Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Album Review: Secret Illusion 'Awake Before the Dawn'


4 χρόνια πέρασαν σχεδόν από την τελευταία δισκογραφική δουλειά των Secret Illusion 'Change Of Time', και τα παιδιά από την Αθήνα, επέστρεψαν τη 1 Μαρτίου για να μας παρασύρουν στο εξαιρετικά δομημένο νέο άλμπουμ τους 'Awake Before the Dawn' με τα ιδιαίτερα ατμοσφαιρικά του περάσματα, τις ευχάριστες μελωδικές εκπλήξεις και τα φοβερά του ηχοστρώματα.
Ο δίσκος ξεκινάει με το μελωδικό Intro Curtain Falls το οποίο φαντάζει λες και έχει παρθεί από ταινία τύπου 'το φάντασμα της όπερας' ενώ παράλληλα χτίζει μια γέφυρα η οποία συνδέει με μοναδικό το τρόπο το δεύτερο κομμάτι του άλμπουμ Neverland, power, μελωδικό και άκρως γοητευτικό ενώ κάπου εδώ κάνει την εμφάνιση του ο Βασίλης Αξιώτης στα φωνητικά για να εκτοξεύσει στον Θεό αυτό το γενικά εκλεπτυσμένο άλμπουμ. Συνεχίζει με το Fall of Human Kind διαμορφωμένο σε speedy power ταχύτητες ντυμένο με συμφωνική λάμψη και θυμίζοντας αρκετά Stratovarius για να μας περάσει στο πρώτο αγαπημένο μου του δίσκου Sailing the Open Sea με μια πιο 80s εκκίνηση και progressive power συνθέσεις. Εδώ να κάνω μια παρένθεση.  Αυτό που μου έκανε μεγάλη εντύπωση στο  'Awake Before the Dawn' είναι το πόσο εύκολα και όμορφα συμβαίνει η ροή του. Η φοβερή απόδοση των οργάνων συνδυαστικά της μαγικής ερμηνείας του Βασίλη είναι κάτι το μοναδικό! Στα μισά του δίσκου συναντάμε το “Hope Is Lost” και εδώ οι ταχύτητες και οι ρυθμοί σπιντάρουν ενώ τα πλήκτρα παίρνουν φωτιά. Γρήγορο αλλά συνάμα θεατρικό με έξυπνες αυξομειώσεις στα tempo παράγει μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα και σκηνικό. Περνάμε στο Kings and Pawns και εδώ, πέραν των heavy power μελωδιών μας έρχεται και ένα πιο ανατολίτικο αεράκι που συμβάλει με πολύ όμορφο τρόπο στην όλη διαμόρφωση του τραγουδιού. Οι μεταβάσεις από power σε heavy metal είναι τέλειες ενώ οι κιθαριστικές στιγμές του Φίλιππου αξιοσημείωτες. Στην έβδομη γραμμή του  'Awake Before the Dawn' ξετυλίγεται το 'Winds Of Tomorrow' με περισσότερη δόση heavy μελωδιών και μια πιο σκοτεινή ατμοσφαιρική προσέγγιση. Κάπου εδώ φτάνουμε στο δεύτερο αγαπημένο μου το Falling με την ιδιαίτερη αφηγηματική εισαγωγή η οποία λόγω του ότι είναι στα ελληνικά παρέχει μια πιο ιδιαίτερη αισθητική. Το κομμάτι εξαιρετικό, η απόδοση όλου του συγκροτήματος είναι σαν μια γροθιά και ειλικρινά θεωρώ πως θα αγαπηθεί και θα ακουστεί αρκετά! Ο δίσκος πλησιάζει προς το τέλος με το Eerie και τις ταχύτητες να αυξάνονται και να έρχονται σε τέλεια αρμονία με τις μελωδικές μεταβάσεις του κομματιού για να ρίξει την αυλαία του με το ομότιτλο τραγούδι του δίσκου  'Awake Before the Dawn' με τις τέλειες riffares και τον έντονο λυρισμό του, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως μια εξωτερίκευση συναισθημάτων. 

Τελειώνοντας την ακρόαση έχω να δηλώσω γοητευμένη! Το 'Awake Before the Dawn' έχει φοβερές ισορροπίες μεταξύ των ήχων που θα ακούσετε, ήχοι οι οποίοι δένουν άριστα με τη φωνητική ερμηνεία και την παραμυθένια spooky εύθραυστη ατμόσφαιρα που ξεδιπλώνεται με το άκουσμα του δίσκου. Το power όσο power πρέπει, οι μελωδίες αγκαλιάζουν την πολύ πετυχημένη ηχητική φόρμουλα που έχουν κατασκευάσει τα παιδιά και σε παρασύρουν σε μια μεγαλοπρεπή ακρόαση! Η μοντέρνα και πολύ καλή παραγωγή, οι κιθάρες, οι δυνατές στιγμές των ντραμς και τα επιβλητικά πλήκτρα που συνοδεύουν όλο το  'Awake Before the Dawn' είναι κάτι που κερδίζει τις καλύτερες εντυπώσεις. Η παραγωγή έγινε από τον Φίλιππο Παπακυριάκου και τον Ευμένιο Πούλια, η μίξη και το mastering έλαβαν χώρα στο NRQ studios στην Ουκρανία από τον Nikolas Roy Quemtri ενώ πίσω από το εξαιρετικό εξώφυλλο βρίσκεται ο Thass Jillion.

Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 1 Μαρτίου
Δισκογραφική Εταιρία: Lion Music
Βαθμολογία: 9/10

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Βιντεοσκοπημένο υλικό από τη συναυλία των Helloween στην Στουτγάρδη

  Το θρυλικό συγκρότημα "Helloween" έπαιξε ζωντανά στις 11 Νοεμβρίου στη Στουτγάρδη της Γερμανίας. Οι Helloween απαρτίζονται από τους τραγουδιστές, Michael Kiske και Andi Deris, τους κιθαρίστες, Kai Hansen, Sascha Gerstner και Michael Weikath, τον μπασίστα Markus Grosskopf και τον drummer,  Dani Löble . Τα μέλη επανενώθηκαν για την παγκόσμια περιοδεία τους με το όνομα "Pumpkins United".  Είναι η πρώτη φορά, που ο Michael Kiske κάνει συναυλία μαζί με τους Helloween μετά από τόσα χρόνια μιας και αποχώρησε το 1993. 'Ιδια περίπου περίπτωση είναι και εκείνη του Hansen, αφού και αυτός έφυγε από τη μπάντα το 1986. Σε μερικές συναυλίες τους, βέβαια,  έπαιζε ζωντανά μαζί τους  όλα αυτά τα χρόνια.  Μπορείτε να παρακολουθήσετε παρακάτω την ερμηνεία των Helloween στη Γερμανία:

Οι Horrendous, Αποκαλύπτουν Λεπτομέρειες Και Πρώτο Single Του Νέου Τους Δίσκου.

Οι Αμερικάνοι Horrendous , έσκασαν με πακετάκι στο οποίο όχι μόνο αποκαλύπτουν όλες τις πληροφορίες για την επερχόμενη δισκογραφική τους δουλειά, όχι μόνο μοιράζονται εξώφυλλο και tracklist αυτής αλλά δίνουν και το πρώτο single για μια ολοκληρωμένη εικόνα. Το death metal συγκρότημα, σκοπεύει να κυκλοφορήσει το νέο του άλμπουμ Idol , στις 28 Σεπτεμβρίου παγκοσμίως παρέα με την εταιρία  Season Of Mist .  H διαδικασία σύνθεσης του Idol, διήρκησε 2 χρόνια και πιο συγκεκριμένα από το Φθινόπωρο του 2015 μέχρι και την Άνοιξη του 2017.  Η ηχογράφηση, μίξη και mastering πραγματοποιήθηκαν στο  Subterranean Watchtower Studios από τον  Damian Herring την περίοδο μεταξύ 2017 και 2018.  Δείτε παρακάτω εξώφυλλο και tracklist και ακούστε το "Soothsayer" . Tracklist 01. Prescience 02. Soothsayer 03. The Idolater 04. Golgothan Tongues 05. Divine Anhedonia 06. Devotion (Blood For Ink) 07. Threnody 08. Obolus

Μαύρη Μαγιονέζα: Επιστρέφουν Με Το Δεύτερο Φοβερό Single Τους 'Επίπεδη Γη' !

Επίπεδη Γη, τιτλοφορείται το ολοκαίνουριο τραγούδι του ελληνόφωνου και αγαπημένου underground συγκροτήματος Μαύρη Μαγιονέζα , το οποίο βρίσκεται διαθέσιμο από εχθές σε μουσικές πλατφόρμες καθώς επίσης και στο επίσημο site της μπάντας: www.mavrimagioneza.com Το κομμάτι, το οποίο είναι και το δεύτερο της επερχόμενης κυκλοφορίας των Μαύρη Μαγιονέζα, μπαίνει δυνατά και τα σπάει σε δροσερούς ροκ ρυθμούς, πικάντικους ήχους ενώ οι έξυπνες στροφές, τα φοβερά solos και οι καυστικοί στίχοι απογειώνουν το κομμάτι το οποίο έρχεται με την αυθεντική υπογραφή του συγκροτήματος!  Ρίξτε μια ματιά στο trailer του επερχόμενου βίντεο κλιπ και απολαύστε το κομμάτι παρακάτω! Από Το Δελτίο Τύπου Το καινούργιο τραγούδι της Μαύρης Μαγιονέζας με τίτλο «Επίπεδη Γη», είναι ένας ηχητικός δυναμίτης. Πριν καλά-καλά καταλάβεις τι είναι αυτά που λέει η δημοσιογράφος από το sample τηλεοπτικής εκπομπής, έρχονται τα τύμπανα, οι κιθάρες και το μπάσο με απίστευτη ροκ ενέργεια να πλαισιώσουν την «κολλητική» μελω