Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Album Review: Blut aus Nord - Deus Salutis Meæ


Ως ένα ακουστικό μούδιασμα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ο δίσκος των Blut Aus Nord 'Deus Salutis Meae'. Black, sludge και industrial ήχοι συντάσσουν ένα μοναδικό αποτέλεσμα που περισσότερο βιώνεται παρά ακούγεται δημιουργώντας μια κλειστοφοβική εμπειρία εσωτερικής περιπλάνησης. Τα ψαλμωδικά brutal φωνητικά σε συνδυασμό των μελωδικών black ήχων του δίσκου, κατασκευάζουν έναν εξωπραγματικό μαγικό κόσμο που σε δελεάζει να τον επισκεφθείς!
Ο δίσκος ξεκινάει με το σκοτεινό intro δημιουργός δίνοντας σου μια μικρή γεύση για το απόλυτο σκότος που έπεται στη συνέχεια. Περνώντας στο Chorea Macchabeorum αισθάνεσαι σιγά σιγά την ομίχλη να μαζεύεται γύρω σου και να δημιουργεί μια αποπνικτική ηχητική ατμόσφαιρα για να σε περάσει με τη βία στο 'απόκοσμο' Impius ένα συνδυασμό αναστατωμένων φωνών που κάνουν την εμφάνιση τους από το υπερπέραν μαζί με industrial στοιχεία και black δυσοίωνων μελωδιών, για να σε ρίξει στα βάθη του καθαρτηρίου με το γνῶσις έναν ακουστικό στρόβιλο με ένα φάσμα από death και black μουσικές που κατασκευάζουν ένα συνθλιπτικό ηχητικό τοπίο και σε κλείνουν σε μια σκοτεινή underground γωνία. Ο δίσκος συνεχίζει με το κομμάτι Apostasis. 5 λεπτά ήχων και φωνητικών που πηγάζουν από ένα ηφαίστειο λάσπης έτοιμο να εκραγεί, και ψιθύρους που καταλαμβάνουν κάθε εγκεφαλικό κύτταρο για να σε σπρώξει με τακτ στο μεγαλοπρεπή doom έπος Abisme με τα ψαλμωδικά φωνητικά που δένουν άριστα με την αργή βαρβαρότητα που αποπνέει το τραγούδι.
Και εδώ έρχεται το χαοτικό Revelatio. Ήχοι και διάθεση που μεταβάλλονται και σπάνε κάθε μουσικό φραγμό δημιουργώντας σου μια ακουστική φρενίτιδα από ωμά ζωώδη riffs και σκοτεινές βαριές μελωδίες. Στο ίδιο μοτίβο συνεχίζει και το ἡσυχασμός ( που μόνο ησυχασμός δεν είναι). Το κομμάτι παραπέμπει σε mini horror movie ένα πάντρεμα dark ambient/industrial και death μουσικών με ψαλμωδίες και ψιθύρους και προχωράει στο Ex Tenebrae Lucis ένα κομμάτι με έξυπνες ρυθμικές στροφές τέλεια δουλεμένο, με σωστή δόση βιαιότητας η οποία επιβραδύνεται κατά το άκουσμα του και σε οδηγεί σε μια πιο 'προστατευμένη ακουστική ζώνη'.
 Το άλμπουμ τελειώνει με το τραγούδι Métanoïa και πραγματικά δε θα μπορούσα να βρω καλύτερο τελείωμα στο συγκεκριμένο άλμπουμ. Ποικιλία χαοτικών ηχητικών στρωμάτων και ψίθυροι που προσδίδουν θα έλεγα μια εντύπωση ψευδοθρησκευτικής τιμωρίας. Φοβερό δέσιμο φωνητικών και οργάνων όπως και στα προηγούμενα κομμάτια και καθηλωτικό συνταίριασμα ήχων με μια φράση θα το χαρακτήριζα ως μια απολαυστική ακουστική βία!
Συνοψίζοντας, είναι ένας δίσκος που σε καμία περίπτωση δε μπορεί να περάσει απαρατήρητος. Όλα τα ατμοσφαιρικά περάσματα που παρέχει το Deus Salutis Meæ αγγίζουν την τελειότητα. Οι ηχητικές διαστάσεις των γλυκόπικρων μελωδιών και ο βομβαρδισμός αντισυμβατικών riffs δένουν άψογα και παράγουν μια (όσο και αν ακούγεται παράξενο) αρμονία, καθιερώνοντας τον ως μια από τις καλύτερες κυκλοφορίες της χρονιάς που μας πέρασε.

Ημερομηνία κυκλοφορίας: 27 Οκτωβρίου 2017
Δισκογραφική εταιρεία: Debemur Morti Productions
Bαθμολογία: 10/10

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Βιντεοσκοπημένο υλικό από τη συναυλία των Helloween στην Στουτγάρδη

  Το θρυλικό συγκρότημα "Helloween" έπαιξε ζωντανά στις 11 Νοεμβρίου στη Στουτγάρδη της Γερμανίας. Οι Helloween απαρτίζονται από τους τραγουδιστές, Michael Kiske και Andi Deris, τους κιθαρίστες, Kai Hansen, Sascha Gerstner και Michael Weikath, τον μπασίστα Markus Grosskopf και τον drummer,  Dani Löble . Τα μέλη επανενώθηκαν για την παγκόσμια περιοδεία τους με το όνομα "Pumpkins United".  Είναι η πρώτη φορά, που ο Michael Kiske κάνει συναυλία μαζί με τους Helloween μετά από τόσα χρόνια μιας και αποχώρησε το 1993. 'Ιδια περίπου περίπτωση είναι και εκείνη του Hansen, αφού και αυτός έφυγε από τη μπάντα το 1986. Σε μερικές συναυλίες τους, βέβαια,  έπαιζε ζωντανά μαζί τους  όλα αυτά τα χρόνια.  Μπορείτε να παρακολουθήσετε παρακάτω την ερμηνεία των Helloween στη Γερμανία:

Οι Horrendous, Αποκαλύπτουν Λεπτομέρειες Και Πρώτο Single Του Νέου Τους Δίσκου.

Οι Αμερικάνοι Horrendous , έσκασαν με πακετάκι στο οποίο όχι μόνο αποκαλύπτουν όλες τις πληροφορίες για την επερχόμενη δισκογραφική τους δουλειά, όχι μόνο μοιράζονται εξώφυλλο και tracklist αυτής αλλά δίνουν και το πρώτο single για μια ολοκληρωμένη εικόνα. Το death metal συγκρότημα, σκοπεύει να κυκλοφορήσει το νέο του άλμπουμ Idol , στις 28 Σεπτεμβρίου παγκοσμίως παρέα με την εταιρία  Season Of Mist .  H διαδικασία σύνθεσης του Idol, διήρκησε 2 χρόνια και πιο συγκεκριμένα από το Φθινόπωρο του 2015 μέχρι και την Άνοιξη του 2017.  Η ηχογράφηση, μίξη και mastering πραγματοποιήθηκαν στο  Subterranean Watchtower Studios από τον  Damian Herring την περίοδο μεταξύ 2017 και 2018.  Δείτε παρακάτω εξώφυλλο και tracklist και ακούστε το "Soothsayer" . Tracklist 01. Prescience 02. Soothsayer 03. The Idolater 04. Golgothan Tongues 05. Divine Anhedonia 06. Devotion (Blood For Ink) 07. Threnody 08. Obolus

Μαύρη Μαγιονέζα: Επιστρέφουν Με Το Δεύτερο Φοβερό Single Τους 'Επίπεδη Γη' !

Επίπεδη Γη, τιτλοφορείται το ολοκαίνουριο τραγούδι του ελληνόφωνου και αγαπημένου underground συγκροτήματος Μαύρη Μαγιονέζα , το οποίο βρίσκεται διαθέσιμο από εχθές σε μουσικές πλατφόρμες καθώς επίσης και στο επίσημο site της μπάντας: www.mavrimagioneza.com Το κομμάτι, το οποίο είναι και το δεύτερο της επερχόμενης κυκλοφορίας των Μαύρη Μαγιονέζα, μπαίνει δυνατά και τα σπάει σε δροσερούς ροκ ρυθμούς, πικάντικους ήχους ενώ οι έξυπνες στροφές, τα φοβερά solos και οι καυστικοί στίχοι απογειώνουν το κομμάτι το οποίο έρχεται με την αυθεντική υπογραφή του συγκροτήματος!  Ρίξτε μια ματιά στο trailer του επερχόμενου βίντεο κλιπ και απολαύστε το κομμάτι παρακάτω! Από Το Δελτίο Τύπου Το καινούργιο τραγούδι της Μαύρης Μαγιονέζας με τίτλο «Επίπεδη Γη», είναι ένας ηχητικός δυναμίτης. Πριν καλά-καλά καταλάβεις τι είναι αυτά που λέει η δημοσιογράφος από το sample τηλεοπτικής εκπομπής, έρχονται τα τύμπανα, οι κιθάρες και το μπάσο με απίστευτη ροκ ενέργεια να πλαισιώσουν την «κολλητική» μελω