που μου είχαν αφήσει, ήταν αρκετά ενθαρρυντικές για το ξεκίνημά τους, λίγο πολύ ήξερα τι να περιμένω από εκείνους. 



Το κοινό από την αρχή του set, μάλιστα, είχε ήδη σαγηνευτεί από το παρουσιαστικό του δυναμικού γυναικείου ντουέτου στα φωνητικά από την Λίνα και την Ρεβέκκα, η οποία είχε αναλάβει και τα πλήκτρα, σε συνδυασμό με την ποικιλόμορφη, πειραματική και σκοτεινή μουσική του συγκροτήματος. Κατά τις αποστομωτικές ερμηνείες των κομματιών του γκρουπ liveόπως τα "Benhur", "All Mine", "Closer" και "Stains", και την ακρόασή τους δεν ήταν και πολύ δύσκολο να μη σε συγκινήσουν και εν τέλει να σε ταξιδέψουν στον δικό τους, ατμοσφαιρικό μουσικό πέπλο. Η σκηνική τους παρουσία, ακόμα, ήταν μαγευτική μιας και η Λίνα με τις χορευτικές της κινήσεις στη σκηνή μας γοήτευσε παράλληλα με την εκκωφαντική της φωνή. Και η Ρεβέκκα βέβαια σ' αυτόν τον τομέα δεν υστερούσε, ενώ οι υπόλοιποι μουσικοί ήταν άκρως επικεντρωμένοι στο έργο τους και δεν έχαναν ούτε μια νότα. Το μουσικό ταξίδι συνέχισε με τα πανέμορφα "Mr Liar" και "Lifeless" , ενώ το τέλος της συναυλίας των Nochnoy Dozor επήλθε με το "Black Hand". Μια σχεδόν τέλεια εμφάνιση από ένα ανερχόμενο ελληνικό συγκρότημα που αξίζει τα καλύτερα και ελπίζω να του έρθουν σύντομα στο άμεσο μέλλον! Μέχρι την επόμενη φορά, κατάφεραν να καταπλήξουν στο Κύτταρο και να μας φτιάξουν τη διάθεση για τους headliners.


Setlist
Intro 
Benhur
All Mine
Closer
(Καινούργιο τραγούδι)
Period
Stains
Mr Liar
Lifeless
Black Hand


Τα μέλη των Poem, αμέσως μετά την εμφάνιση των δεύτερων supporters, βγήκαν στη σκηνή για το καθορισμένο soundcheck και το στήσιμο της σκηνής. Ο χώρος του Κυττάρου κατά τις 23:00 είχε γεμίσει από πολλά άτομα που αδημονούσαν ν' ακούσουν ζωντανά τους γνωστούς prog metallers, καθώς και το τελευταίο και περσινό τους πόνημα, "Unique". Μαζί τους και εγώ που είχα να τους δω από το 2017 στην Μαλακάσα, όπου έπαιξαν σε ανοικτό χώρο και υπό τη συνοδεία του ήλιου. Η αρχή του live τους πραγματοποιήθηκε υπό τις μελωδίες των δύο singles του συγκροτήματος από το πρόσφατο άλμπουμ τους, τα "False Morality" και "My Own Disorder". Ο κόσμος κατά χάρηκε και πωρώθηκε ευθύς μαζί τους, διόλου περίεργο, αφού και τα δύο τραγούδια αποτελούν τις καλύτερες συνθέσεις του "Unique". Στη συνέχεια, ο ευδιάθετος frontman τους, Γιώργος Προκοπίου, μας ζήτησε να τραγουδήσουμε μαζί του το επίσης εκπληκτικό και, ίσως, hit τους, "Weakness" από το "Skein Syndrome". Μια σύνθεση, που θέλεις, δε θέλεις, σε συνεπαίρνει εν τάχει και σε αφυπνίζει. Τουλάχιστον, κατά τη διάρκειά του δεν γίνεται να μην ανατριχιάσεις!


Ο εξαιρετικός φωτισμός, που τους συνόδευε, τους ταίριαζε γάντι και ήταν το κερασάκι στην τούρτα γι' αυτήν την εκπληκτική βραδιά που σιγά σιγά έφτανε στο τέλος της. Τα σκοτεινά φώτα, με τις αποχρώσεις των μπλε και μοβ χρωμάτων, προσέδωσαν στο τελικό αποτέλεσμα μια ολοκληρωμένη εμφάνιση για τους Poem, οι οποίοι είχαν τον καθαρότερο και δυνατότερο ήχο απ' όλες τις προηγούμενες μπάντες μαζί. Το πιο όμορφο, όμως, απ' όλα ήταν η αναδρομή σε ολόκληρη τη δισκογραφία τους, από τον πιο πρόσφατο δίσκο έως το σπουδαίο "The Great Secret Show". Μια έξυπνη κίνηση, με σκοπό να ευχαριστήσουν και τους πιο 'σκληροπυρηνικούς' οπαδούς τους. Ακόμα, οι εκτελέσεις των "Passive Observer", "Giant" και "Instinct" απογείωσαν τη συναυλία τους και έθεσαν τον πήχη ψηλά για το Αθηναϊκό σχήμα, μέχρι εκεί που δεν πάει άλλο. Πιστοί ερμηνευτές, όλοι τους, των άλμπουμ τους, ή μάλλον καλύτεροι και απ' αυτά. Το συγκρότημα δίκαια χαίρεται τέτοια φήμη, τόσο εγχώρια, όσο και εκτός Ελλάδας, με καθολικό γνώμονα, όχι μόνο τη μουσική του, αλλά και τον επαγγελματισμό και την επικοινωνία του, τα οποία τα διακατέχει αναμφισβήτα επί σκηνής. Δεν είναι τυχαίο μάλιστα που πραγματοποίησε πέρυσι την πρώτη του headlining περιοδεία στην Ευρώπη. Ο Γιώργος , ο Lawrence, ο Σταύρος και ο Τάκης είναι πολύ 'δεμένοι' σαν συμπαίκτες και οργανοπαίκτες και αυτό βγήκε προς τα έξω, με στόχο μια εκρηκτική και δυναμική συναυλία των Poem, άνευ προηγουμένου. 


Το μοναδικό μειονέκτημα εκείνης της βραδιάς ήταν ότι μερικοί προτιμούν να πηγαίνουν σε συναυλίες για να συνομιλήσουν με τον διπλανό τους στα support, με αποτέλεσμα πολλές φορές να ακούγονται περισσότερο από την εκάστοτε μπάντα, που βρίσκεται εκείνη την ώρα στο σανίδι, παρά να παρακολουθήσουν αυτά. Μικρό το κακό, όμως, αφού όλα τα συγκροτήματα απέδωσαν στο μέγιστο και ήταν οι αιτίες για μια εξαίσια νύχτα, με μπόλικη, ελληνική rock και metal μουσική, και για τα χαμόγελα στα χείλη μας. Τέλος, ένα μεγάλο εύγε στη διοργάνωση για την επιλογή του line up και την σωστή τήρηση του προγράμματος του event! Μέχρι την επόμενη φορά...

Setlist:
False Morality
My Own Disorder
Four Cornered God
Weakness
Passive Observer
Fragments
Discipline
Euthanasia
Giant
Unique
Instinct
Brightness Of Loss
Remission Of Breath

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Βιντεοσκοπημένο υλικό από τη συναυλία των Helloween στην Στουτγάρδη

  Το θρυλικό συγκρότημα "Helloween" έπαιξε ζωντανά στις 11 Νοεμβρίου στη Στουτγάρδη της Γερμανίας. Οι Helloween απαρτίζονται από τους τραγουδιστές, Michael Kiske και Andi Deris, τους κιθαρίστες, Kai Hansen, Sascha Gerstner και Michael Weikath, τον μπασίστα Markus Grosskopf και τον drummer,  Dani Löble . Τα μέλη επανενώθηκαν για την παγκόσμια περιοδεία τους με το όνομα "Pumpkins United".  Είναι η πρώτη φορά, που ο Michael Kiske κάνει συναυλία μαζί με τους Helloween μετά από τόσα χρόνια μιας και αποχώρησε το 1993. 'Ιδια περίπου περίπτωση είναι και εκείνη του Hansen, αφού και αυτός έφυγε από τη μπάντα το 1986. Σε μερικές συναυλίες τους, βέβαια,  έπαιζε ζωντανά μαζί τους  όλα αυτά τα χρόνια.  Μπορείτε να παρακολουθήσετε παρακάτω την ερμηνεία των Helloween στη Γερμανία:

Οι Horrendous, Αποκαλύπτουν Λεπτομέρειες Και Πρώτο Single Του Νέου Τους Δίσκου.

Οι Αμερικάνοι Horrendous , έσκασαν με πακετάκι στο οποίο όχι μόνο αποκαλύπτουν όλες τις πληροφορίες για την επερχόμενη δισκογραφική τους δουλειά, όχι μόνο μοιράζονται εξώφυλλο και tracklist αυτής αλλά δίνουν και το πρώτο single για μια ολοκληρωμένη εικόνα. Το death metal συγκρότημα, σκοπεύει να κυκλοφορήσει το νέο του άλμπουμ Idol , στις 28 Σεπτεμβρίου παγκοσμίως παρέα με την εταιρία  Season Of Mist .  H διαδικασία σύνθεσης του Idol, διήρκησε 2 χρόνια και πιο συγκεκριμένα από το Φθινόπωρο του 2015 μέχρι και την Άνοιξη του 2017.  Η ηχογράφηση, μίξη και mastering πραγματοποιήθηκαν στο  Subterranean Watchtower Studios από τον  Damian Herring την περίοδο μεταξύ 2017 και 2018.  Δείτε παρακάτω εξώφυλλο και tracklist και ακούστε το "Soothsayer" . Tracklist 01. Prescience 02. Soothsayer 03. The Idolater 04. Golgothan Tongues 05. Divine Anhedonia 06. Devotion (Blood For Ink) 07. Threnody 08. Obolus

Μαύρη Μαγιονέζα: Επιστρέφουν Με Το Δεύτερο Φοβερό Single Τους 'Επίπεδη Γη' !

Επίπεδη Γη, τιτλοφορείται το ολοκαίνουριο τραγούδι του ελληνόφωνου και αγαπημένου underground συγκροτήματος Μαύρη Μαγιονέζα , το οποίο βρίσκεται διαθέσιμο από εχθές σε μουσικές πλατφόρμες καθώς επίσης και στο επίσημο site της μπάντας: www.mavrimagioneza.com Το κομμάτι, το οποίο είναι και το δεύτερο της επερχόμενης κυκλοφορίας των Μαύρη Μαγιονέζα, μπαίνει δυνατά και τα σπάει σε δροσερούς ροκ ρυθμούς, πικάντικους ήχους ενώ οι έξυπνες στροφές, τα φοβερά solos και οι καυστικοί στίχοι απογειώνουν το κομμάτι το οποίο έρχεται με την αυθεντική υπογραφή του συγκροτήματος!  Ρίξτε μια ματιά στο trailer του επερχόμενου βίντεο κλιπ και απολαύστε το κομμάτι παρακάτω! Από Το Δελτίο Τύπου Το καινούργιο τραγούδι της Μαύρης Μαγιονέζας με τίτλο «Επίπεδη Γη», είναι ένας ηχητικός δυναμίτης. Πριν καλά-καλά καταλάβεις τι είναι αυτά που λέει η δημοσιογράφος από το sample τηλεοπτικής εκπομπής, έρχονται τα τύμπανα, οι κιθάρες και το μπάσο με απίστευτη ροκ ενέργεια να πλαισιώσουν την «κολλητική» μελω